BBQ thermometer wifi, bluetooth of draadloos: dit zijn de beste

Wanneer het BBQ-seizoen weer nadert of er zelfs al is, is het fijn om al je spullen op orde te hebben. Wat dan tegenwoordig eigenlijk niet meer mag ontbreken, is de BBQ thermometer. Het is hét apparaat dat je gaat helpen om het vlees altijd perfect op temperatuur te krijgen en houden. Zodoende smaakt het vlees precies zoals je hoopt. Niet te rauw en niet te gaar.

Om ervoor te zorgen dat je de juiste aankoop doet, staan wij bij deze stil bij alles wat met de BBQ thermometer te maken heeft. Van wat het precies is en hoe het precies werkt tot aan de beste keuzemogelijkheden van dit moment. Na het lezen van dit artikel heb je dan alle relevante informatie in je opgenomen om tot een goede beslissing te komen.

Wat is een BBQ thermometer?

Een barbecue thermometer is een specifieke vorm van een thermometer. Dit is namelijk een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om het opnemen van de temperatuur van vlees mogelijk te maken. En dan hebben we het niet over de buitenkant van het vlees, maar juist de binnenste gedeeltes. Dit zijn namelijk de gedeeltes van het vlees die het vaakst koud en minder gaar blijven.

Dankzij een BBQ thermometer is het op nauwkeurige wijze mogelijk om de temperatuur hiervan te monitoren. Zo weet je precies wanneer het vlees gaar en klaar voor bereiding is.

Hoe werkt de beste vleesthermometer BBQ precies?

Een vleesthermometer voor de BBQ is voorzien van een lange pin. Deze pin steek je tot diep in het vlees om een nauwkeurige temperatuurmeting te krijgen. Daarbij is het bij sommige modellen mogelijk om gebruik te maken van een ingebouwde timer. Zo gaat er een alarm af op het moment dat het vlees klaar is om geserveerd te worden.

Een vleesthermometer voor de BBQ prik je heel precies in het midden van het vlees. Vervolgens laat je deze het liefst een seconde of 20 zitten. Je weet dan zeker dat de temperatuurmeting correct is.

Waarom BBQ thermometer draadloos kopen?

De BBQ thermometer draadloos heeft vanwege z’n gunstige eigenschappen een hoop verschillende voordelen te bieden. Hierdoor is het voor veel BBQ liefhebbers absoluut aan te raden om voor een dergelijk apparaat te kiezen. En dan wel om een combinatie van de volgende redenen:

  • Altijd gaar vlees: In de eerste plaats is het al fijn om voortaan altijd gaar vlees tot je beschikking te hebben. Op een BBQ is het namelijk niet altijd even makkelijk om te achterhalen wanneer het vlees gaar is. Zo ligt het er al snel te kort of te lang op. Denk je eindelijk aan je kipfilet, speklap of biefstuk te kunnen beginnen, moet deze er nog een keer terug op. Met de barbecue thermometer is dit voortaan verleden tijd. Je weet bij een bepaalde temperatuur zeker dat het vlees gaar is. En dus kun je dit heel precies serveren.
  • Geen of minder kans op ziekten: Vlees dat niet gaar is, is in sommige situaties zelfs een beetje gevaarlijk. Denk bijvoorbeeld aan een dikker stukje kipsaté of kipfilet. Indien het niet volledig gaar is, bestaat er de kans dat je er ziek van wordt. Voor je het weet, krijg je te maken met stekende buikpijn. Logischerwijs willen we dit het liefst allemaal voorkomen. Zeker wanneer je ook met kinderen aan het BBQ’en bent. Een logische oplossing is dan om voor de beste vleesthermometer voor de BBQ te kiezen. Zo bereid je altijd volledig veilig vlees voor iedereen die aan de BBQ deelneemt.  • Snelle aflezing mogelijk: De techniek van tegenwoordig maakt het mogelijk om al op zeer korte termijn de temperatuur van het vlees af te lezen. Dit betekent dus dat je bijvoorbeeld niet tientallen seconden of zelfs minutenlang op het resultaat hoeft te wachten. De meeste BBQ thermometers die verkrijgbaar zijn, laten je dit al binnen enkele seconden zien. Zo speel je heel precies in op wat er binnenin het vlees gebeurt. Geen vertragingen of onduidelijkheden, maar snel een resultaat. De draadloze BBQ thermometer is ideaal voor thuisgebruik.
  • Geen gedoe met draden: Dan is het nog even belangrijk om stil te staan bij het feit dat het dus om een draadloze optie gaat. Zodoende hoef je niet bang te zijn voor allerlei gevaarlijke draden die je om en op je BBQ hoeft te leggen. In plaats daarvan maak je tegenwoordig gebruik van een volledig draadloos apparaat. Het is vaak zelfs mogelijk om deze via wifi of bluetooth met je telefoon te verbinden. Zo heb je altijd direct beschikking over de meest relevante informatie. Niemand die per ongeluk over de draden heen struikelt of deze op de BBQ laat verbranden.
  • Zeer compact apparaat: Verder hebben we hier te maken met een zeer compact apparaat. Het is tegenwoordig niet meer nodig om een zeer groot technisch bouwwerk mee te slepen om de temperatuur van vlees op te meten. Zoals je aan het einde van dit artikel gaat zien, zijn de meeste modellen juist erg compact. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn bovendien erg makkelijk mee te nemen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld ook geregeld buitenshuis besluit te gaan barbecueën. Een BBQ thermometer staat of ligt eigenlijk nooit in de weg.

Mancor Vleesthermometer Met Bluetooth en App - BBQ Accessoires Thermometer - Keukenthermometer Digitaal

  • Perfect bij grotere gezelschappen: Zeker wanneer er sprake is van grotere gezelschappen is het wel zo fijn om er zeker van te zijn dat het vlees op temperatuur is. Denk bijvoorbeeld aan een gelegenheid als een verjaardag of een feestje. Het is dan doodzonde als het vlees net niet lekker is en iedereen het met tegenzin begint op te eten. Voorkom zulke situaties met het gebruik van de BBQ thermometer. Zo heb je altijd vlees op de BBQ liggen waar iedereen maximaal van gaat genieten. Een heerlijke smaak en een gezellige dag. Wat wil je nog meer?

Waarop letten bij aankoop barbecue thermometer?

Het aanschaffen van een barbecue thermometer is niet iets wat je te makkelijk moet aanpakken. Er komt namelijk nog best wel wat bij kijken om de juiste keuze te maken. Zo zijn er een aantal punten om in het achterhoofd te houden wanneer je besluit een barbecue thermometer te kopen:

  • Maximaal temperatuurbereik: Het maximale temperatuurbereik is zeker iets om rekening mee te houden. Zo heeft het ene apparaat bijvoorbeeld een maximaal van 200 graden Celsius. Terwijl een andere misschien zelfs tot 380 graden Celsius kan opmeten. Nu is het niet zo dat je altijd zulke hoge temperaturen van het vlees bereikt. Vaak zal dit onder de 100 graden Celsius blijven in het midden van het vlees. Maar er zijn uitschieters. Met een goede BBQ thermometer ben je daarom op alles voorbereid.
  • Maximaal afstandsbereik: Daarnaast is er ook sprake van een maximale afstand waarbij de draadloze thermometer nog werkt. Een maximale afstand waarbij die alle gegevens op de juiste manier doorgeeft. Bijvoorbeeld naar het hoofdapparaat of naar je smartphone. Daar waar dit voor de ene rond de 100 meter is, is dit voor een ander apparaat mogelijk significant minder. Let hierop bij het kiezen van jouw barbecue thermometer. Zo kom je op geen enkel moment voor ongewenste verrassingen te staan.

  • Extra functionaliteiten: Verder zijn de extra functionaliteiten nog een puntje van aandacht. Zo heeft een BBQ thermometer met een timerfunctie bijvoorbeeld al snel een streepje voor. Of een vleesthermometer voor de BBQ die werkt met het gebruik van bluetooth. Dergelijke functionaliteiten maken het nog een stukje makkelijker om van dit apparaat gebruik te maken. De gebruikerservaring is hierdoor optimaal. Uiteindelijk is dat toch waar je naar op zoek bent. Je wilt zo min mogelijke frictie ervaren bij het gebruik van dit product.
  • Budget: Tot slot staan we nog even stil bij de budgetmogelijkheden. Want ook onder de BBQ thermometers bestaan er opties in verschillende prijsklassen. Ben je iemand die het liefst niet te veel uitgeeft aan een thermometer? Kijk dan zeker goed naar de prijs. Een optie rond de €30 is niet heel moeilijk te vinden. Echter is het ook geen probleem om juist voor een wat duurder model te kiezen. Dit zijn de modellen waarbij je waarschijnlijk gebruikmaakt van een aantal extra functionaliteiten.

BBQ thermometer kopen: Dit is onze top 5

Ben je dus op zoek naar een BBQ thermometer om voortaan tijdens het BBQ’en heel precies op te meten wat de temperatuur van het vlees is? Dan helpen we je hier graag bij verder. Aan de hand van uitgebreid onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat een aantal opties er met kop en schouders bovenuit steekt. Deze BBQ thermometers hebben precies te bieden waar de meeste mensen naar op zoek zijn. Bepaal aan de hand van de top 5 beste vleesthermometers voor de BBQ daarom welke optie je het beste aan jouw voorwaarden vindt voldoen. Binnen de kortste keren heb je deze dan al thuis tot je beschikking.

De top 5 ziet er als volgt uit:

De HerQs BBQ Dome Thermometer is een waardige afsluiter van deze top 5 aan BBQ thermometers. Zo heeft deze thermometer een maximaal temperatuurbereik van 350 graden Celsius. dit alleen al is genoeg reden om voor deze optie te gaan voor de echte BBQ-liefhebbers. Daar komt nog bij dat de batterij een levensduur van 200 uur heeft. Ook zeker iets om te benoemen, is dat er een alarm voor in te stellen is. Hij heeft een bijgeleverde app waarmee je de functionaliteit van het apparaat significant kunt vergroten, maar hij werkt ook zonder app! Wat het bereik van het apparaat zelf betreft, komt dat bij deze neer op 60 meter bluetooth bereik. En dat allemaal, voor een prikkie.
Ben je juist op zoek naar een wat meer budgetvriendelijke optie? Dan is het sterk aan te raden om deze Movi MINI+ BBQ thermometer er te overwegen. Het is de goedkoopste variant in deze top 5. Het fijne van dit apparaat is dat het temperatuurbereik relatief groot is. Namelijk tussen de 0 en de 250 graden Celsius. Het display van de thermometer is bovendien energiebesparend. Zo ga je ook net wat minder energiekosten merken. Let wel op dat deze thermometer een sonde met draad heeft maar daar staat we een betrouwbaar apparaat met een hele goede prijs tegenover.
Met deze slimme, digitale BBQ vleesthermometer bereid je moeiteloos het perfecte vlees op de BBQ. Samen met de 'Aicooking' app en een stabiele Bluetooth-verbinding heb je met deze vleesthermometer een heel scala aan functies, zoals een timer op tijd of temperatuur. Plaats de draadloze sonde in het vlees, stel de gewenste temperatuur in en ontvang een melding op je telefoon wanneer het gerecht klaar is. Het schoonmaken is een fluitje van een cent, dankzij het roestvrijstalen materiaal en de waterbestendige meetsonde.
Deze draadloze BBQ thermometer van Inkbird is er eentje die bij een grote groep mensen bijzonder goed in de smaak valt. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat deze via bluetooth te verbinden is met een app. Bovendien komt deze optie met twee verschillende meetpinnen. Ben je dus meerdere stukken vlees tegelijk aan het barbecueën? Dan maakt dit verder geen verschil. Verder heeft dit apparaat een bereik van 50 meter. Zelfs wanneer je BBQ dus achter in de tuin of ergens ver weg staat, valt deze waarschijnlijk nog binnen het maximale bereik. Qua temperatuur is de BBQ thermometer in staat om tussen de 0 en de 250 graden Celsius op te meten.
Wil je graag wat meer temperatuursondes tot je beschikking hebben tijdens het BBQ’en? Dan kom je toch al snel uit bij een optie als deze Hermanos digitale BBQ thermometer draadloos. Deze komt namelijk met 4 verschillende temperatuurpinnen. Bovendien staat het geheel via een bluetooth verbinding met een app op je telefoon in verbinding. Al met al heeft deze vleesthermometer voor de BBQ eigenlijk alles wat je in een dergelijk apparaat zoekt. Ideaal voor het garen van vlees, vis en kip. Deze compacte thermometer heeft een maximaal temperatuurbereik van 333 graden Celsius. Dat gaat zo goed als altijd voldoende zijn.

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo