Beste activity tracker dames

Ben je op zoek naar de beste activity tracker voor dames? Dan helpen we je in dit artikel graag verder op weg! Er zijn namelijk meerdere soorten activity trackers, dus het is belangrijk om te kijken naar het aanbod van activity trackers en je eigen voorkeuren. En verderop in dit artikel hebben we een lijst voor je samengesteld met de top 7 beste activity horloges voor dames!

Veel mensen leiden tegenwoordig een zittend leven. Veel banen worden nu eenmaal zittend uitgevoerd. De nadelen van al dat zitten worden helaas ook steeds duidelijker aangetoond. Het is bijvoorbeeld slecht voor je bloeddruk, je cholesterol en kan zelfs de kans op verschillende ziektes verhogen.

Wat zijn de voordelen van een goede activity tracker voor dames? 

De opkomst van de stappentellers is voor veel mensen een eye-opener geweest: pas toen werd echt zichtbaar hoeveel je daadwerkelijk beweegt op een dag.

 • Een activity tracker heeft vaak meerdere functies.
  Een goede activity tracker werkt niet alleen maar als stappenteller. Steeds meer activity horloges laten ook het aantal verbrande calorieën zien, er zit soms een GPS op, het meet je hartslag en de hoeveelheid slaap die je krijgt per nacht.
  Al met al is een activity tracker een goed hulpmiddel om fitter en gezonder te worden. Je kan er makkelijk mee aan je doelen werken, en proberen om elke dag een beetje meer te bewegen, of in ieder geval om dagelijks genoeg beweging te krijgen.

  Functies van activity tracker dames fitbit

 • Je wordt aangespoord om meer te bewegen waardoor je gezonder wordt.
  Sommige activity trackers meten hoe actief je bent en sturen je reminders gedurende de dag om even een stukje te lopen of bewegen. Vaak kan je dit zelf instellen. Dat is heel handig wanneer je actiever wilt zijn, maar niet goed weet hoe je jezelf kan aansporen. Doordat het apparaatje je via trillingen laat weten dat je al even hebt stilgezeten, wordt je je daar een stuk bewuster van en ga je haast automatisch meer bewegen.

 • Speciaal ontworpen voor dames. 
  Vaak is het design van de activity horloges aangepast, zodat de horloges meer geschikt zijn voor vrouwen. Wat belangrijk is om hierbij mee te nemen, is dat vrouwen calorieën op een andere manier verbranden dan mannen. Dit zijn redenen om te kiezen voor specifieke smartwatches voor dames. Daarnaast kun je bij de “gewone” activity trackers vaak o.a. geslacht, leeftijd, gewicht en lengte instellen. Zelfs je vrouwelijke cyclus kun je met veel stappenteller horloges meten. Wat dat betreft kun je een unisex activity tracker met een mooi design én deze instellingen net zo goed gebruiken! 

De beste activity tracker voor dames kopen: waar moet je op letten?

 • Het is belangrijk om te bedenken hoe vaak je de armband wilt gaan dragen, voordat je een keuze maakt voor een bepaald activity horloge.
  Is deze bijvoorbeeld alleen voor het sporten? Of wil je de armband graag dagelijks om je pols hebben om al je activiteit te kunnen meten?

  Mocht je namelijk alleen maar een activity tracker willen gebruiken voor het sporten, dan kan een groter, minder charmant horloge geen kwaad. Het is dan vooral belangrijk dat het schermpje groot genoeg is om je activiteiten ook tijdens het sporten te kunnen checken.

  Wil je de activity armband graag de hele dag dragen, dan kunnen we ons voorstellen dat het belangrijk is dat het horloge er stijlvol uitziet. En dus niet al te “lomp” en groot is. In dat geval zijn er activity trackers voor vrouwen die extra smal en onopvallend zijn, en daarbij ook verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren.

  Stappenteller horloge dames

 • Ook de batterijduur is hierbij van belang.
  Als je het horloge een paar uurtjes per week wilt gaan dragen, dan is het misschien geen probleem als je deze elke keer na het sporten moet gaan opladen. Maar als je de activity tracker constant draagt om al je activiteiten (waaronder tijdens het slapen) bij te kunnen houden, dan is het belangrijk dat de accu het lang genoeg volhoud.
 • Wel of geen GPS?
  Wil je graag inzicht in de afgelegde route of de weg kunnen vinden met een activity tracker? Dan is het belangrijk om een activity horloge te kiezen die GPS heeft. Daarbij kun je zelfs de keuze maken voor een wat luxere smartwatch. Je betaalt dan ongeveer 80 euro of meer extra, maar krijgt er wel heel veel extra functies voor terug – zoals bijvoorbeeld contactloos betalen.
 • Moet het horloge waterdicht zijn?
  De meeste activity trackers zijn minstens watervast. Dat wil zeggen dat het geen probleem is als er een keer per ongeluk wat druppels op de armband of het horloge terecht komen. Als je er echt mee wilt kunnen zwemmen of douchen, dan is het belangrijk om te checken of het apparaat echt waterdicht is. Sommige activity trackers (waaronder een aantal in onderstaande lijst) zijn namelijk waterdicht tot 50 meter, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je activity horloge kapot gaat als deze nat wordt.

  Waterdichte activity trackes dames

 • Verwisselbare bandjes.
  Het is natuurlijk heel fijn om een comfortabel bandje te hebben, maar het kan best zijn dat je huid op een gegeven moment toe is aan wat nieuws of niet goed tegen het materiaal kan. Wanneer je het bandje dan kan verwisselen voor een ander, is dat heel handig en hoef je niet direct een nieuwe activity tracker aan te schaffen. 
 • Kwaliteit versus prijs.
  Als je weinig geld te besteden hebt, of je eerste activity tracker aan gaat schaffen (en nog niet weet of het iets voor je is), dan is het erg aanlokkelijk om te kiezen voor een goedkope activity tracker voor dames. Bedenk hierbij wel, dat over het algemeen de meeste goedkope stappenteller armbanden ook van iets mindere kwaliteit zijn. In reviews lazen we dat een goedkope tracker bijvoorbeeld eerder kapot gaat, of zelfs helemaal niet waterdicht is terwijl dit wel wordt beloofd! Deze bedenkingen hebben we uiteraard meegenomen in onderstaande Top 5 lijst met beste activity trackers voor dames. 
Beste keuze:
Fitbit Luxe activity tracker dames
Deze fitbit heeft 5 mooie designs waardoor je er eentje kunt kiezen die goed bij je past. Daarbij heeft het avtivity horloge online goede reviews en het belangrijkste: je kunt gebruik maken van veel meetfuncties. Een stijlvolle en gezonde keuze dus, dit product!

Hieronder kun je het overzicht zien van de volgens ons beste dames activity trackers op dit moment. Het zijn verschillende activity horloges die allemaal geschikt zijn voor meerdere functies dan enkel het meten van je activiteit.

We hebben geprobeerd om verschillende prijsklassen te selecteren, waardoor er voor elke portemonnee wel een keuze te maken valt. Dus gebruikt de tips die we beschreven hebben hierboven en kies er eentje uit die bij jou past! Alvast heel veel plezier met de activity tracker!

Activity trackers voor dames: dit is onze Top 5

De vernieuwde versie na de Xiaomi Mi Band 4 en 5: nummer 6. En deze krijgt wederom prima klantbeoordelingen: een verdiende plek in deze lijst dus! Je kunt een breed pakket aan functies verwachten: onder andere 30 verschillende work-out oefeningen, een slaapmonitor, een zuurstofsaturatiemeter, een stressmeter én een functie om je vrouwelijke cyclus in te gaten te houden. Daarnaast gaat de accu lekker lang mee (5 dagen) en kun je de activity tracker onder de douche of in het zwembad dragen. Voor de prijs hoef je het al helemaal niet te laten - een goede keuze dus, wat ons betreft!
Deze mooie activity tracker voor dames is er in 5 verschillende designs: dat is wat ons betreft al een voordeel. Zo kun je kiezen welke het meest bij jou past. Daarnaast houdt de batterij het lang vol: tot 5 dagen. Je krijgt er de Fitbit App bij, waarmee je je vorderingen in de gaten kunt houden, je slaap kan meten en zelfs mindfulness-oefeningen kunt doen. Ook kan je je hartslag laten meten en geeft het apparaatje via een trilfunctie aan wanneer je je doelhartslag hebt bereikt. De tracker werkt binnen 9 meter en is te koppelen aan zowel Andoid als Apple-systemen.
De Fitbit Charge 3 is ideaal voor de fanatieke sporter. Dankzij het grotere OLED-scherm kan je gemakkelijk je hartslag en stappen aflezen. Ook is de activity tracker waterproof en kan je er zelfs mee zwemmen. Je kan de tracker koppelen aan de Fitbit app op je telefoon, waarin je alle opgeslagen informatie kan teruglezen. De tracker wordt met 2 comfortabele bandjes geleverd zodat je deze kan afwisselen wanneer je wil. De batterij is erg krachtig en kan bij normaal gebruik tot wel anderhalve week meegaan waarna je de activity tracker weer moet opladen.
Nog een goedkope maar prima optie is deze activity tracker van Huawei: de Band 2 pro. De tracker heeft een stappenteller, GPS en een snelheidsmeter. De afgelegde route kun je vervolgens later bekijken op je smartphone. Ook beschikt dit horloge over een hartslagmeter en een slaaptracker inclusief wekker. Binnenkomende berichten op je smartphone worden weergegeven op het scherm van het horloge. Daarbij is deze activity tracker waterdicht tot maximaal 50 meter. De accu houdt het erg lang vol: bij normaal gebruik ongeveer 20 dagen, en als je hem vaker standby hebt staan kan de accu het tot wel 40 dagen volhouden. Een goede keuze voor een klein budget!
More details +
Pluspunten:
 • Goedkoop
 • Heeft GPS
 • Waterdicht tot 50m
 • Lange batterijduur, ongeveer 20 - 30 dagen
Minpunten:
 • Metingen mogen accurater zijn
 • Kwetsbare kwaliteit: bandje sluit niet altijd goed of schiet volgens recensenten weleens los. Daarnaast is het horloge volgens reviewers niet altijd voldoende waterdicht
De activity tracker van Samsung is ideaal voor mensen die wat sportiever willen zijn. Deze horloge houdt uit zichzelf al 6 basisactiviteiten bij, waardoor je vooraf niks specifieks hoeft in te vullen. Ook meet het apparaatje je stressniveau waarna je een aantal geleide ademhalingsoefeningen kan doen. Deze horloge gaat tot wel 21 dagen mee op één batterij en zit comfortabel om je pols. Je kan er comfortabel mee slapen en je kan zelfs de muziek van je smartphone beheren via dit handige apparaatje.
Heb je behoefte aan een groter scherm? Dan is de Fitage smartwatch een goede keus. Deze mooie horloge heeft een groot en helder scherm waarop je alle benodigde informatie kan aflezen. Het apparaatje is in staat om je hartslag, stappen en meer af te lezen en je kan er zelfs WhatsApp meldingen op ontvangen. Je hebt je telefoon haast niet meer nodig! Wil je muziek luisteren via je Smartwatch? Dan is dat wel mogelijk, maar heb je wel je telefoon in de buurt nodig voor een goede verbinding. De Fitage activity tracker is direct klaar voor gebruik en heeft een hele gebruiksvriendelijke interface.
Een zeer betaalbare activity tracker, is deze van het merk Xaiomi. Er zit een stappenteller op, een hartslagmeter, je kan muziek bedienen en meldingen van je smartphone worden weergegeven (berichten en oproepen). Daarnaast houdt de accu het enorm lang vol vergeleken met andere activity trackers, namelijk 20 dagen. Ook  is de Xiaomi waterdicht tot 50 meter, dus je kunt ermee zwemmen. Een goede keuze voor als je een kleiner budget hebt en geen GPS nodig hebt. Als fijn extraatje krijg je 2 bandjes geleverd bij dit product.
More details +
Pluspunten:
 • Goedkope optie
 • Lange batterijduur
 • Waterdicht tot 50 meter
Minpunten:
 • Geen GPS
 • Kwetsbare kwaliteit

We hopen dat je door ons overzicht een goede keuze hebt kunnen maken, en de beste activity tracker voor dames in huis haalt! Mocht je aan de hand van je aankoop, of voordat je überhaupt een aankoop doet, op- of aanmerkingen hebben die ons artikel aan kunnen vullen, dan horen we dit natuurlijk graag!
Je kan je bericht dan achterlaten in het reactieformulier hieronder.

Heb je de juiste activity tracker nog niet gevonden? Dan kun je via de knop hierboven alle producten in de webshop bekijken. Daar zit ongetwijfeld iets voor je tussen! 🙂 

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo