Beste activity tracker dames

Ben je op zoek naar de beste activity tracker voor dames? Dan helpen we je in dit artikel graag verder op weg! Er zijn namelijk meerdere soorten activity trackers, dus het is belangrijk om te kijken naar het aanbod van activity trackers en je eigen voorkeuren. En verderop in dit artikel hebben we een lijst voor je samengesteld met de top 5 beste activity horloges voor dames!

Veel mensen leiden tegenwoordig een zittend leven. Veel banen worden nu eenmaal zittend uitgevoerd. De nadelen van al dat zitten worden helaas ook steeds duidelijker aangetoond. Het is bijvoorbeeld slecht voor je bloeddruk, je cholesterol en kan zelfs de kans op verschillende ziektes verhogen.

Wat zijn de voordelen van een goede activity tracker voor dames? 

De opkomst van de stappentellers is voor veel mensen een eye-opener geweest: pas toen werd echt zichtbaar hoeveel je daadwerkelijk beweegt op een dag.

Een goede activity tracker werkt niet alleen maar als stappenteller. Steeds meer activity horloges laten ook het aantal verbrande calorieën zien, er zit soms een GPS op, het meet je hartslag en de hoeveelheid slaap die je krijgt per nacht.
Al met al is een activity tracker een goed hulpmiddel om fitter en gezonder te worden. Je kan er makkelijk mee aan je doelen werken, en proberen om elke dag een beetje meer te bewegen, of in ieder geval om dagelijks genoeg beweging te krijgen.

Wat belangrijk is om hierbij mee te nemen, is dat vrouwen calorieën op een andere manier verbranden dan mannen. Vandaar dat er tegenwoordig speciale activity trackers voor dames verkrijgbaar zijn. Ook is hierbij het design van de activity horloges aangepast, zodat de horloges meer geschikt zijn voor vrouwen.

De beste activity tracker voor dames kopen: waar moet je op letten?

 • Het is belangrijk om te bedenken hoe vaak je de armband wilt gaan dragen, voordat je een keuze maakt voor een bepaald activity horloge. Is deze bijvoorbeeld alleen voor het sporten? Of wil je de armband graag dagelijks om je pols hebben om al je activiteit te kunnen meten?

  Mocht je namelijk alleen maar een activity tracker willen gebruiken voor het sporten, dan kan een groter, minder charmant horloge geen kwaad. Het is dan vooral belangrijk dat het schermpje groot genoeg is om je activiteiten ook tijdens het sporten te kunnen checken.

  Wil je de activity armband graag de hele dag dragen, dan kunnen we ons voorstellen dat het belangrijk is dat het horloge er stijlvol uitziet. En dus niet al te “lomp” en groot is. In dat geval zijn er activity trackers voor vrouwen die extra smal en onopvallend zijn, en daarbij ook verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren.

 • Ook de batterijduur is hierbij van belang. Als je het horloge een paar uurtjes per week wilt gaan dragen, dan is het misschien geen probleem als je deze elke keer na het sporten moet gaan opladen. Maar als je de activity tracker constant draagt om al je activiteiten (waaronder tijdens het slapen) bij te kunnen houden, dan is het belangrijk dat de accu het lang genoeg volhoud.
 • Wel of geen GPS? Wil je graag inzicht in de afgelegde route of de weg kunnen vinden met een activity tracker? Dan is het belangrijk om een activity horloge te kiezen die GPS heeft. Daarbij kun je zelfs de keuze maken voor een wat luxere smartwatch. Je betaalt dan ongeveer 80 euro of meer extra, maar krijgt er wel heel veel extra functies voor terug – zoals bijvoorbeeld contactloos betalen.
 • Wel of niet waterdicht? De meeste activity trackers zijn minstens watervast. Dat wil zeggen dat het geen probleem is als er een keer per ongeluk wat druppels op de armband of het horloge terecht komen. Als je er echt mee wilt kunnen zwemmen of douchen, dan is het belangrijk om te checken of het apparaat echt waterdicht is. Sommige activity trackers (waaronder een aantal in onderstaande lijst) zijn namelijk waterdicht tot 50 meter, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je activity horloge kapot gaat als deze nat wordt.
 • Kwaliteit versus prijs. Als je weinig geld te besteden hebt, of je eerste activity tracker aan gaat schaffen (en nog niet weet of het iets voor je is), dan is het erg aanlokkelijk om te kiezen voor een goedkope activity tracker voor dames. Bedenk hierbij wel, dat over het algemeen de meeste goedkope stappenteller armbanden ook van iets mindere kwaliteit zijn. In reviews lazen we dat een goedkope tracker bijvoorbeeld eerder kapot gaat, of zelfs helemaal niet waterdicht is terwijl dit wel wordt beloofd! Deze bedenkingen hebben we uiteraard meegenomen in onderstaande Top 5 lijst met beste activity trackers voor dames. 
Beste keuze:
Fitbit Charge 2 activity tracker S / L
Deze Fitbit Charge 2 heeft alle nodige functies die je verwacht van een goede activity tracker. Een stappenteller, hartslagmeter, trappenteller, GPS, slaapmeter en caloriemeter. De Fitbit krijgt zeer goede reviews en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wat ons betreft een goede keuze!

Hieronder kun je het overzicht zien van de volgens ons beste dames activity trackers op dit moment. Het zijn verschillende activity horloges die allemaal geschikt zijn voor meerdere functies dan enkel het meten van je activiteit.

We hebben geprobeerd om verschillende prijsklassen te selecteren, waardoor er voor elke portemonnee wel een keuze te maken valt. Dus gebruikt de tips die we beschreven hebben hierboven en kies er eentje uit die bij jou past! Alvast heel veel plezier met de activity tracker!

Activity trackers voor dames: dit is onze Top 5

Deze activity tracker van Fitbit meet niet alleen maar het aantal gezette stappen. Ook je hartslag, de afstand die je hebt afgelegd en het aantal verbrande calorieën. Als je te lang inactief bent geweest, herinnert dit horloge je eraan om weer meer te gaan bewegen. Het horloge heeft een mooie strakke vormgeving en is misstaat daarom zeker niet om je pols. Hij is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder een paarse. Dat is extra fijn als je een vrouwelijke activity tracker voor dames zoekt. Verder is deze Fitbit spatwaterdicht, waardoor het apparaat niet stuk gaat door wat vocht (zweet of een klein beetje regen). Je kan kiezen tussen een groter of een kleiner polsbandje, om te zorgen dat de armband altijd past.
More details +
Pluspunten:
 • Mooie strakke vormgeving
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Minpunten:
 • De gekleurde versie (roze bijvoorbeeld) wordt sneller vies, als je dat absoluut niet wilt raden we aan om de zwarte versie te kiezen
 • De tracker kan niet de afgelegde route weergeven
Met meer dan 1000 reviews op Bol.com is dit een veelbesproken en veelgekochte activity tracker! En het beste van dit alles is dat de beoordelingen zeer goed zijn. Een goed, betaalbaar en veelzijdige armband dus. Wat kan hij allemaal? Er zit en GPS op, een stappenteller, een trappenteller, een slaapmeter en een hartslagmeter. Ook je het aantal verbrander calorieën wordt bijgehouden via de tracker. Binnenkomende berichten en telefoongesprekken worden weergegeven op het horloge. Wat een erg groot voordeel is, is dat de batterij het ongeveer 5 dagen blijft doen zonder dat je deze hoeft op te laden. Als je te lang stil hebt gezeten, laat deze Fitbit je weten dat het tijd is om weer in beweging te komen. Ook je cardio fitheidsniveau wordt weergegeven. Al met al is het kopen van deze activity tracker zeker een tip als het aan ons ligt!
More details +
Pluspunten:
 • Goede prijs / kwaliteitsverhouding
 • Veel functies, mogelijk om veel te meten
Minpunten:
 • Niet waterdicht, wel spatwaterdicht
Een activity tracker én iets meer. Dat is de Fitbit Versa. Het is een smartwatch, waardoor er meer functies op zitten dan op een gewoon activity armbandje. Om te beginnen zitten alle basis opties erop: een stappen - en trappenteller, een GPS, een caloriemeter, en de mogelijkheid om te zien of je op je telefoon berichten of oproepen binnen krijgt. Daarna kun je ook nog eens onder water met dit horloge (tot 50 meter), waardoor het mogelijk is om ermee te zwemmen. Ook kun je er muziek mee bedienen én ermee betalen bij pinautomaten, via Fitbit Pay. Om muziek te luisteren via deze smartwatch heb je trouwens je telefoon niet nodig (voorheen was dit vaak wel het geval bij smartwatches). Je kan namelijk tot 300 nummers op het horloge opslaan. Een goede keuze voor als je iets meer functies wilt!
More details +
Pluspunten:
 • Waterdicht - je kunt ermee onder water tot 50 meter
 • Contactloos betalen bij pinautomaten
 • Verkrijgbaar in verchillende kleuren
 • Persoonlijke trainingsschema's
Minpunten:
 • Contactloos betalen met je Fitbit is nog niet bij alle Nederlandse banken mogelijk
Een zeer betaalbare activity tracker, is deze van het merk Xaiomi. Er zit een stappenteller op, een hartslagmeter, je kan muziek bedienen en meldingen van je smartphone worden weergegeven (berichten en oproepen). Daarnaast houdt de accu het enorm lang vol vergeleken met andere activity trackers, namelijk 20 dagen. Ook  is de Xiaomi waterdicht tot 50 meter, dus je kunt ermee zwemmen. Een goede keuze voor als je een kleiner budget hebt en geen GPS nodig hebt.
More details +
Pluspunten:
 • Goedkope optie
 • Lange batterijduur
 • Waterdicht tot 50 meter
Minpunten:
 • Geen GPS
 • Kwetsbare kwaliteit
Nog een goedkope maar prima optie is deze activity tracker van Huawei: de Band 2 pro. De tracker heeft een stappenteller, GPS en een snelheidsmeter. De afgelegde route kun je vervolgens later bekijken op je smartphone. Ook beschikt dit horloge over een hartslagmeter en een slaaptracker inclusief wekker. Binnenkomende berichten op je smartphone worden weergegeven op het scherm van het horloge. Daarbij is deze activity tracker waterdicht tot maximaal 50 meter. De accu houdt het erg lang vol: bij normaal gebruik ongeveer 20 dagen, en als je hem vaker standby hebt staan kan de accu het tot wel 40 dagen volhouden. Een goede keuze voor een klein budget!
More details +
Pluspunten:
 • Goedkoop
 • Heeft GPS
 • Waterdicht tot 50m
 • Lange batterijduur, ongeveer 20 - 30 dagen
Minpunten:
 • Metingen mogen accurater zijn
 • Kwetsbare kwaliteit: bandje sluit niet altijd goed of schiet volgens recensenten weleens los. Daarnaast is het horloge volgens reviewers niet altijd voldoende waterdicht

We hopen dat je door ons overzicht een goede keuze hebt kunnen maken, en de beste activity tracker voor dames in huis haalt! Mocht je aan de hand van je aankoop, of voordat je überhaupt een aankoop doet, op- of aanmerkingen hebben die ons artikel aan kunnen vullen, dan horen we dit natuurlijk graag!
Je kan je bericht dan achterlaten in het reactieformulier hieronder.

Heb je de juiste activity tracker nog niet gevonden? Dan kun je via de knop hieronder alle producten in de webshop bekijken. Daar zit ongetwijfeld iets voor je tussen! 🙂 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo