Beste babyfoon met camera

Wil je de beste babyfoon met camera vinden, dan is dat geen gemakkelijke opgave. Er zijn veel babyfoons op de markt en daarom is het logisch als je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van een babyfoon met camera? En welke functies moet een goede babyfoon hebben?
We hopen dat dit artikel je zal helpen bij het maken van de juiste keuze. Want we begrijpen maar al te goed dat je je kleintje in de gaten wilt kunnen houden, om zeker te weten dat alles goed gaat.

De beste babyfoon met camera: waar let je op?

Een goede babyfoon moet volgens ons in ieder geval voldoen aan de basis eigenschappen, waaronder:

 • Een betrouwbare connectie tussen de monitor en de babyfoon, waardoor je zeker weet dat je alle geluiden en bewegingen van je baby kan horen en zien. De meeste babyfoons werken via radiogolven. Het bereik is dan meestal rond de 250 á 300 meter binnenshuis. Er zijn ook babyfoons die buitenshuis bereik hebben tot een bepaalde hoeveelheid meters. Daarnaast is het met de meest luxe babyfoons met camera ook mogelijk om overal ter wereld je baby in de gaten te houden door middel van een app.
  Houd er rekening mee dat de connectie binnenshuis kan verschillen: hoe dikker je muren bijvoorbeeld zijn, hoe minder bereik de zender zal hebben. Test dit uiteraard eerst even, voordat je de babyfoon gaat gebruiken.
 • Wat ook belangrijk is, is dat de verbinding veilig is, zonder stoorzenders. Anders kan er interferentie voorkomen: dat houdt in dat andere apparaten het bereik en geluid kunnen verstoren. Dan kun je je kindje niet zo goed meer horen, en dat is dus niet de bedoeling. Het is dus belangrijk dat de babyfoon interferentie-vrij is.
 • De camera van de babyfoon moet van goede kwaliteit zijn en beschikken over nachtzicht. Dat wil zeggen, dat de camera het ook doet in het donker. Dan hoef je geen extra lampje aan te laten in de babykamer. Middels infrarood kan de camera met nachtzicht alsnog alles detecteren.
 • Het is natuurlijk niet prettig als je eerst heel lang bezig bent met uitzoeken hoe alles werkt, voordat je de babyfoon met camera kan gebruiken. Daarom moet de babyfoon gemakkelijk in het gebruik zijn. Hij moet snel te installeren zijn, en intuïtief zijn in het gebruik. Sommige babyfoons koppelen zich bijvoorbeeld vanzelf – de verzender en ontvanger zijn dan al zo geprogrammeerd, dat ze meteen aan elkaar koppelen. Handig, want dan hoef je dit niet meer zelf te doen via een wifi connectie bijvoorbeeld.

Daarnaast kunnen extra functies het gebruik van de beste babyfoon met camera extra gemakkelijk maken. Daaronder vallen deze functies:

 • Sommige babyfoons kunnen slaapliedjes afspelen. Deze kun je meestal vanuit de “ouderunit” bedienen. Er zitten dan een aantal voorgeprogrammeerde babyliedjes in het apparaat. Daardoor kan je baby bijvoorbeeld gemakkelijker in slaap vallen.
 • Een terugspreekfunctie is ook een van de extra handige opties. Je kan dan van afstand communiceren met je baby. Meestal gebeurt dit via de monitor, maar bij sommige babyfoons kan dit ook via een app op je telefoon.
 • Een digitale zoom-functie, om de camera in te zoomen op je baby.
 • Sommige babyfoons kunnen ook de temperatuur in de kamer weergeven. Zo weet je zeker dat de babykamer niet te warm of te koud is.
 • Een timer is ook een van de extra opties. Hierin kun je bijvoorbeeld voedingstijden en/of slaaptijden programmeren.
 • Het is natuurlijk extra tof als de camera mooie HD beelden opneemt. Daarnaast kun je met sommige babyfoons de bijzondere beelden van een afstand vastleggen, door via de babyfoon foto’s of video’s te maken.
 • Soms kan de camera van de babyfoon meedraaien als het beweging detecteert. Zo mis je nooit een hoek van de kamer. Dat kan handig zijn als je kindje actiever wordt en uit het bedje kan klimmen.
 • Daarnaast is het soms mogelijk om meerdere camera’s bij te bestellen en te installeren in de kamer. Ook een manier om geen hoeken van de babykamer te hoeven missen.
 • Vaak is het ook mogelijk dat de monitor zwart blijft, totdat er geluid of beweging wordt gedetecteerd. De monitor springt dan alleen aan als het nodig is.
 • Vaak zit er ook een geluidsindicatie op de babyfoon, die door middel van ledlampjes aangeeft wat het volume is van het opgenomen geluid in de babykamer.
 • De meest geavanceerde babyfoons met camera hebben tegenwoordig een bijgeleverde app. Via de app kun je je kindje ook met je smartphone in de gaten houden.
Beste keuze:
Luvion grand Elite 3 babyfoon inclusief app
Dé babyfoon met camera van dit moment, met de beste en de meeste functies. De Luvion Grand Elite 3 is handig in gebruik en doet wat hij belooft. Daarnaast heeft de babyfoon voldoende opties (zoals een app) zodat je zeker weet dat je altijd verbonden bent - overal ter wereld. Zo mis je geen enkel moment!

Hieronder vind je onze selectie van de beste babyfoons met camera. Deze babyfoons zijn geselecteerd op bovenstaande kwaliteits-eisen. Daarnaast krijgen alle onderstaande babyfoons heel veel goede reviews! Je kan er bij onderstaande selectie dus zeker van zijn dat je een goede babyfoon met camera in huis haalt. Klik op “more details” voor het weergeven van de voor- en nadelen van de babyfoons. 

Deze babyfoon met camera van het merk Luvion is simpel in het gebruik. Het heeft niet teveel verschillende functies of opties, maar enkel de basis benodigdheden. Binnen dit segment is dit echter wel bij uitstek de beste goedkope babyfoon die op dit moment verkrijgbaar is. De Luvion Easy is binnen een aantal minuten geïnstalleerd en dus snel klaar voor gebruik. De babyfoon bevat een 2 inch kleurenscherm, een terugspreekfunctie en kan de temperatuur in de babykamer meten. Daarbij is hij gemakkelijk te bedienen en intuïtief in het gebruik. Ideaal dus voor deze prijs!
More details +
Pluspunten:
 • Beste goedkopere variant
 • Gemakkelijk te bedienen en gemakkelijk te installeren
 • Je baby is hoorbaar en zichtbaar via deze babyfoon
Minpunten:
 • Beschikt alleen over de basis functies
De best beoordeelde babyfoon met camera van dit moment! De Luvion Grand Elite 3 connect heeft veel mogelijkheden, zodat je zeker weet dat je altijd je kindje kan horen en bekijken. Zo is het mogelijk om niet alleen op de "standaard" manier binnen 300 meter contact te maken met de monitor, maar ook via de app. Je kunt dan vanaf waar dan ook op de wereld contact maken met de babyfoon. Of bijvoorbeeld als je even kort bij de buren langsgaat. Dit is zowel via wifi als 3G of 4G mogelijk - dat is vooral handig als je wifi het weleens niet doet. Daarnaast kun je met meerdere personen (4)  inloggen op de app om zo verbinding te maken met de babyfoon om je kindje te zien en horen. Dit kan echter alleen maar met een wachtwoord, en de verbinding is privé en beveiligd. Daarnaast beschikt de babyfoon over slaapliedjes, HD geluid en beeld, geluidsniveau weergave via ledlampjes, de mogelijkheid om het beeld alleen "aan" te laten springen als er geluid gedetecteerd wordt, de camera is op afstand draaibaar, de temperatuur wordt aangegeven en er zit een alarm op. Ten slotte kun je ook nog eens op afstand de mooiste momenten van je baby vastleggen via deze babyfoon.
More details +
Pluspunten:
 • Mooi helder geluid en beeld
 • Gevoelig voor geluiden en beweging: detecteert dit snel zodat je niks mist
 • Op afstand muziekjes afspelen en op afstand foto's en video's vastleggen
Minpunten:
 • De app kan extra telefoonbatterij kosten
 • Het scherm heeft een accu, maar de camera niet, waardoor de camera bij een stopcontact of verlengkabel in de buurt moet staan
Een wat luxere babyfoon met camera. De babyfoon heeft wel veel kwaliteit en mogelijkheden. Zo is het beeld op het scherm goed scherp en is het scherm vrij groot, zodat je goed kan zien wat er gebeurt op de babykamer. Daarnaast heeft de babyfoon veel extra functies, zoals de mogelijkheid om meerdere camera's aan te sluiten en de babykamer dus vanuit meerdere hoeken in de gaten te houden. Daarnaast beschikt de babyfoon over nachtzicht, een terugspreekfunctie, slaapliedjes, digitale zoom functie, een timer om bijvoorbeeld de voedingstijd of slaaptijd op in te stellen, en meting van de kamertemperatuur.
More details +
Pluspunten:
 • Mogelijkheid om meerdere camera's aan te sluiten en dus alle hoeken van de babykamer in de gaten te houden
Minpunten:
 • Geen app
Een bewegende camera bij een babyfoon kan erg handig zijn om alles wat er gebeurt in de kinderkamer vast te leggen. Dat is waar deze babyfoon van Alecto aan voldoet. Daarnaast beschikt de babyfoon over bijna alle handige functies die babyfoons van tegenwoordig hebben.  De camera heeft een infraroodfunctie, is op afstand bedienbaar en de connectie met de ouderunit is helemaal vrij van storingen. Het is mogelijk om niet één camera, maar meerdere (maximaal 4) aan te sluiten op deze babyfoon. Daarnaast heeft deze babyfoon een terugspreekfunctie, slaapliedjes, een temperatuurmeter en hele goede online reviews. Een goede keuze dus!
More details +
Pluspunten:
 • Mooi helder beeld en geluid
 • Groot scherm
Minpunten:
 • Geen inzoomfunctie
 • Geen app
Een degelijke, betaalbare babyfoon met alle basic functies. De camera werkt goed, het beeld is mooi scherp, de verbinding is veilig en de prijs van de babyfoon is niet hoog. Vandaar dat veel mensen kiezen voor deze babyfoon. Non nonsense en gemakkelijk aan te sluiten, nachtzicht, een terugspreekfunctie en de temperatuur wordt in de gaten gehouden. Het bereik is ook zoals het moet zijn, namelijk zo rond de 260 meter maximaal binnenshuis. Het volume en de gevoeligheid van de geluids- en beeldsignalen zijn aan te passen. De batterij gaat ook lang mee. Kortom, een prima keuze voor een betaalbare en kwalitatieve babyfoon!
More details +
Pluspunten:
 • De prijs
 • Heeft alle basis functies en presteert goed
Minpunten:
 • Geen app
 • Geen inzoomfunctie, maar het scherm is vrij groot waardoor dit vaak niet nodig is

We hopen dat ons artikel je heeft kunnen helpen bij het kiezen van de beste babyfoon met camera. Heb je nog aanvullingen, op- of aanmerkingen over de beste babyfoons? Laat dan even een reactie achter!

1 Reactie
 1. Beste,

  Ik heb laatst een Luvion grand elite gekocht. Dit is echt een top product!! Ik kan eindelijk mijn baby in de gate houden via een app (Ik houd van apps haha!). Ik let meestal op de babyfoon app en zodra mijn baby naar me seint, stuur ik mijn vriend naar boven om onze baby gerust te stellen.

  Met vriendelijke groet,

  Hendrik

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo