Beste babyfoon met camera

Wil je de beste babyfoon met camera vinden, dan is dat geen gemakkelijke opgave. Er zijn veel babyfoons op de markt en daarom is het logisch als je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van een babyfoon met camera? En welke functies moet een goede babyfoon hebben?
We hopen dat dit artikel je zal helpen bij het maken van de juiste keuze. Want we begrijpen maar al te goed dat je je kleintje in de gaten wilt kunnen houden, om zeker te weten dat alles goed gaat.

De beste babyfoon met camera: waar let je op?

Een goede babyfoon moet volgens ons in ieder geval voldoen aan de basis eigenschappen, waaronder:

 • Een betrouwbare connectie tussen de monitor en de babyfoon, waardoor je zeker weet dat je alle geluiden en bewegingen van je baby kan horen en zien. De meeste babyfoons werken via radiogolven. Het bereik is dan meestal rond de 250 á 300 meter binnenshuis. Er zijn ook babyfoons die buitenshuis bereik hebben tot een bepaalde hoeveelheid meters. Daarnaast is het met de meest luxe babyfoons met camera ook mogelijk om overal ter wereld je baby in de gaten te houden door middel van een app.
  Houd er rekening mee dat de connectie binnenshuis kan verschillen: hoe dikker je muren bijvoorbeeld zijn, hoe minder bereik de zender zal hebben. Test dit uiteraard eerst even, voordat je de babyfoon gaat gebruiken.
 • Wat ook belangrijk is, is dat de verbinding veilig is, zonder stoorzenders. Anders kan er interferentie voorkomen: dat houdt in dat andere apparaten het bereik en geluid kunnen verstoren. Dan kun je je kindje niet zo goed meer horen, en dat is dus niet de bedoeling. Het is dus belangrijk dat de babyfoon interferentie-vrij is.
 • slapende babyDe camera van de babyfoon moet van goede kwaliteit zijn en beschikken over nachtzicht. Dat wil zeggen, dat de camera het ook doet in het donker. Dan hoef je geen extra lampje aan te laten in de babykamer. Middels infrarood kan de camera met nachtzicht alsnog alles detecteren.
 • Het is natuurlijk niet prettig als je eerst heel lang bezig bent met uitzoeken hoe alles werkt, voordat je de babyfoon met camera kan gebruiken. Daarom moet de babyfoon gemakkelijk in het gebruik zijn. Hij moet snel te installeren zijn, en intuïtief zijn in het gebruik. Sommige babyfoons koppelen zich bijvoorbeeld vanzelf – de verzender en ontvanger zijn dan al zo geprogrammeerd, dat ze meteen aan elkaar koppelen. Handig, want dan hoef je dit niet meer zelf te doen via een wifi connectie bijvoorbeeld.

Daarnaast kunnen extra functies het gebruik van de beste babyfoon met camera extra gemakkelijk maken. Daaronder vallen deze functies:

 • slapend kindSommige babyfoons kunnen slaapliedjes afspelen. Deze kun je meestal vanuit de “ouderunit” bedienen. Er zitten dan een aantal voorgeprogrammeerde babyliedjes in het apparaat. Daardoor kan je baby bijvoorbeeld gemakkelijker in slaap vallen.
 • Een terugspreekfunctie is ook een van de extra handige opties. Je kan dan van afstand communiceren met je baby. Meestal gebeurt dit via de monitor, maar bij sommige babyfoons kan dit ook via een app op je telefoon.
 • Een digitale zoom-functie, om de camera in te zoomen op je baby.
 • Sommige babyfoons kunnen ook de temperatuur in de kamer weergeven. Zo weet je zeker dat de babykamer niet te warm of te koud is.
 • Een timer is ook een van de extra opties. Hierin kun je bijvoorbeeld voedingstijden en/of slaaptijden programmeren.
 • Het is natuurlijk extra tof als de camera mooie HD beelden opneemt. Daarnaast kun je met sommige babyfoons de bijzondere beelden van een afstand vastleggen, door via de babyfoon foto’s of video’s te maken.
 • Babyfoon met babySoms kan de camera van de babyfoon meedraaien als het beweging detecteert. Zo mis je nooit een hoek van de kamer. Dat kan handig zijn als je kindje actiever wordt en uit het bedje kan klimmen.
 • Daarnaast is het soms mogelijk om meerdere camera’s bij te bestellen en te installeren in de kamer. Ook een manier om geen hoeken van de babykamer te hoeven missen.
 • Vaak is het ook mogelijk dat de monitor zwart blijft, totdat er geluid of beweging wordt gedetecteerd. De monitor springt dan alleen aan als het nodig is.
 • Vaak zit er ook een geluidsindicatie op de babyfoon, die door middel van ledlampjes aangeeft wat het volume is van het opgenomen geluid in de babykamer.
 • De meest geavanceerde babyfoons met camera hebben tegenwoordig een bijgeleverde app. Via de app kun je je kindje ook met je smartphone in de gaten houden.
Beste keuze:
Phillips Avent beeldbabyfoon met monitor en app
Dé babyfoon met camera van dit moment, met de beste en de meeste functies. De Philips Avent Connected is handig in gebruik en doet wat hij belooft. Daarnaast heeft de babyfoon voldoende opties (zoals een app) zodat je zeker weet dat je altijd verbonden bent - overal ter wereld. Zo mis je geen enkel moment!

Hieronder vind je onze selectie van de beste babyfoons met camera. Deze babyfoons zijn geselecteerd op bovenstaande kwaliteits-eisen. Daarnaast krijgen alle onderstaande babyfoons heel veel goede reviews! Je kan er bij onderstaande selectie dus zeker van zijn dat je een goede babyfoon met camera in huis haalt. Klik op “more details” voor het weergeven van de voor- en nadelen van de babyfoons. 

De best beoordeelde babyfoon met camera van dit moment! De Luvion Grand Elite 3 connect heeft veel mogelijkheden, zodat je zeker weet dat je altijd je kindje kan horen en bekijken. Zo is het mogelijk om niet alleen op de "standaard" manier binnen 300 meter contact te maken met de monitor, maar ook via de app. Je kunt dan vanaf waar dan ook op de wereld contact maken met de babyfoon. Of bijvoorbeeld als je even kort bij de buren langsgaat. Dit is zowel via wifi als 3G of 4G mogelijk - dat is vooral handig als je wifi het weleens niet doet. Daarnaast kun je met meerdere personen (4)  inloggen op de app om zo verbinding te maken met de babyfoon om je kindje te zien en horen. Dit kan echter alleen maar met een wachtwoord, en de verbinding is privé en beveiligd. Daarnaast beschikt de babyfoon over slaapliedjes, HD geluid en beeld, geluidsniveau weergave via ledlampjes, de mogelijkheid om het beeld alleen "aan" te laten springen als er geluid gedetecteerd wordt, de camera is op afstand draaibaar, de temperatuur wordt aangegeven en er zit een alarm op. Ten slotte kun je ook nog eens op afstand de mooiste momenten van je baby vastleggen via deze babyfoon.
Een bewegende camera bij een babyfoon kan erg handig zijn om alles wat er gebeurt in de kinderkamer vast te leggen. Dat is waar deze babyfoon van Alecto aan voldoet. Daarnaast beschikt de babyfoon over bijna alle handige functies die babyfoons van tegenwoordig hebben.  De camera heeft een infraroodfunctie, is op afstand bedienbaar en de connectie met de ouderunit is helemaal vrij van storingen. Het is mogelijk om niet één camera, maar meerdere (maximaal 4) aan te sluiten op deze babyfoon. Daarnaast heeft deze babyfoon een terugspreekfunctie, slaapliedjes, een temperatuurmeter en hele goede online reviews. Een goede keuze dus!
More details +
Pluspunten:
De Orretti V10 babyfoon is de beste keuze voor ouders die het beste willen voor hun baby. Met een bereik van 300 meter buiten en een krachtige batterij met een langere standby tijd, overtreft deze babyfoon alle andere modellen in zijn prijsklasse. Het extra grote LCD-scherm van 4,3 inch zorgt voor een heldere weergave van je baby. Dankzij de babybewakingstechnologie kun je alle geluiden van je baby horen met een uitstekende geluidskwaliteit. De babyfoon is uitgerust met een camera, terugspreekfunctie, temperatuurmonitor en infrarood nachtzicht, waardoor je altijd een compleet overzicht hebt van de babykamer. Bovendien is de babyfoon eenvoudig in gebruik en wordt automatisch gekoppeld. Kies voor gemoedsrust met de V10 Orretti babyfoon!
More details +
Pluspunten:
Ontdek de Luvion PLATINUM 3, de ultieme babyfoon met beeld, speciaal ontworpen voor ouders die betrouwbaarheid en gebruiksgemak zoeken. Deze babyfoon biedt alles wat je nodig hebt, inclusief een scherp 3,2-inch kleurenscherm, nachtzicht, terugspreekfunctie en kamertemperatuurweergave. Dankzij de VOX-voice activation modus wordt het scherm alleen geactiveerd wanneer er geluid wordt gedetecteerd, wat de levensduur van de batterij verlengt. Met een bereik van maximaal 250 meter, een gecodeerd signaal voor een veilige verbinding en een eenvoudige installatie, is de Luvion PLATINUM 3 de ideale keuze.
More details +
Pluspunten:
Met de Philips Avent Beeldbabyfoon met app kies je voor een betrouwbare en veilige manier om je baby overal in de gaten te houden. Het Secure Connect-systeem zorgt voor een sterke en veilige verbinding tussen de camera, monitor en jouw smartphone. Met de Baby Monitor+ app kun je je baby zowel thuis als buitenshuis via wifi of het mobielinternet in de gaten houden. De camera heeft een full HD-camera, nachtzicht en digitale zoom voor duidelijke beelden dag en nacht. De monitor heeft een bereik van 400 meter en een batterijduur van maximaal 12 uur, en een 4,3-inch kleurenscherm. De babyfoon heeft ook een ingebouwde temperatuurmeter, rustgevend nachtlampje, 'true talk back'-functie en 15 rustgevende geluiden. De Phillips Avent Connected is al meerdere keren verkozen door de consumentenbond als beste keuze, een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor gemoedsrust en veiligheid bij het monitoren van je baby, waar je ook bent.
Deze babyfoon met camera van het merk Luvion is simpel in het gebruik. Het heeft niet teveel verschillende functies of opties, maar enkel de basis benodigdheden. Binnen dit segment is dit echter wel bij uitstek de beste goedkope babyfoon die op dit moment verkrijgbaar is. De Luvion Easy is binnen een aantal minuten geïnstalleerd en dus snel klaar voor gebruik. De babyfoon bevat een 2 inch kleurenscherm, een terugspreekfunctie en kan de temperatuur in de babykamer meten. Daarbij is hij gemakkelijk te bedienen en intuïtief in het gebruik. Ideaal dus voor deze prijs!

We hopen dat ons artikel je heeft kunnen helpen bij het kiezen van de beste babyfoon met camera. Heb je nog aanvullingen, op- of aanmerkingen over de beste babyfoons? Laat dan even een reactie achter!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

1 Reactie
 1. Beste,

  Ik heb laatst een Luvion grand elite gekocht. Dit is echt een top product!! Ik kan eindelijk mijn baby in de gate houden via een app (Ik houd van apps haha!). Ik let meestal op de babyfoon app en zodra mijn baby naar me seint, stuur ik mijn vriend naar boven om onze baby gerust te stellen.

  Met vriendelijke groet,

  Hendrik

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo