Beste bruiswatertoestel

Ben je het beu om elke week veel te dure flessen bruiswater bij de supermarkt te kopen en naar huis te slepen? En heb je thuis een kraan waar water uit komt? ūüėČ

Mooi, want dan hebben wij het perfecte product voor jou gevonden! Met het beste bruiswatertoestel laat jij niet alleen kraanwater met één druk op de knop sprankelen als nooit tevoren, maar kun je ook naar hartenlust experimenteren met het maken van je eigen frisdrank! Beter voor je portemonnee, het milieu en je gezondheid. Genoeg reden om hier eens goed in te duiken! 

Hoe werkt een bruiswatertoestel of soda maker?

Misschien kunnen we het best beginnen met een woordje uitleg. Want wat is een bruiswatertoestel – ook wel sodamaker genoemd – nu eigenlijk? Eenvoudig gezegd is het een toestel waar je een (kleine) CO2-fles in kunt draaien waarmee je vervolgens kraanwater kan carboniseren. Dit doe je met de bijbehorende flessen die je in het toestel kan schroeven.

Bruiswatertoestel van SodaStream

Er zijn daarnaast ook nog ‚Äúouderwetse‚ÄĚ sodamakers van glas verkrijgbaar die werken met kleine gaspatronen. Het bekendste merk in bruiswatertoestellen is SodaStream maar inmiddels zijn ook veel alternatieven.¬†
Misschien dat je je nu afvraagt: wil ik nu een sodastream kopen of niet? Daarom leggen we je hieronder graag uit wat de voordelen zijn van het kopen van een goed bruiswatertoestel. 

Beste bruiswatertoestel of SodaStream kopen: wat zijn de voordelen?

Nu we allemaal weten wat een sodamaker is, is het tijd om de voordelen van een bruiswatertoestel op een rijtje te zetten:

 • Met √©√©n CO2-cilinder kun je zo‚Äôn 60 liter bruiswater maken, wat voor de gemiddelde bruiswaterdrinker gelijk staat aan zo‚Äôn drie maanden. Je kunt je dus wel voorstellen dat dat, zeker als je regelmatig bruiswater drinkt, een hele hoop gesjouw met glazen of plastic flessen scheelt.
 • Wat plastic betreft: bij een bruiswatertoestel maak je gebruik van herbruikbare flessen. Een herbruikbare SodaStream fles bespaart gemiddeld 2800 wegwerpflessen. Zo draag jij dus op een makkelijke manier jouw steentje bij aan het verkleinen van de afvalberg.¬†

Bruiswater machine duurzaam

 • Daarnaast bespaar je met een sodastream natuurlijk ook een hoop kosten. Ja, een sodamaker is natuurlijk een investering maar als je uitrekent wat je in de supermarkt betaalt voor een liter bruiswater, zul je merken dat je al snel uit de kosten bent. Dat maakt een sodamaker goedkoop op de langere termijn.
 • Bruiswater wanneer je het wil! Is het midden in de nacht of heb je simpelweg geen zin om naar de winkel te gaan? Met een soda maker heb je altijd bruis in huis.
 • Een goed bruiswatertoestel geeft jou de mogelijkheid om jouw water precies zo sprankelend te maken als jij het wil. Veel of weinig bubbels: jij beslist het helemaal zelf met een druk (of twee) op de knop.
 • We hebben het nu wel de hele tijd over water maar natuurlijk kun je met een sodamaker ook¬† je eigen (fris-)drank maken! Een overheerlijke cocktail of zomerse ice tea: SodaStream heeft zijn eigen siropen en op hun website kun je een hoop lekkere recepten vinden waarmee je aan de slag kunt gaan. Of, nog beter, experimenteer zelf naar hartelust met verschillende drankjes. Wie weet schuilt er in jou wel een ware Bruisbaas ūüėČ

De beste sodamaker: dit is onze top 5

Hieronder dan onze top 5! Mocht je willen weten waar je het beste op kunt letten bij de aankoop van een bruiwatermachine, lees dan ook eens onze koopgids hieronder. Maar nu eerst de producten! 

Deze bruiswatermachine is van het bekende merk SodaStream en erg populair op dit moment. Het apparaat beschikt over het gepatenteerde Quick Connect systeem. Dat wil zeggen, dat je de koolzuurcilinder heel gemakkelijk aan het apparaat kunt bevestigen. Er worden 2 vaatwasbestendige flessen van 1 liter bij geleverd. Met één druk op de knop maak je vervolgens bruiswater. Als je kijkt naar gebruiksvriendelijkheid, online reviews en de prijs dan is deze SodaStream toch echt wel een grote winnaar.
Een goed alternatief voor de SodaStream is de Mysoda Woody. Het apparaat heeft een mooi design en is gemaakt van duurzame materialen in plaats van plastic, namelijk biocomposiet. Het toestel werkt snel en maakt weinig geluid. Ook kun je kiezen tussen verschillende kleuren. Wil je dus een stijlvol en mileubewust element in je keuken om in een handomdraai bruiswater mee te maken? Dan is deze Mysoda Woody een goede keuze!
Nog een prima optie is de LunaVida! Ook dit apparaat zorgt ervoor dat je binnen mum van tijd een glas koolzuurhoudend water kunt drinken. Hij is verkrijgbaar in het zwart of in het roze. Denk er wel aan, dat je de CO2 cilinder apart dient te bestellen. Handig aan dit apparaat is overigens dat je cilinders van meerdere merken erin kunt zetten, waardoor je niet vast zit aan één bepaald merk (dat soms ook nog eens meer kost). Betaalbaar, goede reviews... wij zijn positief.
Een andere optie van het merk SodaStream is de Art. Ook hier zit weer een Quick Connect koolzuurcilinder bij. Dit apparaat is stijlvol en elegant qua vormgeving en gemakkelijker te bedienen dan de Terra. In plaats van een knop, bedien je het toestel namelijk met een hendel. Online beoordelaars geven aan dat dit erg prettig is als je bijvoorbeeld last hebt van Artrose of verminderde kracht in de handen hebt. Je krijgt bij aankoop een 1L fles die in de vaatwasser kan. Wederom een prima keuze!
Nadat de Aarke Carbonator 2 lang in onze top 5 lijst heeft gestaan, is het nu tijd voor de nieuwere versie, Aarke Carbonator 3! Het blijft een mooi apparaat, met zijn roestvrijstalen behuizing. Het zou de slankste en meest compacte bruiswatermachine zijn, aldus het merk zelf. De 3 is verbeterd wat betreft de straal, de sproeiknop en de hendel. Ook de fles heeft een mooie ontwikkeling mogen maken en deze krijg je overigens meegeleverd bij je aankoop. Let er wel op, dat je de CO2 cilinder nog los bij dient te bestellen.

De beste sodamaker kopen: waar moet je op letten?

Ben je overtuigd van de voordelen van een sodamaker en kun je niet wachten om thuis zelf aan het bruisen te slaan? Dan vraag je je nu waarschijnlijk af waar je op moet letten bij de aanschaf van dé nieuwe ster in je keuken. Dus wat is het beste bruiswatertoestel? Wij helpen je uiteraard graag verder:

 • Het is goed om van tevoren voor jezelf te bepalen wat voor jou het belangrijkst is. Heb je een bepaald¬†budget? Wil je dat je nieuwe bruiswatertoestel een ware¬†blikvanger¬†is? Of wil je een¬†roestvrijstalen¬†sodamaker waarmee je retrococktails kunt maken?

Soda maker met hendel

 • Hoe wil je de bruiswatermachine bedienen? Er zijn namelijk meerdere opties: het ene apparaat is te bedienen met een¬†drukknop, en het andere met een¬†hendel¬†(zoals in de afbeelding hierboven). De hendel is vooral erg prettig als je last hebt van klachten in de handen, of over het algemeen minder kracht hebt.¬†
 • Het is vaak mogelijk om¬†starterspakketten¬†te kopen waarin naast het bruiswatertoestel zelf, ook een¬†CO2-cilinder¬†en een aantal¬†herbruikbare flessen¬†zit. Vaak is de aanschafprijs dan initieel iets hoger maar ben je uiteindelijk wel goedkoper uit. Bedenk dus van tevoren hoeveel flessen je bijvoorbeeld nodig denkt te hebben en bekijk wat de prijs van een losse cilinder is (gemiddeld rond de 30 euro).¬†
 • SodaStream en Aarke werken allebei met hetzelfde soort cilinder maar er zijn er ook een hoop kleine, onbekende merken die bruiswatertoestellen aanbieden. Voor deze moet je vaak andere,¬†minder gangbare CO2-flessen¬†gebruiken dus het is wel slim om voor aanschaf te kijken of en hoe makkelijk deze te verkrijgen zijn.

Een SodaStream of een alternatief?

Nu we het er toch over hebben: bij sodamakers denkt 90% van de mensen waarschijnlijk aan het typische ontwerp van SodaStream maar er zijn dus ook nog andere merken in omloop. Aarke is momenteel de grootste concurrent, vooral omdat dit merk een zeer moderne, luxueuze uitstraling heeft en erg in de smaak valt bij designliefhebbers.

Het handige aan de toestellen van Aarke is dat ze, zoals al eerder vermeld, werken met dezelfde cilinders als de apparaten van SodaStream. Mensen die dus op zoek zijn naar een chique upgrade, kunnen gemakkelijk overstappen. 

Aarke als alternatief voor de SodaStream

Hiernaast zijn er steeds meer kleinere bedrijven die prima bruiswatermachines op de markt brengen. In onze top 5 hieronder zie je dat een groot deel van de producten bestaat uit alternatieven op de Soda Stream.

Een¬†voordeel van alternatieve merken¬†is vaak, dat de universele¬†CO2 gascilinders¬†in de apparaten passen. Je hoeft dan geen (extra dure) cilinders aan te schaffen – je kunt gewoon de¬†standaard versies gebruiken. Of je hiervoor wilt kiezen, of toch “gewoon” voor de SodaStream, dat is aan jou!¬†

Is thuis bruiswater maken met een SodaStream of bruiswatertoestel wel gezond?

We horen steeds dat we meer water moeten drinken (zo‚Äôn twee liter per dag) maar er zijn genoeg mensen die de smaak van ‚Äúplat water‚ÄĚ maar niks vinden en vaak is de overstap naar koolzuurhoudende frisdranken dan al snel gemaakt.

Voor veel mensen is de smaak van bruiswater echter een stuk aangenamer en een sodamaker is dus ook een goede oplossing voor mensen die anders niet aan hun aanbevolen hoeveelheid water per dag komen. Daarnaast vermijd je, ook als je je eigen frisdrank maken, het consumeren van teveel suikers en andere additieven. Wat ons betreft is het dus een goede en gezonde keuze om voor een bruiswatertoestel te kiezen, in plaats van de suikerhoudende frisdank uit de supermarkt. 

Mysoda bruiswatermachine kleuren


Zelf ervaringen met de SodaStream of een ander merk? Laat het ons weten!

Heb je zelf ervaring met een SodaStream bruiswatertoestel of een alternatief hierop? Of een soda maker van een ander merk? Of denk je eraan om een soda maker aan te schaffen en heb je nog vragen? Wij horen graag van je! 

Wil je graag nog even verder kijken, om het voor jou beste bruiswatertoestel te vinden? Dan kun je via onderstaande knop het gehele assortiment bekijken. 

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

2 Opmerkingen
 1. binnen 6 maanden 2e sodastream spirit apparaat defect, ik gebruik het bijna dagelijks, de fles moet er schuin ingestoken worden en dan recht naar beneden hangend, de sluiting boven gaat lekken en het bubbelen werkt niet meer, ik zoek nu een beter systeem, als de fles er gewoon in gedraaid zouden worden is de afsluiting veel beter en betrouwbaar, mijn mening is het een fout fabricage-systeem, blokker heeft dit beter opgelost met nokken aan de flessenhals, maar dan moet ik alle sodastream flessen vervangen

 2. die co2 flesjes zijn behoorlijk prijzig dus het is eerder duurder dan goedkoper. maar wel beter voor het milieu. beter is een 10kg co2 aansluiting te maken dat scheelt enorm in prijs

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo