Beste dubbele frituurpan

Ben je van plan om de beste dubbele frituurpan te kopen? Dat vinden wij een heel goed idee! We helpen je daarom ook graag verder in dit artikel. Zo weet je waar je op kunt letten bij de aankoop en wat de (volgens ons) top 5 beste dubbele frituurpannen zijn.

Waarom kiezen voor een dubbele frituurpan?

Een avondje genieten van patat met een Hollandse kroket of een frikandel is iets wat veel gezinnen graag doen om zichzelf te verwennen, om te ontspannen, of om iets te vieren. Het is daarom ook niet gek dat kinderfeestjes en verjaardagen worden ondersteund door partymixen vol met kipnuggets, bami hapjes, kaassoufflés en bitterballen.

Wat voor veel mensen echter een lastig probleem is, is dat een gewone frituurpan niet zo veel hapjes en patat tegelijkertijd kan klaarmaken. Een gezin van vijf personen moet al snel wachten op de patat omdat het in twee of drie porties in de frituurpan moet, en een groep van zeven ongeduldige kleuters vinden het ook niet leuk wanneer hun vriendje wél een kipnugget heeft, maar zij zelf nog niet.

Beste dubbele frituurpan

Een goede oplossing daarvoor is een dubbele frituurpan. Deze pan is in staat om voor grotere groepen een lekkere snack klaar te maken zonder dat er iemand wordt overgeslagen. Een dubbele friteuse is echter geen loze aankoop en het is daarom belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een keuze maakt.

Een dubbele friteuse kopen: wat zijn de voordelen?

Hoewel een gewone frituurpan en een dubbele friteuse in principe hetzelfde resultaat bereiken, heeft een dubbele frietpan meerdere voordelen die het aanschaffen van een dubbele friteuse zeer aantrekkelijk maken.

 • Grotere hoeveelheden. 
  Je kent het vast, je hebt visite en jullie gaan lekker frituren. Helaas is de frituurpan zo klein dat de helft van het gezelschap moet wachten op hun snacks terwijl de andere helft al klaar is met eten. Een dubbele frituurpan is al snel geschikt voor groepen van 6-8 mensen, waardoor iedereen tegelijk kan beginnen met eten, zonder dat iemand iets te kort komt.
 • Onafhankelijke thermostaten. 
  Veel dubbele frituurpannen hebben de mogelijkheid om per bak de temperatuur apart in te stellen. Dit is ideaal wanneer de kroketten zes minuten lang op 180 graden moeten frituren, terwijl de bami schijven juist acht minuten op 160 graden moeten bakken. Dankzij de verschillende instellingen brandt er niks aan en kan je alles zodanig instellen dat het op hetzelfde moment klaar is.

Dubbele friteuse met 2 mandjes

 • Gemakkelijk kleinere porties klaarmaken.
  Er zullen ook momenten zijn waarop je niet beide manden nodig hebt om te frituren. Bij een dubbele frituurpan hoeft dat ook helemaal niet. Je hoeft alleen maar één kant aan te zetten, en de andere kant blijft gewoon koel. Wanneer blijkt dat je toch meer ruimte nodig hebt, kan je met gemak de andere kant inschakelen en kan je zonder problemen door frituren.
 • Voedsel gescheiden kunnen houden in het geval van allergiën.  
  Een dubbele friteuse met 2 mandjes kan erg handig zijn wanneer je rekening moet houden met mensen die een allergie hebben. Bijvoorbeeld gluten-intolerantie. Je kunt dan één mandje gebruiken voor alle snacks waar gluten in zitten (zoals kroketten), en het andere mandje voor alle glutenvrije voeding. Wel zo handig, en het scheelt een hoop klachten! 

Dit is onze Top 5 beste frituurpannen

Fritel is een merk dat in de wereld van de frituurpannen als zeer goed bekend staat. Zo ook deze dubbele friteuse FR 1355. De pan is stevig, gemakkelijk te demonteren (handig bij het schoonmaken) en instelbaar in verschillende temperaturen. Ook zouden etensrestjes in de frituur niet verbranden of naar de bodem zakken: erg prettig, want zo blijft de frituurolie langer goed. De prijs, de reviews en de specificaties kloppen gewoon, en daarom zetten we dit product op nummer één!
Wil je voor 5 man tegelijk kunnen frituren? Dan is de Inventum GF461 een geweldige optie. Met een inhoud van 5 liter verdeeld over twee bakken kan je zowel friet als snacks frituren zonder dat er ook maar iets ongaar blijft. Bijzonder aan deze pan is dat hij sneller opwarmt, doordat het verarmingsgedeelte in het frituurvet geplaatst is. Een voordeel hiervan is bijvoorbeeld dat je snacks en friet krokanter worden. De belangrijkste elementen van het apparaat kunnen in de vaatwasser (de mandjes, het deksel en het reservoir). Door de draaiknop kun je gemakkelijk meerdere temperaturen instellen, en dankzij de koude zone gaat de olie langer mee. Het is een uitstekende frituurpan voor regelmatig gebruik.
Wat ons betreft springt deze dubbele frituurpan van Tomado eruit door zijn mooi zwart design. Het apparaat beschikt over alle nodige eigenschappen: een koude zone, temperatuurinstelling, een in de olie hangend verwarmingselement en goede online beoordelingen. De inhoud is af te wassen maar helaas niet geschikt voor de vaatwasser. Ook is het handig om niet meerdere apparaten in hetzelfde stopcontact te gebruiken tijdens het frituren. Maar al met al is dit product een prima optie!
Ook weer zo'n mooierd, deze van Princess! De frituurpan scoort hoog op gebruiksgemak. Hij is namelijk gemakkelijk te bedienen, zonder teveel poespas. Ook kun je alle onderdelen in de vaatwasser plaatsen (behalve het verwarmingsgedeelte, uiteraard). Je kunt via de draaiknoppen gemakkelijk de warmte van de olie aanpassen, en je hebt met 2 keer 3 liter genoeg ruimte voor snacks en friet.
De laatste in onze top 5 lijst is deze Aigostar Feast 30VDW. Bijzonder aan dit apparaat is dat er kijkraampjes in de deksels zitten. Zo kun je tijdens het proces alsnog het eten in de gaten houden, zonder de deksel van de frituurpan te hoeven halen. Op het apparaat staan verschillende icoontjes, waardoor je gemakkelijk in één oogopslag kunt zien welke temperatuur je nodig hebt per voedingssoort. Bijvoorbeeld 190 graden Celcius voor frietjes, en 170 voor kipdrumsticks. Verder heeft het apparaat een koude zone en oververhittingsbeveiliging.

De beste dubbele frituurpan kopen: waarop letten?

Je zou wellicht denken dat elke frituurpan vrijwel hetzelfde is, maar dit is waar veel mensen zich in vergissen. Er zijn namelijk allerlei verschillende typen frituurpannen met elk zo zijn voor- en nadelen. Hieronder vind je een kort overzicht van de opties die je per frituurpan kan vinden.

 • Verschillende typen olie.
  Een dubbele frietpan werkt vrijwel altijd op een soort olie. Er zijn echter verschillende soorten brandstof die je hiervoor kan gebruiken. Vast frituurvet, vloeibaar frituurvet en olie. Hoewel ze allemaal hetzelfde bereiken, is het een kwestie van smaak en gemak welke optie het beste bij je past.

  Vast Frituurvet

  Vast frituurvet is, zoals je waarschijnlijk al geraden had, vast bij kamertemperatuur. Wanneer het verhit wordt, “smelt” het blok vet als het ware en kan je er snacks in frituren. Vast vet kan van zowel plantaardige vetten als dierlijke vetten gemaakt worden. Het bestaat voornamelijk uit verzadigde vetten.

  Dubbele frituur van Princess

  Vloeibaar frituurvet
  Vloeibaar frituurvet wordt altijd van plantaardige oliën gemaakt en bevat veel onverzadigde vetten. Op kamertemperatuur is het ook vloeibaar en je kan het makkelijk bewaren in een kunststof fles. Let echter op dat je bij vloeibaar frituurvet niet altijd even goed ziet wanneer het genoeg is afgekoeld om over te gieten. Wacht voor de zekerheid een uur of meer na het frituren voordat je het frituurvet aanraakt.

  Olie
  Wanneer je liever niet in frituurvet wilt frituren, kan je ook kiezen voor een plantaardige olie. Zonnebloemolie wordt hier vaak voor gebruikt, maar er bestaan ook speciale mixen voor in de beste dubbele frituurpan. Deze oliën zijn plantaardig en bevatten, net als vloeibaar frituurvet, veel onverzadigde vetten.

 • Een open of gesloten frituurpan?
  In een snackbar zie je regelmatig grote frituurpannen zonder afdekking. Dit zijn open frituurpannen en deze bestaan ook in kleinere formaten voor in je keuken. Ook bestaan er frituurpannen die wel een deksel hebben. Een deksel voorkomt overtollig spetteren en maakt het makkelijk om de olie in de frituurpan op te slaan in plaats van dat je het moet overgieten in een aparte fles.

  Dubbele frietpan met deksels

  Daarnaast heb je friteuses met een speciale deksel die geurtjes tegengaat. Een open frituurpan helpt om direct het proces van het frituren te bekijken en zijn vaak goedkoper om aan te schaffen. Wanneer je niet van plan bent om in huis te frituren, is dit een ideale aankoop.
 • Kruimelfilter.
  Het onderhoud van een frituurpan is niet altijd even makkelijk, zeker wanneer je ervoor kiest om de olie in de pan te laten staan wanneer het apparaat niet in gebruik is. Veel snacks laten namelijk regelmatig kruimels vallen wanneer zij gefrituurd worden. Dit leidt uiteindelijk tot een bodem bedekt vol kruimels. Er bestaan tegenwoordig gelukkig ook verschillende friteuse modellen die een ingebouwde kruimelfilter hebben. Zo kan je gemakkelijk de kruimels opvangen en weggooien, zonder het hele apparaat direct te moeten schoonmaken.
 • Inhoud.
  Voor hoeveel mensen ben je van plan te frituren? Als je een restaurant hebt, is een frituurpan van 2x 5 liter of 7 liter ideaal. Ben je alleen van plan voor een groot gezin te frituren, dan zijn twee kleinere bakken van ieder 3 liter beter geschikt. Let op dat hoe groter de inhoud, hoe meer olie en ruimte je nodig hebt.

Friteuse mandje

 • Isolatie.
  Hoe warm wordt de frituurpan aan de buitenkant? En zijn er plekken waarop je de frituurpan kan vastpakken zonder je handen te verbranden? Omdat een frituurpan erg heet wordt, is het belangrijk dat je zelf nog wel het apparaat kan gebruiken zonder gevaar op brandwonden op te lopen. Let dus goed op het materiaal en de manier waarop het apparaat geïsoleerd is.
 • Hoe lang gaat de olie mee?
  Hoewel olie vrij lang houdbaar is, zal je deze toch moeten vervangen wanneer je veel frituurt. Frituurpannen zonder koude zone vervuilen de olie vaak sneller dan wanneer er wel een koude zone in het apparaat aanwezig is. Daarnaast kunnen kruimels van snacks en van de patat de olie ook vervuilen. Houd dit goed in de gaten bij het aanschaffen van een nieuw apparaat.
 • Schoonmaken.
  Voordat je een de beste friteuse aanschaft is het belangrijk om te kijken naar de manier waarop het schoongemaakt moet worden. Sommige dubbele frituurpannen hebben een hele gebruiksaanwijzing en meerdere losse elementen die allemaal op een andere manier behandeld moeten worden, terwijl anderen met een beetje wasmiddel en warm water als goed schoongemaakt kunnen worden, of zelfs in de vaatwasser passen.

Hopelijk helpt onze informatie je om een goed geïnformeerde keuze te kunnen maken betreft de beste dubbele frituurpan. Zoals je hebt gezien, heeft een dubbele frituurpan meerdere voordelen ten opzichte van een enkelvoudig apparaat. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn en nog wat andere producten willen bekijken? Ga dan door naar de webshop via de knop hieronder.

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo