Beste dubbele frituurpan

Ben je van plan om de beste dubbele frituurpan te kopen? Dat vinden wij een heel goed idee! We helpen je daarom ook graag verder in dit artikel. Zo weet je waar je op kunt letten bij de aankoop en wat de (volgens ons) top 5 beste dubbele frituurpannen zijn.

Waarom kiezen voor een dubbele frituurpan?

Een avondje genieten van patat met een Hollandse kroket of een frikandel is iets wat veel gezinnen graag doen om zichzelf te verwennen, om te ontspannen, of om iets te vieren. Het is daarom ook niet gek dat kinderfeestjes en verjaardagen worden ondersteund door partymixen vol met kipnuggets, bami hapjes, kaassoufflés en bitterballen.

Wat voor veel mensen echter een lastig probleem is, is dat een gewone frituurpan niet zo veel hapjes en patat tegelijkertijd kan klaarmaken. Een gezin van vijf personen moet al snel wachten op de patat omdat het in twee of drie porties in de frituurpan moet, en een groep van zeven ongeduldige kleuters vinden het ook niet leuk wanneer hun vriendje wél een kipnugget heeft, maar zij zelf nog niet.

Een goede oplossing daarvoor is een dubbele frituurpan. Deze pan is in staat om voor grotere groepen een lekkere snack klaar te maken zonder dat er iemand wordt overgeslagen. Een dubbele friteuse is echter geen loze aankoop en het is daarom belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een keuze maakt.

Een dubbele friteuse kopen: wat zijn de voordelen?

Hoewel een gewone frituurpan en een dubbele friteuse in principe hetzelfde resultaat bereiken, heeft een dubbele frietpan meerdere voordelen die het aanschaffen van een dubbele friteuse zeer aantrekkelijk maken.

 • Grotere hoeveelheden. 
  Je kent het vast, je hebt visite en jullie gaan lekker frituren. Helaas is de frituurpan zo klein dat de helft van het gezelschap moet wachten op hun snacks terwijl de andere helft al klaar is met eten. Een dubbele frituurpan is al snel geschikt voor groepen van 6-8 mensen, waardoor iedereen tegelijk kan beginnen met eten, zonder dat iemand iets te kort komt.
 • Onafhankelijke thermostaten. 
  Veel dubbele frituurpannen hebben de mogelijkheid om per bak de temperatuur apart in te stellen. Dit is ideaal wanneer de kroketten zes minuten lang op 180 graden moeten frituren, terwijl de bami schijven juist acht minuten op 160 graden moeten bakken. Dankzij de verschillende instellingen brandt er niks aan en kan je alles zodanig instellen dat het op hetzelfde moment klaar is.
 • Gemakkelijk kleinere porties klaarmaken.
  Er zullen ook momenten zijn waarop je niet beide manden nodig hebt om te frituren. Bij een dubbele frituurpan hoeft dat ook helemaal niet. Je hoeft alleen maar één kant aan te zetten, en de andere kant blijft gewoon koel. Wanneer blijkt dat je toch meer ruimte nodig hebt, kan je met gemak de andere kant inschakelen en kan je zonder problemen door frituren.

De beste dubbele frituurpan kopen: waarop letten?

Je zou wellicht denken dat elke frituurpan vrijwel hetzelfde is, maar dit is waar veel mensen zich in vergissen. Er zijn namelijk allerlei verschillende typen frituurpannen met elk zo zijn voor- en nadelen. Hieronder vind je een kort overzicht van de opties die je per frituurpan kan vinden.

 • Verschillende typen olie.
  Een dubbele frietpan werkt vrijwel altijd op een soort olie. Er zijn echter verschillende soorten brandstof die je hiervoor kan gebruiken. Vast frituurvet, vloeibaar frituurvet en olie. Hoewel ze allemaal hetzelfde bereiken, is het een kwestie van smaak en gemak welke optie het beste bij je past.

  Vast Frituurvet

  Vast frituurvet is, zoals je waarschijnlijk al geraden had, vast bij kamertemperatuur. Wanneer het verhit wordt, “smelt” het blok vet als het ware en kan je er snacks in frituren. Vast vet kan van zowel plantaardige vetten als dierlijke vetten gemaakt worden. Het bestaat voornamelijk uit verzadigde vetten.

  Vloeibaar frituurvet
  Vloeibaar frituurvet wordt altijd van plantaardige oliën gemaakt en bevat veel onverzadigde vetten. Op kamertemperatuur is het ook vloeibaar en je kan het makkelijk bewaren in een kunststof fles. Let echter op dat je bij vloeibaar frituurvet niet altijd even goed ziet wanneer het genoeg is afgekoeld om over te gieten. Wacht voor de zekerheid een uur of meer na het frituren voordat je het frituurvet aanraakt.

  Olie
  Wanneer je liever niet in frituurvet wilt frituren, kan je ook kiezen voor een plantaardige olie. Zonnebloemolie wordt hier vaak voor gebruikt, maar er bestaan ook speciale mixen voor in de beste dubbele frituurpan. Deze oliën zijn plantaardig en bevatten, net als vloeibaar frituurvet, veel onverzadigde vetten.

 • Een open of gesloten frituurpan?
  In een snackbar zie je regelmatig grote frituurpannen zonder afdekking. Dit zijn open frituurpannen en deze bestaan ook in kleinere formaten voor in je keuken. Ook bestaan er frituurpannen die wel een deksel hebben. Een deksel voorkomt overtollig spetteren en maakt het makkelijk om de olie in de frituurpan op te slaan in plaats van dat je het moet overgieten in een aparte fles. Daarnaast heb je friteuses met een speciale deksel die geurtjes tegengaat. Een open frituurpan helpt om direct het proces van het frituren te bekijken en zijn vaak goedkoper om aan te schaffen. Wanneer je niet van plan bent om in huis te frituren, is dit een ideale aankoop.
 • Kruimelfilter.
  Het onderhoud van een frituurpan is niet altijd even makkelijk, zeker wanneer je ervoor kiest om de olie in de pan te laten staan wanneer het apparaat niet in gebruik is. Veel snacks laten namelijk regelmatig kruimels vallen wanneer zij gefrituurd worden. Dit leidt uiteindelijk tot een bodem bedekt vol kruimels. Er bestaan tegenwoordig gelukkig ook verschillende friteuse modellen die een ingebouwde kruimelfilter hebben. Zo kan je gemakkelijk de kruimels opvangen en weggooien, zonder het hele apparaat direct te moeten schoonmaken.
 • Inhoud.
  Voor hoeveel mensen ben je van plan te frituren? Als je een restaurant hebt, is een frituurpan van 2x 5 liter of 7 liter ideaal. Ben je alleen van plan voor een groot gezin te frituren, dan zijn twee kleinere bakken van ieder 3 liter beter geschikt. Let op dat hoe groter de inhoud, hoe meer olie en ruimte je nodig hebt.
 • Isolatie.
  Hoe warm wordt de frituurpan aan de buitenkant? En zijn er plekken waarop je de frituurpan kan vastpakken zonder je handen te verbranden? Omdat een frituurpan erg heet wordt, is het belangrijk dat je zelf nog wel het apparaat kan gebruiken zonder gevaar op brandwonden op te lopen. Let dus goed op het materiaal en de manier waarop het apparaat geïsoleerd is.
 • Hoe lang gaat de olie mee?
  Hoewel olie vrij lang houdbaar is, zal je deze toch moeten vervangen wanneer je veel frituurt. Frituurpannen zonder koude zone vervuilen de olie vaak sneller dan wanneer er wel een koude zone in het apparaat aanwezig is. Daarnaast kunnen kruimels van snacks en van de patat de olie ook vervuilen. Houd dit goed in de gaten bij het aanschaffen van een nieuw apparaat.
 • Schoonmaken.
  Voordat je een de beste friteuse aanschaft is het belangrijk om te kijken naar de manier waarop het schoongemaakt moet worden. Sommige dubbele frituurpannen hebben een hele gebruiksaanwijzing en meerdere losse elementen die allemaal op een andere manier behandeld moeten worden, terwijl anderen met een beetje wasmiddel en warm water als goed schoongemaakt kunnen worden, of zelfs in de vaatwasser passen.

Dit is onze Top 5 beste frituurpannen

Deze frituurpan van Fritel is volgens ons dé beste frietpan die je kan vinden. Met een inhoud van 6 liter is deze pan geschikt voor groepen mensen van 2 tot 8 personen. Het is een groot apparaat van 46,8 x 45,4 x 32,4 cm, maar dat maakt hij goed doordat er verschillende onderdelen gemakkelijk in de vaatwasser schoongemaakt kunnen worden. De friteuse heeft een koude zone om verbranding van de snacks tegen te gaan en zorgt ervoor dat de olie tot zo’n 3x langer meegaat dan in de meeste frituurpannen. De pan heeft een 3-voudige beveiliging tegen verhitting en wel tien jaar garantie!
Deze dubbele frituurpan van FriFri is wellicht kleiner dan die van Fritel, maar er past tot aan een liter meer in! Het apparaat is goed geïsoleerd en bevat een koude wand. Daarnaast bevat de binnenkant een koude zone en heeft het apparaat een beveiliging tegen oververhitting, zodat het nog lang mee zal gaan. Het reservoir is uitneembaar en is vaatwasbestendig. Een uitstekende keuze voor grote gezinnen!
Wil je voor 5 man tegelijk kunnen frituren? Dan is de frituurpan van Inventum een geweldige optie! Met een inhoud van 5 liter verdeeld over twee bakken kan je zowel friet als snacks frituren zonder dat er ook maar iets ongaar blijft. Dankzij de koude zone gaat de olie langer mee, maar de pan zelf wordt nog aardig heet, let dus goed op je handen. Het is een uitstekende frituurpan voor regelmatig gebruik.
Deze grote frituurpan van Tefal is uiterst geschikt voor grote groepen. Met een inhoud va wel 7 liter, kan je gemakkelijk in grote hoeveelheden snacks en patat frituren. Het apparaat heeft meerdere vaatwasbestendige onderdelen, wat onderhoud versnelt en vereenvoudigt. Daarnaast bevat het apparaat een koude zone technologie waardoor de olie langer meegaat en er geen nare geurtjes blijven hangen. Zo kan je zonder zorgen in je keuken frituren!
Deze grote, 6 liter frituurpan van Princess is ideaal voor een hongerig gezin! Dankzij de oververhittingsbeveiliging hoef je je geen zorgen te maken dat het eten verbrandt en blijft de smaak goed behouden. Daarnaast heeft dit apparaat een handige “Safety Oil Filter” waardoor spetteren van hete olie zo veel mogelijk wordt verminderd. De pannen zijn niet vaatwasbestendig, maar kunnen gemakkelijk uit elkaar gehaald worden om in een sopje zelf schoon te maken.

Hopelijk helpt onze informatie je om een goed geïnformeerde keuze te kunnen maken betreft de beste dubbele frituurpan. Zoals je hebt gezien, heeft een dubbele frituurpan meerdere voordelen ten opzichte van een enkelvoudig apparaat. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn en nog wat andere producten willen bekijken? Ga dan door naar de webshop via de knop hieronder.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo