Beste foodprocessor

Een foodprocessor is een onmisbare en handige hulp in de keuken. Deze handige machines besparen je flink wat snij- en hakwerk. Daarnaast kun je een foodprocessor ook gebruiken voor het kneden van deegwaren of het maken van gezonde smoothies en sappen. Ook voor het pureren van ingrediënten voor het maken van dressings en dips draait een foodprocessor zijn hand niet om. Bijvoorbeeld door het gebruik van diverse accessoires en opzetstukken.

Het bereiden van een uitgebreide maaltijd wordt met behulp van de beste foodprocessor een fluitje van en cent. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een foodprocessor wilt kopen? En wat zijn de verschillen met een keukenmachine? In deze koopgids vertellen we je alles wat je moet weten over dit praktische keukenapparaat. Daarnaast voorzien we je ook van onze top 5 beste foodprocessors, zodat je altijd de juiste keuze maakt.

Wat zijn de voordelen van een foodprocessor?

Een foodprocessor kent flink veel voordelen. Zeker als het aankomt op het snijden van groenten. Eén van de grootste voordelen van een foodprocessor, is dat je deze keukenhulp kunt gebruiken in combinatie met allerlei hulpstukken. Daarnaast zijn ze eenvoudig in gebruik en hebben ze een ongekend vermogen.

Beste foodprocessor

Foodprocessors kunnen dus worden uitgebreid met allerlei handige accessoires. Ook niet geheel onbelangrijk; de onderdelen en mengkom van een foodprocessor zijn in de meeste gevallen vaatwasserbestendig. Dat maakt het hygiënisch schoonhouden van het apparaat heel eenvoudig. Welke voordelen heeft een foodprocessor nog meer?

 • Opzetstukken: een foodprocessor is natuurlijk niet compleet zonder de nodige opzetstukken. Deze handige hulpjes bieden veel voordelen. Zo snij je in een handomdraai de meest harde groentes in de kleinste stukjes. Ook plakjes snijden en smoothies maken behoort tot de mogelijkheden van een foodprocessor.
 • Snel snijden en hakken: een voordeel van een foodprocessor is de snelheid waarmee je kunt werken. Je hoeft geen tijd meer te verspillen aan het fijnsnijden van uien, wortels of andere groenten. Met een foodprocessor snijd of hak je vrijwel elke groente in de kleinste stukjes. Iets wat met een mes niet altijd mogelijk is.
 • Deeg kneden en mixen: als je de juiste opzetstukken gebruikt, kun je een foodprocessor ook gebruiken voor het kneden van deeg. Hoewel deze taken vaak worden toebedeeld aan een keukenmachine, is dat ook mogelijk met een foodprocessor. Bijvoorbeeld als je zelf een luchtig pizzabodem wilt maken, taarten of zelfgemaakt brood.
 • Eenvoudig te bedienen: en foodprocessor is heel eenvoudig te bedienen. Dit keukenapparaat heeft een eigen mengkom die je makkelijk en snel schoonmaakt. Dat geldt ook voor de opzetstukken. In een handomdraai verwissel je de accessoires voor kneden, kloppen, mixen, hakken, pureren of snijden.

Een foodprocessor of keukenmachine: wat zijn de verschillen?

Deze twee keukenmachines worden heel vaak met elkaar verward. Toch kennen beide machines hun eigen specifieke kenmerken. Een keukenmachine is vooral geschikt voor het kloppen van deeg of het mixen daarvan. Het is dus vooral een handige hulp in de keuken als je graag taarten bakt of zelfgemaakte pasta maakt. Lees hier ons artikel over de beste keukenmachine voor deeg

De foodprocessor heeft het versnijden of raspen van groenten als belangrijkste functie. Met een foodprocessor kun je ook sapjes, dressings en dips maken. Je hebt dan wel een apart opzetstuk nodig. Ook de mengkommen van een keukenmachine en een foodprocessor verschillen van elkaar. De kom van een keukenmachine is vaak iets groter en breder.

De beste foodprocessor kopen: waar moet je op letten?

Er zijn behoorlijk wat verschillende foodprocessors op de markt. Als je weet waar je op moet letten bij de aankoop, kies je altijd een machine die voldoet aan jouw wensen. Dat heeft met het vermogen van de foodprocessor te maken, maar natuurlijk ook met de opzetstukken waar je gebruik van kunt maken.

Foodprocessor met accessoires

Wil je deze later uitbreiden met meer mogelijkheden? Let daar dan op bij de aanschaf van een foodprocessor. Natuurlijk wil je de machine ook op een eenvoudige manier schoon kunnen houden. Ook dat is iets om op te letten bij de aankoop. Evenals de kwaliteit van het materiaal. Zo heb je nog langer plezier van jouw machine.

 • Kwaliteit van het materiaal: als je op zoek bent naar de beste foodprocessor, dan is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het materiaal. Zeker als je de machine vaak wilt gaan gebruiken. De behuizing van het apparaat kan gemaakt zijn van bijvoorbeeld aluminium of roestvrij staal.

  Ook bestaan er processors met een metalen behuizing. Dit materiaal is zwaar, waardoor de machine ook tijdens het hakken, snijden of raspen stevig blijft staan. Des te steviger het materiaal van de behuizing, des te langer de levensduur van de foodprocessor. Iets om rekening mee te houden dus.

 • Motorvermogen: ook het vermogen van de motor is belangrijk als je op zoek bent naar de beste foodprocessor. Des te sterker en krachtiger de motor, des te sneller de processor de ingrediënten kan verwerken en bewerken.

  Als je vooral zachte ingrediënten wilt gaan hakken of snijden, dan heb je over het algemeen genoeg aan een motorvermogen van 500 watt. Als je ook stevige of harde groenten wilt hakken of raspen dan kies je liever voor een foodprocessor van 1000 watt motorvermogen.

 • Eenvoudig reinigen: de beste foodprocessor is ook eenvoudig te reinigen. Dat is belangrijk om een goede hygiëne te kunnen blijven waarborgen. Je hebt immers met etenswaren te maken. Als je een foodprocessor wilt kopen, let er dan bij de aanschaf op of de hulpstukken in de vaatwasser kunnen. In dat geval weet je zeker dat de accessoires en messen goed gereinigd zijn voor het volgende gebruik. Ook de mengkom kan vaatwasserbestendig zijn, maar dat is niet bij iedere foodprocessor het geval.
 • Opzetstukken: meestal worden de apparaten standaard geleverd met een aantal opzetstukken. Dit worden ook wel accessoires genoemd. Als je veel snijwerk wilt gaan verrichten, dan is het belangrijk om op de messen te letten. Deze kunnen verschillende diktes hebben. Bijvoorbeeld voor het snijden van friet.

  Wil je ook sappen en smoothies maken? Dan heb je ook een blender opzetstuk nodig. Als je de accessoires later nog wilt kunnen uitbreiden, dan moet dit wel mogelijk zijn. Let er dus bij aankoop op of de opzetstukken van de foodprocessor uitbreidbaar zijn.

Beste foodprocessor: dit is onze top 5

Het is duidelijk dat een foodprocessor je flink wat werk uit handen kan nemen, zeker in de keuken. Hij neemt al het snijwerk, rasp en meng werk van je over, zodat jij je volledig kunt concentreren op het bereiden van de maaltijd. De beste foodprocessors uit onze top 5 voldoen aan de hoogste eisen.

Niet alleen op het gebied van gebruiksgemak en vermogen, maar ook als het aankomt op kwaliteit, uitbreidbaarheid en mogelijkheden. Kies voor een kleine foodprocessor voor het bereiden van maaltijden voor 1-2 personen, of een uitgebreide machine voor tot wel 8 personen. Wil je niets aan het toeval overlaten bij de aankoop? Maak dan een keuze uit onze top 5 foodprocessors.

Deze Bosch foodprocessor is met recht een multi talent. Je kunt gebruik maken van van maar liefst 50 verschillende functies. Deze foodprocessor kan snijden, hakken, malen en mengen. De mengkom heeft een inhoud van 2,3 liter. De verschillende opzetstukken zijn onder andere een chopper, een dubbelzijdig bruikbare snij- en raspschijf, een kneedhaak en klopper. De motor heeft een vermogen van 800 watt, kent 2 snelheden en een turbofunctie voor het nog sneller vermalen en snijden van ingrediënten. De behuizing is van kunststof en is vaatwasserbestendig, evenals de opzetstukken. Deze foodprocessor is door de Consumentenbond tevens als beste getest.
Deze foodprocessor van Philips heeft een krachtige motor van 850 watt. Je kunt gebruik maken van 31 functies zoals snijden, hakken en raspen. De Philips Viva heeft een ruime mengkom van 2 liter. De behuizing is gemaakt van stevig kunststof en is vaatwasser bestendig. De machine is voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Dat betekent dat de motor vanzelf stopt als deze te warm wordt. De vultrechter is ruim genoeg voor het gelijktijdig toevoegen van verschillende ingrediënten. De opzetstukken en messen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal en kunnen tevens in de afwasmachine worden gereinigd. Deze foodprocessor kan naast snijden en hakken ook kneden. Dat is erg handig voor het maken van diverse soorten deeg!
Deze krachtige Magimix foodprocessor is alles wat je nodig hebt in de keuken. Je kunt gebruik maken van 9 opzetstukken en accessoires. Waaronder diverse snijschijven, een klopper, kneedmes en een citruspers. Het apparaat wordt geleverd met 3 mengkommen met een inhoud van 3,6, 2,6 en 1,2 liter. Dat betekent dat je gerechten kunt voorbereiden en snijden voor tot wel 8 personen. De inductiemotor heeft een vermogen van maar liefst 1100 watt. De behuizing is van stevig metaal. Daarnaast zijn de snijschijven gemaakt van roestvrij staal en kunnen worden schoongemaakt in de vaatwasser.
De Multipro Compact+ foodprocessor van Kenwood is zeer compleet en eenvoudig in gebruik. Deze machine heeft een grote mengkom van maar liefst 2,1 liter. Je kunt gebruik maken van veel verschillende hulpstukken. Voorbeelden zijn gardes, een citruspers voor het maken van sappen en diverse snij en hak schijven. De meegeleverde beker met deksel is ideaal voor het maken en bewaren van smoothies. Deze foodprocessor kent 2 verschillende snelheden en een booster. Door de ingebouwde weegschaal wordt het afwegen van de ingrediënten nog eenvoudiger. De sterke 800 watt motor is tevens geschikt voor het kneden van deeg. Bijvoorbeeld voor het maken van pizzadeeg, cakes of taarten.
Deze mooie foodprocessor van KitchenAid is een aanwinst in iedere keuken. De metalen behuizing is stevig, vaatwasserbestendig én duurzaam. Deze machine heeft een mengkom van 1,7 liter. Door de vele verschillende opzetstukken kun je niet alleen hakken en snijden, maar ook raspen, kneden en pureren. De motor heeft een vermogen van 500 watt. Dat is voldoende voor dagelijks gebruik. Door de knoppen aan de buitenzijde is deze KitchenAid foodprocessor eenvoudig te bedienen. De gladde afwerking zorgt ervoor dat je de machine eenvoudig schoonhoudt. De scherpe snijschijven zorgen voor het moeiteloos verwerken van allerlei groenten en fruit.
Hoe kies ik de beste foodprocessor?

Om de voor jou beste foodprocessor te kiezen, moet je weten wat je ermee wilt  doen. Dan weet je namelijk welke onderdelen en opzetstukken er sowieso bij moeten zitten. Ook kun je letten op het motorvermogen, vaatwasbestendigheid, de grootte en de prijs. En uiteraard kun je ervoor kiezen om voor een bekend en kwalitatief merk te gaan. 

Welke opties heeft een foodprocessor?

Wat je allemaal met een foodprocessor kan, hangt af van welke onderdelen bij het product geleverd worden. Met de meeste foodprocessors kun je in ieder geval snijden en raspen. Daarnaast zit er vaak een blender bij en kun je met een hakmolentje koffie of noten fijnhakken. 

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo