Beste GPS tracker kind

Een GPS tracker voor je kind is wat ons betreft echt een uitkomst. Via een GPS kinderhorloge of armband kun je zorgen dat je altijd weet waar je kind is. Zo hoef je nooit meer te gaan zoeken, bijvoorbeeld als het etenstijd is en je kind naar huis mag gaan.

Via een goed GPS horloge met belfunctie bel je je kind gemakkelijk op en kun je elke boodschap doorgeven. Daarnaast kan je kind met een smartwatch zelf bellen of berichten doorgeven. Zonder dat je een smartphone hoeft mee te geven.

Een smartphone is namelijk onhandig om mee te geven aan je kind. Telefoons blijven in de praktijk toch al gauw ergens liggen of kunnen uit broekzakken vallen tijdens het spelen. En het is een veel te moeilijk apparaat voor de jongere kinderen.

Een kinder GPS horloge biedt dus uitkomst! Ze zijn gemakkelijk te bedienen, vallen niet zomaar van de pols af en je kind heeft er geen omkijken naar. En als ouder hoef je je toch wat minder zorgen te maken of je kind wel veilig is. Genoeg redenen voor ons om een Top 5 samen te stellen van de beste GPS trackers voor uw kind.

De beste GPS tracker kind kopen: waar let je op?

 • Goed werkende GPS: de locatie moet duidelijk en precies worden aangegeven.

  Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat het GPS kinderhorloge nauwkeurig is als het gaat om het vaststellen van de locatie van uw kind. Helaas is dit lang niet altijd het geval: sommige GPS trackers zijn niet nauwkeurig genoeg, waardoor je je kind nog steeds niet goed kan lokaliseren. In onderstaande lijst hebben we alleen de GPS armbanden geselecteerd die volgens klantervaringen een prima GPS nauwkeurigheid hebben.

  GPS tracker kind telefoonscherm

 • Uw kind heeft niet de neiging om het horloge af te doen.

  Het GPS kinderhorloge moet niet vervelend om de pols zitten en een aantrekkelijk uiterlijk hebben, zodat uw kind het niet vervelend hoeft te vinden om het horloge om te doen. Het zou toch vervelend zijn als uw kind het horloge af doet, waardoor u alsnog niet weet waar uw kind zich bevindt. Er zijn trouwens ook horloges op de markt waarbij er een signaal wordt doorgestuurd naar de smartphone van de ouders als het horloge af wordt gedaan. Erg handig! Je kunt dan namelijk ook meteen contact opnemen via het horloge om te zorgen dat deze niet zomaar achtergelaten wordt.

 • Het GPS horloge is stevig en sterk.

  Natuurlijk moet er ook rekening mee gehouden worden dat kinderen spelen met het GPS horloge om hun pols. Het is dus handig als het horloge niet kwetsbaar is, maar van stevige kwaliteit.

  Functies Deplay kinder GPS horloge

 • Waterdichtheid.

  Het is daarnaast ook erg handig als de kinder GPS tracker spatwaterdicht is. Het horloge gaat dan niet kapot tijdens bijvoorbeeld het handen wassen, de regen, of wat voor nattigheid dan ook. Zwemmen kan er niet mee – hiervoor zal je een wat duurdere smartwatch moeten aanschaffen.

 • Nederlandstalig.

  Het is handig als de app en het horloge in te stellen zijn op de Nederlandse taal. We kunnen moeilijk van uw kind verwachten dat deze al super goed is in Engels natuurlijk… of Chinees 😉
Beste keuze:
One 2 track connect Neo
Dit telefoonhorloge voor kinderen heeft een goed werkende GPS functie, een SOS functie, een belfunctie, is geschikt voor Android en iOs én is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De vele positieve online reviews bevestigen het nog eens: dit product is een prima keuze.

Wat is het verschil tussen een GPS en Bluetooth Tracker?

Afhankelijk van wanneer en waarvoor u een tracker wil gebruiken, kunt u kiezen tussen een GPS tracker en een Bluetooth tracker, maar wat is nu eigenlijk het verschil? Het verschil zit hem vooral in het gebruikssysteem van het apparaatje.

Een GPS tracker maakt gebruik van GPS (Global Pointing System). Dit is een technologie waarbij u verbinding maakt met een netwerk van satellieten die, door middel van radiogolven, beweging en locatie bijhouden. Dit is erg handig wanneer u graag vanaf een langere afstand wil kunnen zien waar uw kind is en waar die naartoe gaat.
De mini GPS tracker kind is, dankzij GPS, erg precies en kan tot wel 5 meter nauwkeurig zijn. Wel heeft u hiervoor voldoende satellieten nodig boven uw locatie die de tracker kunnen bijhouden, maar tegenwoordig is dat vrijwel geen probleem meer.

Een Bluetooth tracker werkt juist via Bluetooth op een ander apparaat, zoals uw mobiele telefoon. Deze apparaten sturen dan radiogolven naar elkaar om de locatie vast te stellen. Bij Bluetooth moet u er echter rekening mee houden dat het een maximum radius van 120 meter heeft. Verder dan dat kunnen de radiogolven elkaar niet meer bereiken.

GPS kinderhorloge

Wel of geen belfunctie? (GPS tracker kind zonder abonnement)

Als ouder kunt u er ook over denken om een GPS tracker met belfunctie aan te schaffen. Dit is erg handig wanneer uw kind oud genoeg is om met u te bellen wanneer zij een vraag hebben of wanneer u wil weten wanneer uw kind naar huis komt. Een GPS kinderhorloge met belfunctie kan daardoor erg goed van pas komen, zeker wanneer uw kind wat ouder is en wat vaker en verder van huis gaat. Waar u echter wel rekening mee moet houden is dat zo’n apparaat dan een simkaart nodig heeft om te kunnen functioneren, net als een telefoon.

Een GPS horloge kind met simkaart kost in principe niks extra’s. Wel zal u hier los nog een simkaart bij moeten aanschaffen. Dit kunt u via een telefoon provider doen. Daar kunt u ook kiezen tussen een prepaid simkaart of een abonnement. Het belhorloge kan dan telefoontjes ontvangen en uitzenden. Hier zitten elk weer voor- en nadelen aan vast.


track en trace kind

Kiezen voor een kinder GPS tracker met abonnement of juist niet? 

Een GPS tracker kind zonder abonnement werkt via een prepaid kaart. Dit is een kaart welke u bij een supermarkt of online kan aanschaffen. Er staat een vast bedrag op en tot dat bedrag kan uw kind bellen met u. Telefoontjes ontvangen is in de meeste gevallen gratis en kost daardoor geen geld. Het nadeel hiervan is dat wanneer het budget op is, de belfunctie niet meer zal functioneren tot er een nieuw budget op de simkaart is geplaatst.

Een GPS tracker met abonnement is wat flexibeler waardoor uw kind ook makkelijker zelf kan bellen. U betaalt een vast bedrag per maand waardoor uw kind gebruik kan maken van een bepaalde hoeveelheid belminuten. Gaat uw kind hier overheen, dan werkt de belfunctie nog wel, maar komen er extra kosten op de volgende rekening.

Een GPS tracker kind zonder sim is natuurlijk ook een goede optie. Tegenwoordig hebben veel kinderen al een mobiele telefoon en een kind tracker draagt al bij aan hun zichtbaarheid, waardoor bellen in veel gevallen niet nodig zal zijn. Ook voor jonge kinderen is dit een goede optie, omdat zij niet altijd weten hoe een belfunctie werkt.

Wat zijn de draag-opties?

Eerder in de tekst hebben we het al over een GPS tracker in een armband gehad. Dit is een eenvoudige manier van dragen en het zorgt ervoor dat de tracker goed blijft zitten. Er bestaan echter nog meer opties. Welke dat zijn, bespreken we hier.

 • GPS tracker kind schoen

Een tracker voor bij de schoenen kan op meerdere manieren gekoppeld worden. Zo kunt u de tracker door de veters halen en zo vastmaken met een (dubbele) knoop. De tracker zit dan stevig vast en uw kind merkt er verder niks van. Ook kan de track en trace kind eventueel met een stukje tape aan de binnenkant van de schoen of laars geplakt worden. Mocht deze dan loslaten, dan valt die in de schoen en niet op straat.

 • GPS tracker armband

Een armband komt vrij veel voor en heeft verschillende designs. De meeste GPS armband kind zien eruit als horloges. Dit komt goed van pas wanneer uw kind op u of uw partner wil lijken. Kinderen vinden het namelijk leuk om volwassenen na te doen, dus ook met het dragen van een horloge. Daarbij kan een horloge ze helpen om te leren klokkijken.

Kind tracker met SOS functie

 • GPS ketting kind

Losse trackers hebben vaak een lusje of oogje welke vastgemaakt kan worden aan kleding, schoenen of rugzakken. Zo kunnen ze ook vastgemaakt worden aan een ketting. Dit is handig wanneer uw kind liever geen armband draagt of schoenen heeft zonder veters. De tracker is klein en licht, waardoor deze ook niet te zwaar aan de nek van uw kind weegt.

Hieronder onze Top 5 lijst met de beste GPS tracker kind. We hebben deze kinder GPS horloges uitgezocht aan de hand van bovenstaande kwaliteitseisen. Daarnaast hebben we gekeken naar alle online reviews, klantervaringen en de prijzen. Daarom kun je aan de hand van je eigen persoonlijke voorkeuren kiezen welk GPS kinderhorloge het beste bij jouw wensen aansluit. Zo kun je met een gerust hart je kind buitenshuis laten spelen.

De Top 5 beste GPS kinderhorloges:

Een mooie strakke en stevige gps-horloge is deze One2Track Connect Neo. Dit horloge heeft een mooi vierkant ontwerp met een duidelijk en scherp beeldscherm. Dit horloge wordt geleverd met een simkaart welke u kunt koppelen aan een bestaande telefoon. Hierdoor kunt uw kind bellen en gebeld worden. Je kunt de live GPS locatie opvragen, videobellen en meerdere toezichthouders koppelen via de app (bijvoorbeeld 2 ouders).Wat dit horloge ook leuk maakt, is dat het een interne stappenteller bevat. Zo kunt uw kind gemakkelijk zien hoeveel stappen hij of zij heeft gezet tijdens het buiten spelen.
Voor kleinere kinderen is de Deplay KidsWatch ideaal! Het kleurrijke horloge spreekt kinderen erg aan en is zeer comfortabel om te dragen. Het apparaat is sterk genoeg voor een 4G netwerk, waardoor u vrijwel altijd uw kind kan volgen zonder verstoringen in het netwerk. Ook is het horloge (spat)waterproof, waardoor een beetje regen of springen in een plasje geen kwaad kan.
De OHOME Smartwatch voor kinderen is ideaal wanneer u op zoek bent naar een multifunctionele GPS tracker voor uw kind. Het laat namelijk duidelijk de tijd zien, waardoor u uw kind kan leren klokkijken. Daarnaast kunt u een simkaart koppelen aan de smartwatch waarmee u dan met uw kind kan bellen en videobellen. Het horloge is waterproof en beschikt over een handige S.O.S knop welke uw kind kan indrukken wanneer er iets aan de hand is. Ook kan uw kind SMS’en, maar alleen met mensen die u als “vertrouwd persoon” op de lijst zet. Let op: Deze smartwatch werkt alleen met een simkaart van Lebara.
Ook bij de GPS horloge van Dylero krijgt u een simkaart en app erbij geleverd. Zo kunt u het horloge direct koppelen aan een telefoon, wat bellen en videobellen erg makkelijk maakt. Het horloge heeft een HD-scherm en beschikt ook over educatieve spelletjes die uw kind vanaf het horloge kan spelen. Daarnaast kan het zelfs Whatsapp installeren. De batterij gaat ongeveer 72 uur mee.
Deze mini GPS tracker is ideaal om uw kind te volgen zonder dat zij een horloge dragen. De tracker is klein en kan gekoppeld worden aan de schoen via veters, of juist goed in een binnenzak van een jas gestopt worden. Door middel van uw eigen telefoon kunt u de locatie van uw kind met gemak bijhouden. U kunt als ouder ook een “safe zone” instellen. Wanneer uw kind hierbuiten treedt, gaat het apparaatje trillen en krijgt u een melding. Uw kind weet dan ook gelijk dat die buiten het toegestane gebied komt.

Een kinder GPS horloge: wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van een GPS tracker voor uw kind is uiteraard dat je je kind in de gaten kunt houden en gemakkelijk kunt lokaliseren. Maar wat is nu nog meer handig aan zo’n armband?

Uw kind kan leren klokkijken. Er zit natuurlijk niet alleen maar een GPS tracker op het horloge, maar ook een klok. Deze kan vaak zowel ingesteld worden op een digitale klok, als op een “gewone” horlogeklok.

Je hoeft je kind nog geen mobiele telefoon te geven. Sommige kinderen zijn hier nou eenmaal nog te jong voor. Een smartphone kan dan veel te lastig zijn om te bedienen. En daarnaast kan een telefoon gemakkelijk kwijtraken of per ongeluk ergens achtergelaten worden.

Een GPS armband valt niet gemakkelijk van de pols af en blijft daarom altijd in de buurt van uw kind.

Met een GPS tracker kan uw kind gewoon gebeld worden. Dat is erg handig als u bijvoorbeeld wilt doorgeven dat het eten klaar staat. Daarnaast is het bij veel GPS horloges mogelijk om spraakberichten en tekstberichten te versturen en te ontvangen. Zo zorg je ervoor dat je kind altijd bereikbaar is.

GPS horloge kind met belfunctie

De beste GPS horloges voor kinderen beschikken over een stappenteller. Uw kind wordt dan gestimuleerd om gedurende de hele dag genoeg te bewegen.

U zorgt ervoor dat uw kind kennis maakt met digitale apparaten. Doordat het GPS horloge zelf te bedienen is door kinderen, leert uw kind al snel omgaan met de digitale wereld. Dat kan natuurlijk goed van pas komen later.

Een GPS horloge is tenslotte ook gewoon een stoere gadget voor om je pols! Hiermee kan je kind vast helemaal de blits maken. En met alle bijkomende voordelen van een GPS tracker, zijn wij in ieder geval om!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo