Beste opblaasbare jacuzzi voor buiten

Een opblaasbare jacuzzi: het is in de ogen van velen nog steeds een luxeproduct. Maar wist je dat er goedkopere varianten zijn die je buiten – in je eigen tuin – kunt gebruiken? Daardoor is het tegenwoordig voor bijna iedereen mogelijk om te genieten van de ontspanning die een opblaasbare jacuzzi biedt.

Een buiten bubbelbad kan heerlijke afkoeling bieden in de zomer. Ook kan een goede opblaasbare jacuzzi met zitjes je in de winter juist opwarmen. En wat dacht je van de gezellige avonden met vrienden, met een lekker glaasje bubbels erbij? Super fijn dus, dat een jacuzzi voor iedereen binnen handbereik ligt!

Maar waar moet je op letten bij het kopen van de beste opblaasbare jacuzzi voor buiten? En is er nog een verschil tussen de opblaasbare bubbelbaden die verkrijgbaar zijn? We leggen het je graag uit in dit artikel. Daarnaast zetten we de volgens ons beste jacuzzi’s voor je op een rijtje. Zo kun je hopelijk het voor jou beste product uitzoeken. En heerlijk genieten van een luxe bubbelbad in je tuin!

Buiten bubbelbaden: welke soorten zijn er?

Voordat je kunt gaan oriënteren op welk product het beste bij je past, is het goed om te weten waaruit je kunt kiezen. Er zijn namelijk meerdere soorten bubbelbaden voor in de tuin. 

 • De jacuzzi, de spa, de whirlpool en het bubbelbad.

  Dat zijn nogal wat termen! Om het gemakkelijker voor je te maken vertellen we je alvast graag dat een jacuzzi, een bubbelbad, een spa en een whirlpool in principe allemaal hetzelfde zijn. Dat scheelt weer uitzoekwerk, nietwaar? 😉 Het zijn namelijk allemaal baden die verwarmd zijn, en kunnen bubbelen. Sommige namen komen van merken, zoals de Whirlpool en de Jacuzzi. Maar in essentie zijn de baden dus hetzelfde: een verwarmd bubbelbad.

Opblaasbare jacuzzi met water

 • Daarnaast heb je nog de hottub.

  Dat is van oudsher een houten ton met verwarmd water, die met name buiten gebruikt werd. Het product heeft in de loop der jaren wel wat veranderingen doorlopen, waardoor deze ook moderner toepasbaar is. Zo hebben ze soms ook jets, een whirlpool functie en bubbelend water. In de afbeelding hiernaast zie je bijvoorbeeld een hottub met een houten buitenkant, maar met een modernere binnenkant. 

Aangezien opblaasbare jacuzzi’s en bubbelbaden het meest betaalbaar zijn voor consumenten, richten we ons daar in dit artikel met name op. Deze worden het meest gebruikt in de tuin en zijn vaak verkrijgbaar bij de grootste webshops. Dat scheelt gedoe, aangezien deze baden gemakkelijker te hanteren zijn. En met name scheelt het in de portemonnee. 

Beste keuze:
Bestway Lay-Z-spa Miami Opblaasbare Spa
Deze jacuzzi van het merk Bestway is betaalbaar, stevig en geschikt voor maximaal 4 personen. Daarnaast krijg je bij aanschaf een afdekzeil en pomp geleverd. Een goede koop, dus!

De beste opblaasbare jacuzzi voor in de tuin kopen: waar op letten? 

Nu je weet welke soorten bubbelbaden er zijn, is het goed om te gaan kijken naar de verschillende functies die een bubbelbad kan hebben. Er kan namelijk behoorlijk sprake zijn van kwaliteitsverschillen. En daarnaast is het goed om te kijken naar je eigen voorkeuren. We zetten de uiteenlopende eigenschappen van bubbelbaden hieronder graag voor je op een rijtje.

beste jacuzzi voor 4 personen

 • Hoe groot moet de jacuzzi zijn?
  Eén van de belangrijkste dingen om op te letten is de grootte van het bad. Hoe groot deze moet zijn, is afhankelijk van hoeveel mensen je erin wilt laten passen. Heb je bijvoorbeeld een groot gezin of een grote groep vrienden, dan kan het handig zijn om te kiezen voor een 6 persoons bubbelbad. Daarnaast is het mogelijk om een 4 persoons jacuzzi te kopen. Zelfs 2 persoons jacuzzi’s voor buiten zijn een mogelijkheid.

  Een jacuzzi voor zes personen kost misschien meer energie en onderhoud, maar méér mensen zullen er tegelijkertijd plezier van kunnen hebben. Anderzijds kan een vierpersoons bubbelbad groot genoeg zijn voor in jouw tuin. Maak hierin dus je eigen afweging.
 • De jacuzzi moet gemakkelijk te installeren en te bedienen zijn.
  Het gebruikersgemak is volgens ons ook één van de belangrijkere dingen om op te letten. Vaak komt het er namelijk op neer dat je zelf met het bubbelbad aan de slag zal gaan. Dan is het wel zo prettig als er een goede handleiding bij zit, en als de bediening intuïtief werkt. Gelukkig beschikken de beste jacuzzi’s voor buiten vaak een bedieningspaneel, waarop je gemakkelijk de instellingen kan wijzigen.

  opblaasbaar bubbelbad functies

 • De watertemperatuur.
  Als je een opblaasbare jacuzzi wilt kopen, is het volgens ons verstandig om te kijken naar de functies die het apparaat heeft.  Het opwarmen van het water is uiteraard één van de belangrijkste eigenschappen om op te letten.

  De meeste opblaasbare bubbelbaden warmen bijvoorbeeld op met 2 graden Celcius per uur, en zijn te verwarmen tot maximaal 40 graden.  Een automatische timer voor het temperatuursysteem is hierbij geen overbodige luxe. Zo kan de jacuzzi automatisch op temperatuur blijven. 

  Vrouw in jacuzzi in tuin

 • Hoeveel bubble jets wil je?
  Je kunt wat ons betreft het beste een bubbelbad kiezen met massage jets of bubble jets. De jets bootsen een massage na door het water te spuiten. Met name bij de rug en bij de voeten. Sommige baden hebben 80 jets, terwijl anderen er bijvoorbeeld 170 hebben.

  Hoe meer jets het bad heeft, hoe veelzijdiger, intenser en uitgebreider de massage van waterstralen is. Sommige jets zijn overigens ook verstelbaar, waardoor je zelf de richting en de hardheid van de waterstralen kan instellen. Mocht je hier de voorkeur aan geven, kies hier dan voor bij je aankoop.
 • De stevigheid van het bad.
  Stel je voor: je hebt net een nieuw bubbelbad gekocht, deze opgeblazen in je tuin en je maakt er meteen gretig gebruik van. Maar dan blijkt het bad ineens lek te zijn op de eerste dag. Balen! Dit wil je dus ten alle tijde voorkomen. We hebben veel recensies gelezen over de goedkopere opblaasbare bubbelbaden. Vaak gingen de baden veel te snel lek en konden ze niet gemakkelijk gerepareerd worden.

  Wil je dus dat je jacuzzi lekker lang in de tuin kan blijven staan, zonder dat deze kapot gaat, let er dan op dat deze stevig is. De wanden zijn dan zó gemaakt, dat ze hun vorm behouden, stabiel blijven staan en tegelijkertijd een mooie vlakke buitenkant hebben. Vaak bestaan ze dan uit meerdere lagen met een overlappende structuur van sterk fiber. Géén simpel opblaasbadje, dus 🙂

  Opblaasbare jacuzzi binnenkant


De beste opblaasbare jacuzzi voor buiten: dit is onze Top 5

Zo, dat was een hoop info! We hopen dat je nu in ieder geval een stukje wijzer bent geworden na het lezen van dit stuk. Om je nog verder op weg te helpen, hebben we een Top 5 samengesteld van de beste opblaasbare jacuzzi’s voor buiten in de tuin. Deze jacuzzi’s hebben de test doorstaan als je kijkt naar online reviews, gebruiksgemak en kwaliteit.

Deze opblaasbare jacuzzi van het merk Bestway is één van de best beoordeelde buiten bubbelbaden van het moment. Het bad heeft een stevige wand, waar je zonder zorgen tegenaan kunt leunen. Het water is op te warmen tot 40 graden Celsius en het bad beschikt over een timer die je temperatuur kan reguleren. De spa is geschikt voor maximaal 4 personen en beschikt over 81 jets. Het bad beschikt over een cover en is zeer betaalbaar. Een goede keuze dus!
Dit luxe buiten bubbelbad van het merk Intex is nóg completer, luxer en groter dan de nummer één in onze lijst. Je betaalt iets meer voor dit bad, maar dan heb je ook wat. Ten eerste passen er zes personen in deze jacuzzi, wat een groot voordeel is ten opzichte van veel andere baden waar maximaal 4 personen in passen. Naast een stevige buitenkant en onderkant, beschikt het bad over meerdere bijgeleverde accessoires. Bijvoorbeeld filters, een tas, een beschermcover, handvatten om aan vast te houden en hoofdsteuntjes. Daarnaast heeft dit product ingebouwde, gekleurde LED verlichting, wat voor extra sfeer zorgt. En ook de hoeveelheid jets is fijn: 140 bubble jets. Wie iets meer te besteden heeft, kiest dus wat ons betreft voor een jacuzzi zoals deze.
Met dit opblaasbaar bubbelbad Intex PureSpa Bubble Massage ervaar je pas echt ontspanning. Zowel in de zomer als winter kan je genieten van het heerlijke warme water van 40°C en de masserende bubbels. Met een inhoud van maar liefst 795 liter biedt deze jacuzzi voldoende ruimte voor 4 personen. De buiten jacuzzi wordt standaard geleverd met een afdekzeil, filterpomp en grondzeil. Dit maakt de Intex PureSpa Bubble een goede keuze voor de echte liefhebbers.  
Voor de gene met een kleiner budget is het opblaasbare bubbelbad van het merk QX de beste keuze. Het krachtige verwarmingselement van 1200 Watt verwarmt binnen mum van tijd de jacuzzi zodat je hem pas wanneer je wil genieten van de bubbels hoeft aan te zetten. De inhoud is 600 liter, dit maakt het geschikt voor 3 personen. Dus, zoek je een budgetvriendelijk, opblaasbaar bubbelbad, zoek dan niet verder!  
De Lay-Z-Spa St. Lucia opblaasbare jacuzzi van Bestway is een zeer betrouwbare en populaire keuze. Met een diameter van 170 centimeter is hij compact maar ruim genoeg om met 3 personen in te kunnen zitten. Het aansluiten is eenvoudig en de pomp verwarmt en filtert het water, zodat het onderhoud minimaal is. Hij beschikt over luxe functies zoals bekerhouders en energiebesparende standen voor wanneer hij niet wordt gebruikt. Dus ontspannen is geen enkel probleem met deze opblaasbare jacuzzi van Bestway.

Waar kun je nog meer op letten bij het kopen van de beste opblaasbare jacuzzi?

 • De beste opblaasbare jacuzzi’s hebben een wateronthardingssysteem. 
  Dat wil zeggen, dat de hardheid van het water in het bad wordt geregeld. Hard water kan namelijk veel sneller zorgen voor kalkaanslag. Maar ook bijvoorbeeld huidirritaties komen veel vaker voor als je in hard water bent geweest. Via een waterontharderpomp wordt het water gefilterd, waardoor het zachter wordt. 
 • Het stroomverbruik.
  Per bubbelbad is het verschillend hoeveel energie deze gebruikt. Dit kan jaarlijks een groot verschil opleveren. Check dus van tevoren goed, hoeveel energie een jacuzzi gebruikt voordat je deze koopt. Onderin dit artikel geven we trouwens extra informatie over het energieverbruik. Mocht je hier meer over willen weten, lees dan vooral even verder!

  Elektrische luchtpomp voor jacuzzi

 • Gemakkelijk opblazen of leeg laten lopen. 
  Het is wel zo prettig als het bubbelbad gemakkelijk op te blazen is. De betere  baden hebben hiervoor een ingebouwde elektrische luchtpomp. Deze kan over het algemeen behoorlijk snel je bad opblazen of weer leeg pompen. Dat scheelt een hoop gedoe als je het bad wilt opbergen of opzetten. 
 • Ingebouwde LED verlichting
  Sommige jacuzzi’s hebben ingebouwde LED lampen. Daardoor krijgt het water een soort van sfeerverlichting. En dat geeft vaak nét dat beetje extra sfeer aan een jacuzzi in de tuin.

 • Handig op te bergen.
  Vooral als je de jacuzzi in de winter niet buiten in de tuin wilt laten staan, dan is het handig als het bad gemakkelijk op te bergen is. Het helpt ten eerste al, als het bad een deflatiepomp heeft, zoals we hierboven hebben beschreven. Daarnaast is het prettig als het bubbelbad op een goede manier op te vouwen is, handvaten heeft en wordt geleverd met een opberghoes of tas.
 • Wil je een opblaasbare jacuzzi met zitjes?
  Niet elke jacuzzi voor in de tuin heeft deze namelijk standaard inbegrepen. Je kunt deze in dat geval los bijbestellen. Maar heb je liever een jacuzzi met vaste zitjes, dan raden we aan om hierop te letten bij je aankoop. 

Bijgeleverde accessoires. 
De betere bubbelbaden worden geleverd met handige extra accessoires. Zo is een afdekhoes of cover zeker geen overbodige luxe. Daarmee zorg je namelijk dat het bad beschermd blijft, en het water niet gauw vies wordt.

Ook kun je soms gebruik maken van extra opblaasbare zitjes of hoofdsteuntjes. Dat maakt de ervaring in het bad toch nét een stukje comfortabeler. 

Ook een schoonmaaksetje  of een ontsmettingsset kan erg goed van pas komen. Hierin zit passend schoonmaakgereedschap. Mocht dit niet bij de jacuzzi worden geleverd, dan kun je dit gelukkig vaak nog wel los bij bestellen. Voor de Intex Spa heb je bijvoorbeeld deze onderhoudskit. 

Ook een bekerhouder kan in veel gevallen goed van pas komen. Je kunt je drankje dan gewoon boven het bad kwijt, in plaats van buiten de jacuzzi. Scheelt een hoop gedoe! 

Energiekosten: wat kost een opblaasbare jacuzzi aan stroom?

Hoeveel een buiten jacuzzi kost, is afhankelijk van hoeveel maanden per jaar je deze in je tuin hebt staan. Meestal wordt het aangeraden om het bubbelbad op te bergen als de temperatuur in de winter onder de vijf graden gedaald is. Hoe kouder het namelijk is buiten, hoe meer energie het kost om het water in de jacuzzi warm te houden.

Jacuzzi buiten in de winter gebruiken
Als je de jacuzzi opbergt in de winter, zou je kunnen rekenen op energiekosten van ongeveer 250 euro per jaar. Wel is dit natuurlijk afhankelijk van hoe groot het bad is, aangezien een jacuzzi voor 6 personen moeilijker op te warmen is dan bijvoorbeeld een bubbelbad voor 2 personen.

Ook per merk kan het verschillen hoeveel energie het bad kost. En het is ook nog eens afhankelijk van hoe vaak je het bubbelbad wilt gaan gebruiken. Wil je de jacuzzi in de winter wél blijven gebruiken, dan zullen de kosten hoger zijn.

Mocht je een bepaalde opblaasbare jacuzzi willen kopen, dan zou je van tevoren via internet kunnen checken hoeveel andere mensen hier per jaar aan kwijt zijn. Zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan. Maar al met al vinden wij 250 euro per jaar erg meevallen, gezien de luxe die je ervoor terug krijgt. 

Kun je een opblaasbaar bubbelbad in de winter buiten laten staan?

Het grootste risico van het gebruiken van een jacuzzi in de winter is dat het water dat in de leidingen en in het bad zit, kan gaan bevriezen. Daarom wordt het vaak geadviseerd om deze op te bergen als het buiten te koud wordt. Maar gelukkig zijn er nog oplossingen voor als je de jacuzzi echt heel graag buiten wilt blijven gebruiken tijdens de wintermaanden. Een aantal tips:

jacuzzi in winter warm

 • Zorg dat de jacuzzi het water voortdurend blijft opwarmen.
  Dat kan bijvoorbeeld door middel van een automatische verwarmingsfunctie ofwel “autoheat“. Wanneer het water onder een bepaalde temperatuur komt, springt de verwarmingsfunctie automatisch aan, waardoor het water niet zal bevriezen.

  Let er wel op dat je jacuzzi deze functie heeft. Beschikt je bad niet over deze mogelijkheid, dan kun je nog kiezen voor de timer functie. Deze kun je zó instellen, dat de jacuzzi het water elk uur automatisch zal verwarmen – bijvoorbeeld een kwartier lang. Check hierbij wel goed of de temperatuur op het goede niveau blijft. Wordt het toch te koud, dan kun je de temperatuur op tijd wat hoger zetten. 

 • Gebruik een goede cover, of zelfs een warmtedeken. 
  Logischerwijs kan een deken of een hoes ervoor zorgen dat het water langer warm blijft. Hiernaast bescherm je het water tegen onnodig vuil. Bijpassende covers zijn vaak gemakkelijk bij te bestellen. En in sommige gevallen worden ze zelfs samen met de jacuzzi geleverd. Handig dus!

 • Zet de jets uit als je niet in het bad zit.
  Deze kunnen namelijk koude lucht het bad in voeren. Dat kost veel extra energie, en kan mogelijk de watertemperatuur onder het minimum brengen. Als je in het bad gaat zitten, kun je deze wel weer gebruiken. Als de temperatuur van het water te koud word, dan merk je dit snel genoeg 😉
 • Of: haal het water uit de jacuzzi. 
  Je kunt er ook voor kiezen om de opblaasbare jacuzzi buiten te laten staan in de winter, zonder dat je deze gebruikt. Je kan dan het beste het water eruit halen, zodat dit niet alsnog bevriest. Het bad laten staan, kan een hoop gedoe met opbergen schelen.
 • Elke jacuzzi is anders, dus lees je goed in!
  Lees altijd goed de handleiding door van het bad dat je gekocht hebt. Hier staan alle nodige details in, die mogelijk kunnen afwijken van onze uitleg hier.

Hoe onderhoud je een opblaasbare jacuzzi die in de tuin staat?

Dat zelfs de beste opblaasbare jacuzzi die buiten staat goed onderhouden moet worden, spreekt natuurlijk voor zich. Maar welke praktische handelingen moet je hiervoor doen? We leggen het je graag in het kort uit. 

Onderhoud opblaasbare jacuzzi in tuin met filter

 • Ten eerste kun je het beste wekelijks het waterfilter omwisselen. Vaak worden er bij een spa namelijk twee filters geleverd. Zo zorg je ervoor dat de filter zijn werk blijft doen, en niet vol zit met vuil uit het water. 
 • Eén keer per ongeveer 3 maanden is het belangrijk dat je het water ververst. Dat wil zeggen: het oude water uit het bubbelbad halen, en er schoon, nieuw water indoen. 
 • En als je dan toch bezig bent met het vervangen van het water… zorg dan gelijk dat je de leidingen en de pompen van het bad even schoon maakt. Dat kun je doen met een product dat hier speciaal voor ontworpen is, namelijk de Aquafinesse Spa Clean. Je kunt dit product oplossen in het water en zorgen dat het even rondgepompt wordt. Daarna kun je het water verversen. 
 • Poets af en toe even de binnenkant en de buitenkant van de jacuzzi. Dat spreekt misschien voor zich, maar wordt wellicht weleens vergeten. Hier kun je handige hulpmiddelen voor gebruiken. Bijvoorbeeld deze onderhoudsset die speciaal is ontworpen voor jacuzzi’s.

 • Het belangrijkst is, dat uiteindelijk de bacteriën en chemicaliën uit het water en uit het bubbelbad gehaald worden. Je kunt óók proberen te voorkomen dat deze in het water terechtkomen, door van te voren te douchen. Hiermee kun je de schoonmaakbehandeling van het bad mogelijk wat uitstellen en langer genieten van schoon water. 
 • Om echt goed te weten hoe je jouw opblaasbare bubbelbad moet onderhouden, is het belangrijk om de handleiding door te lezen van het bad dat je hebt gekocht. Per product kan het namelijk weleens verschillen, hoe je deze het beste onderhoudt. 

Wat zijn de beste buiten bubbelbad of jacuzzi merken?

Het is begrijpelijk als je op zoek bent naar de meest betrouwbare of kwalitatieve jacuzzi merken. Dit bepaalt namelijk vaak de duurzaamheid van het bad, de klantenservice en de garantie je krijgt over het gekochte product. Als het gaat om bubbelbaden voor buiten, zijn wij het meest te spreken over Intex en over Bestway. Bekijk alle producten van Intex via deze link. En de beste keuzes als het gaat om het merk Bestway vind je hier

stel gebruikt de Intex Pure spa

Dit zijn twee merken die zowel goede jacuzzi’s maken, als echt betaalbare producten op de markt zetten. Niet zo gek dus, dat deze twee merken het meest worden verkocht online als het gaat om jacuzzi’s voor in de tuin. 

Hopelijk heeft dit artikel je kunnen helpen bij het vinden van de beste opblaasbare jacuzzi voor buiten! Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan zou je een berichtje kunnen achterlaten. Dat kan via het reactieformulier hieronder, of via ons contactformulier op de website (die vind je via het menu). 

Mocht je meer jacuzzi’s voor in de tuin willen bekijken, dan kun je ook het gehele assortiment bekijken op de webshop, via onderstaande knop!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

2 Opmerkingen
 1. Nog geen ideeen informeer mij met jullie reactie’s

 2. Wij hebben een Pure Spa gekocht op 26 mei 2021 en 2 dagen later de Spa gevuld, tot op heden 4 september 2021 zeer tevreden en het water is vanaf mei nog steeds helder zonder problemen.

  Om de 2 dagen 2 kleine chloor tabletten werkt perfect en regel matig de filter vervangen de water filter staat gemiddeld van 10.oo uur t/m 22.oo uur dagelijks aan ( super helder water ) na 3 en een halve maand “ TOP “

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo