Deegmachine: dit is de beste keukenmachine voor deeg

Zoek je de beste deegmachine? Dat snappen we helemaal! Het is super handig en veel sneller om je eigen brood, taart of pizza te maken met behulp van een keukenmachine of deegmixer.
Het huis ruikt heerlijk, en eigenlijk is het ook vaak zó gepiept. Zolang je in ieder geval niet zelf hoeft te kneden! Daarbij kan je ook nog eens je eigen ingrediënten bepalen. Genoeg reden dus om op zoek te gaan naar de beste keukenmachine voor deeg. 

En daar helpen we je graag bij, want het is belangrijk om een goede deegmachine uit te kiezen. Die kan jarenlang meegaan en zorgt voor lekkerder en luchtiger brood. Voordat we bij onze top 5 zullen belanden, leggen we graag in het kort nog even uit waar je op moet letten bij het kopen van een goede deegmachine.

Waar let je op bij het kopen van de beste deegmachine?

 • De maat van de kom

Het is belangrijk dat de keukenmachine voor deeg groot genoeg is voor wat je wilt gaan maken. Maak je bijvoorbeeld graag hele broden of andere grote hoeveelheden deeg, dan is het belangrijk dat de capaciteit groot genoeg is. Bijvoorbeeld een inhoud van minstens 500 gram.

 • Zorg dat de deegmachine een krachtige motor heeft

Het apparaat moet de zwaarte van het deeg kneden aankunnen. Deeg kneden is voor mensen al een vrij zware taak, en dat is voor een keukenmachine niet anders 😉
Zorg er dus voor dat de machine krachtig genoeg is met genoeg vermogen. Er zijn al keukenmachines voor zwaar deeg op de markt met een motorvermogen van zo’n 1000 á 1200 watt

Ook is het een optie om te kiezen voor een deegmachine met de motor-aandrijving in de kop van het apparaat. Dat zorgt ervoor dat de kracht van de motor direct naar de opzetstukken wordt gestuurd. Waardoor de keukenmachine dus meer aankan. 

Deegmachine

 • De hoeveelheid snelheidsinstellingen

Het is wel zo prettig als je de snelheid van het kloppen of kneden kunt aanpassen op het apparaat. De ene deegkneder is de andere niet, en dat blijkt ook wel als je kijkt naar de hoeveelheid snelheden die je kunt instellen. Alle deegmachines in onze top 5 hebben in ieder geval minstens 7 snelheden. De meest kwalitatieve hebben er overigens vaak meer, zo’n 10 of 12. Daar kun je wat mee!

 • Extra functies

Er moeten genoeg functies op het apparaat zitten. Het is wel zo handig om de keukenmachine ook meteen te kunnen gebruiken voor het snijden, raspen, blenden, etc. Zo hoef je niet voor elke nieuwe handeling een nieuw apparaat te kopen. Ben je echt specifiek op zoek naar een apparaat dat geschikt is om groenten et cetera te snijden? Bekijk dan eens ons artikel over de beste foodprocessor

 • Automatische uitschakeling bij oververhitting van de motor

Ondanks dat de machine zwaar deeg moet kunnen kneden, kan het zo zijn dat de mengkom te vol zit, waardoor de motor overbelast raakt. Ook kan het zijn dat er te harde ingrediënten in de kom zitten of dat de motor te lang draait. Het is dan wel zo veilig als je een oververhittingsbeveiliging op de deegkneder hebt. Zo gaat je apparaat niet zomaar kapot en kun je hem, bij goed gebruik, langer blijven gebruiken. 

Keukenmachine voor zwaar deeg

 • Meerdere deeghaken

Er zijn meerdere soorten deeg, dus het is prettig als de keukenmachine beschikt over verschillende deeghaken. Zo kun je niet enkel de snelheid van het kneden aanpassen, maar ook de manier waarop het deeg wordt behandeld. 

 • Een deegmachine met ingebouwde timer

Om te zorgen dat het deeg perfect uit de deegmachine komt, is het handig als je weet hoe lang het gekneed moet worden. Je kunt dan wel een eigen timer zetten, bijvoorbeeld via je telefoon of met een kookwekker, maar het is nóg handiger als er een timer in het apparaat ingebouwd zit. Zo wordt de inhoud nooit te lang of te kort gemengd. 

 • Vaatwasbestendige kom en opzetstukken

Om de deegmachine nog handiger te maken in gebruik, kun je erop letten of alle onderdelen vaatwasbestendig zijn. Dit is namelijk niet bij alle apparaten het geval. Zorg dus dat niet alleen de mengkom, maar ook alle verschillende accessoires zoals deeghaken in de vaatwasser mogen. 

 • Het merk, de prijs en de klantreviews

Last but not least: voor een extra kwaliteitscheck kun je controleren of de keukenmachine voor zwaar deeg van een goed merk is. Prima merken zijn bijvoorbeeld KitchenAid, Bosch, AEG en Kenwood
De prijs moet uiteraard in verhouding zijn tot de opties, en daarnaast is het aan te raden om de opmerkingen van andere klanten goed door te lezen. Zo weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt!

Als je rekening houdt met bovenstaande factoren en de beste keukenmachine in huis haalt, dan zal deze je nieuwe beste vriend in de keuken worden. We spreken uit ervaring!

Beste keuze:
KitchenAid Artisan keukenmachine
De klassieker van de keukenmachines: de KitchenAid. Deze keukenmachine wordt overal aangeprezen en dat is niet voor niets. Als je voor kwaliteit wilt gaan, dan is dit wat ons betreft de beste optie. De machine heeft geen moeite met het kneden van zwaarder deeg en is een duurzame investering voor langere tijd. Een aanrader dus!

Hieronder hebben we een overzicht voor je gemaakt met de Top 5 beste deegkneders. We hebben gekeken naar de bovenstaande eisen die we stellen aan het apparaat, de prijs / kwaliteitsverhouding en alle klantervaringen per product. Daaruit hebben we de beste keukenmachines voor deeg uitgekozen en voor je op een rijtje gezet. Hopelijk kun je aan de hand hiervan een goede keuze maken en tover je heerlijke dingen tevoorschijn!
Klik op “More details” voor de voor- en nadelen van de deegmachines.

Welke keukenmachine voor deeg kiezen? Dit zijn de beste deegmixers:

De KitchenAid Artisan is de meest populaire en best beoordeelde keukenmachine van dit moment. Hij wordt geleverd in 25 kleuren, dat zegt wel wat! Voor het kneden van deeg is het apparaat geschikt, zolang je het niet voor zwaar deeg nodig hebt. Voor licht deeg is het een prima keukenmachine!. De inhoud van de kom is 5 liter, en er wordt een mooi arsenaal aan hulpstukken bijgeleverd. Je kunt ermee kloppen, mixen, kneden etc. En de hulpstukken hebben hierbij een speciale coating die ervoor zorgt dat het deeg er niet zomaar aan vast blijft plakken. Het apparaat gebruikt een draaisysteem dat ervoor zorgt dat de ingrediënten goed in het midden van de kom blijven (het zogenaamde planetaire draaisysteem). Er zijn 10 verschillende snelheden waaruit je kan kiezen. En je kunt altijd extra hulpstukken bij bestellen. Een keukenmachine van kwaliteit dus, met genoeg functies, die lekker lang mee gaat!
More details +
Pluspunten:
 • Zeer kwalitatief, degelijk en stevig apparaat die het ook goed doet bij zwaarder deeg
 • De keukenmachine is gemakkelijk schoon te maken
Minpunten:
 • Niet alle hulpstukken kunnen in de vaatwasser
De Bosch MUM5 is erg geschikt als je echt allerlei verschillende dingen wilt kunnen doen met je keukenmachine. Blenden, hakken, snijden, sinaasappels persen, kneden, vlees malen... door de hoeveelheid aan accessoires kun je alles overlaten aan deze machine. Wat betreft het deeg heeft deze keukenmachine een krachtige motor (1000 watt), waardoor hij vrij krachtig het deeg kan kneden. Dus wil je niet alleen kneden maar ook veel andere dingen kunnen, dan kun je het beste voor dit apparaat gaan! Als je van plan bent om vooral deeg te kneden, dan raden we aan om een apparaat te nemen die hier echt in gespecialiseerd is (zoals de nummer 1 keuze in dit artikel).
More details +
Pluspunten:
 • Veel mogelijkheden met dit apparaat
Minpunten:
 • Niet gespecialiseerd in het kneden van zwaar deeg - de machine kan het wel, maar zal ietsje minder presteren dan de duurdere deegmachines
Deze keukenmachine van het merk AEG is een zeer betaalbare en tevens kwalitatieve keuze. Het apparaat is geschikt voor het kneden van zwaar deeg en heeft meerdere opzetstukken waaronder een kneedhaak, kloppers en en een garde. Ook kun je 10 verschillende snelheden instellen en gebruik maken van een pulse-functie. De motor is ook zeer krachtig: 1200 watt. Daarnaast worden er 2 mengkommen bij geleverd, en een deksel tegen spetteren en om het deeg (of andere ingrediënten) te kunnen bewaren in de kom.
De klassieker van de deegmachines is deze KitchenAid. Minder prijzig dan de uitgebreide versie, en nog steeds hartstikke goed qua prestaties. Omdat deze keukenmachine echt is gebouwd voor kloppen en kneden, weet je wat je kunt verwachten. Je krijgt er een mengkom, een menghaak, een deeghaak en een garde bij geleverd. Wel kun je achteraf altijd extra accessoires bij bestellen mocht je dat willen. En daarbij staat een KitchenAid in de meeste keukens hartstikke mooi!
Deze Kenwood Chef KVC3110S is ook een fijne basic optie, waarbij deeg prima gekneed kan worden. Het apparaat heeft 8 snelheden en wordt geleverd met verschillende basis-accessoires. De motor heeft een kracht van 1000 watt en schakelt automatisch uit wanneer deze te heet wordt. Binnenin de kom is een anti-plaklaag aangebracht, waardoor deeg en andere voedingswaren minder blijven kleven. Zo kun je ze gemakkelijker mengen, en het er handiger uitscheppen. Volgens reviewers is dit een stille en duurzame optie!

Wat zijn de voordelen van een goede deegmachine?

Wil je brood kneden, dan kan een deegkneder zorgen voor het beste deeg.
Een van de belangrijkste onderdelen van het broodbakproces is het kneden van het deeg. Als je deeg niet goed gekneed wordt, zal je brood compacter worden en dus harder en minder luchtig. Met een goede deegkneder zorg je dat je altijd heerlijk brood maakt.

Helaas is een gewone handmixer of een simpele keukenmachine niet sterk genoeg voor het kneden van verschillende soorten deeg. Een goede keukenmachine voor deeg heeft voldoende kracht en vermogen om dit wel aan te kunnen.

Ook kunnen veel machines behoorlijk wat lawaai maken tijdens het kneden van deeg. Een goede deegmachine blijft stil tijdens het kneden.

Een goede deegmixer kan een leven lang meegaan. Je besteedt in eerste instantie misschien wat meer geld bij de aankoop, maar soms is goedkoop duurkoop. Als je goedkope apparaat na 2 jaar stuk gaat, moet je natuurlijk weer een nieuwe kopen. Wat dat betreft is een kwalitatieve keukenmachine ontzettend belangrijk.

Bij de betere apparaten zijn de extra, geavanceerde hulpstukken vaak los bij te bestellen. Zo kun je het apparaat zelf aanvullen met de accessoires die je nodig hebt, en hoef je geen nieuw apparaat te kopen voor de handeling die je wilt uitvoeren.

Keukenmachine voor deeg van Kenwood

De beste keukenmachines voor deeg kunnen méér dan alleen kneden. Ze kunnen vaak bijvoorbeeld ook hakken, snijden, persen, et cetera. Dat scheelt je weer een extra aankoop. Stel dat je bijvoorbeeld graag een citruspers wilt gebruiken, dan is het handig als je keukenmachine dit ook kan. 

Goede deegkneders zijn trouwens vaak ook best mooi om te zien. Vooral als het er eentje is van een goed merk, misstaat dat niet in je keuken. Dus mocht je het belangrijk vinden dat je een interessante eyecatcher in je keuken hebt staan, dan kies je voor een mooie design keukenmachine.

We begrijpen dat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft bij het kiezen van de beste deegmachine. Hopelijk hebben we met bovenstaande Top 5 lijst je een handje op weg kunnen helpen.

Heb je nog vragen, aanvullingen of opmerkingen dan horen we graag van je! Je kan dan hieronder in het reactieformulier je bericht achterlaten.

Wat is de beste deegmachine?

Wanneer je voor traditionele kwaliteit wilt gaan, raden we de deegmachines van het merk KitchenAid aan. Bijvoorbeeld de KitchenAid Artisan of de KitchenAid Classic. Ook is de Bosch MUM5 een goede optie, evenals de AEG Ultramix KM5520. 

Waarop letten bij het kopen van een keukenmachine voor deeg?

Los van de prijs, de reviews en het merk kun je letten op de functies van het apparaat. Wil je er groenten mee kunnen snijden? Wil je meerdere mengkommen, en hoeveel moet er in de kom passen? Let ook vooral op de kracht van de motor: hoe krachtiger, hoe bruikbaarder het apparaat is voor zwaar deeg. 

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo