Beste kleine magnetron

Ben je op zoek naar de beste kleine magnetron? Dan helpen wij je graag bij je zoektocht! Of je nu op jezelf gaat wonen, of een kleine toevoeging wil aan je bestaande keuken, een mini magnetron past overal bij.

Naast dat een kleine magnetron kopen toch niet een aankoop is die je zomaar maakt, zijn er ook nog eens veel verschillende opties op de markt. Denk hierbij aan combimagnetrons, verschillende functies, groottes, gebruikstypen, noem maar op.

In dit artikel leggen wij uit op welke dingen je moet letten bij het aanschaffen van een kleine magnetron. Daarnaast geven we je ook een lijst met de vijf beste mini magnetrons van dit moment. Op deze manier kan je zelf een weloverwogen keuze maken. Veel plezier! 

Een kleine magnetron, wat zijn de voordelen?

 • Neemt weinig ruimte in beslag.
  Een gewone magnetron neemt al snel meer ruimte in beslag. Je moet daarvoor in je keuken ook echt plek hebben, wil je daarnaast nog goed kunnen koken. Een kleine magnetron heeft dit probleem niet. Dankzij het compacte formaat past het eigenlijk overal, zonder dat het in de weg staat van de rest van je keuken. Zolang je een stopcontact in de buurt hebt, zit je goed.
 • Warmt gemakkelijk eten op en kan gemakkelijk ontdooien.
  Wanneer je eten invriest, duurt het gerust een aantal uur voordat het een beetje ontdooid is. In de winter wordt dit al snel nog langer. Met behulp van een kleine magnetron kan je gemakkelijk eten ontdooien terwijl je de rest van je maaltijd alvast klaarmaakt. Door het compacte design wordt de warmte beter behouden en zal het eten sneller op temperatuur zijn dan in een oven of een grote magnetron.
 • Het bespaard tijd. 
  Een magnetron van normale grootte werkt in principe hetzelfde, maar zal toch langer doen over het bereiden van je eten dan een kleine magnetron. Dit komt omdat een kleine magnetron een kleinere inhoud heeft, waardoor de warmte minder ver hoeft te reizen dan in een normale magnetron. Dit heeft als voordeel dat je eten sneller warm wordt, en ook sneller warm van binnen blijft.
 • Werkt ook als grill.
  Sommige kleine magnetrons hebben een combi-functie. Dankzij dit design functioneren zij ook als oven of als grill. Dit is perfect wanneer je een maaltijd wil grillen in plaats van bakken. Daarnaast houdt het ook in dat je hierbij geen aparte oven hoeft aan te schaffen. Je kan simpelweg je magnetron hiervoor gebruiken.

Mini magnetron kopen, waar moet je op letten?

 • Inhoud in liters.
  Ook onder kleine magnetrons verschilt de inhoud van elkaar. Zo heb je kleine magnetrons met een inhoud van 20 liter, maar ook magnetrons die maar maximaal 13 liter kunnen hebben. Let hierbij goed op de beschikbare ruimte die je zelf hebt, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Het is daarom altijd handig om het formaat van tevoren ook goed te bekijken. 
 • Hoeveel programma’s heeft het apparaat?
  Veel magnetrons hebben een standaard keuze van vijf verschillende standen om je eten mee op te warmen. Sommige magnetrons hebben daarnaast ook een keuzemenu met verschillende programma’s waarbij je je eten kan opwarmen op basis van het gewicht, het type eten, en of ze bevroren zijn of niet. Wanneer je van plan bent veel vriezer maaltijden op te warmen, is dit een belangrijk onderdeel om op te letten bij het aanschaffen van een mini magnetron.
 • Welke functies heeft het apparaat?
  Bij een kleine magnetron kopen kan je kiezen uit meerdere functies. Sommige ontwerpen zijn simpel en hebben alleen vijf verschillende magnetronstanden, terwijl anderen ook een hete lucht functie hebben, een grillfunctie, een combi functie, of soms zelfs de mogelijkheid tot het stomen van een maaltijd. Dit is afhankelijk van het merk en de prijsklasse van de magnetron.
 • Is het een combimagnetron?
  Er bestaan simpele solo magnetrons die netjes je eten opwarmen en/of ontdooien. Toch komen er ook steeds meer combimagnetrons op de markt die zowel eten kunnen ontdooien als bakken tegelijkertijd. Dit scheelt tijd, maar is vaak wel duurder dan een solo magnetron. Ook hierbij is het verstandig om te kijken naar de beschikbare ruimte in je keuken, zodat je zelf kan bepalen of je eventueel nog genoeg ruimte en budget zou hebben voor een aparte grill of oven, of dat je beter een combimagnetron kan aanschaffen.

Top 5 beste kleine magnetrons

Hieronder vind je onze lijst met de vijf beste kleine magnetrons, zodat je een goede keuze kan maken. Elke magnetron heeft zo zijn eigen voordelen.

Deze kleine magnetron is niet alleen geschikt om je maaltijden op te warmen, hij heeft ook nog eens een uitstekende grillfunctie. Met een inhoud van 20 liter en een wattage van 800-1000 Watt, kan je vrijwel direct genieten van een goed opgewarmde maaltijd. De magnetron heeft vijf verschillende standen, maar geeft je ook de mogelijkheid om te kiezen uit acht verschillende kookprogramma’s.
Een uitstekende keuze voor bijvoorbeeld een kleine studentenflat. Deze 13 liter magnetron past in elk klein hoekje en warmt daarbij je eten goed op! Het apparaat heeft een Wave Emission 3D system waarbij er vanuit drie verschillende hoeken microgolven worden uitgezonden om het eten te verwarmen. Verder heeft het apparaat 5 standen en een kinderslot die, waar nodig, aangezet kan worden.
Tot beste magnetron uitgeroepen in 2019 door Kieskeurig, is deze Inventum. Het apparaat is perfect voor een kantoor of een klein huishouden. Naast de vijf standaard functies, heeft de magnetron ook een ontdooifunctie en meerdere voorgeprogrammeerde programma’s. Zo wordt het je een stuk makkelijker gemaakt om vlees of soep te ontdooien. Ook kan je een maaltijd inplannen dankzij de startuitstel functie.
Deze klassieke mini magnetron is energiezuinig en functioneert met duidelijke bedieningsknoppen. Je kan een maaltijd tot 60 minuten lang op de timer instellen waarna het apparaat automatisch uitschakelt. Dit is zeer handig tegen brandgevaar. De magnetron heeft een inhoud van 17 liter en een draaiplaat met een diameter van 24,5cm.
Deze Inventum kan je eten verwarmen op basis van het type, gewicht en mate van bevriezing. Op deze manier hoef je weinig aandacht te besteden aan je maaltijd en kan je er direct van genieten wanneer het programma is afgelopen. Je kan een timer tot 35 minuten instellen en er past tot wel 20 liter in het apparaat. Ideaal voor de kleine woning of voor op het kantoor.

Waar kan je kleine magnetrons nog meer voor gebruiken?

 • Studentenflat.
  Wanneer je in een studentenflat woont, heb je vaak slechts één kamer voor jezelf. Als je geluk hebt, heb je soms ook een eigen keuken en badkamer. Toch blijft de ruimte hierin beperkt en is een mini magnetron een uitstekende oplossing om toch eten te kunnen verwarmen in een kleine kamer als een studentenflat.
 • Camper of vrachtwagen.
  Als je veel onderweg bent, is het helemaal niet zo gek om zo nu en dan een maaltijd vanuit huis op te willen warmen. Zolang je een elektriciteitsaansluiting in de buurt hebt, kan je met gemak een mini magnetron plaatsen in je camper of vrachtwagen zodat je niet elke avond bij een restaurant hoeft te dineren.
 • Kantoor.
  De magnetron in een gedeelde keuken van je kantoor kan soms nog best vies zijn. Wanneer je hier geen gebruik van wil maken, biedt een kleine combi magnetron een goede oplossing. Deze kan je in je eigen ruimte plaatsen en zelf gebruiken wanneer je daar behoefte aan hebt. Let echter op dat je collega’s niet stiekem ook besluiten om deze magnetron te gebruiken 😉
 • De kantine.
  Of je nu in de kantine van een school werkt, of in die van een groter restaurant, een kleine magnetron komt altijd goed van pas. Op een school zullen er namelijk vaak genoeg leerlingen zijn die liever een warme maaltijd eten, of docenten die vanuit huis iets lekkers hebben meegenomen. In een restaurant komt het ook goed van pas wanneer er een flesje met babymelk opgewarmd moet worden voor een van je gasten.

Heb je je perfecte magnetron nog niet tussen deze top vijf kunnen vinden? Kijk dan gerust eens verder op de webshop via deze knop! Zoals je ziet zijn kleine magnetrons gemakkelijk te bedienen en passend voor allerlei typen locaties. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook ruimte.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo