Beste kleurboek voor volwassenen

Kleuren is ontspannend!

Ben je op zoek naar het beste kleurboek voor volwassenen? Mooi! want kleurboeken voor volwassenen zijn totaal niet kinderachtig. Die overtuiging hebben we allang niet meer!
Het is inmiddels al hartstikke duidelijk dat kleuren 贸贸k voor volwassenen een super ontspannende bezigheid kan zijn. Het vermindert stress en je bent even niet meer bezig met je gedachten of met de zorgen van alledag.
In plaats daarvan kun je je gewoon simpel richten op het kleuren: welke kleur zal ik kiezen? Wat voor patroon zal ik maken in de mandala? Duik even helemaal in de wereld van de kleurplaat die je op dat moment aan het maken bent. Denk bijvoorbeeld aan de boeken van Johanna Basfort: waan je in een jungle, een mythisch bos of een rustige tuin. Wedden dat je meteen van je stress af bent? 馃檪

Waar moet je op letten bij het kopen van een kleurboek voor volwassenen?

Er zijn toch wel wat factoren waar je op moet letten bij het kopen van een goed kleurboek. Zo zijn er hele kwalitatieve kleurboeken, maar ook kleurboeken waar je meer frustratie van krijgt in plaats van ontspanning 馃槈
Het is van belang dat het papier in het kleurboek van een goede dikte en gladheid heeft. Te glad papier pakt namelijk niet goed als je hier met een kleurpotlood op tekent. En te dun papier is super frustrerend als je met stift wilt inkleuren.

Daarom hebben we bij het samenstellen van onderstaand lijstje goed gelet op alle reviews en ervaringen van klanten. Zijn de vakjes niet te klein? Zijn de zwarte lijnen en de tekeningen goed vormgegeven? Drukt het papier niet door?
Met onderstaande top 5 kun je er zeker van zijn dat je het beste kleurboek voor volwassenen in huis haalt.

Beste keuze:
Het enige echte kleurboek voor volwassenen van BBNC
Een kleurboek voor volwassenen vol met mooie patronen om in te kleuren. Dit is alweer de vijfde editie, en er komen telkens nieuwe edities bij. Dat zegt iets over de kwaliteit! Dit is veruit het meest populaire volwassenen kleurboek.

In het lijstje hieronder zie je de kleurboeken die we als beste hebben geselecteerd. Welk kleurboek je kiest, is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Hou je bijvoorbeeld van kleurboeken met dieren, bloemen of juist alleen patronen? Of ben je op zoek naar een mandala kleurboek voor volwassenen?
Misschien wil je wat meer geld uitgeven voor een goede kwaliteit, of ben je tevreden met een goedkoper kleurboek omdat je maar af en toe kleurt? Aan jou de keuze. Veel kleurplezier!

Het enige echte kleurboek voor volwassenen: de naam doet het al vermoeden. Dit kleurboek hoort in de top 5 met beste kleurboeken voor volwassenen. Dit boek een extra grote variatie op het originele "enige echte kleurboek voor volwassenen". Bij elk nieuw kleurboek maken ze weer nieuwe kleurplaten zodat je telkens weer nieuwe platen kan inkleuren. Je kunt er zeker van zijn dat in dit boek lekker veel verschillende kleurplaten te kiezen zijn! De kwaliteit van dit boek liegt er dan ook niet om: de bladzijden hebben volgens de meeste beoordelingen een goede dikte en stevigheid en de afbeeldingen in het boek zijn mooi. In het boek staan vooral veel mooie patronen om in te kleuren.
More details +
25 x 17 cm
Pluspunten:
 • Goede kwaliteit
 • Mooie patronen om in te kleuren
 • Meest populaire keuze: wordt online erg goed beoordeeld
Minpunten:
 • Sommige reviewers vinden het papier nog net iets te dun
 • Niet goedkoop
Een prachtig kleurboek gemaakt door illustratrice Johanna Basford. Zij heeft al meerdere kleurboeken voor volwassenen op haar naam staan. En dit is er weer een in het rijtje prachtige kleurboeken. Je waant je met dit boek ook echt even in een betoverd woud. Een goede manier om je gedachten even op nul te zetten! Daarnaast kun je ervoor kiezen om ook de opdrachten in dit boek te doen: ga bijvoorbeeld op zoek naar verborgen dieren in het woud. Een mooi boek dus, van goede kwaliteit.
More details +
25 x 25 cm
Pluspunten:
 • Mooie gedetailleerde kleurplaten
 • Goed kwalitatief papier
 • Extra dimensie aan het boek toegevoegd: je kan opdrachten doen
Minpunten:
 • Het papier kan wat geliger of grauwer zijn, maar dit valt nauwelijks op
Schemertijd van Maria Trolle vinden wij absoluut het mooiste kleurboek voor volwassenen. De buitenkant ziet er al mooi uit: er zitten gouden details op de opdruk en de band is ook van goud. Wanneer je het boek openslaat gaat er een mooie wereld voor je open. Dieren, natuur, rust... Geen straf om in dit boek te kleuren! Je vindt in dit kleurboek voor volwassenen ook kleurplaten met een zwarte achtergrond. Dit zorgt ervoor dat de kleuren nog mooier naar voren komen. Leuk extraatje is een botanisch register in het boek, waarin plantennamen beschreven staan. Leerzaam!
More details +
26 x 22 cm
Pluspunten:
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding: mooi boek met goede papierkwaliteit
 • Sommige kleurplaten hebben een zwarte achtergrond, hierdoor komen kleuren mooier uit
 • Testpagina in het boek om je potloden of stiften te testen voordat je gaat inkleuren
Kleuren is ontspannend, maar mandala's inkleuren is voor sommige mensen n贸g rustgevender. De mandala komt uit het boeddhisme en wordt al eeuwenlang gebruikt voor meer rust, acceptatie en wijsheid. En dat is best begrijpelijk: de ronde vorm met de patronen eromheen vormen een geheel waar je al rustig van word als je ernaar kijkt 馃槈 Het is heel leuk om na te denken over de opbouw van de mandala: welke kleur komt waar? Al met al dus een leuk kleurboek voor volwassenen.
More details +
30 x 30 cm
Pluspunten:
 • Formaat van het boek
 • Dikte van het papier
 • Prijs
Minpunten:
 • Voor sommige mensen zijn de mandala's te gedetailleerd: de vakken in de mandala's kunnen namelijk wat aan de kleine kant zijn
Even totaal iets anders! Wreck this journal van Keri Smith is geen gewoon kleurboek voor volwassenen. Het is geen boek dat je binnen de lijntjes laat kleuren. In dit kleurboek is het de bedoeling dat je juist je creatieve grenzen verlegt. Lekker even krassen, je koffie morsen in het boek, je naam op meerdere gekke manieren schrijven? Het zijn allemaal opdrachten die in dit boek staan. Je kan je lekker even helemaal laten gaan! Soms kan het een enorme opluchting zijn om niet perfectionistisch te hoeven zijn, maar om er gewoon even een zooitje van te maken. Dat is precies wat Keri Smith, de maakster van dit boek en kunstenares, in gedachten had bij het vormgeven van dit boek. Wij zijn fan!
More details +
21 x 14 cm
Pluspunten:
 • Origineel concept
 • Ideaal boek om letterlijk buiten de lijntjes te kleuren en je creativiteit een boost te geven
Minpunten:
 • Dit boek heeft mogelijk een minder rustgevend effect dan de echte kleurboeken voor volwassenen

Moet ik heel creatief zijn voor het kleuren in een kleurboek?

Goeie vraag, want dat is best belangrijk om te weten als je een kleurboek voor volwassenen wilt gaan gebruiken. We kunnen hier kort in zijn: Nee, je hoeft absoluut geen kunstenaar te zijn om een mooi resultaat te behalen. Zelfs als de laatste keer dat je een potlood vast hebt gehouden, in je kindertijd was. Het kleuren is over het algemeen heel gemakkelijk en er kan weinig fout gaan. En als je wel een foutje maakt, dan is dat helemaal niet erg!
Hoe langer je bezig bent met het kleuren in kleurboeken, hoe meer je ook je eigen manieren vind, je favoriete kleurpotloden, de mooiste kleuren, enzovoorts. Misschien ben je op een gegeven moment zelfs op het punt dat je zin hebt om te gaan experimenteren. En zo niet: dat hoeft niet. Want het belangrijkste is dat het jou een fijn, rustgevend gevoel geeft.

Waar moet ik op letten tijdens het kleuren?

Om het kleuren in kleurboeken voor volwassenen zo fijn mogelijk te maken, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 • Denk niet teveel na, maar kleur gewoon lekker! Er is niks frustrerender dan niet tot actie kunnen komen omdat je niet kan bedenken welke kleur je wilt gaan gebruiken. Je leert en ontspant het beste door “gewoon te doen”, en dat geldt ook voor kleuren voor volwassenen.
 • Kies een fijne plek uit die jij prettig vind. Sommige mensen hebben behoefte aan een rustige plek waar niemand ze kan storen. Dan kunnen ze helemaal in de tekening opgaan en daardoor extra goed ontspannen. Andere mensen vinden het juist fijn om bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek te kleuren, of in een drukke trein. Dit kan er soms zelfs voor zorgen dat je je beter kan concentreren. Iedereen heeft hierin dus zijn eigen voorkeuren, dus doe het zeker op een manier die jij zelf fijn vind.
 • Gebruik goede potloden. Sommige goedkope potloden missen toch een stukje kwaliteit. Ze breken dan bijvoorbeeld heel snel af, of geven te weinig kleur af als je ermee kleurt. Dat kan het kleuren voor volwassenen erg frustrerend maken. Lees hier ons artikel over de beste kleurpotloden voor volwassenen.
 • Potloden zijn trouwens niet het enige wat je kan gebruiken om de kleurboeken in te kleuren. Je kan ook kleurplaten voor volwassenen inkleuren met stift, of welk materiaal je ook maar fijn vind! Denk aan verf, aquarelpotloden, pen… het kan allemaal. Het is ook leuk om hierin te experimenteren. Maar bedenk je wel: laat het lekker ontspannend en ongedwongen zijn.

1 Reactie
 1. Mandala’s worden traditioneel gebruikt als bron van wijsheid en meditatie. Maar ze vormen natuurlijk ook gewoon prachtige kleurplaten. In ‘Het enige echte mandalakleurboek’ staan meer dan 70 van de mooiste mandala’s om in te kleuren. Het boek heeft extra dik papier waardoor het geschikt is voor alle materialen, of je nu kiest voor potlood, stift, krijt of verf. Zet je gedachten even helemaal op nul, verlies je in de rust en regelmaat van het inkleuren en laat je creativiteit de vrije loop met deze geometrische vormen. Een prachtig kleurboek voor volwassenen.

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo