Beste koffiemachine met bonen

Ben je op zoek naar de beste koffiemachine met bonen? We geven je helemaal gelijk! Koffie smaakt veel beter als het gemaakt is van verse koffiebonen. Als je graag koffie drinkt of je gasten graag goede koffie geeft, dan is koffie van verse bonen zeker geen overbodige luxe. Een éxtra lekker bakkie troost dus 🙂 

Veel mensen maken gebruik van een losse koffiebonen maler, maar dit kost je vaak extra tijd. Een koffiezetapparaat die de bonen meteen voor je maalt is veel handiger, wat ons betreft. Daarom helpen we je in dit artikel graag bij het kiezen van de beste koffiemachine met bonen!

Koffiebonen machines kunnen tegenwoordig vaak een stuk meer dan de machines van een paar jaar geleden. Daardoor kun je genieten van extra luxe functies. Denk aan het maken van melkschuim, thee zetten met dezelfde machine, et cetera. Hoeveel functies je wilt, hangt natuurlijk van je eigen voorkeuren af. Zet je graag luxere kopjes koffie en heb je genoeg te besteden? Dan kun je gaan voor een koffiemachine met bonen die wat meer mogelijkheden heeft. Ben je op zoek naar een wat simpeler koffiezetapparaat, die daardoor ook goedkoop is? Heel begrijpelijk! Ook deze apparaten hebben we meegenomen in onze selectie hieronder. 

Bij het kopen van de beste koffiemachine met bonen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo weet je zeker dat je het juiste product in huis haalt. We zetten graag voor je op een rijtje waar je het beste op kunt letten bij het aanschaffen van een volautomaat koffiemachine!

Een koffiemachine met bonen kopen: waar moet je op letten?

 • Bedenk of je wilt dat de koffiebonen machine ook melkschuim kan maken. Dit kan vooral een goed idee zijn als je houdt van latte of cappuccino. Je hoeft je eigen koffiebonen straks al niet meer te malen, dus waarom niet iets meer investeren zodat je je melk niet meer zelf op hoeft te schuimen? 
 • Wil je dat het apparaat espresso kan maken? Als je houdt van espresso, dan is het een idee om te kiezen voor een espressomachine die bonen maalt. Er zijn zelfs espressomachines te koop die óók een ingebouwde melkopschuimer hebben, dus in principe hoef je niet te kiezen voor óf espresso, óf een koffiezetapparaat met melkopschuimfunctie. Maar let hier natuurlijk wel op bij je aankoop.
 • Wil je meerdere koppen koffie tegelijk kunnen zetten met het koffiezetapparaat? Er zijn apparaten die dit kunnen namelijk. Als dit een van je prioriteiten is, houd er dan rekening mee dat niet elk apparaat hiervoor uitgerust is. Het kan een hoop tijd schelen als je tegelijkertijd je kopje koffie wilt kunnen drinken! En ze zijn allebei even warm als je begint met het opdrinken van de kopjes koffie 🙂
 • Het is belangrijk dat het koffiezetapparaat met bonen gemakkelijk schoon te maken is. Hier denk je misschien niet gelijk aan bij het kiezen van het beste koffiezetapparaat met geïntegreerde koffiemolen, maar het kan een hoop gedoe en tijd schelen als het apparaat gemakkelijk te reinigen is.
  Dit verschilt trouwens ook erg per volautomaat. Je kunt over het algemeen stellen dat veel goedkopere apparaten helaas meer schoonmaaktijd kosten. Maar vergis je niet: ook dure apparaten kosten soms erg veel onderhoud. Dit is dus iets om op te letten bij het kopen van een koffiezetapparaat met bonenmaler.

Het beste koffiezetapparaat met geïntegreerde koffiemolen: dit is onze nummer één:

Beste keuze:
De’Longhi luxe volautomaat
Okee, we weten het: deze koffiemachine is niet goedkoop. Maar het heeft ons helemaal weggeblazen als het gaat om de functies die het apparaat heeft. Je kan er zowat alle verschillende soorten koffies mee zetten, inclusief cappuccino of latte. Daarnaast kun je ook heerlijke kopjes chocolademelk of thee maken met dit volautomaat. Hij reinigt zichzelf, waardoor je er toch een stuk minder werk aan hebt! Daarnaast kun je meerdere programma's instellen zodat je altijd het voor jou perfecte kopje koffie kan zetten. Oh, en je kan hem bedienen vanaf je smartphone! 😉 Als dit allemaal een beetje too much voor je is, dan hebben we hieronder trouwens ook een paar goedkopere opties.

Hieronder kun je onze Top 5 beste koffiemachines met bonen bekijken. We hebben ervoor gezorgd dat er verschillende soorten volautomaten tussen staan. Zo hebben we een simpel koffiezetapparaat met bonenmaler ertussen gezet, maar ook de wat luxere volautomaat koffiemachines. Zo is er voor ieder wat wils en vind je vast het apparaat dat het beste bij je past. Klik op ” more details” voor het bekijken van de voor- en nadelen van de koffiebonen machine.

Beste koffiemachine met bonen: onze Top 5

Als je op zoek bent naar een uitgebreide koffiemachine die allerlei functies heeft, dan is deze van De'Longhi volgens ons de beste keuze. Het kost wat, maar wat je ervoor terugkrijgt is heerlijk en je hebt er elke dag profijt van. Wat kan hij allemaal? Ten eerste maalt hij natuurlijk je verse koffiebonen. Daarnaast is het apparaat zowel geschikt voor koffie (in alle soorten en vormen), als voor thee en zelfs chocolademelk! Je kan 6 favoriete profielen opslaan - bijvoorbeeld de sterkte van je espresso, de hoeveelheid melk bij je cappuccino, en of je bijvoorbeeld warme melk wilt of melkschuim. Daarbij komt ook nog, dat je het apparaat kan bedienen vanaf je smartphone. Het apparaat heeft een automatisch schoonmaaksysteem voor ontkalking en voor het melkgedeelte. Oja, en de recensies online zijn ook nog eens erg goed... een prachtig exemplaar dus!
More details +
Pluspunten:
 • Koffie (cappuccino, espresso, etc.), thee en chocolademelk uit één apparaat
 • Te bedienen vanaf je smartphone
 • Meerdere programma's opslaan
 • Reinigt zichzelf
Minpunten:
 • Hoge prijs
Een van de best beoordeelde volautomaten van dit moment is deze EQ6 Plus s500 van Siemens. Naast een interne koffiemaler bevat dit luxe koffiezetapparaat de mogelijkheid om verschillende soorten koffie te zetten: gewone koffie, espresso, cappuccino... en eigenlijk alles daar tussenin waar koffie en melk in verwerkt is. Ook o.a. de sterkte van de koffie kun je instellen. Het is met dit apparaat mogelijk om tegelijkertijd twee kopjes koffie (alle soorten) te zetten. Er is een intern geheugen waarin je 2 voorkeuren kan opslaan, om zo je favoriete kopje koffie telkens met één druk op de knop te zetten. Daarbij reinigt dit apparaat het melksysteem automatisch.
More details +
Pluspunten:
 • Je kunt meerdere soorten koffie met of zonder melk zetten (American coffee, latte, cappuccino, etc.)
 • Gemakkelijk te bedienen, o.a. instellen van de sterkte van de koffie
 • Programma's opslaan
 • Reinigt zichzelf
Minpunten:
 • De melk wordt bij bereiding niet heel heet
Een mooi, simpel en kwalitatief apparaat. Dit koffiezetapparaat van Philips is een goede keuze als je een basic koffieapparaat zoekt met de optie om je eigen koffiebonen te malen. Daarnaast kun je de sterkte van je koffie instellen, hoeveel kopjes je wit laten zetten en zit er een warmhoudfunctie op, zodat je je koffie nog even warm kan houden voordat je het opdrinkt. Filterkoffie kun je trouwens ook gewoon zetten met dit apparaat. Dit apparaat is een zeer goed keuze voor een kleiner budget, en als je grotere hoeveelheden koffie in één keer wilt kunnen zetten.
More details +
Pluspunten:
 • Sterkte van de koffie is in te stellen
 • Handig voor als je veel koffie in één keer wilt zetten
 • Goedkoop en toch kwalitatief
Minpunten:
 • Geen melkopschuimer of vaste instelbare programma's
 • Het water moet erin geschonken worden, omdat het reservoir er niet uit te halen is
Een goed koffiezetapparaat voor zowel koffie, espresso, en koffie waar melk in verwerkt zit zoals latte en cappuccino. Je kunt de sterkte van de koffie instellen, hoe fijn de koffiebonen gemalen moeten worden, de temperatuur en de hoeveelheid water. Ook een automatisch programma om schoon te maken zit erin verwerkt.
More details +
Pluspunten:
 • Gemakkelijk en snel een kopje koffie kunnen zetten
 • Instelbare koffiesterkte
 • Een degelijk en betaalbaar apparaat
Minpunten:
 • Geen automatische melkopschuimer maar een stoompijpje
 • Geen automatische ontkalker
Nog een zeer degelijk apparaat waarbij je je gemalen koffie heerlijk kunt combineren met melkschuim, als je dat wenst! Daarnaast is de sterkte van de koffie in te stellen de grofheid van de maling van de koffiebonen. Je hoeft de machine niet snel te ontkalken, dit is pas nodig na 5000 kopjes koffie, én de machine geeft hiervoor zelf een waarschuwing. Het melkgedeelte kun je zeer snel reinigen (in 15 seconden). Het is dan geen automatische reiniging, maar voor dit apparaat betaal je dan ook iets minder dan voor de apparaten met een automatische melkreservoir-reiniging. Ook een kopje thee kan dit apparaat voor je regelen.
More details +
Pluspunten:
 • Uitneembaar waterreservoir
 • Instelbare sterkte van de koffie
 • Degelijke kwaliteit, wat je van een goed merk verwacht
Minpunten:
 • De thee is niet heel warm
 • Geen automatische ontkalker (maar dit hoef je niet vaak te doen)

We hopen dat we je hebben kunnen helpen met het kiezen van het beste koffiezetapparaat met bonenmaler. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je die achterlaten in onderstaand reactieformulier. En als je een keuze hebt kunnen maken: super! Geniet van de heerlijke koffie 🙂

Heb je uit bovenstaande selectie nog niet helemaal een keuze kunnen maken? Dan kun je via onderstaande link alle apparaten nog eens goed bestuderen. Je ziet dan alle producten in de webshop, waardoor je vast een goede keuze kunt gaan maken! 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo