Beste mandoline snijder voor in de keuken

In de keuken maak je graag gebruik van de beste materialen. Materialen die ervoor zorgen dat je sneller en beter aan het werk kunt. Vandaar dat een keuken mandoline zeer gewenst kan zijn! Een mandoline snijder maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om groenten, fruit of aardappelen te snijden.

In dit artikel nemen we alles met je door wat met een keuken mandoline te maken heeft. Zo leer je waar je deze voor kunt gebruiken, waar je op moet letten bij de aankoop ervan en wat de beste mandoline van dit moment is.

Wat is een keuken mandoline of een mandoline snijder?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een keuken mandoline nu precies?

Een mandoline snijder moet je zien als een rechthoekige rasp. Langs deze rasp kun je allerlei voedingsmiddelen halen, om ervoor te zorgen dat er dunne plakjes van ontstaan. Met een mandoline maak je het bijvoorbeeld veel sneller om groente in stukjes te krijgen. Vandaar ook dat dit vaak in een restaurant wordt gebruikt. Aan de hand van verschillende opzetstukken is het mogelijk om ook andere vormen te krijgen, waaronder frietjes.

Al met al zijn de volgende voordelen op een mandoline rasp van toepassing:

 • Werkt erg snel: Het voornaamste voordeel van een mandoline rasp is dat deze bijzonder snel werkt. Het is eigenlijk voor iedereen heel makkelijk om een stuk groente of fruit langs de rasp te halen. Binnen de kortste keren vallen de stukjes dan in het bakje eronder of ernaast. Hierdoor hoef je niet meer minutenlang aan de slag te gaan met het snijden van bijvoorbeeld groente. Denk aan het snijden van een wortel in kleine stukjes. Met een keuken mandoline gaat dit aanmerkelijk sneller.
 • Dezelfde vorm: Daarbij is het ook erg prettig dat het allemaal stukjes van dezelfde vorm oplevert. Aangezien de rasp zelf een vaste vorm kent, ontstaan er allemaal stukken groente en fruit met dezelfde dikte. Dit is ideaal op het moment dat je hiermee gaat koken. Alles is op hetzelfde moment gaar wanneer het ongeveer dezelfde grootte en dikte heeft. Je hoeft niet meer met de hand ervoor te zorgen dat dit ongeveer gelijk is. Zo levert de keuken mandoline eigenlijk alleen nog maar meer tijd- en moeitebesparing op.
 • Volkomen veilig: Verder is het gebruik van een mandoline rasp volkomen veilig. Zeker wanneer je gebruikmaakt van de bijgeleverde bescherming is de kans op ongelukken minimaal. Dit is wel zo fijn wanneer je nog weleens een ongelukje hebt in de keuken. Aan het snijden van groente met een mes heeft menig persoon een keer een snijwond overgehouden. Met het gebruik van dit keukenmateriaal minimaliseer je de kans op ongelukken van dit kaliber.
 • Ideaal voor grotere hoeveelheden: Tot slot is de mandoline snijder uiteraard uitstekend geschikt voor grotere hoeveelheden. Heb je bijvoorbeeld een groot gezin of vaak vrienden en familie over de vloer? Dan is het des te handiger om dit materiaal in huis te hebben. Je hebt namelijk relatief snel grote hoeveelheden groenten en fruit geraspt. In plaats van dat je hier een uur mee bezig bent, hoef je zo minder tijd in de keuken te besteden. Ideaal bij grote gezelschappen, wanneer het bereiden van een gerecht aardig lang kan duren.

Voor welke groenten of gerechten kun je een mandoline snijder gebruiken?

Een mandoline snijder zorgt ervoor dat je groenten en fruit eenvoudig in kleine plakjes snijdt. Dit is van grote waarde bij verschillende groenten of verschillende gerechten. Denk bijvoorbeeld aan gerechten waar de volgende ingrediënten in voorkomen:

 • Komkommer – heerlijk voor in een salade
 • Appel – bijvoorbeeld voor je tarte tatin of gewone appeltaart
 • Wortel – julienne of in plakjes
 • Zoete aardappel – bijvoorbeeld voor zoete aardappelchips
 • Aardappel – bijvoorbeeld voor frietjes
 • Citroenplakjes – bijvoorbeeld als garnering of voor in je drankje
 • Uien – kleine stukjes ui zijn lekker als smaakmaker in bijvoorbeeld wokmaaltijden

En verder kun je denken aan: 

 • Eieren
 • Kiwi
 • Banaan
 • Paprika
 • Mango

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. De keuken mandoline is in principe voor alles te gebruiken waar je graag dunne plakjes of reepjes van wilt hebben. Aangezien je de mesjes vaak kunt verwisselen, levert dit een groot aantal verschillende mogelijkheden op.

De beste mandoline rasp kopen: Waarop letten?

Wanneer je besluit om een mandoline rasp te kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Door rekening te houden met deze punten voorkom je dat je achteraf spijt gaat krijgen van je aankoop. Bepaalde eigenschappen van een keuken mandoline zijn namelijk erg handig. Probeer daarom met het volgende rekening te houden:

 • Vingerbescherming: Vingerbescherming is essentieel op het moment dat je een mandoline snijder gaat kopen. Je wilt namelijk niet dat je ineens met je vingers tegen de mesjes van de rasp aan komt te zitten. Hier hou je dan een vervelende verwonding aan over. Een vingerbeschermer is zeer gewenst voor de laatste restjes van de groente die je snijdt. Op dat moment ben je met de vingers namelijk het dichtst in de buurt van de mandoline zelf. Bij een vingerbeschermer steek je dan het laatste stukje van de groente in de beschermer zelf. Het geheel haal je dan over de mandoline rasp heen. Een volkomen veilige manier om in de keuken aan de slag te gaan. Zo hou je er geen onnodige verwondingen aan over.

 • Verwisselbare mesjes: Ook komt het goed van pas om verwisselbare mesjes bij de keuken mandoline geleverd te krijgen. Dit is bijvoorbeeld bijzonder handig wanneer je groenten van verschillende groottes wilt snijden. Vaak is er bijvoorbeeld behoefte aan een flinterdunne grootte voor het snijden van worteltjes. Bij het snijden van een aardappel voor het maken van friet moet dit alweer een stuk dikker zijn. Om van beide situaties optimaal gebruik te maken, heb je verwisselbare mesjes nodig. Het is dus zeker de moeite waard om naar een optie op zoek te gaan die dit bij de mandoline levert. Je hoeft deze dan niet zelf nog los later bij te bestellen.

   

 • Design: Verder is ook het design van de keuken mandoline voor veel mensen niet onbelangrijk. Het is bijvoorbeeld wel zo fijn wanneer de kleur en de stijl van de mandoline rasp zelf bij de rest van de keuken passen. In veel gevallen kun je een bepaald type keuken mandoline in verschillende kleuren krijgen. Maak geen overhaaste beslissing en zorg ervoor dat je voor de optie gaat die het meest logisch is. Als de kleur of het design je namelijk later niet bevalt, maak je er onbewust misschien toch minder gebruik van.
 • Verschillende standen: Tot slot is het bij veel keuken mandolines een mogelijkheid om deze in te stellen op verschillende standen. Hierdoor worden de plakjes die je snijdt bijvoorbeeld een stuk dikker of dunner. Dit in tegenstelling tot de verschillende mesjes, die de complete vorm van de gesneden groente kunnen veranderen. Ook deze optie geeft je een hoop vrijheid in de manier waarop je jouw gerecht klaarmaakt. Breng je hier graag om de zoveel tijd verandering in aan of wil je veel verschillende soorten groenten gebruiken? Kies dan voor een mandoline met verschillende standen.

In veel gevallen is het mogelijk om met al deze punten tegelijk rekening te houden. Zeker de beste keuken mandolines die uit ons onderzoek zijn gerold, hebben hier specifiek aandacht aan besteed. Zo is het in principe voor iedereen mogelijk om het best mogelijke materiaal voor in de keuken in huis te halen.

Dit is onze top 5 beste keuken mandolines

Om de tot de top 5 beste keuken mandolines te komen, hebben we gekeken naar de kwaliteit, de prijzen, de materialen, de verkopende webshop en online klantreviews. Aan de hand van dit onderzoek is gebleken dat er een paar opties zijn die er bovenuit steken. Bij deze opties zijn de eerdergenoemde voordelen in grote mate aanwezig. Bovendien voldoen ze aan alle eisen waar men bij een keuken mandoline naar op zoek is. Wil je de beste keuken mandoline in huis halen? Kies dan uit een van de onderstaande opties uit onze top 5:

De DeBuyer Mandoline Viper is een waar kwaliteitsproduct. Deze mandoline heeft een prachtig design en combineert dit met een hoge mate van functionaliteit. Het is bijvoorbeeld heel eenvoudig om de mesjes op een specifieke snijdiepte in te stellen. Wat ons betreft is dit één van de beste keuken mandolines, gezien de hoeveelheid mogelijkheden en snijmanieren dat het apparaat biedt! Aangezien er ook een handbeschermer aanwezig is, hoef je niet bang te zijn dat je jezelf snijdt. Bovendien is het niet moeilijk om dit product weer schoon te krijgen. Iets wat bij menig andere optie nog weleens voor hoofdpijn kan zorgen. Gemaakt van kunststof gaat deze keuken mandoline bij normaal gebruik bijzonder lang mee.
Deze Westmark Spiromat Mandolinesnijder is gemaakt van kunststof en RVS en gaat daardoor bijzonder lang mee. In combinatie met het roestvrijstalen materiaal blijft het ook lange tijd in een goede staat. Je kunt het herhaaldelijk gebruiken voor met name het snijden van groenten. Bijgeleverd is een specifieke vingerbeschermer, om te voorkomen dat je zomaar in je vingers snijdt. Het fijne is verder dat je maar liefst 5 verschillende snijopties hebt dankzij dit apparaat. Al met al een zeer waardevolle toevoeging aan eigenlijk iedere keuken. En met de mooie combinatie van zwart en zilver nog visueel aantrekkelijk ook.
Deze Saveur Royal Premium V-Blade Mandoline met extra snijbestendige handschoen en 5 snijbladen is bijzonder efficiënt in het snijden van groenten, fruit en andere voedingsmiddelen. Bijgeleverd zijn 5 verschillende mesjes. Hierdoor snij je alles heel eenvoudig in precies de vorm die je zelf wilt. Bovendien is er dus een vorm van handbescherming aan dit product toegevoegd. Dit om te voorkomen dat je per ongeluk jezelf in de vingers snijdt. Iets wat veel keuken mandolines niet hebben en deze optie wel heeft, is dat deze vaatwasserbestendig is. Hierdoor is het schoonmaken van dit materiaal absoluut geen punt!
De Seventeen Ways Mandoline is vooral vriendelijk voor de portemonnee. Voor een lage prijs heb je een uiterst handig product in huis. Bijgeleverd zijn maar liefst 7 verschillende soorten messen (niet 17, zoals de naam misschien doet vermoeden). Hierdoor heb je bijna voor iedere groente wel het optimale mes bij je. En aangezien de mandoline vaatwasserbestendig is, is deze na gebruik ook zo weer schoon. Tot slot komt ook deze optie met een handbeschermer, zodat je handen te allen tijden beschermd zijn tegen de messen. Al met al een zeer gebruiksvriendelijke, alles-in-1 keukensnijder. Snij je graag vaak groente en fruit? Dan is deze design mandoline van roestvrijstaal een product waar je veel plezier aan gaat beleven.
De Mandoline V-Blade All in One is de laatste optie in deze top 5. Ook deze mandoline blijkt betrouwbaar en handig te zijn. Het is een groentesnijder, keukensnijder en fruitsnijder in één. Het is net of je een echte professional bent 😉 Door aan de knoppen te draaien, verandert het snijgedeelte eenvoudig van vorm. Hierdoor stel je deze precies af op de stand die je op dat moment nodig hebt. Ook gaat het hier om een vaatwasserbestendig product. Na gebruik is de Mandoline V-Blade All in One dus zo weer schoon. Tot slot zijn de pootjes inklapbaar. Dit maakt het een stuk makkelijker om de mandoline weer op te bergen in het daarvoor bestemde kastje.

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo