Beste massage apparaat

Dat je op zoek bent naar het beste massage apparaat, begrijpen we maar al te goed. Een massageapparaat is super handig als je geen geld of tijd hebt om naar een masseur te gaan. Je kan op elk moment thuis het apparaat tevoorschijn halen en genieten van de heerlijke ontspanning die een massage apparaat biedt.

Om de 5 beste apparaten voor je uit te zoeken, hebben we uitgebreid research gedaan naar alle soorten massage apparaten, de reviews die ze krijgen en de prijs / kwaliteitsverhouding. Wat al gauw duidelijk werd, is dat er super veel verschillende massageapparaten zijn, waardoor er voor ieder wat wils is!

Ben je op zoek naar het beste nekmassage apparaat, het beste massagekussen, het beste rugmassage apparaat of wil je een massage gun kopen? Er is altijd wel een apparaat dat het beste aansluit op jouw wensen en behoeften.

Wat zijn de voordelen van een massage apparaat?

Een massage kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kun je er beter door ontspannen, je spieren losmaken, pijn verminderen of voorkomen en stress verminderen. Ook voor sporters is een massage apparaat goed bruikbaar, bijvoorbeeld tegen blessures of om de spieren voor te bereiden op een training. 

Beste massage apparaat voordelen

 • Je hoeft niet meer naar een masseur.
  En dat zorgt er voor de lange termijn voor, dat je minder geld kwijt bent aan je wekelijkse of dagelijkse massages. Ook kun je gelijk ingrijpen als je in de avond pijn hebt, in plaats van dat je eerst een afspraak moet maken met een masseur. Je pakt dan simpelweg je massage apparaat erbij en je kan aan de slag.

 • Gemakkelijker ontspannen. 
  Spanning zet zich vaak vast in het lichaam. Vooral spieren en gewrichten kunnen hieronder te lijden hebben. Een goed massageapparaat zorgt ervoor dat het los wordt getrild, gekneed of geklopt. Je lichaam kan weer gemakkelijker toxines wegwerken, je bloedsomloop gaat weer beter zijn werk doen en spieren komen weer wat losser. Ook knopen in spieren kunnen verwijderd worden, vooral wanneer je kiest voor het hiervoor beste massage apparaat.

 • Je kunt precies de juiste massage en intensiteit kiezen. 
  Wanneer je een massage apparaat koopt met verschillende snelheden of intensiteits-instellingen, kun je per keer beslissen hoe stevig je de massage wilt hebben. Ook heb je apparaten (bijvoorbeeld massage guns) waarbij je de massagekop kunt vervangen, waardoor je verschillende spiergroepen kunt bereiken. Zo zorg je zelf voor een perfecte, passende massage. 

Er zijn veel soorten massage, en daarom ook veel soorten massage apparaten. Zo is er voor ieder wat wils! Wil je meer weten over welke soorten massage apparaten er allemaal zijn? Lees dan verder onderin ons artikel!

Beste keuze:
Sanbo® Massage Gun Prime
Fijn en betaalbaar massage apparaat die op verschillende standen is in te stellen. Het apparaat is bijna over het gehele lichaam te gebruiken, heeft meerdere opzetstukken en wordt zelfs geleverd met een gratis app. Wat ons betreft is dit product zeker een aanrader!

Het beste massage apparaat kopen: waar let je op?

 • Voor welk lichaamsdeel wil je het massage apparaat gebruiken? 

  Omdat er zoveel verschillende massageapparaten zijn, zijn er meerdere dingen om op te letten. Check of het apparaat geschikt is voor het lichaamsdeel dat je graag gemasseerd wilt hebben. Soms is een nekmassage apparaat dan bijvoorbeeld de beste keuze. Die heb je ook nog eens in verschillende vormen en maten. Wil je het apparaat ook graag gebruiken voor je rug? Ga dan bijvoorbeeld voor het beste massagekussen (zie onze top 5 hieronder).
  Of misschien wil je wel een massage apparaat dat te gebruiken is voor meerdere lichaamsdelen of het gehele lichaam. Ook die zijn er namelijk!
   
  Massagekussen

 • Hoeveel standen en instellingen heeft het apparaat?

  Hoe stevig wil je de massage hebben? Sommige massage apparaten geven namelijk een behoorlijk harde massage. Dat kan erg goed voor je zijn, maar sommige mensen zijn nu eenmaal wat gevoeliger of hebben meer behoefte aan een ontspanningsmassage.
  Wat hierbij kan helpen, is een massage apparaat met verschillende standen. Zo kun je zelf de intensiteit van de massage instellen.

 • Wil je een massage apparaat met warmtefunctie?

  Veel massageapparaten beschikken over een warmtefunctie door middel van infraroodlicht. De warmte kan een goede manier zijn om de spieren te ontspannen voordat je aan de massage begint. Daarnaast heeft de warmte natuurlijk ook een psychisch effect – je ontspant er namelijk gemakkelijker door.

 • De accuduur of batterijduur. 

  Wanneer je een draadloos massage apparaat wilt aanschaffen, is het wel zo prettig om te weten hoe lang deze het volhoudt. Je wilt namelijk niet dat je na een korte massage al opnieuw je apparaat moet opladen. 

 • Verschillende massagekoppen. 

  Met name massage guns hebben de optie om verschillende soorten opzetstukken op het apparaat te bevestigen. Zo heb je bijvoorbeeld ronde of juist gevorkte opzetstukken, die op hun eigen manier hun werk doen op je lichaam. Vaak komen ze door hun vorm beter op bepaalde plekken, waardoor je massage effectiever is. 

Massage apparaat met opzetstukken

 • Wel of geen timer? 

  Om overstimulatie te voorkomen, hebben sommige massage apparaten een timer. Zo schakelt het apparaat zichzelf na bijvoorbeeld 15 minuten automatisch uit. Daardoor krijg je minder snel klachten door juist een teveel aan massage. 

 • Check of andere klanten het product positief beoordelen.

  Natuurlijk hebben we bij onderstaande top 5 gezorgd voor de beste massage apparaten met de beste beoordelingen. Bekijk voor de aankoop ook zeker nog even alle reviews die andere consumenten over het apparaat hebben geschreven. Daar kun je namelijk extra informatie uit halen, voor jouw specifieke voorkeuren.

Onze Top 5 beste massage apparaten:

Hieronder zie je het overzicht van de selectie beste massage apparaten die nu online te koop zijn. Hier staan verschillende soorten apparaten tussen, zodat er vast eentje tussen zit die aan jouw wensen en verwachtingen voldoet. Wil je bijvoorbeeld het beste nekmassageapparaat of het beste massagekussen? We hebben ze voor je geselecteerd. Geniet van de ontspanning! 

Eén van de meest populaire massage apparaten van tegenwoordig is dit massage pistool van het merk Sanbo. Wat een voordeel is aan dit apparaat zijn de hoeveelheden instellingen (6 snelheidsstanden). Dit gecombineerd met 5 verschillende massagekoppen om uit te kiezen, maakt deze massage gun tot een zeer breed inzetbaar product. Een extraatje is de bijgeleverde app die je kunt installeren op je telefoon. Via deze app kun je meer leren over welke instellingen je kunt gebruiken, hoe lang de massage dient te zijn, en extra informatie over onderzoek. Ook de prijs gecombineerd met de hoeveelheid positieve feedback maakt ons erg enthousiast over dit apparaat!
Dit nekmassage apparaat van het merk Northwall is extra krachtig, waardoor de spieren beter bereikt kunnen worden. Daarnaast kun je de intensiteit instellen (3 standen) en kun je de roterende koppen verwarmen middels de infrarood functie. Het apparaat is niet enkel voor in de nek te gebruiken, ook de rug, benen en schouders kunnen profijt hebben van dit kussen. De Shiatsu massagekoppen hebben daarnaast ook nog 2 draairichtingen. Tot slot krijg je bij je aankoop een passende draagtas geleverd. Handig!
Dit massagekussen van LifeGoods is te gebruiken op het gehele lichaam. Bijvoorbeeld een heerlijke nekmassage, buikmassage, schoudermassage of voetmassage. In het kussen zitten 4 roterende koppen, die een Shiatsu massage nabootsen. Het kussen is vast te maken met een verstelbare riem. Daarnaast zit er een warmtefunctie op, die je kan in- of uitschakelen, afhankelijk van je eigen voorkeuren. Na een kwartier schakelt het apparaat automatisch uit, om overstimulatie te voorkomen.
In dit lijstje kon uiteraard het populaire voetmassage apparaat niet ontbreken. Deze versie is eveneens van het merk LifeGoods, en krijgt zeer goede beoordelingen in de webshop. Dat is niet voor niets: los van het feit dat dit apparaat zeer betaalbaar is, beschikt het over maar liefst 18 massagekoppen. De onderkant vormt zich daardoor naar de vorm van je voet, waardoor de massage meer effect heeft. Ook zijn er meerdere warmtestanden en intensiteitsstanden en is het massage apparaat in hoogte verstelbaar. De afneembare hoes zorgt voor meer hygiëne. Daarbij is het product niet enkel op de voeten, maar op meerdere lichaamsdelen te gebruiken.
Wil je echt helemaal kunnen ontspannen terwijl je op meerdere lichaamsdelen tegelijk wordt gemasseerd? Dan is een massagestoel iets voor jou. Je gaat er gewoon op zitten en het kussen doet zijn werk. Zowel je nek als je rug worden hierbij gemasseerd door de verschillende massagekoppen. Ook kun je het kussen laten vibreren door middel van de 3 vibratiestanden. Door de luchtcompressiemassage kun je ook je taille en je benen stimuleren, waardoor je het weefsel regenereert. Via de handige afstandsbediening kun je gemakkelijk al deze instellingen zelf uitproberen.

Soorten massageapparaten

Om je nog extra informatie te geven over welk massageapparaat je het beste kunt kopen, leggen we je graag uit welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn.

Massagepistool of massage gun
Het massagepistool wordt vooral veel gebruikt door sporters om de spieren los te maken voor het sporten. Daarnaast is een massage gun ook geschikt om na het sporten de spieren juist te laten ontspannen. Maar ook voor niet-sporters is de massage gun gewoon heel erg geschikt om pijn te verminderen en de spieren te kunnen laten ontspannen.
Bekijk hier de beste massagepistolen. 

Groot massage kussen
Een massage kussen is er in verschillende vormen en maten. Zo heb je grote massagekussens (zoals het acupressuur Shiatsu massage kussen van Medisana dat we hierboven hebben beschreven). Op de grote massagekussens kun je gaan zitten nadat je ze aan een stoel hebt bevestigd. De kussens zijn vaak in te stellen op nekmassage, rugmassage en soms zelfs een massage van de bovenbenen. Grotere massagekussens zijn dus veel uitgebreider dan de kleinere varianten. Als je een kussen zoekt dat meerdere soorten massages kan geven, is het grote massagekussen bij uitstek geschikt.
Bekijk via deze link de beste massagekussens. 

Klein massage kussen
Een klein massagekussen kun je toepassen op het lichaamsdeel waar je de massage graag wilt hebben. Bevestig het kussen bijvoorbeeld aan een stoel ter hoogte van je nek, voor een nekmassage. Of gebruik hem in je onderrug. Een klein massagekussen is vaak goedkoper dan de grotere variant.
Bekijk de beste kleine massagekussens op Bol.com

Massage apparaat om zelf vast te houden
Dit apparaat kun je toepassen op alle lichaamsdelen waar je een massage op zou willen, doordat je het apparaat zelf vasthoud. Dat biedt heel wat flexibiliteit in het gebruik en zorgt ervoor dat dit massageapparaat lekker veelzijdig is. Een nadeel is eventueel dat het apparaat wat zwaar in de hand ligt en dat je minder goed kan ontspannen doordat je het apparaat vast moet houden.
Deze apparaten hebben vaak een infrarood warmtefunctie, wat goed is voor de ontspanning van je spieren.
Bekijk hier de beste massageapparaten om vast te houden. 

Anti cellulitis massage apparaat
Een massage apparaat voor cellulitis is, zoals de naam al doet vermoeden, erg geschikt om cellulitis te verminderen. Houd het apparaat tegen de probleemzones aan en het doet zijn werk. Doordat het doordringt tot in de diepere huidlagen, en doordat het apparaat een oscillerende beweging heeft, kan het zorgen dat je extra vetcellen en dus je cellulitis kan verliezen.
Bekijk de beste cellulite massage apparaten

Massageriem of massagegordel
Een massageriem is als een riem te bevestigen aan je lichaam. Hierdoor kun je het specifiek bevestigen op de lichaamszones die jij wilt laten masseren. Zo is een massageriem erg geschikt om bijvoorbeeld lage rugpijn te verminderen. Een massageriem is daarnaast ook te gebruiken voor bijvoorbeeld je nek en je schouders. Vaak hebben massageriemen ook een infraroodfunctie, voor extra warmte op je spieren.
Bekijk hier de beste opties.

Nekmassage apparaat
Een nekmassage apparaat is per definitie geschikt om te gebruiken bij pijn in de nek. Het apparaat is op zo’n manier ontworpen dat het goed rond je nek past. Een goed apparaat blijft hierbij goed op z’n plek zitten. Veel andere massageapparaten zijn trouwens ook geschikt voor een nekmassage, zoals het grote massagekussen en het massagepistool. Maar een echt nekmassagekussen is erg handig doordat het in je nek hangt en af te stellen is op de jouw eigen maten.
Bekijk hier de beste nekmassage apparaten.

Voetmassage apparaat
Een voetmassage apparaat plaats je onder je voeten, zodat het daar zijn werk kan doen. De voeten hebben veel zenuwuiteinden en deze worden al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid te verbeteren in bijvoorbeeld de traditionele Chinese geneeskunde en acupunctuur. Een voetmassage apparaat is met name erg geschikt om de bloedsomloop te verbeteren en afvalstoffen af te voeren. Het apparaat bootst als het ware een wandeling na, zodat je benen dezelfde reactie geven op de massage als op een gezonde wandeling. Daardoor is een voetmassageapparaat erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld minder goed ter been zijn.
Bekijk via deze link de beste voetmassage apparaten

Losse massage rollers
Meestal worden de massagerollers gebruikt in het gezicht. Vandaar dat ze ook weleens gezichtsrollers worden genoemd. Ze kunnen goed helpen tegen rimpels en worden daarom vaak als anti-ouderdom hulpmiddel ingezet. Daarnaast kun je er ook goed door ontspannen. Natuurlijk kun je hem ook op andere lichaamsdelen gebruiken dan alleen je gezicht. Een simpel massageapparaat, en daardoor uiteraard ook veel goedkoper!
Dit is volgens ons de beste massageroller.

Wat is het beste massage apparaat?

Wat voor jou het beste massage apparaat is, is afhankelijk van wat je ermee wilt. Volgens ons is het meest veelzijdige en moderne apparaat een massage gun. Bijvoorbeeld de Sanbo® Prime. Wil je het apparaat niet vast hoeven houden, kies dan voor een nekmassage kussen of een massagestoel. 

Waar let ik op bij het kopen van een massage apparaat?

Je kunt letten op de aanwezigheid van verschillende intensiteitsstanden, een warmtefunctie, roterende koppen of een vibratiemogelijkheid. Ook kun je kiezen voor een draadloos apparaat of eentje met bijpassende app of draagtas. Uiteraard is het soort massage apparaat afhankelijk van welk lichaamsdeel je wilt masseren. 

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

3 Opmerkingen
 1. Beste heer/mevrouw,

  Ik ben laatst naar een massage vrouw geweest. Dit was potverdorrie duur! Dus ik ben zelf maar opzoek gegaan naar een betaalbare massage apparaat. Ik kwam op uw site terecht en heb de beste massage apparaat gekocht. Tot mijn verbazing werkte dit veel beter dan die vrouw! Erg bedankt voor dit artikel!!

  Met vriendelijke groet,

  Stijn

  • Beste Stijn,

   Super leuk om te horen dat dit artikel je verder heeft geholpen! Geniet van je massage apparaat 🙂

   Groetjes,
   Het Thuiswijzer team

 2. Naar aanleiding van dit artikel ben ik op zoek gegaan naar een rug-massage apparaat. Het model van Medisana vond ik wel iets te duur en uiteindelijk had ik voor een andere versie gekozen van Bluelion. Super bedankt voor dit artikel, want het helpt mij enorm. In het begin was het pijnlijk, maar na een tijdje voelt het steeds beter en merk ik dat mijn spieren echt los gemasseerd worden en ik minder rugklachten heb!

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo