Beste massage apparaat

Dat je op zoek bent naar het beste massage apparaat, begrijpen we maar al te goed. Een massageapparaat is super handig als je geen geld of tijd hebt om naar een masseur te gaan. Je kan op elk moment thuis het apparaat tevoorschijn halen en genieten van de heerlijke ontspanning die een massage apparaat biedt!

Om de 5 beste apparaten voor je uit te zoeken, hebben we uitgebreid research gedaan naar alle soorten massage apparaten, de reviews die ze krijgen en de prijs / kwaliteitsverhouding. Wat al gauw duidelijk werd, is dat er super veel verschillende massageapparaten zijn, waardoor er voor ieder wat wils is! Ben je op zoek naar het beste nekmassage apparaat, het beste massagekussen, het beste rugmassage apparaat of wil je een massage gun kopen, dan is er altijd wel een apparaat dat het beste aansluit op jouw wensen en behoeften.

Het beste massage apparaat kopen: waar let je op?

Omdat er zoveel verschillende massageapparaten zijn, zijn er meerdere dingen om op te letten. Check of het apparaat geschikt is voor het lichaamsdeel dat je graag gemasseerd wilt hebben. Soms is een nekmassage apparaat dan bijvoorbeeld de beste keuze. Die heb je ook nog eens in verschillende vormen en maten. Wil je het apparaat ook graag gebruiken voor je rug? Ga dan bijvoorbeeld voor het beste massagekussen (zie onze top 5 hieronder).
Of misschien wil je wel een massage apparaat dat te gebruiken is voor verschillende lichaamsdelen. Ook die zijn er namelijk!

En hoe stevig wil je de massage hebben? Sommige massage apparaten geven namelijk een behoorlijk harde massage. Dat kan erg goed voor je zijn, maar sommige mensen zijn nu eenmaal wat gevoeliger of hebben meer behoefte aan een ontspanningsmassage.
Wat hierbij kan helpen, is een massage apparaat met verschillende standen. Zo kun je zelf de intensiteit van de massage instellen.

Daarnaast beschikken veel massageapparaten over een warmtefunctie door middel van infraroodlicht. De warmte kan een goede manier zijn om de spieren te ontspannen voordat je aan de massage begint. Daarnaast heeft de warmte natuurlijk ook een psychisch effect – je ontspant er namelijk gemakkelijker door.

Natuurlijk hebben we bij onderstaande top 5 gezorgd voor de beste massage apparaten met de beste beoordelingen. Bekijk voor de aankoop ook zeker nog even alle reviews die andere consumenten over het apparaat hebben geschreven. Daar kun je namelijk extra informatie uit halen, voor jouw specifieke voorkeuren.

Beste keuze:
Medisana ITM massageapparaat voor klopmassage
Fijn en betaalbaar klopmassageapparaat die op verschillende standen is in te stellen. Er zit een infrarood warmtefunctie op waardoor je spieren zich beter ontspannen tijdens de massage. Het apparaat is geschikt voor de rug, benen, armen, schouders en billen. Zeer veel positieve ervaringen over te lezen op internet!

Hieronder zie je het overzicht van de selectie beste massage apparaten die nu online te koop zijn. Hier staan verschillende soorten apparaten tussen, zodat er vast eentje tussen zit die aan jouw wensen en verwachtingen voldoet. Wil je bijvoorbeeld het beste nekmassageapparaat of het beste massagekussen? We hebben ze voor je geselecteerd. Geniet van de ontspanning! 🙂

Onze Top 5 beste massage apparaten:

Dit massageapparaat van Medisana is erg geschikt voor een goede klopmassage. Er zitten twee massageknoppen / massagekoppen aan die bewegen. Deze zijn af te stellen in vibratiefrequentie. Het apparaat is te gebruiken voor je rug, schouders, bovenarmen, rug, billen en benen. Daarbij is het mogelijk om extra warmte in te stellen op het apparaat. Dat gaat via infrarood en zorgt ervoor dat je spieren zich nog beter kunnen ontspannen. Er zijn meerdere standen op het apparaat om de intensiteit van de massage te kunnen veranderen.
More details +
Pluspunten:
 • Verschillende standen waardoor de massage niet te hard of zacht hoeft te zijn afhankelijk van persoonlijke voorkeuren
 • Infrarood optie waardoor het apparaat warmte afgeeft
 • Zeer goede online reviews
 • Betaalbaar
Minpunten:
 • Alleen klopmassage mogelijk
 • Het apparaat is niet licht om vast te houden (1,5 kilo)
Dit massagekussen van Medisana is wat ons betreft het beste massagekussen dat momenteel te koop is. Het kussen is geschikt voor mensen die houden van een wat hardere massage. Het masseert je boven- en onderrug, bovenbenen en nek en is verstelbaar qua hoogte. De massage is gebaseerd op acupressuur en Shiatsu. Beide technieken zijn ontstaan vanuit de Chinese geneeskunde en gericht op het gezonder maken van je lichaam en geest. Het kussen is gemakkelijk vast te maken aan een stoel door middel van klittenband. Verder biedt dit kussen extra infraroodwarmte, verstelbare standen en een losse nekmassage. Heerlijk om hiermee te kunnen ontspannen!
More details +
Pluspunten:
 • Intensiteit van de massage is in 3 standen instelbaar
 • Infrarood warmtefunctie
 • Losse nekmassage mogelijk
Minpunten:
 • Sommige mensen vinden de massage van dit massagekussen te hard
Wederom een zeer goed apparaat waar de online reviews niet om liegen: het massage apparaat van Ronix. Wordt ook weleens een massage pistool genoemd door zijn vorm. Dit apparaat biedt een klopmassage die geschikt is voor je rug, benen, armen, billen en schouders. Er zijn 6 verschillende standen die je kunt instellen, wat meer is dan bij het gemiddelde massageapparaat. Bij dit apparaat wordt een tas geleverd en verschillende opzetstukken, zoals een bol of een piramide, om verschillende massages te kunnen gebruiken. Dit apparaat wordt veel gebruikt door sporters om bijvoorbeeld spierpijn te verminderen of je spieren op te warmen voor het sporten. Daarnaast kun je met dit massage pistool ook gewoon lekker ontspannen.
More details +
Pluspunten:
 • 6 verschillende standen
 • Betaalbaar vergeleken met andere massage guns / massage pistolen
 • Verschillende opzetstukken en tas meegeleverd
Minpunten:
 • Geen infrarood verwarmingselementen
 • Met 2,3 kilo is dit massageapparaat niet licht te noemen
Een simpel maar effectief massagekussen. Dit kussen kun je gebruiken voor de rug, schouders, benen en nek. Er zitten vier bewegende bollen in het kussen, die verschillende kanten op kunnen draaien - in tegengestelde richtingen voor een prettig massage effect. De hoes om het kussen voelt zacht aan en is wasbaar, waardoor dit massagekussen ook nog eens lekker fris blijft. Daarnaast beschikt het over een infraroodstand, waardoor het kussen warm kan worden. Dit is extra geschikt om je spieren te laten ontspannen. Met een riempje kun je het kussen aan je stoel vastmaken, waardoor hij goed blijft zitten. Dit kussen is zeer betaalbaar en krijgt daarnaast ook nog eens hele goeie recensies!
More details +
Pluspunten:
 • Niet duur
 • Infrarood optie voor extra verwarming van de spieren
 • Positieve ervaringen van gebruikers: dit product krijgt goede reviews
Minpunten:
 • Vrij harde massage, dit kun je verhelpen door extra kleding aan te doen of extra stof om het kussen heen te doen
 • Niet altijd goed af te stellen voor een nekmassage
Deze massageriem van Beurer is geschikt om rond je middel te bevestigen voor een prettige, stevige rugmassage. Daarnaast kun je dit massage apparaat gebruiken voor je nek en schouders. Door de 4 roterende massagebollen worden je spieren prettig losgemaakt en kun je goed ontspannen. Ook dit apparaat heeft een infrarood verwarmingsfunctie, zodat de massage prettiger aanvoelt (omdat je spieren dan meer ontspannen zijn).
More details +
Pluspunten:
 • Warmtefunctie door middel van infrarood
 • Zelf te bevestigen om de plek waar je de massage nodig hebt
Minpunten:
 • De massageriem stopt ermee na 15 minuten (je kan hem dan wel weer zelf aanzetten)
 • Werkt niet draadloos, waardoor je bij een stopcontact in de buurt moet blijven tijdens de massage

Soorten massageapparaten

Om je nog extra informatie te geven over welk massageapparaat je het beste kunt kopen, leggen we je graag uit welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn.

Massagepistool of massage gun
Het massagepistool wordt vooral veel gebruikt door sporters om de spieren los te maken voor het sporten. Daarnaast is een massage gun ook geschikt om na het sporten de spieren juist te laten ontspannen. Maar ook voor niet-sporters is de massage gun gewoon heel erg geschikt om pijn te verminderen en de spieren te kunnen laten ontspannen.
Bekijk de beste massagepistolen bij Bol.com

Groot massage kussen
Een massage kussen is er in verschillende vormen en maten. Zo heb je grote massagekussens (zoals het acupressuur Shiatsu massage kussen van Medisana dat we hierboven hebben beschreven). Op de grote massagekussens kun je gaan zitten nadat je ze aan een stoel hebt bevestigd. De kussens zijn vaak in te stellen op nekmassage, rugmassage en soms zelfs een massage van de bovenbenen. Grotere massagekussens zijn dus veel uitgebreider dan de kleinere varianten. Als je een kussen zoekt dat meerdere soorten massages kan geven, is het grote massagekussen bij uitstek geschikt.
Bekijk de beste massagekussens op Bol.com

Klein massage kussen
Een klein massagekussen kun je toepassen op het lichaamsdeel waar je de massage graag wilt hebben. Bevestig het kussen bijvoorbeeld aan een stoel ter hoogte van je nek, voor een nekmassage. Of gebruik hem in je onderrug. Een klein massagekussen is vaak goedkoper dan de grotere variant.
Bekijk de beste massagekussens op Bol.com

Massage apparaat om zelf vast te houden
Dit apparaat kun je toepassen op alle lichaamsdelen waar je een massage op zou willen, doordat je het apparaat zelf vasthoud. Dat biedt heel wat flexibiliteit in het gebruik en zorgt ervoor dat dit massageapparaat lekker veelzijdig is. Een nadeel is eventueel dat het apparaat wat zwaar in de hand ligt en dat je minder goed kan ontspannen doordat je het apparaat vast moet houden.
Deze apparaten hebben vaak een infrarood warmtefunctie, wat goed is voor de ontspanning van je spieren.
Bekijk de beste massageapparaten om vast te houden

Anti cellulitis massage apparaat
Een massage apparaat voor cellulitis is, zoals de naam al doet vermoeden, erg geschikt om cellulitis te verminderen. Houd het apparaat tegen de probleemzones aan en het doet zijn werk. Doordat het doordringt tot in de diepere huidlagen, en doordat het apparaat een oscillerende beweging heeft, kan het zorgen dat je extra vetcellen en dus je cellulitis kan verliezen.
Bekijk de beste cellulite massage apparaten

Massageriem of massagegordel
Een massageriem is als een riem te bevestigen aan je lichaam. Hierdoor kun je het specifiek bevestigen op de lichaamszones die jij wilt laten masseren. Zo is een massageriem erg geschikt om bijvoorbeeld lage rugpijn te verminderen. Een massageriem is daarnaast ook te gebruiken voor bijvoorbeeld je nek en je schouders. Vaak hebben massageriemen ook een infraroodfunctie, voor extra warmte op je spieren.
Bekijk hier de beste.

Nekmassage apparaat
Een nekmassage apparaat is per definitie geschikt om te gebruiken bij pijn in de nek. Het apparaat is op zo’n manier ontworpen dat het goed rond je nek past. Een goed apparaat blijft hierbij goed op z’n plek zitten. Veel andere massageapparaten zijn trouwens ook geschikt voor een nekmassage, zoals het grote massagekussen en het massagepistool. Maar een echt nekmassagekussen is erg handig doordat het in je nek hangt en af te stellen is op de jouw eigen maten.
Bekijk hier de beste nekmassage apparaten.

Voetmassage apparaat
Een voetmassage apparaat plaats je onder je voeten, zodat het daar zijn werk kan doen. De voeten hebben veel zenuwuiteinden en deze worden al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid te verbeteren in bijvoorbeeld de traditionele Chinese geneeskunde en acupunctuur. Een voetmassage apparaat is met name erg geschikt om de bloedsomloop te verbeteren en afvalstoffen af te voeren. Het apparaat bootst als het ware een wandeling na, zodat je benen dezelfde reactie geven op de massage als op een gezonde wandeling. Daardoor is een voetmassageapparaat erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld minder goed ter been zijn.
Bekijk de beste voetmassage apparaten

Losse massage rollers
Meestal worden de massagerollers gebruikt in het gezicht. Vandaar dat ze ook weleens gezichtsrollers worden genoemd. Ze kunnen goed helpen tegen rimpels en worden daarom vaak als anti-oudersdoms hulpmiddel ingezet. Daarnaast kun je er ook goed door ontspannen. Natuurlijk kun je hem ook op andere lichaamsdelen gebruiken dan alleen je gezicht. Een simpel massageapparaat, en daardoor uiteraard ook veel goedkoper!
Dit is volgens ons de beste massageroller.

2 Opmerkingen
 1. Beste heer/mevrouw,

  Ik ben laatst naar een massage vrouw geweest. Dit was potverdorrie duur! Dus ik ben zelf maar opzoek gegaan naar een betaalbare massage apparaat. Ik kwam op uw site terecht en heb de beste massage apparaat gekocht. Tot mijn verbazing werkte dit veel beter dan die vrouw! Erg bedankt voor dit artikel!!

  Met vriendelijke groet,

  Stijn

  • Beste Stijn,

   Super leuk om te horen dat dit artikel je verder heeft geholpen! Geniet van je massage apparaat 🙂

   Groetjes,
   Het Thuiswijzer team

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo
Shopping cart