Beste mini vriezer

Ben je op zoek naar een mini vriezer? Dan kan dit artikel je absoluut verder helpen! Een mini vriezer, zowel een losstaande vriezer als een barmodel vriezer, kan erg handig zijn als je een diepvries zoekt die niet veel ruimte in beslag neemt. Daarnaast is een kleine vriezer energiezuiniger dan de hele grote vriezers die mensen vaak in huis hebben staan. 

Vriezers in het algemeen zijn trouwens erg handig voor het bewaren van voedsel. Wanneer je bijvoorbeeld vlees of groente invriest, kun je er langer over doen voordat je het opeet, en blijft de voedingswaarde van het eten ook beter bewaard. Genoeg reden dus, om op zoek te gaan naar de beste kleine vriezer. Daar helpen we je graag bij verder! 

In onderstaande tekst leggen we je uit waar je op moet letten bij het kopen van de beste mini vriezer. Daarnaast hebben we een Top 5 gemaakt met de beste tafelmodel vriezers. We wensen je alvast veel leesplezier! En uiteraard hopen we dat het je lukt om de juiste keuze te maken. 

De beste mini vriezer kopen: waar moet je op letten? 

 • De afmetingen en de inhoud van de kleine vriezer.
  Het is handig om ervoor te zorgen dat de vriezer past op de plek waar je hem neer wilt zetten. Mocht je de mini vriezer als tafelmodel gebruiken, dan is het handig om te weten wat de afmetingen van het apparaat zijn. Dan kun je de vriezer namelijk gemakkelijk laten passen in bijvoorbeeld je keuken. En eventueel ook als werkblad gebruiken, of als opzetstuk om dingen op te zetten.

  Let er in ieder geval op, dat er rondom de mini diepvries ruimte overblijft (zo’n 10 centimeter). De vriezer heeft namelijk plek nodig om de warme lucht kwijt te kunnen. Zo hoeft het apparaat minder moeite te doen om de voedingswaren koud te houden. 

  De meeste mini vriezers hebben een inhoud van 30 tot 35 liter. De afmetingen aan de buitenkant zijn meestal tussen de 40 bij 40, en 50 bij 50 cm. Dit verschilt per diepvries, dus check dit van tevoren goed, voordat je tot een aankoop overgaat. 

 • Let op de vriescapaciteit van de mini vriezer.
  Dat wil zeggen, de hoeveelheid kilogrammen aan voedsel die je per dag in de vriezer kan stoppen. Doe je bijvoorbeeld 2 kilo vlees in de vriezer, dan is het wel zo prettig dat het apparaat dit aankan. En dat de vriezer de rest van de etenswaren in de vriezer dus koel houdt. De beste mini vriezers hebben een minimum vriescapaciteit van 2 kilo per 24 uur
 • Energielabel: houd je kleine diepvries zo energiezuinig mogelijk. 
  Heel veel elektrische apparaten krijgen tegenwoordig een energielabel. Dit label geeft aan hoeveel energie het apparaat verbruikt. En hoe goed dit is voor het milieu. En natuurlijk voor je eigen portemonnee, want een energiezuinige vriezer verbruikt minder stroom. Wat ons betreft is het slim om een vriezer te kiezen met een energielabel van minimaal A+. Helemaal ideaal is de hoogste variant: A+++. Wanneer we kijken naar de best verkochte en meest populaire mini vriezers, dan blijkt dat de meeste producten rond energielabel A+ zijn geclassificeerd. 
 • Het gewicht.
  Het is handig als de mini vriezer gemakkelijk te verplaatsen is. Vooral als je het apparaat als camping vriezer wilt gebruiken. De meeste kleine diepvriesapparaten wegen zo’n 15 á 16 kilo. Binnen de mini vriezers zit hier niet superveel verschil in. De vriezers die we hieronder in onze Top 5 hebben geselecteerd, zijn allemaal heel vergelijkbaar qua gewicht. 
 • Een verwisselbare deur kan handig zijn. 
  Dat wil zeggen, dat het deurtje van de vriezer van zowel de linkerkant als de rechterkant te openen is. Mocht de vriezer bijvoorbeeld in een hoek staan, dan kun je zorgen dat de deur via de goede kant open te maken is.

Voor meer criteria voor het vinden van een goede mini vriezer, kun je verder lezen in ons artikel hieronder. Voor wie geen zin heeft om veel te lezen, hebben we hieronder alvast de beste 5 producten verwerkt 🙂 

Beste mini vriezer: onze Top 5

In onderstaand overzicht kun je onze Top 5 beste mini vriezers bekijken. Deze selectie van de 5 beste kleine vriezers hebben we gemaakt volgens een aantal belangrijke eisen die we stellen aan producten.

We vinden het ten eerste belangrijk dat de apparaten die we selecteren op onze website, zeer goed beoordeeld worden door andere consumenten. Zo kunnen we er zeker van zijn dat je een kwalitatief product in huis haalt. Verder kijken we naar de verschillende specificaties, de energiezuinigheid en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Binnen deze selectie kun je vervolgens zelf kiezen welk product het beste bij je past. We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe vriezer!

Deze Primo is één van de best verkochte mini vriezers die momenteel verkrijgbaar is. De vriezer krijgt erg goede recensies. Het is een degelijk apparaat, en heeft een inhoud van 34 liter. In zijn geheel weegt de diepvries maar 14 kilo - dat is dus lekker licht, waardoor je het apparaat gemakkelijk kunt verplaatsen. Het is niet de meest energiezuinige vriezer in onze lijst, maar nog steeds zeer acceptabel qua verbruik. Per jaar is dit namelijk zo'n 146 kilowattuur. Het deurtje in de diepvries kun je omdraaien, zodat je deze vanuit elke hoek in huis gemakkelijk kunt openen. Daarnaast is de diepvries zeer betaalbaar, dus een goede keuze!
More details +
Pluspunten:
 • Een goedkope kleine diepvries, vooral gezien het vrij lage energieverbruik
 • Licht van gewicht
 • Omkeerbaar deurtje
Deze mini diepvries van het merk Exquisit heeft een zeer goede vriescapaciteit, namelijk 2 kilo per 24 uur. Daarnaast is de temperatuur van de vriezer instelbaar. Dat verklaart meteen de wat hogere prijs. De vriezer is namelijk erg kwalitatief, populair en heeft goede functies. Bij uitvallen van de elektriciteit bijvoorbeeld, blijft de inhoud van de diepvries tot nog 8 uur lang goed bewaard. Het energieverbruik van deze diepvries is ongeveer 145 kilowattuur (kWh) per jaar. Een aanrader wat ons betreft!
More details +
Pluspunten:
 • Goede kwaliteit
 • Vriest zeer goed en koud: tot -18 graden Celsius
Minpunten:
 • Niet goedkoop
 • Kan soms wat lawaaierig zijn als deze aanslaat om te koelen
Deze mooie kleine vriezer van het merk Severin is weer een hele goede keuze, als je op zoek bent naar de beste mini vriezer. De vriezer verbruikt weinig energie, namelijk maar 117 kWh per jaar.  Omgerekend kost dat een gemiddeld ongeveer 27 euro per jaar. Dat is dus vrij weinig! Daarom heeft deze mini vriezer een  A++ energielabel. De vriescapaciteit van de diepvries is trouwens ook goed, namelijk 2 kg per 24 uur.
More details +
Pluspunten:
 • Weinig energieverbruik: A++ energielabel
 • Goede vriescapaciteit
 • Kwalitatief merk
Minpunten:
 • Deurtje niet aanpasbaar qua draairichting
 • Het knopje om de temperatuur te regelen zit achterop de vriezer, daardoor kun je er niet altijd gemakkelijk bij
Deze kleine diepvries van Everglades springt eruit door de vriescapaciteit en de goede koeling na stroomuitval. De vriescapaciteit is namelijk 3 kg per 24 uur! (Normaal gezien is dit rond de 2 kilo per dag). De vriezer houdt daarnaast de producten tot 12 uur goed gekoeld als de stroom uitvalt. De inhoud van deze kleine vriezer is zo'n 30 liter. Het deurtje is om te keren, zodat je deze altijd via de goede kant open kan doen - afhankelijk van waar je het apparaat neerzet. Daarnaast is het verbruik ook van A+ kwaliteit, namelijk 146 kWh per jaar. Zeker als je kijk naar de prijs, is dit een zeer goede deal.
More details +
Pluspunten:
 • Je krijgt veel functies voor de prijs, namelijk een zeer goede vriescapaciteit, lange houdbaarheid na stroomuitval en een aanpasbaar deurtje.
Minpunten:
 • Iets minder inhoud dan de voorgaande kleine vriezers, namelijk 30 liter
Deze Salora FRB 3200BL heeft een mooi zwart design. Dat is leuk voor als je eens wat anders wilt dan een standaard wit apparaat. Je kunt de temperatuur aanpassen met een draaiknop. Het product krijgt goede recensies, verbruikt 146 kWh per jaar (klasse A+), en heeft een garantieperiode van 2 jaar. De inhoud (of capaciteit) van deze kleine diepvries is 32 liter.
More details +
Pluspunten:
 • Het design is origineel en stijlvol
 • Een kwalitatief goed product
Minpunten:
 • Het deurtje van de diepvries is enkel via één kant te openen - kan dus niet omgedraaid worden

Een kleine diepvries of mini vriezer kopen: waar kun je nog meer op letten?

 • Het geluidsniveau.
  Om te zorgen dat je geen lawaaierig apparaat aanschaft, is het ook handig om te kijken naar hoeveel geluid de kleine vriezer maakt. De meeste mini vriezers maken een geluid van rond de 40 á 42 dB. Als een vriezer aanslaat, om de vriestemperatuur aan de binnenkant te behouden, dan kan het apparaat even wat extra geluid maken. Mocht je een kleine diepvries op het oog hebben, dan kan het lonend zijn om de reviews te lezen. Hierin staan namelijk vaak opmerkingen over het geluidsniveau van de vriezer. Mocht het product toch wat lawaaierig zijn, dan is de kans groot dat je hier reviews over leest. Aan de hand daarvan, kun je dan de beste keuze maken. 
 • Een goede kleine vriezer moet vrij zijn van CFK’s.
  CFK’s zijn chloorfluorkoolstofverbindingen, of  chloorfluorkoolwaterstoffen. Oudere vriezers en koelkasten bevatten soms nog CFK’s, omdat deze vroeger gebruikt werden in koelvloeistoffen. Na verloop van tijd kwam men erachter dat CFK’s slecht zijn voor het milieu, doordat ze o.a. de ozonlaag aantasten. We hebben veel goede vriezers gezien die vrij zijn van CFK, maar het is alsnog goed om hierop te letten, als je tot een aankoop overgaat. 
 • Op zoek naar een no frost diepvries? Kies dan een iets groter model. 
  Veel vriezers krijgen na verloop van tijd een laagje met ijs aan de binnenkant van de koeling. Vaak is het dan nodig om de vriezer te ontdooien, zodat deze ijslaag weer weggehaald kan worden. Een “no frost” vriezer krijgt geen ijslaag aan de binnenkant. Dat scheelt dus een hoop gedoe!
  Ben je op zoek naar een mini vriezer met no frost functie? Dan is er helaas nu nog niet veel keuze. Binnen de mini vriezers is het aanbod van no frost apparaten namelijk vrij klein. Wij hebben er zelfs géén kunnen vinden bij de meest verkopende webshops in Nederland. 
  Kleine tafelmodel vriezers hebben wél deze functie. Dit zijn vriezers van een iets groter formaat, namelijk zo’n 85 centimeter hoog. We hebben we beste tafelmodel vriezers met no frost functie voor je uitgezocht. Bekijk de beste opties via deze link.
 • Niet meteen alle producten weg moeten gooien bij stroomuitval?
  Een goede mini diepvries houdt de producten na stroomuitval nog een aantal uur gekoeld. Hoe lang dit is, verschilt per vriezer. De beste mini vriezers houden je voedsel tot wel 12 uur lang goed gekoeld. Een voorbeeld van een vriezer die je voedsel zo lang gekoeld houdt, is deze van Everglades. 
 • Zorg ervoor dat het deurtje goed sluit. 
  Het is natuurlijk erg vervelend als alle producten in je vriezer verpieteren doordat het deurtje een keer niet goed dicht zat. Sommige diepvries of koelkast deurtjes sluiten nu eenmaal niet zo goed. Telkens als je het deurtje dichtdoet, moet je er heel bewust van zijn dat het goed is afgesloten. 
  Kies daarom voor een vriezer met een goed scharnier en goede rubbers in het deurtje.
 • Kleine vriezer met A+++ energielabel.
  Zoals je misschien wel gezien hebt, zijn alle mini vriezers die we hierboven hebben uitgelicht, voorzien van een A+ of A++ energielabel. Dat is helemaal niet zo slecht, vooral als je deze vriezers vergelijkt met vriezers van zo’n 30 jaar geleden. Wil je echt een vriezer met een A+++ energielabel, dan is het zaak om te kiezen voor een wat groter model. Tafelmodel vriezers van zo’n 80 cm of groter beschikken wel over dit energielabel. Omdat dit geen mini vriezers zijn, hebben we deze niet meegenomen in onze Top 5 lijst. Ben je toch benieuwd wat de beste producten zijn met A+++ label? Bekijk alle opties dan hier. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo