Beste Oral B tandenborstel

Stralend witte tanden, geen tandplak en een frisse adem: wie wil dat nu niet? Een elektrische tandenborstel van Oral B is de snelste en gemakkelijkste manier om van jouw lach jouw visitekaartje te maken! Maar waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel? En welke Oral B is de beste optie voor jouw gebit? Wij helpen je graag verder!

In onderstaand artikel bespreken we waar je op zou kunnen letten als je een Oral B tandenborstel wilt kopen. Daarnaast leggen we je uit waarom je volgens ons het beste voor het merk Oral B kunt kiezen. En, wel zo handig: we hebben een Top 5 voor je samengesteld met hierin de beste Oral B elektrische tandenborstels die momenteel te koop zijn. Nu lukt het je vast wel om een goede keuze te maken!

Een elektrische tandenborstel kopen: waar moet je op letten?

 • Houd rekening met wat je eigen gebit nodig heeft.
  Het allerbelangrijkste is dat je een elektrische tandenborstel kiest die past bij
  jouw gebit. Zo kunnen sommige tandenborstels niet geschikt zijn voor het poetsen van gevoelige tanden en/of tandvlees. Raadpleeg bij twijfel altijd van tevoren je tandarts of mondhygiënist!
 • De poetskracht van de tandenborstel.
  Natuurlijk is het fijn als je tandenborstel een leuk kleurtje heeft, maar de
  poetskracht is en blijft uiteraard het belangrijkst. Je wilt immers dat er zoveel mogelijk tandplak verwijderd wordt! De poetskracht kun je aflezen aan de hand van de pulsaties en rotaties per minuut. Des te hoger deze zijn, des te schoner je gebit wordt. Over het algemeen wordt een tandenborstel met 40.000 pulsaties en 8.800 rotaties per minuut aangeraden maar zoals we al zeiden, is het altijd belangrijk om te kijken naar wat voor jouw gebit het best is. 
 • Verschillende poetsstanden.
  Kan jouw gebit wel wat extra aandacht gebruiken? Sommige Oral B tandenborstels zijn uitgerust met
  extra poetsstanden voor bijvoorbeeld het masseren van gevoelig tandvlees, wittere tanden of extra grondige reiniging. 
 • Hoe lang houdt de accu het vol?
  Bedenk van tevoren hoe lang de
  accu van je tandenborstel mee moet gaan. Als je vaak op reis gaat, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Oral B tandenborstel met een Lith-Ion accu. Deze gaat na opladen zo’n 2 weken mee. Deze tandenborstels zijn vaak wel duurder dan die met een Ni-MH accu die het ongeveer 1 week uithoudt. 
 • Wil je een elektrische tandenborstel met app?
  Wil je je
  poetsroutine verbeteren, dan kun je kiezen voor een tandenborstel uit de Oral B SmartSeries. Bij deze tandenborstels kun je gratis een tandenpoetsapp downloaden die jouw tandenpoetsgedrag analyseert en je leert hoe je zo goed mogelijk je tanden poetst. 
 • Een tandenborstel met meerdere opzetborstels?
  Het is niet alleen belangrijk de juiste tandenborstel te kiezen, ook het selecteren van
  de geschikte opzetborstel speelt een grote rol. Witte tanden, flossen, extra diepe reiniging of speciaal voor beugels: voor ieder gebit bestaat een Oral B borstelkop. Kijk dus ook hier wat jouw gebit nodig heeft, wat je wensen zijn en vraag indien nodig een specialist om advies. 

Beste elektrische tandenborstel van Oral B: dit is onze top 5

Nu je (hopelijk) weet wat de belangrijkste punten zijn om op te letten bij de aanschaf van jouw nieuwe Oral B elektrische tandenborstel, vertellen we je graag wat onze top 5 is en waarom. We wensen we je alvast veel poetsplezier toe!

De Oral-B Genius 8000N is de duurste tandenborstel uit onze top 5 maar hij kwam niet voor niets als beste uit de test bij een onderzoek van de Consumentenbond. Het is namelijk een zeer uitgebreide tandenborstel en je krijgt zeker waar voor je geld. Zo heeft de Genius 8000N maar liefst 5 verschillende poetsstanden voor bijvoorbeeld tandvleesverzorging, whitening en gevoelige tanden. Naast een timer, beschikt de tandenborstel over hoogstaande Positiedetectie-technologie die je in staat stelt om te zien waar je gepoetst hebt, zodat je je techniek kunt aanpassen en nooit meer een deel overslaat. Ook is er een sensor die helpt je tandvlees te beschermen, maar deze is veel geavanceerder dan die van de eerder genoemde tandenborstels. De drievoudige poetsdruksensor van de Genius 8000N licht namelijk niet alleen op wanneer je te hard poetst, maar zorgt er ook voor dat je borsteltje langzamer gaat pulseren en, indien je je poetsgedrag niet aanpast, uiteindelijk stopt met bewegen. Dit maakt deze tandenborstel uitermate geschikt voor mensen met gevoelig tandvlees. Verder kan je Genius 8000N tandenborstel verbonden worden met de gratis te downloaden Oral-B app. Deze app geeft real-time feedback op je poetsgewoonten en helpt je je poetsroutine te verbeteren. De Oral-B Genius 8000N heeft een Lith-Ion accu en wordt geleverd met een reisetui en 3 opzetborstels. De reviews over deze tandenborstel zijn lovend en als je iets meer wil of kan besteden, vinden ook wij het een echte aanrader!
Dit is de meest populaire Oral B elektrische tandenborstel en wij snappen wel waarom! Ten eerste valt het ontwerp op. De Oral-B Pro 2500 heeft een mooi, strak design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals zwart en roze. Niet het allerbelangrijkste criterium natuurlijk bij het kiezen van een nieuwe tandenborstel, maar wij snappen echt wel dat het oog ook wat wil! En het is ook niet zo dat we op de functionaliteit van de Pro 2500 iets aan te merken hebben. Ook deze tandenborstel is uitgerust met een timer, oplichtende poetsdruksensor en een Lith-Ion accu. Daarnaast heeft hij een tweede poetsstand voor tandvleesverzorging, perfect dus voor mensen die last hebben van gevoelig tandvlees. De Oral-B Pro 2500 wordt geleverd met een bijpassende reisetui. Een chique, praktische elektrische tandenborstel met fijne extra’s… en dat voor een heel mooie prijs!
Het zou een beetje oneerbiedig zijn om de Oral-B Smart 4 4500 te omschrijven als het kleine broertje van de Oral-B Genius 8000N, maar voor iedereen die een iets kleiner budget heeft en toch graag gebruik wil maken van de nieuwste technologieën, is de Smart 4 4500 zeker een goede optie. Ook deze tandenborstel kun je namelijk verbinden met de Oral B app die je door middel van Smart Coaching leert hoe je het best je tanden kunt poetsen. Smart 4 tandenborstels hebben 3 poetsstanden (dagelijkse reiniging, gevoelig en whitening) en kunnen met alle Oral B opzetborstels gebruikt worden. De hoogste testscore wordt behaald als de CrossAction opzetborstel gebruikt wordt in combinatie de Daily Clean poetsstand. Ook deze tandenborstel heeft een timer, poetsdruksensor en Lith-Ion accu. Deze accu heeft echter wel vrij lang, zo’n 21 uur om precies te zijn, nodig om op te laden. Dit is dan meteen ook het enige nadeel van deze tandenborstel die geleverd wordt met 2 opzetborstel en een reisetui. Wil jij slim poetsen voor een redelijk prijs? Dan is de Oral-B Smart 4 4500N iets voor jou!
Deze simpele, maar effectieve elektrische tandenborstel werd door de Consumentenbond verkozen tot “Beste Koop”. Verwacht bij de Oral-B Vitality 100 CrossAction geen poespas, het is een rechttoe-rechtaan instapmodel voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare tandenborstel die doet wat hij moet doen: tandplak verwijderen. Daarvoor scoort de Vitality 100 Crossaction namelijk een mooie 8,2. Afgezien van een 2 minuten timer die bijhoudt of je lang genoeg je tanden poetst, heeft deze tandenborstel geen extra’s en een “ouderwetse” Ni-MH accu die ongeveer 1 week meegaat. Kleine minpuntjes, maar voor een prijs van nog geen 25 euro, mag je eigenlijk ook niet meer verwachten. Kortom: de Oral-B Vitality 100 CrossAction is een prima tandenborstel voor een meer dan prima prijs!
Op zoek naar een betaalbare elektrische tandenborstel tikkeltje met meer luxe? Dan is de Oral-B Pro 2 2000N CrossAction misschien wel de juiste keuze voor jou! Ook deze tandenborstel krijgt een 8,2 voor het verwijderen van tandplak en heeft een timer die jouw poetstijd bijhoudt, maar in tegenstelling tot de Vitality 100 heeft de Pro 2 2000N nog een paar interessante extra functies. Zo is er een extra poetsstand voor gevoelige tanden en een oplichtende poetsdruksensor die je waarschuwt als je te hard poetst. Daarnaast heeft deze Oral B een Lith-Ion accu die bij normaal gebruik dubbel zo lang meegaat als de eerder genoemde Ni-MH accu. Perfect dus voor reizigers en juist daarom zou het wel handig geweest zijn als de Pro 2 2000N met reisetui geleverd zou worden, maar dat zijn uiteindelijk maar details. Een goed gereinigd gebit is en blijft het belangrijkste en op dat gebied scoort de Oral-B Pro 2 2000N CrossAction een meer dan ruime voldoende!

Een elektrische tandenborstel gebruiken: wat zijn de voordelen?

Al lange tijd gebruiken mensen een elektrische tandenborstel in plaats van de gewone, ouderwetse variant. Maar nog niet iedereen in overgestapt. Mocht je nog twijfelen of elektrisch poetsen iets voor je is, dan zetten we hieronder graag nog op een rijtje wat nu precies de voordelen zijn van het gebruik van een elektrische tandenborstel. 

 • Met een elektrische tandenborstel wordt tandplak beter verwijderd. 
  Tandplak ontstaat door etensresten in de mond. Het is een laagje dat zich over je tanden vormt, en kan veel mondproblemen tot stand brengen als je het niet weghaalt. Door de ronddraaiende en trillende beweging van een elektrische tandenborstel, is het effect van het poetsen groter. 
 • Een elektrische tandenborstel komt op méér plekken. 
  Doordat de kop van een opzetstuk vaak kleiner is, komt deze op meer plekken in de mond. Terwijl je met een gewone tandenborstel per ongeluk sneller stukken tand over kan slaan. Ook helpt het roteren van de kop hier ook weer bij. Je poetst je tanden dus beter én completer.
 • Je weet zeker dat je lang genoeg je tanden hebt gepoetst. 
  Doordat de meeste elektrische tandenborstels een ingebouwde timer hebben, stop je nooit te vroeg met poetsen. Je poetst dus altijd lang genoeg (zo’n twee minuten) je tanden. 
 • Door de poetsdruksensoren poets je nooit te hard.
  Te hard poetsen gebeurt is schadelijk voor het tandvlees. Je kunt er dan wondjes en ontstekingen door krijgen. Elektrische tandenborstels hebben vaak een een sensor die meet hoe hard je op je tanden en je tandvlees drukt. Deze geeft een signaal als je minder hard moet drukken met de tandenborstel, tijdens het poetsen. Wel zo handig!

Wat ons betreft zijn er dus lekker veel voordelen aan elektrisch poetsen. Bij de keuze voor welk elektrisch apparaat je wilt kopen, kun je ook nog eens kijken naar welk merk je kiest. De meeste mensen kiezen voor Oral B. Hieronder leggen we je graag uit waarom veel mensen specifiek op zoek zijn naar de beste elektrische tandenborstel van Oral B. 

Waarom zou je kiezen voor het merk Oral B?

Oral B is niet het enige merk dat elektrische tandenborstels aanbiedt. Natuurlijk verschillen smaken en is elk gebit anders, maar toch zijn er een aantal redenen waarom een Oral B tandenborstel volgens ons de beste keuze is! We zetten de belangrijkste voordelen van een Oral B tandenborstel even voor je op een rijtje:

 • Oral B wordt niet alleen ontwikkeld in samenwerking met artsen en specialisten; het is wereldwijd ook het merk dat het meest gebruikt en aangeraden wordt door tandartsen en mondhygiënisten. Need we say more?
 • Oral B heeft een zeer groot en verscheiden aanbod van opzetborstels die zowel in-de-rondte (roterend) als op-en-neer (oscillerend) bewegen. De borstelkoppen zijn goedkoper dan die van de concurrenten, geschikt voor dagelijks gebruik en op alle tandenborstels, met uitzondering van de Pulsonic, te gebruiken. Je kunt een Oral B tandenborstel zo dus volledig aanpassen en jouw behoeftes en wensen en indien gewenst ook afwisselen tussen verschillende opzetstukken. 
 • Wanneer je op zoek bent naar een tandenborstel met veel extra’s en accessoires (zoals extra poetsstanden of een app die je helpt beter je tanden te poetsen) kun je bij Oral B je hart ophalen, maar het merk biedt ook genoeg betaalbare opties aan die, zeker voor mensen die geen speciale klachten of wensen hebben, net zo effectief zijn.
 • Volgens specialisten bereik je met een tandenpoetsbeurt van 2 minuten het beste resultaat. De gemiddelde mens blijkt echt maar 46 seconden te poetsen…. De elektrische tandenborstels van Oral B zijn daarom uitgerust met een timer van 4 keer 30 seconden die jou helpt om elk stukje van je gebit voldoende te reinigen. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze timer bij mensen die van handmatig naar elektrisch poetsen overschakelen, voor verbeterde poetsprestaties zorgt.  

Hopelijk hebben we je door dit artikel kunnen overtuigen om een kwalitatieve tandenborstel aan te schaffen! Mocht je uit de lijst hierboven nog geen keuze hebben kunnen maken, dan zou je via de knop hieronder, alle elektrische tandenborstels kunnen bekijken in de webshop. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo