Beste printer voor thuis

In een tijd waarin mensen steeds vaker thuis werken en studeren, neemt de vraag naar de beste thuisprinter ook steeds verder toe. Het is vaak simpelweg een vereiste om thuis de beschikking over een printer te hebben. Daarbij wil je bovendien wel kunnen werken met een printer die precies is afgestemd op jouw benodigdheden.

De beste printer voor thuis is niet hetzelfde als de beste printer voor op kantoor. Vandaar dat we in dit artikel dieper ingaan op precies dat wat allemaal bij een thuisprinter relevant is. Aan het einde van dit artikel heb je dan een goed overzicht van wat je zoekt, waar je op moet letten en wat de top 5 beste printers voor thuis op dit moment is.

Thuisprinters: Welke soorten zijn er?

Qua thuisprinters zijn er verschillende soorten verkrijgbaar. Zoals eerder al even kort aangegeven, hebben verschillende printers ook variërende functies. Bovendien gaan alle printers ook niet op dezelfde wijze te werk. In de basis zijn er 4 categorieën printers die momenteel de boventoon voeren:

 • Laserprinters.
  Een laserprinter is een type printer dat vaak onterecht als alleen geschikt voor op kantoor wordt gezien. Ook voor thuis is het namelijk mogelijk waardevol om voor een laserprinter te kiezen.

  Een dergelijke printer projecteert een document of een foto middels een laser op een bepaalde ronde koker. Deze noemen we de ‘drum’. Op de plekken waarop dit licht valt, blijft de toner plakken. Vervolgens rolt de printer deze drum over papier heen, waardoor je de geprinte versie van je document of foto krijgt.

  Beste printer voor thuis

 • Inkjet printers.
  De inkjet printers zijn de meest populaire printers voor thuis. Deze werken simpelweg door heel specifiek inkt op een stuk papier te laten druppelen. Vandaar ook dat je bij deze printers vaak de inkt moet bijvullen. Deze typen printers zorgen bovendien zelf voor een tijdige schoonmaak.

 • All-in-one printers.
  Een all-in-one printer heeft meerdere functies. Zoals eerder aangegeven betreft dit bijvoorbeeld scannen, kopiëren, faxen en printen.

   

  Wifi printer thuis

 • Wifi printers.
  Wifi printers zijn als het ware draadloze printers. Deze maken verbinding met je draadloze netwerk, waardoor je niet meer direct een aansluiting met een laptop of computer hoeft aan te gaan. Hierdoor kun je deze printers eigenlijk overal in huis kwijt.
Beste keuze
HP LaserJet M110we
Een betrouwbaar merk, printen in kleur en in meerdere formaten, positieve recensies en een goede printsnelheid: deze printer van HP is wat ons betreft een prima keuze.

Waar kun je het beste op letten bij het aanschaffen van een goede thuisprinter?

Voordat je besluit wat voor jou de beste printer voor thuis is, moet je wel weten waar je nu eigenlijk op moet letten. Er is namelijk sprake van een aantal punten die op dit gebied niet onbelangrijk zijn. Sterker nog, het is essentieel om rekening te houden met:

 • De functies.
  Het eerste punt ligt redelijk voor de hand, maar is toch belangrijk om te noemen. Je printer moet namelijk wel de juiste functies hebben. Moet je vaak documenten kopiëren of inscannen? Dan is het zeker aan te raden om voor een multifunctionele printer te kiezen. Je voorkomt daarmee dat je in de toekomst ook nog andere apparaten moet aanschaffen.

 • Wel of niet draadloos?
  Vind je het prettig om gewoon op afstand te kunnen printen? Kies dan altijd voor een draadloze printer via een wifi verbinding. Deze hoef je niet iedere keer uit een kast te halen, naast je computer of laptop neer te zetten en aan te sluiten. Wanneer je daar geen behoefte aan hebt, kun je uiteraard altijd voor een traditioneel model gaan.

 • Welke kleurvoorkeuren heb je?
  Niet iedere printer is in staat om alle kleuren te printen. Zo heb je bijvoorbeeld veel laserprinters die alleen in zwart-wit printen. Deze zijn perfect om haarscherpe teksten op papier te krijgen. Wanneer je echter ook kleuren wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor foto’s, dan is een kleurenprinter de juiste keuze.

  Printer voor thuis

 • Het papierformaat.
  Kan je printer alleen in A4 formaat printen, of is het ook mogelijk om andere formaten in te laden? Hoewel de meeste mensen op A4 printen, of zo nu en dan een foto, kan het best zijn dat je een keer iets groters voor een project nodig hebt. Het is dan handig wanneer je dat gemakkelijk vanuit huis kan doen.

 • De printfrequentie.
  Tot slot speelt ook de printfrequentie een belangrijke rol bij het vinden van de beste thuisprinter. Wanneer je namelijk heel intensief gebruikmaakt van een printer, is het beter om voor een kwalitatiever, uitgebreider model te kiezen.

  Bijvoorbeeld: mensen die bijvoorbeeld zo’n 15 pagina’s per maand printen, doen er goed aan om voor een doorsnee inkjet printer te kiezen. Print je rond de 25 pagina’s per maand, dan worden printers met inkttanks al snel interessanter. Wanneer je zelfs zo’n 50 pagina’s per maand print, dan wordt een echte kleurenlaser interessant.

Dit is onze top 5 beste printers voor thuis

We hebben onderzoek gedaan naar de beste printer voor thuis van dit moment. Uit dit onderzoek is gebleken dat de volgende thuisprinters het verdienen om tezamen de top 5 te vormen: 

HP is een ontzettend bekend en betrouwbaar merk, het is dus niet gek dat je een goede kwaliteit kan verwachten van de LaserJet M110we printer. Deze printer heeft een slim printsysteem en kan gemakkelijk bestuurd worden met behulp van de HP-Smart App. Daarnaast is het apparaat in staat om tot wel 20 pagina’s per minuut te printen. De eerste zes maanden na aankoop kan je ook gratis gebruik maken van de Instant Ink, daarna kan je kiezen voor een abonnement. De printer is in staat om A4 papier en envelop formaat te printen. Ook kan je kiezen voor kleur of zwart-wit. Zo heb je altijd wel een handige optie voor je print wensen.
Zoals de naam van dit product al verraadt, is de Epson EcoTank ET-2720 een echte all-in-one printer. Met deze printer kopieer, scan en print je heel eenvoudig. Bovendien is deze printer voorzien van een inkttank. Dit is bijzonder handig voor mensen die relatief vaak printen. Het voorkomt dat je om de zoveel tijd de cartridges blijft vervangen. In plaats daarvan vul je de inkttank gewoon bij. Dankzij de wififunctie is één druk op de knop voldoende om een document of afbeelding uit te printen.
De Brother HL-110 laserprinter is een echte laserprinter, waarmee je in grote hoeveelheden haarscherpe zwart-witdocumenten kunt uitprinten. Het design van dit apparaat is relatief compact en stijlvol. Daar komt nog bij dat je met deze printer wel 20 pagina’s per minuut print. Het is daarmee ideaal voor mensen die er vaak gebruik van moeten maken. Deze printer heeft geen wifi functie, wat betekent dat je middels een USB 2.0 ingang een connectie maakt met je computer of laptop. De tonercartridges zijn pas na 1000 pagina’s aan vervanging toe.
De Canon Pixma MG3650S Inkjet Wi-fi stelt je in staat om te scannen en te printen. Bovendien werkt deze dus via Wi-fi en kun je hem draadloos gebruiken. Dit product van het topmerk Canon staat bekend om zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. De documenten en afbeeldingen die je met dit apparaat gaat printen, komen er met een grote mate van precisie uit. Een all-in-one printer waar je thuis veel plezier aan gaat beleven. Verkrijgbaar in verschillende kleuren - zo kun je nog voor je favoriete opties kiezen ook!
De HP DeskJet 2710 All-in-One Printer laat je allerlei documenten en foto’s printen, scannen of kopiëren. Je verzamelt zo verscheidene functies allemaal op één locatie. Aangezien deze printer daarnaast ook nog gebruikmaakt van wifi, is het gebruiksgemak aan de hoge kant. Vanaf iedere computer of mobiele telefoon geef je jouw printer eenvoudig de opdracht om iets uit te printen. Tijdens de productie van de HP DeskJet 2710 All-in-One printer is er te allen tijden thuisgebruik in het achterhoofd gehouden. Vandaar ook dat deze door HP een goede printer voor thuis is.

De beste printer voor thuis kopen: Wat zijn de voordelen?

Een printer is een onmisbaar apparaat wanneer het op werken en studeren aankomt. Voor velen is het dan ook belangrijk om er zo vaak mogelijk eentje in de buurt te hebben. Hier zijn namelijk een aantal duidelijke voordelen aan verbonden. Bij het kopen van de beste thuisprinter moet je bijvoorbeeld denken aan:

 • Altijd kunnen printen.
  Er gaat niets boven het feit dat je altijd in staat bent om iets te printen vanuit huis. Eigenlijk iedereen heeft weleens een keer meegemaakt dat ze iets moesten printen, maar dat er thuis geen printer in de buurt was. Je bent dan genoodzaakt om in de nabije omgeving op zoek te gaan naar een dergelijk apparaat.

  Vandaar dat de aanschaf van een goede thuisprinter vaak als een schot in de roos wordt gezien. Vooral op de momenten dat je dus even snel iets moet uitprinten. Dit levert in de toekomst nooit meer problemen op.

  Thuisprinter

 • Inclusief faxen, scannen en/of kopiëren.
  Daar komt nog bij dat de beste printer voor thuis in veel gevallen ook de functies faxen, scannen en/of kopiëren heeft. Het wordt daarmee als het ware een soort multifunctioneel apparaat. Je kunt er een hoop verschillende kanten mee op. Ideaal natuurlijk wanneer je ook weleens moet faxen, iets moet inscannen of ergens een kopietje van wilt maken.

  Het is namelijk wel zo handig wanneer dit allemaal door één specifiek apparaat geregeld wordt. Dit levert bijvoorbeeld een hoop ruimtebesparing op. Vroeger had je dan altijd een faxmachine, een scanner, een kopieerapparaat en een printer nodig. Tegenwoordig is dit allemaal ondergebracht in een alles-in-1 apparaat.

 • Meerdere budgetopties.
  Verder is een groot voordeel van het vinden van de beste thuisprinter dat je opties hebt voor elk budget. De een hecht bijvoorbeeld waarde aan het feit dat een printer multifunctioneel is of bepaalde extra’s te bieden heeft, terwijl de ander dit compleet onbelangrijk vindt.

  Daarom is het belangrijk om jezelf goed te informeren over dat wat een specifieke thuisprinter precies te bieden heeft. Hierdoor weet je zeker dat je uiteindelijk een apparaat in huis haalt waar je veel plezier aan gaat beleven.

  Thuisprinter

 • Tijdsbesparing.
  Een vierde voordeel van een printer voor thuis kopen is het feit dat een thuisprinter veel tijdsbesparing oplevert. Denk je eens in hoeveel tijd het kost om bijvoorbeeld tijdens thuiswerken alsnog naar kantoor of naar een printer in de buurt te moeten reizen om iets uit te printen.

  Iedere keer dat dit nodig zou zijn, verspil je een hoop kostbare tijd. Tijd die je aan belangrijkere zaken zou kunnen besteden of wat van je vrije tijd af gaat. Maak deze fout niet en haal de beste thuisprinter van het moment in huis.

 • Geldbesparing.
  Tot slot scheelt het ook een hoop geld wanneer je voor een printer voor thuis kiest. Veel andere methoden van printen kosten namelijk geld. Denk aan printen bij de plaatselijke bibliotheek of het vervoer richting kantoor om daar iets uit te printen.
  In plaats van dat je hiervoor iedere keer losse bedragen kwijt bent, realiseer je met een initiële investering een geldbesparing op de lange termijn. Zeker wanneer je in acht neemt dat verloren tijd ook kostbaar is.

Het ene voordeel weegt voor de ene persoon zwaarder dan de ander. Echter is er eigenlijk altijd sprake van minstens één voordeel dat een overtuigende werking heeft om voor een thuisprinter te kiezen.

Bepaal voor jezelf welke voordelen voor jou het meest van toepassing zijn. Dit helpt je enorm in het zien van de reden voor het aanschaffen van de beste printer voor thuis. Eentje die jou van alle gemakken voorziet!

Welke printer voor thuis kies ik?

We raden je aan om ten eerste een goed, betrouwbaar merk te kiezen. Bijvoorbeeld Epson, HP of Canon. Zo is de HP LaserJet M110we een goede keuze. Ook de Epson EcoTank ET-2720 is wat ons betreft een aanrader. Bij de keuze voor welke printer voor thuis, kun je rekening houden met jouw eigen voorkeuren. 

Hoe kies ik de beste thuisprinter?

Bij de keuze kun je letten op een aantal dingen. Bijvoorbeeld of de thuisprinter draadloos moet zijn, via wifi werkt of ook de mogelijkheid heeft om te scannen. Afhankelijk van hoe vaak en hoeveel je tegelijk wilt kunnen printen, kun je kiezen tussen een Inkjet of een Laserprinter. Bekijk ook altijd de klantreviews, hierdoor kun je vaak de beste keuze maken! 

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo