Beste sapcentrifuge of slowjuicer: onze Top 10

Ben je op zoek naar de beste slowjuicer of de beste sapcentrifuge? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Tegenwoordig is het namelijk helemaal hot om een gezonde levensstijl na te streven. Er wordt met de dag meer bekend over de vele voordelen van gezond eten en drinken.

Desondanks vinden veel mensen het toch lastig om gezonde gewoontes vol te houden. Zo kost het bijvoorbeeld veel moeite om dagelijks de juiste hoeveelheid vitaminen en andere voedingsstoffen binnen te krijgen. Zeker wanneer je altijd alles zelf moet doen.

Met een goede sapcentrifuge of slowjuicer komt hier voorgoed verandering in. Het zijn apparaten die momenteel enorm in opkomst zijn. Logisch ook, wanneer je kennis maakt met de vele voordelen van de beste sapcentrifuge of de beste slowjuicer. In de basis komt het erop neer dat je leven een heel stuk makkelijker wordt gemaakt. Hoe gezonder je leeft, hoe beter je je ook voelt.

Sapcentrifuge nutribullet

In dit artikel leggen we je uit waarom een sapcentrifuge of slowjuicer momenteel zo populair is. Je komt erachter wat de voordelen ervan zijn, wat het verschil tussen beiden is, waar je op moet letten bij de aankoop ervan en wat de beste opties van het moment zijn. Zo weet je aan het einde van dit artikel precies waar je aan toe bent en kun je direct een keuze maken.

Laten we allereerst even kijken naar de vele voordelen van een sapcentrifuge of een slowjuicer.

De beste sapcentrifuge of slowjuicer kopen: wat zijn de voordelen?

Om echt goed te begrijpen waarom een bepaald product zo gewild is, moet je goed begrijpen welke specifieke voordelen van toepassing zijn. Aan de hand daarvan creëer je dan vanzelf een mooi beeld van de mogelijkheden. Zo is het een feit dat je bij een sapcentrifuge of een slowjuicer in ieder geval van de volgende voordelen gebruik gaat maken:

 • Gezond

In de eerste plaats is het gebruik van een sapcentrifuge of een slowjuicer natuurlijk enorm gezond. Zeker wanneer je besluit om dagelijks van dit apparaat gebruik te gaan maken. Je krijgt dan iedere dag de voedingsstoffen binnen die je als mens nodig hebt. Dit gaat op den duur leiden tot meer energie, een beter werkend immuunsysteem en een gelukkiger leven in het algemeen. Het enige dat je dan moet doen, is ervoor zorgen dat je niet langzaam maar zeker vergeet om je sapjes te blijven maken.

Een goede ondersteuning hierbij is het kiezen van de beste sapcentrifuge of beste slowjuicer die er is. Dit houdt je namelijk gemotiveerd om het te blijven gebruiken. Het geheim van het creëren van bepaalde gewoontes, is het gebruik van de beste apparatuur.

 • Het kost weinig moeite

Wat natuurlijk ook geen overbodige luxe is, is het feit dat het weinig moeite kost om van een sapcentrifuge of slowjuicer gebruik te maken. Het is letterlijk een kwestie van een stuk fruit of groente in het apparaat doen en de rest gebeurt vanzelf. Het eindresultaat is een heerlijke sap, boordevol vitaminen en essentiële voedingsstoffen.

Dankzij apparatuur als dit verklein je de belemmeringen om gezond te leven. Je hoeft namelijk niet zelf iedere keer fruit te gaan snijden en op te eten. In plaats daarvan kies je voor een veel gemakkelijker alternatief. In de praktijk blijkt keer op keer dat mensen veel meer fruit binnenkrijgen op het moment dat ze thuis een sapcentrifuge of slowjuicer hebben staan.

Beste slowjuicer van kitchenbrothers

 • Veel variatie mogelijk

Daar komt nog bij dat er veel variatie mogelijk is. In de beste sapcentrifuge of beste slowjuicer kun je een groot aantal verschillende stukken fruit en groente stoppen. Daarmee wordt het dus niet op de korte termijn al saai, aangezien je iedere keer hetzelfde moet drinken. Sterker nog, de uiteenlopende mogelijkheden zijn enorm. Je kunt maanden vooruit met deze apparatuur zonder twee dagen hetzelfde te drinken.

Hierbij is het ook aan te raden om voor verschillende combinaties van groenten en fruit in de sap te kiezen. Je breidt hiermee namelijk je totale mogelijkheden uit. Door iedere keer voor net een andere combinatie te kiezen, blijf je jezelf nieuwsgierig houden. Veel mensen geven aan vaak genoeg positief verrast te worden door een bepaalde combinatie. Zo is het goed mogelijk dat je een favoriet drankje ontwikkelt, waarvan je vooraf nooit had gedacht dat die tot de favoriet zou uitgroeien.

 • Geen pulp in de sap

Of je nu uiteindelijk voor een sapcentrifuge of voor een slowjuicer kiest, er komt hoe dan ook geen pulp in de sap. Beide apparaten zorgen er namelijk voor dat de pulp van het sap wordt gescheiden. Hierdoor weet je zeker dat je heel makkelijk het sapje op kunt drinken. Je hoeft niet bang te zijn dat er stukjes inzitten, die vervolgens ook nog in het glas blijven plakken.

Het feit dat er geen pulp in de sap achterblijft, is voor veel mensen een enorm pluspunt. Het is al jaren bekend dat pulp vaak een irriterende werking heeft. Het wordt over het algemeen niet als lekker gezien als onderdeel van de sap. Dit fenomeen is dus voortaan verleden tijd op het moment dat je voor een apparaat kiest dat de sap en het pulp van elkaar scheidt.

 • Beter dan fruitsap van de winkel

Een ander belangrijk voordeel van een sapcentrifuge of slowjuicer is dat je er fruitsap mee maakt dat een stuk beter is dan de fruitsap die je in de winkel kunt krijgen. De kant-en-klare fruitsap van de supermarkt bevat namelijk een groot aantal toegevoegde suikers en bewaarmiddelen. Vaak word je door dit soort producten gewoon voor de gek gehouden.

Zo is het niet ongewoon dat er ‘100% puur sap’ op het pak zelf staat. En dat terwijl er dus eigenlijk gewoon van alles aan is toegevoegd. Wil je dit voorkomen en wil je zo gezond mogelijke fruitsap drinken, dan moet je ervoor kiezen om dit zelf te maken. Er zit dan in ieder geval niks in dat schade kan toebrengen aan je gezondheid.

De intentie van fruitsap uit de winkel is dan misschien wel om het lekkerder te laten smaken. Echter is het resultaat dat je veel meer suikers en ongewenste middelen binnenkrijgt dan je lief is.

 • Minder afval

Tot slot is er nog één belangrijk voordeel over; een slowjuicer of sapcentrifuge levert een stuk minder afval op. Vaak gooien mensen namelijk fruit en groenten weg op het moment dat ze er niet zo lekker meer uitzien aan de buitenkant. Waar veel mensen echter niet van op de hoogte zijn, is dat deze fruit en groente aan de binnenkant vaak nog prima bruikbaar is. Door deze dan in een dergelijk apparaat te stoppen, maak je alsnog maximaal gebruik van de fruit en groente die je in huis hebt.

Beste keuze:
Bosch VitaJuice 2 MES25A0
Een goed merk, twee snelheidsstanden, twee schakeltrappen, 700 watt, stabiel en eenvoudig schoon te maken. Dat omschrijft deze Bosch Vitajuice 2. Een mooi en betaalbaar product!

Wat is het verschil tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge?

Ondanks dat sommige mensen denken dat een slowjuicer en een sapcentrifuge hetzelfde apparaat zijn, is dit in de praktijk niet helemaal waar. Ze lijken wel op elkaar, maar hebben toch ook zeker wel een aantal belangrijke verschillen. Zo is dit op de volgende gebieden het best zichtbaar:

 • Bereidingstijd: Een sapcentrifuge raspt de fruit en groente relatief snel. Hierdoor is je sap al binnen een korte tijd klaar om op te drinken. Bij een slowjuicer duurt dit proces wat langer. Dit apparaat kneust namelijk op een wat langzamere wijze.
 • Grootte vulopening: Daarnaast valt op dat een sapcentrifuge een bredere vulopening heeft dan bij een slowjuicer het geval is. Dit betekent dus dat je fruit en groente in kleinere stukjes moet snijden om deze in de slowjuicer te krijgen. Met andere woorden; het gebruik van een sapcentrifuge kost iets minder moeite.
 • Bruikbare fruit- en groente soorten: De beste sapcentrifuge is voornamelijk geschikt voor groenten en fruit met een hoog vochtgehalte. Bij deze voedingsmiddelen is het relatief makkelijk om de sap eruit te krijgen. Een slowjuicer is in principe in staat om alle soorten fruit en groenten te verwerken. Je kunt er zelfs noten in kwijt.
 • Sap: Dan is er ook een verschil te zien in het sap dat uit het apparaat komt. Bij een sapcentrifuge is het sap bijzonder helder. Een slowjuicer levert daarentegen meer geconcentreerd sap. Het is niet per se zo dat het een beter is dan het ander. Echter is het een verschil dat opvalt.
 • Kosten: Tot slot is een slowjuicer over het algemeen iets duurder dan een sapcentrifuge.

Een sapcentrifuge of slowjuicer: Welke kun je het beste kiezen?

Om uiteindelijk tot de juiste keuze te komen tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer, is het belangrijk om de individuele voordelen van beide opties tegen elkaar af te wegen. Het ligt er namelijk maar net aan waar je precies naar op zoek bent.

Het komt erop neer dat het een persoonlijke keuze is. Hecht je bijvoorbeeld meer waarde aan gemak? Dan is de sapcentrifuge waarschijnlijk de betere optie. Je hoeft dan zo min mogelijk snijwerk te verrichten om de fruit en groente in het apparaat te krijgen. Ben je echter meer een voorstander van zoveel mogelijk variatie? Kies dan voor de slowjuicer. Je kunt er bijna alle groenten, fruit en zelfs noten in kwijt.

Waarop letten bij het kopen van de beste slowjuicer of de beste sapcentrifuge?

Op het moment dat je besluit om tot de aankoop van de beste slowjuicer of beste sapcentrifuge over te gaan, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het is namelijk wel belangrijk om voor de beste keuze te gaan. Vandaar ook dat we hier aandacht aan besteden in dit artikel. Hou rekening met de volgende punten bij het maken van je keuze:

 • Het aantal toeren: Het aantal toeren van het apparaat geeft aan hoe snel het te werk gaat. Bij een slow juicer wil je bijvoorbeeld het liefst hebben dat het aantal toeren ongeveer tussen de 40 en 80 per minuut is. Dit komt de kwaliteit van de uiteindelijke sap maximaal ten goede.

  Sap apparaat onderdelen
 • Inhoud sapreservoir: Verder is er een groot verschil in inhoud tussen verschillende sapreservoirs. Uiteraard wil je het liefst dat deze zo groot mogelijk is, zodat je zoveel mogelijk sap kunt opvangen. Hou dit dus in de gaten op het moment dat je een product gaat aanschaffen.
 • Veiligheid: Tot slot is het belangrijk om met veiligheid rekening te houden. Zeker wanneer je zelf kinderen hebt of wanneer er geregeld kinderen over de vloer zijn. Zo is het wellicht verstandig om een apparaat met een niet al te grote vulopening te kiezen. Hierdoor weet je zeker dat kinderen niet per ongeluk de hand in de slowjuicer of sapmachine stoppen. Daarnaast zijn de meeste opties gelukkig uitgerust met een beveiliging tegen deze situatie.

Dit is onze Top 10 beste sapcentrifuges en slowjuicers

Nu je op de hoogte bent van alle informatie rondom sapcentrifuges en slowjuicers, is het tijd om de beste opties erbij te pakken! Aan de hand van een uitgebreid onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat dit de top 10 beste sapcentrifuges en slowjuicers is:

Wil je liever snel je sapje hebben? Dan is de Vitajuice 2 van Bosch een goede optie. Deze sapcentrifuge heeft twee verschillende standen, voor hard en voor zacht fruit. Daarnaast zit er een roestvrijstalen microfilter in die ervoor zorgt dat het sap optimaal uit de vruchten getrokken kan worden. Je kan de vruchten in de machine doen zonder ze voor te snijden, wat erg veel moeite en tijd bespaard. Bovendien kan het apparaat zichzelf reinigen wanneer je deze achteraf spoelt met water.
Hurom is een erg bekend slowjuice merk. Het is een erg krachtige slowjuicer die zelfs de meest lastige vruchten en groentes aan kan. Het is een langzaam apparaat, maar dat is het helemaal waard omdat deze zorgvuldig al het sap perst uit de groenten/vruchten waardoor je aan de andere kant heel droog pulp overhoudt. Dit pulp kan je eventueel gebruiken in een cake zoals wortelcake. De Hurom heeft ook een handige pulphendel waarmee je zelf kan bepalen hoe dik je de sappen wil hebben of dat je liever een smoothie hebt met de pulp erin.
Ook de KitchenBrothers hebben een handige sapcentrifuge met zelfs een aparte pulpcontainer waarin je de pulp kan opvangen. Het is een stevig apparaat dat wel tot 1,1 liter sap in één keer kan klaarmaken. Daarnaast kan je snel en efficiënt de sappen uit de vruchten extraheren dankzij het vermogen van 800 Watt. Wanneer je de sapcentrifuge achteraf wil schoonmaken, hoef je dit niet met de hand te doen. Het apparaat is namelijk goed geschikt voor de vaatwasser.
De slowjuicer van DistinQ is een goede budgetoptie voor mensen die net willen beginnen met slowjuicen. Wat dit apparaat zo fijn maakt is dat het een omgekeerde rotatiefunctie heeft. Dit houdt in dat, als er een verstopping is, dat het apparaat automatisch de andere kant op draait om de verstopping te verwijderen. Daarnaast wordt het sap direct van de pulp gescheiden in twee verschillende containers van respectievelijk 700 ml en 1400 ml. Het apparaat heeft 2 verschillende snelheidsniveaus waarmee je zelf kan bepalen of je alles langzaam en zorgvuldig wil persen, of graag snel je drankje klaar hebt.
Deze sapcentrifuge van het topmerk Bosch kun je op 2 verschillende snelheden instellen. Dit is extra handig wanneer je soms hard fruit en soms zachter fruit gebruikt. Daarbij is er ook op de veiligheid van dit apparaat gelet. Deze gaat namelijk pas draaien op het moment dat de deksel goed dicht zit. Het roestvrije staal kan tegen een stootje en blijft lang in een goede staat. Het is een perfecte sapcentrifuge voor in iedere keuken. En last but not least, de Bosch MES3500 maak je eenvoudig schoon, doordat alle losse delen vaatwasserbestendig zijn.
De NutriBullet Juicer Pro Sapcentrifuge mag zeker niet ontbreken in deze lijst! Deze sapcentrifuge met een vermogen van maar liefst 1000 watt is in staat om dagelijks heerlijk vers geperst sap te produceren. Daarbij heb je de beschikking over 3 verschillende standen, een anti-drup uitloop en een brede + een smalle invoertrechter. Al met al dus een zeer volledig product. Een sapcentrifuge die van alle gemakken is voorzien. Bovendien is ook aan de veiligheid uitvoerig aandacht besteed. Bewaar tot aan 0.8 liter aan sap voor het drinken ervan over een gespreide periode. Met de NutriBullet Juicer Pro haal je een waar kwaliteitsproduct in huis!
Deze zeer hoogwaardige slowjuicer van Philips ziet er niet alleen goed uit, maar levert ook een uitermate goede prestatie. Met een inhoud van 1 liter kun je hier meer dan genoeg sap uit krijgen. Bovendien is de bodem voorzien van antislip, waardoor de kans klein is dat je er een ongeluk mee krijgt. De Philips Avance HR1946/70 Slowjuicer is vaatwasserveilig, voorzien van een extra grote vulopening en gaat ervoor zorgen dat je een groot aantal verschillende sappen kunt produceren. Door het direct in het glas klaar te maken, is het gehele proces zo gepiept.
Deze verticale slowjuicer van Versapers is populair onder een grote groep gebruikers. De inhoud van 1 liter komt bijvoorbeeld erg goed van pas. Daar komt nog bij dat er is gekozen voor 70 toeren per minuut, wat relatief aan de trage kant is. Dit komt de smaak van de sap zeer ten goede. Ook het feit dat er is gekozen voor een stille motor is een bonuspuntje! Je hoeft dan niet bang te zijn voor geluidsoverlast wanneer je even een sapje wilt maken. Het fijne is verder dat het hier echt om een allround keukenmachine gaat. Je kunt er bijvoorbeeld soepen, ijs en natuurlijke groente- en fruitsappen mee maken.
De Philips Viva HR1889/70 Slowjuicer is een variant op de eerdere slowjuicer in deze lijst. Ook deze optie is dus bijvoorbeeld voorzien van QuickClean-technologie, waardoor alles snel weer helemaal schoon is. Bovendien is er een XL-vultrechter aanwezig. Deze zorgt ervoor dat je de meeste stukken groente en fruit niet eens meer hoeft te snijden. Je stopt ze in hun geheel in het apparaat. Wanneer je een voorstander bent van een zo groot mogelijk gebruiksgemak, is het zeker de moeite waard om deze optie te overwegen!
De Black+Decker Sapcentrifuge RVS is een budgetvriendelijke optie in deze lijst. Desalniettemin betekent dat niet dat je enorm op kwaliteit inlevert. Deze sapcentrifuge heeft namelijk 2 verschillende snelheden en is bovendien voorzien van vaatwasserbestendige onderdelen. Tel daarbij op dat er sprake is van een rubberbodem voor maximale stabiliteit en je krijgt al snel een zeer bruikbaar product. Met dit apparaat maak je sap dat rechtstreeks in je glas terechtkomt. Het maakt het mogelijk om snel en gebruiksvriendelijk een heerlijke sap te drinken. Je haalt op relatief goedkope wijze een sapcentrifuge in huis met dit apparaat van Black+Decker!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo