Beste scheerapparaat voor zware baardgroei

Het kan zijn dat je op zoek bent naar het beste scheerapparaat voor zware baardgroei. Wellicht moet je je baard scheren vanwege je werk, of ben je gewoon klaar met de dikke bos haren en wil je een nieuwe start maken. Wat je reden ook mag zijn, een scheerapparaat voor een harde baard kopen is geen makkelijke klus. 

Er zijn namelijk altijd dingen waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. Doe je dat niet? Dan is de kans groot dat je binnenkort rondloopt met een baard waar je ontevreden over bent, of dat je misschien zelfs allemaal kleine wondjes krijgt. 

In dit artikel lopen we daarom alle punten na die belangrijk zijn bij het kiezen van een scheerapparaat voor een zware baard. Zo kan je niet alleen weloverwogen een beslissing maken, maar ook weet je zeker dat het scheerapparaat kwalitatief goed zal zijn.

Een scheerapparaat dat geschikt is voor zware baardgroei: wat zijn de voordelen?

Hoewel bijna elk scheerapparaat uiteindelijk zijn werk wel doet, heb je toch meerdere voordelen wanneer je een scheerapparaat speciaal voor zware baardgroei aanschaft. Bekijk hier de voordelen:

 • Tijdsbesparing

Scheerapparaten voor zware baardgroei zijn vrijwel altijd elektrisch. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je scheersessie veel tijd bespaard en snel weer verder kan met je dag. 

Deze producten beschikken steeds vaker over technologie die ervoor zorgt dat ook de hardste haren worden weggeschoren. Zo heb je de Philips Shaver Series 5000: een scheerapparaat met Skin IQ technologie die zich aanpast op de dikte van je haar. 

Ook de nieuwste Skullshavers beschikken over lekker veel roterende scheerbladen, waardoor alle haren in één keer mee gepakt worden. 

Beste scheerapparaat voor zware baard

 • Verschillende trim standen

Soms wil je niet je hele baard wegscheren, maar juist een beetje trimmen. Een scheerapparaat voor zware baard heeft vaak verschillende standen waarbij je heel precies kan instellen op welke lengte je je baard wil hebben. Wil je maar een aantal millimeter overhouden? Dan kan dat! Slechts kort je baard bijwerken zodat er een paar wilde haren niet meer uitsteken? Dat is ook geen probleem. Een scheerapparaat voor zware baardgroei voldoet precies aan jouw lengtewensen. 

 • Minder kans op snijwonden

Het beste scheerapparaat voor zware baardgroei bevat vaak een beveiligingssysteem waardoor het lastig is om jezelf met het scheermesje te verwonden. Je kan dus gemakkelijker met je kaaklijn of hals mee scheren, zonder hier bang te hoeven zijn voor wondjes. 

Top 5 beste scheerapparaten voor zware baardgroei

Hieronder vindt je onze top 5 lijst. We hebben gekeken naar alle eisen die je kunt stellen aan scheerapparaten voor hard haar, en verschillende opties geselecteerd. Zo kun je kijken naar jouw persoonlijke voorkeuren en aan de hand hiervan een goede keuze maken. Wil je hier meer over weten, dan kun je onze koopgids hieronder ook nog raadplegen! 

Dit scheerapparaat van Philips is zeer geschikt voor zware baardgroei. Door de Skin IQ technologie en Power Adapt sensor van het apparaat, kan de dikte van je haar worden afgelezen. Het apparaat past zich hier vervolgens op aan. Per minuut maakt deze Philips Shaver 5000 maar liefst 90.000 scheerbewegingen. Je kunt er zowel nat als droog mee scheren. Reviewers schrijven dat het erg prettig is dat er een schoonmaakpod bij zit en dat de accu gemiddeld een week mee gaat. De mesjes zijn overigens van goede kwaliteit en slijpen zich automatisch. Een zeer goede keuze dus, dit apparaat!
Anders dan de "standaard" scheerapparaten heeft deze Skull Shaver 7 scheermesjes (in plaats van bijvoorbeeld 3). Hierdoor kun je gladder scheren en heb je een groter gedeelte in één keer bijgewerkt. En wat wil 5 in 1 dan precies zeggen bij deze Wellshave? Juist, 5 verschillende opzetstukken: het scheerapparaat, een haartrimmer, een reinigingsborstel, een gezichtsmassage opzetstuk en een neushaartrimmer. Lekker veelzijdig dus! Klanten geven aan dat het apparaat lekker in de hand ligt, goed glad scheert en snel zijn werk doet.
Dan weer een ander soort scheerkop! Deze Braun Series 9 heeft 5 scheerelementen naast elkaar, die je in één strijk gebruikt. Hierdoor pak je gelijk véél haar mee. Erg handig dus, wanneer je een scheerapparaat voor zware baardgroei zoekt.  Het apparaat vibreert, waardoor hij prettiger langs de huid beweegt. Ook is 'ie waterbestendig en kun je hem nat of droog gebruiken. Als je naar de beoordelingen van dit product kijkt, dan blijkt dat men er zeer positief over is! En dat verklaart dan weer de prijs. Een Braun gaat doorgaans lang mee, dus we kunnen het ons goed voorstellen als je voor dit product kiest.
Dit apparaat van Sansbeauté is eveneens een "skull" shaver en geschikt voor dikkere baarden. Het scheerapparaat heeft 6 verschillende opzetstukken, waardoor hij lekker veelzijdig is. Zo kun je hem gebruiken als neus - en oortrimmer, bodytrimmer, schuimer, reiniger, haartrimmer en uiteraard als scheerapparaat met 7 koppen. Via een LED scherm kun je zien wanneer het apparaat opgeladen of schoongemaakt moet worden. Bij aankoop krijg je een informatief e-book over hoe je het beste kunt scheren, en een video waarin extra instructies worden getoond.
Dit scheerapparaat heeft maar liefst 8 draaiende scheerkoppen. Hierdoor kun je snel en effectief je baard scheren. Er worden veel accessoires bij geleverd waardoor je met dit product alle kanten op kan. Ook kun je nat en droog scheren en werkt hij na opladen ongeveer anderhalf uur. Reviewers zijn positief en geven aan dat ook je hele hoofd snel kaalgeschoren is met dit apparaat!

Beste scheerapparaat voor zware baard kopen: waarop letten?

Ondanks de fijne voordelen, zijn er ook altijd een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een scheerapparaat baard. Dit komt omdat je een aankoop doet voor jouw baard, niet die van een ander. Daarom heb je altijd andere wensen waaraan je apparaat moet voldoen. Hieronder vind je de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scheerapparaat.

 • Het scheersysteem

Sommige apparaten hebben een roterend scheersysteem terwijl anderen juist vibrerende mesjes hebben. Beiden zijn geschikt voor dagelijks gebruik, maar je kan de een wellicht fijner vinden in het gebruik. Een roterend scheersysteem werkt met ronddraaiende mesjes die ook veel haren opvangen. Tijdens het scheren is het belangrijk om hier ook ronddraaiende bewegingen te maken. Een vibrerend systeem werkt met rechte bewegingen, maar pakt daarbij ook de haartjes die nog dicht op de huid liggen.

Trimmer zware baardgroei

 • Het aantal messen

Wanneer je zware baardgroei hebt, is het belangrijk om voldoende mesjes op je scheerapparaat te hebben. Is dit niet het geval? Dan duurt het scheren langer en heb je een grotere kans om plekken over te slaan. Voor zware baardgroei wordt het daarom aangeraden om minimaal 3 messen te gebruiken in één apparaat. 

De nieuwste scheerapparaten voor een harde baard zijn zogenaamde skull shavers (zie afbeelding hierboven). Deze hebben vaak 6 of meer roterende scheerbladen, en scheren op die manier sneller en effectiever je baard weg. 

 • Verschillende standen

Sommige scheerapparaten hebben standen waarbij je de snelheid en hardheid van het scheren kan aanpassen. Dit is ideaal wanneer je een snelle klus hebt, of juist wat voorzichtiger met je huid wil omgaan. 

 • Huidtype

Ook is het belangrijk om te kijken naar jezelf wanneer je een scheerapparaat aanschaft. Als je namelijk een gevoelige huid hebt, is de kans op rode bultjes groter na het scheren. Hier zijn gelukkig al voldoende oplossingen voor, zoals scheerschuim, olie, en een lichte scrub vooraf. Er zijn echter ook scheerapparaten die speciaal voor de gevoelige huid werken. Zij kunnen bijvoorbeeld nat scheren, waardoor er minder wrijving ontstaat. Anderen hebben juist en padding met kalmerende stoffen voor je huid. 

 • Flexibele kop

Bij een scheerapparaat voor zware baard is de flexibiliteit van de scheerkop ook belangrijk. Wanneer je je baard namelijk helemaal wil scheren, is het verstandig om een scheerapparaat te hebben met een flexibele kop. Deze beweegt namelijk mee met de rondingen van je hoofd en kaken, waardoor je ook de lastig te bereiken plekken meepakt. Daarnaast worden je stoppels makkelijker glad geschoren. 

Trim je liever je baard iets bij? Dan kan je ook gerust gebruik maken van een vaste scheerkop, omdat je niet dicht op je huid hoeft te scheren. 

Philips shaver met flexibele kop

 • Accu of snoer?

Veel scheerapparaten met accu zijn waterdicht en kunnen onder de douche gebruikt worden. Je kan 1 of 2 sessies doen met een volle accu waarna je het apparaat in de oplader zet. Dit is ook handig als je op reis gaat. Als je droogscheert, kan je echter ook een scheerapparaat met snoer aanschaffen. Deze zit standaard aan je stopcontact en kan ook niet tegen water, maar heeft wel altijd stroom. Sommige scheerapparaten kun je ook via USB opladen. 

 • Accessoires

Sommige apparaten bestaan uit een hele kit. Zij hebben verschillende opzetstukken (bijvoorbeeld 6, of zelfs 8) waarbij je je gehele lichaam kan scheren. Zo kan je vaak kiezen uit neushaar trimmers, oortrimmers, tondeuses, reinigers, enzovoorts. Deze accessoires zijn natuurlijk erg handig, maar je hebt ze niet altijd nodig. Toch is het vaak inbegrepen voor dezelfde prijs, dus je koopt eigenlijk meerdere apparaten in één keer. Neem dit dus ook mee in je uiteindelijke beslissing. 

Scheerapparaat voor harde baard met 6 opzetstukken

 • Onderhoud

Uiteindelijk heeft zelfs het beste scheerapparaat voor zware baardgroei onderhoud nodig. Toch is het belangrijk om van tevoren te weten wanneer en welke soort onderhoud je scheermes nodig heeft. Sommige apparaten hebben slechts eens in de zoveel tijd een vervangend mesje nodig, terwijl anderen juist grondig schoongemaakt moeten worden na elke beurt. 

Zoals je hierboven kan zien, is er genoeg keus wanneer het aankomt op het beste scheerapparaat voor zware baardgroei. Wil je liever nog wat andere opties doornemen voordat je een aankoop maakt? Gebruik dan onderstaande knop om bij de webshop te komen.  

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo