Beste scheerapparaat voor zware baardgroei

Het kan zijn dat je op zoek bent naar het beste scheerapparaat voor zware baardgroei. Wellicht moet je je baard scheren vanwege je werk, of ben je gewoon klaar met de dikke bos haren en wil je een nieuwe start maken. Wat je reden ook mag zijn, een scheerapparaat baard kopen is geen makkelijke klus. 

Er zijn namelijk altijd dingen waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. Doe je dat niet? Dan is de kans groot dat je binnenkort rondloopt met een baard waar je ontevreden over bent, of misschien zelfs allemaal kleine wondjes krijgt.

In dit artikel lopen we daarom alle punten na die belangrijk zijn bij het kiezen van een scheerapparaat voor zware baard. Zo kan je niet alleen weloverwogen een beslissing maken, maar ook weet je zeker dat het scheerapparaat kwalitatief goed zal zijn.

Een scheerapparaat dat geschikt is voor zware baardgroei: wat zijn de voordelen?

Hoewel elk scheerapparaat uiteindelijk zijn werk doet, heb je toch meerdere voordelen wanneer je een scheerapparaat speciaal voor zware baardgroei aanschaft. Bekijk hier de voordelen:

 • Tijdbesparing

Scheerapparaten voor zware baardgroei zijn vrijwel altijd elektrisch. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je scheersessie veel tijd bespaard en snel weer verder kan met je dag. 

 • Verschillende trim standen

Soms wil je niet je hele baard wegscheren, maar juist een beetje trimmen. Een scheerapparaat voor zware baard heeft vaak verschillende standen waarbij je heel precies kan instellen op welke lengte je je baard wil hebben. Wil je maar een aantal millimeter overhouden? Dan kan dat! Slechts kort je baard bijwerken zodat er een paar wilde haren niet meer uitsteken? Dat is ook geen probleem. Een scheerapparaat voor zware baardgroei voldoet precies aan jouw lengtewensen. 

 • Minder kans op snijwonden

Het beste scheerapparaat voor zware baardgroei bevat vaak een beveiligingssysteem waardoor het lastig is om jezelf met het scheermesje te verwonden. Je kan dus gemakkelijker met je kaaklijn of hals mee scheren, zonder hier bang te hoeven zijn voor een klein wondje. 

Beste scheerapparaat voor zware baard kopen: waarop letten?

Ondanks de fijne voordelen, zijn er ook altijd een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een scheerapparaat baard. Dit komt omdat je een aankoop doet voor jouw baard, niet die van een ander. Daarom heb je altijd andere wensen waaraan je apparaat moet voldoen. Hieronder vind je de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scheerapparaat.

 • Het scheersysteem

Sommige apparaten hebben een roterend scheersysteem terwijl anderen juist vibrerende mesjes hebben. Beiden zijn geschikt voor dagelijks gebruik, maar je kan de een wellicht fijner vinden in het gebruik. Een roterend scheersysteem werkt met ronddraaiende mesjes die ook veel haren opvangen. Tijdens het scheren is het belangrijk om hier ook ronddraaiende bewegingen te maken. Een vibrerend systeem werkt met rechte bewegingen, maar pakt daarbij ook de haartjes die nog dicht op de huid liggen.

 • Het aantal messen

Wanneer je zware baardgroei hebt, is het belangrijk om voldoende mesjes op je scheerapparaat te hebben. Is dit niet het geval? Dan duurt het scheren langer en heb je een grotere kans om plekken over te slaan. Voor zware baardgroei wordt het daarom aangeraden om minimaal 3 messen te gebruiken in één apparaat. 

 • Verschillende standen

Sommige scheerapparaten hebben standen waarbij je de snelheid en hardheid van het scheren kan aanpassen. Dit is ideaal wanneer je een snelle klus hebt, of juist wat voorzichtiger met je huid wil omgaan. 

 • Huidtype

Ook is het belangrijk om te kijken naar jezelf wanneer je een scheerapparaat aanschaft. Als je namelijk een gevoelige huid hebt, is de kans op rode bultjes groter na het scheren. Hier zijn gelukkig al voldoende oplossingen voor, zoals scheerschuim, olie, en een lichte scrub vooraf. Er zijn echter ook scheerapparaten die speciaal voor de gevoelige huid werken. Zij kunnen bijvoorbeeld nat scheren, waardoor er minder wrijving ontstaat. Anderen hebben juist en padding met kalmerende stoffen voor je huid. 

 • Flexibele kop

Bij een scheerapparaat voor zware baard is de flexibiliteit van de scheerkop ook belangrijk. Wanneer je je baard namelijk helemaal wil scheren, is het verstandig om een scheerapparaat te hebben met een flexibele kop. Deze beweegt namelijk mee met de rondingen van je hoofd en kaken, waardoor je ook de lastig te bereiken plekken meepakt. Daarnaast worden je stoppels makkelijker glad geschoren. 

Trim je liever je baard iets bij? Dan kan je ook gerust gebruik maken van een vaste scheerkop, omdat je niet dicht op je huid hoeft te scheren. 

 • Accu of snoer?

Veel scheerapparaten met accu zijn waterdicht en kunnen onder de douche gebruikt worden. Je kan 1 of 2 sessies doen met een volle accu waarna je het apparaat in de oplader zet. Dit is ook handig als je op reis gaat. Als je droogscheert, kan je echter ook een scheerapparaat met snoer aanschaffen. Deze zit standaard aan je stopcontact en kan ook niet tegen water, maar heeft wel altijd stroom. 

 • Accessoires

Sommige apparaten bestaan uit een hele kit. Zij hebben verschillende opzetstukken waarbij je je gehele lichaam kan scheren. Zo kan je vaak kiezen uit neushaar trimmers, tondeuses, of zelfs een nagelschaartje voor erbij. Deze accessoires zijn natuurlijk erg handig, maar je hebt ze niet altijd nodig. Neem dit dus ook mee in je uiteindelijke beslissing. 

 • Onderhoud

Uiteindelijk heeft zelfs het beste scheerapparaat voor zware baardgroei onderhoud nodig. Toch is het belangrijk om van tevoren te weten wanneer en welke soort onderhoud je scheermes nodig heeft. Sommige apparaten hebben slechts eens in de zoveel tijd een vervangend mesje nodig, terwijl anderen juist grondig schoongemaakt moeten worden na elke beurt. 

Top 5 beste scheerapparaten voor zware baardgroei

Hieronder vindt je het beste scheerapparaat voor zware baardgroei. In deze top vijf staan namelijk verschillende apparaten met elk hun speciale eigenschappen en details. 

Voor grote sessies is de Philips Shaver ideaal! Het apparaat kan namelijk tot 50 minuten achter elkaar gebruikt worden. Daarnaast is het apparaat volledig waterproof en kan je hem tussendoor ook snel opladen met de snellaadfunctie. Bovendien heeft het scheerapparaat een kop met drie roterende stukken met in totaal 8 messen. Deze is flexibel en beweegt daarom mee met de vormen van je gezicht. Wat wil je nog meer?
Het apparaat van Braun komt als een volledig pakket aan. Naast dat je een reisetui en accu krijgt, heeft het apparaat ook een geïntegreerde tondeuse. Dankzij een ActiveLift systeem, worden platliggende haartjes opgetild zodat je geen enkel haartje overslaat. Daarnaast bevat het mes een sonische eigenschap waarbij er per scheerbeweging wel meer dan 10,000 trillingen ontstaan voor het beste scheerresultaat. Het apparaat heeft drie verschillende mesjes en komt met een handig reinigingsborsteltje.
Met drie handige standen, kan je dit scheerapparaat voor zware baard op elk moment gebruiken. Zo kies je “sensitive” wanneer je huid wat gevoelig is, “normal” voor een normale scheerbeurt en “fast” voor wanneer je snel klaar moet zijn. Het lcd-display slaat jouw favoriete gebruiksstand op en het apparaat is zowel droog als nat te gebruiken. De handige “BeardAdapt” sensor houdt de haardikte van je baardharen in de gaten en past de snelheid daarop aan. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het apparaat vasthouden!
Dit 100% watervaste scheerapparaat heeft een handige FlexMotionTec waarbij er minder druk op de huid wordt uitgeoefend. Dit maakt het apparaat heel geschikt voor de gevoelige huid. Ook heeft dit scheermes een handige Crosshair technologie waarbij dwarsliggende haren ook worden meegenomen. Bovendien worden alle kleine haartjes opgetild zodat zij afgeschoren kunnen worden.
Dit scheerapparaat bevat vier scherpe mesjes die je baard lekker kort houden en goed verzorgen. De AutoSensing functie zorgt ervoor dat zelfs de volste baarden goed behandeld worden en met een druk op de knop kan je van de normale stand wisselen naar een zachtere of hardere stand. Het scheermes komt met een handige oplader en twee extra cartridges.

Zoals je hierboven kan zien, is er genoeg keus wanneer het aankomt op het beste scheerapparaat voor zware baardgroei. Wil je liever nog wat andere opties doornemen voordat je een aankoop maakt? Gebruik dan onderstaande knop om bij de webshop te komen.  

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo