Beste sporthorloge met hartslagmeter

Ben je op zoek naar het beste sporthorloge met hartslagmeter? Dan ben je hier aan het goede adres! Graag leggen we je uit waar je op moet letten bij het kopen van een goede sporthorloge met hartslagmeter. Daarnaast hebben we een selectie gemaakt met de beste sporthorloges, waaruit je jouw eigen keuze kan maken.

Waarom een sporthorloge met hartslagmeter kopen?

Een sporthorloge met hartslagmeter kan meerdere functies hebben.
Zo kan het prettig zijn om tijdens het sporten je hartslag bij te houden, om daar vervolgens je training op aan te passen. Wil  je bijvoorbeeld zo veel mogelijk vet verbranden, dan kun je rekening houden met de zogenoemde “hartslagzone” die daarvoor het meest geschikt is.

Ben je aan het trainen en wil je je training langzaam opbouwen, dan kan het sporthorloge hier perfect bij helpen.
Voor sommige mensen zijn er ook medische redenen om hun hartslag bij te houden, waardoor een sporthorloge met hartslagmeter goed van pas kan komen.

Daarnaast kunnen veel sporthorloges tegenwoordig ook meten hoeveel kilometer je hebt afgelegd, hoeveel stappen je hebt gezet, welke route je precies hebt genomen, hoe lang je gesport hebt en hoeveel calorieën je hebt verbrand.
Het horloge is vaak te verbinden met een app op je telefoon, zodat je meteen je resultaten kan zien. Zodat je deze resultaten meteen heel trots op social media kan delen, als je dat wilt 😉

Zonder horloge met hartslagmeter ben je trouwens ook al gauw aangewezen op een borstband rond je borst om de hartslag te meten. En die zitten toch een stuk minder comfortabel – wat je vervolgens kan afleiden tijdens het sporten. Geen pretje!

Het beste sporthorloge met hartslagmeter: waar let je op?

Ten eerste is het goed als het sporthorloge zoveel mogelijk verschillende functies heeft. Zoals hierboven vermeld kan het van meerwaarde zijn als het horloge beschikt over een GPS tracker, een caloriemeter en een stappenteller.

Daarnaast kun je tijdens het sporten natuurlijk goed gaan zweten, of je wordt natgeregend tijdens het hardlopen. In dat geval is het wel zo handig als het sporthorloge waterbestendig of waterdicht is.

De gebruiksvriendelijkheid van een sporthorloge is trouwens ook iets wat je niet over het hoofd moet zien. Stel je voor dat je enorm veel uitzoekwerk moet doen voordat je weet hoe het horloge werkt. Of het horloge doet niet wat je wilt tijdens het sporten. Niet ideaal! Dat is dus ook zeker een punt dat we hebben meegenomen bij het samenstellen van onderstaande top 4.

Ten slotte is het belangrijk dat het sporthorloge met hartslagmeter lichtgewicht is en prettig om de pols zit.

Beste keuze:
Garmin Fenix 5 Plus multisporthorloge
Het meest geavanceerde sporthorloge van dit moment. Naast een goede hartslagmeter bevat dit horloge allerlei functies. Van GPS tot een persoonlijk coachingschema en van slaapmeter tot spotify nummers luisteren. Houd je slaap, beweging en stressniveau bij om zo je levensstandaard te kunnen verhogen. Daarbij kun je met dit horloge ook nog eens contactloos betalen. Handig!

In onderstaand overzicht hebben we een lijst gemaakt met de beste sporthorloges met hartslagmeters. We hebben alle eigenschappen per horloge voor je op een rijtje gezet zodat je zelf kan kiezen welke het meest bij je past.
Klik op “More details” voor het zien van de positieve en negatieve eigenschappen van het horloge.

De Garmin Forerunner 35 is een degelijk en zeer betaalbaar sporthorloge. Hij doet wat er beloofd wordt en heeft veel functies: een GPS tracker, een slaapmeter, een stappenteller, een caloriemeter en hij is waterbestendig. Daarnaast kun je met dit sporthorloge je muziek bedienen, doelen stellen en intervaltrainingen doen. Werkt samen met verschillende apps: Runkeeper, My fitness pal en de Garmin App. Inkomende berichten op je smartphone zijn te zien op het scherm van je horloge. De accu houdt het ook nog eens lang vol.
More details +
Waterdicht tot 50 meter, 39 gram, siliconen.
Pluspunten:
 • Veel functies
 • Relatief lage prijs dus perfect sporthorloge voor beginners
Minpunten:
 • Geen trappen teller
 • Je kunt er niet mee bellen
Een zeer uitgebreid sporthorloge: de Garmin Fenix 5 heeft bijna alle functies die een sporthorloge tegenwoordig kan hebben. Door de hoeveelheid mogelijkheden is dit horloge een kruising tussen een sporthorloge en een smartwatch. Het is een investering, maar dan heb je ook wat: een hartslagmeter, GPS, verschillende trainingsschema's, geïntegreerde persoonlijke coaching, geschikt voor onder water, berichten verzenden en ontvangen, Spotify afspelen en een goede batterij. Het horloge is via de app Connect IQ te personaliseren. Naast een hartslagmeter heeft het horloge ook een stressmeter, slaapmonitoring, een compas en weersvoorspelling. Dit horloge is er ook in een kleinere versie: de Garmin Felix 5S.
More details +
Pluspunten:
 • Zeer uitgebreide functies
 • Verwisselbare bandjes en wijzerplaten
Minpunten:
 • Om Spotify te gebruiken via het horloge is nog steeds je smartphone nodig
 • Contactloos betalen is niet mogelijk
Het sporthorloge der sporthorloges: de Garmin 5 Plus is het meest ontwikkelde sporthorloge van dit moment. Het heeft nieuwe functies die nog ontbreken bij de Garmin 5, zoals contactloos betalen met je horloge en spotify nummers luisteren via je horloge. Zo hoef je je smartphone niet meer mee te nemen wanneer je gaat sporten. Qua functies is hij verder te vergelijken met de Garmin 5: hartslagmeter, GPS, persoonlijke trainschema's, te verbinden via een app met je smartphone, een compas, slaapmeter, trappenteller, caloriemeter, etc. Je kan het scherm van het horloge aanpassen op elke situatie. Het uiterlijk van het horloge is dan ook veel stijlvoller dan de "gewone" sporthorloge. Een aanwinst voor sporters die houden van geavanceerde apparaten!
More details +
Pluspunten:
 • Zeer uitgebreid functiepakket
 • Mooi en stijlvol horloge om te zien
 • Geen smartphone meer nodig voor muziek en contactloos betalen
 • Lange batterijduur
Minpunten:
 • Contactloos betalen met dit horloge is nu alleen nog mogelijk via de Rabobank en ABN AMRO
Basic maar zeer kwalitatief sporthorloge met de belangrijkste functies: de Polar Vantage M heeft een hartslagmeter, is waterbestendig, heeft een stappenteller en een trappenteller, een caloriemeter, een slaapmeter en GPS. Het horloge kan berichten weergeven die je op je smartphone ontvangt. Bekijk via de analyses jouw eigen prestaties, waardoor je deze kan blijven verbeteren. Kies uit een lijst met 100 sporten bij welke sport het horloge jouw prestaties mag meten. Een super horloge binnen deze prijsklasse.
More details +
Pluspunten:
 • Eenvoudig en intuïtief in gebruik
 • Betaalbaar sporthorloge
Minpunten:
 • Het scherm is vrij donker, helderheid van het scherm kan niet worden ingesteld
 • Het horloge is wat aan de grote kant en daardoor minder "stijlvol" dan de luxere varianten
 • Geen muziek- en betaalopties.

Hoe werkt de hartslagmeter bij sporthorloges?

Als je op zoek bent naar het beste sporthorloge met hartslagmeter, dan is het belangrijk dat de hartslagmeter op het horloge nauwkeurig zijn werk doet.
Het is super fijn als je geen borstband meer hoeft te dragen tijdens het hardlopen. Maar het alternatief moet natuurlijk wel van kwaliteit zijn!

Om nauwkeurig je hartslag te kunnen meten via een sporthorloge, zitten er kleine LED lampjes aan de binnenkant van het horloge. Dit is in principe een hartslagsensor dat het bloed wat door je aderen stroomt kan meten, en aan de hand daarvan logischerwijs je hartslag kan berekenen.

Hoe dat dan werkt? Het bloed dat door je aderen stroomt wordt door je hart in “losse” stroompjes of golven door je aderen gepompt. Als er een stroompje of golfje bloed door je pols komt, dan kan dit door de LED sensor worden gemeten, doordat er minder LED licht wordt weerkaatst vanaf je pols. Aan de hand daarvan kan een sporthorloge met hartslagmeter dus vrij nauwkeurig je hartslag vaststellen.

Zorg er daarom voor dat het sporthorloge altijd goed om je pols heen zit. Dan kan je hartslag nóg beter worden gemeten. 

Hoe preciezer de hartslagmeter in het horloge is, hoe meer er te meten valt. Bij de luxere modellen zoals de Garmin Fenix 5 en de Garmin Fenix 5 Plus is het bijvoorbeeld mogelijk om naast je hartslag ook je stressniveau, je slaap en het fitheidsniveau van je lichaam te meten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo