Beste wasmachine en droger set

Wil je weten wat de beste wasmachine droger combinatie is? Dan kan je op deze plek alle informatie vinden die je nodig hebt! Het is gemakkelijk om een wasmachine en droger in één te hebben. Zo kun je de was van begin tot einde in één keer doen. Dat je kiest voor het gemak is natuurlijk goed te begrijpen: zo kan jij je met andere zaken bezighouden.

Daar wil je dan natuurlijk wel de beste machine voor gebruiken. En je wilt er ook zeker van zijn dat jouw was op de best mogelijke manier gewassen en gedroogd wordt. Daarom kijk je naar de kenmerken van het apparaat wanneer je een keuze maakt.

Er zijn veel verschillende combinaties te krijgen. Die hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen waar je naar kunt kijken. Dit verschilt natuurlijk ook per persoon en gezin. In dit artikel nemen we de vijf beste opties op de markt met je door. Aan de hand van deze top vijf kan je gemakkelijk de beste keuze voor jouw situatie maken. Je kunt dan gemakkelijk jouw voorkeuren naast de beste was droogcombinaties leggen en een keuze maken. Zo vind je altijd de beste machine.

Een was droogcombinatie: wat zijn de voordelen?

Misschien heb je vooral uit praktisch oogpunt interesse in de beste wasmachine en droger set. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat je allang weet dat er wel heel veel voordelen zijn te koppelen aan dit type machine. Mocht je nog niet precies weten wat de pluspunten zijn, dan vind je hier een opsomming van de sterke kanten.

 • Het kost minder ruimte. 
  Een belangrijk voordeel van de keuze voor de beste was droogcombinatie is dat je de helft minder ruimte nodig hebt. Dit is zelfs de meest genoemde reden waarom mensen deze combinatie kopen. Je bespaart er wel heel veel ruimte mee. Je hebt namelijk maar één machine nodig die het werk voor twee machines doet. Zeker wanneer de ruimte die je hebt beperkt is, kan je hier veel voordeel uithalen.
 • Het kost minder tijd.
  Een ander belangrijk voordeel is dat het sneller is. Je kunt namelijk direct nadat je de was hebt gedraaid doorgaan met het droogprogramma. Het is vooral belangrijk om te weten dat de beste combi wasmachine droger vaak uitsluitend voorzien is van de optie om beide programma’s achter elkaar te draaien. Je hoeft dus niet halverwege alles opnieuw in te stellen. Je hebt alles compleet.
 • Het is goedkoper op de lange termijn.
  Een andere goede reden om te kiezen voor de wasmachine droger combinatie is de prijs. Het is net zoals bij het voordeel van de ruimtebesparing zo dat je twee voor de prijs van één kijkt. In dit geval moet je dat dus ook letterlijk nemen. Je hoeft maar één machine te kopen. Dit is goedkoper dan het los kopen van beide machines. Ook op de lange termijn zijn ze voordelig, want de nieuwe machines zijn veel zuiniger in gebruik.
 • Gebruiksgemak. 
  De beste wasmachine droger combinatie is dus met reden de beste keuze. Je kunt er namelijk allerlei kanten mee op. Je hebt de beschikking over meer verschillende functies dan ooit tevoren. Zo kan je de was op zijn best doen. Ook is het fijn dat de aansluitingen veel gemakkelijker zijn. Dit betekent dat alles veel gemakkelijker aan te sluiten en te gebruiken is.

  Ook is de beste combi wasmachine en droger tegenwoordig vaak voorzien van een snel programma. Dat betekent in de meeste gevallen dat het mogelijk is om in minder dan een uur de was te doen. Op die manier hoeft het dus ook allemaal niet lang te duren voordat alles geregeld is. Zo kan je nog even snel de kleren wassen die je later op de dag aan wil trekken.

De beste wasmachine en droger set kopen: waarop letten?

 • Hoe groot is je huishouden?
  Wanneer je op zoek gaat naar de beste wasmachine en droger set, dan doe je dat natuurlijk op basis van de voorkeuren die jij hebt. Het is belangrijk om goed op te letten of de machine wel bij jou past. Neem daarom een aantal kenmerken als uitgangspunt. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld dat je de omvang van je huishouden goed voor ogen houdt. Een groot gezin heeft meer capaciteit nodig dan iemand die alleen woont.

  Je kijkt dus naar het aantal kilo’s aan wasgoed dat er in de combinatie geladen kan worden. Gemiddeld ligt dat rond de acht kilo, maar grote machines kunnen ook tien of twaalf kilo aan. Dit is belangrijk wanneer je een groter huishouden hebt, bijvoorbeeld omdat je een groot gezin hebt. Let wel op dat je ook niet te groot koopt. Groter is niet altijd beter. 
 • Aantal kilo’s om te wassen of te drogen: niet hetzelfde per apparaat.
  Let daarnaast ook op een belangrijk verschil dat elke wasmachine droger combinatie kent. Het is namelijk vrijwel altijd zo dat het verschil tussen de inhoud van de wasmachine en die van de droger enigszins verschilt. Je kunt bijvoorbeeld 10 kilo wassen en 6 kilo drogen. Dit is natuurlijk ook belangrijk voor het gebruik ervan.
 • Het toerental.
  Let op het toerental van je wasmachine. Dit is namelijk belangrijk voor de manier waarop je de was kunt doen en hoe je het moet drogen. Er is wel uit onderzoek gebleken dat de verschillen in wasresultaat tussen toerentallen die niet ver uit elkaar liggen niet heel groot hoeft te zijn. Toch is het belangrijk om deze kennis wel mee te nemen.
 • Het energielabel.
  Wanneer je de beste was droog combinatie wilt kopen, dan kijk je ook naar duurzaamheid. Dit is tegenwoordig immers extra belangrijk geworden. Je kijkt bijvoorbeeld naar het energielabel van je wasmachine. Dit kan variëren van A tot en met D. Al is er eigenlijk geen machine die label D krijgt. Wel zijn er machines die A+++ krijgen. Dit zijn de machines die het best presteren en de minste hoeveelheid energie gebruiken. Het is goed om de machines op dit vlak dus eerst te vergelijken.
 • Het geluidsniveau.
  Ook kijk je altijd naar de mate van geluid die de wasmachine drogercombinatie produceert. Dit ligt eigenlijk in het verlengde van het energielabel, want het wordt op een vergelijkbare manier aangegeven. Hoe lager het aantal decibellen is, hoe minder geluid je combinatie produceert. Het is wel belangrijk om ook te kijken of goed staat aangegeven of de verschillen in geluid tussen wassen en drogen goed worden aangegeven. Je kunt de mate van geluid die je kunt tolereren ook koppelen aan de plek waar je de machine plaatst in huis.
 • Extra functies, bijvoorbeeld een mobiele app.
  Een ander belangrijk punt van aandacht voor de beste wasmachine droger set, is de hoeveelheid functies die de machine te bieden heeft. Er zijn tegenwoordig heel veel slimme innovaties die zijn toegevoegd aan de machines. Zo zijn er modellen op de markt die je op afstand kunt besturen en volgen met een app. Dit maakt het allemaal wat makkelijker om alles goed te bedienen en op tijd klaar te zijn.

  Ook is het goed om te zien of de wasmachine drogercombinatie op internet aan te sluiten is. Zo kan je bijvoorbeeld speciale nieuwe wasprogramma’s downloaden. Op die manier kan je elk type kleding of elke soort stof een specifieke behandeling geven. Dit maakt het wel heel aantrekkelijk om dit type machine te gebruiken. Er zijn steeds meer slimme wasmachines met steeds meer functies. Het loont om dit allemaal goed te onderzoeken.

Beste koop wasmachine en droger set: dit is onze Top 5

De AEG L7WB86GW 7000 serie is een typisch voorbeeld van de nieuwste generatie wasmachine droog combinatie. Het is zelfs de volgens ons beste was droogcombinatie die je op dit moment kunt krijgen. De machine krijg veel positieve beoordelingen van de gebruikers. De machine heeft een inhoud van 8 kilo. Bovendien zijn de was- en droogprogramma’s in één keer te draaien. Dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker om snel te zorgen dat de was volledig gedraaid is. Het is bovendien een machine die minimaal energie en water verbruikt. Daarnaast kan deze machine met alle soorten stoffen omgaan. Ook zijn functies zoals het opfrissen van wasgoed of het kreukvrij maken ervan allemaal in te stellen. Al deze pluspunten maken het wel heel gemakkelijk om een goede was te draaien. Dat maakt deze AEG een absolute aanrader!
Ook de Beko HTV7732XA0 krijgt goede beoordelingen van de consumenten die voor dit model hebben gekozen. Al zijn ze net iets lager dan die van de AEG. Dat betekent niet dat deze niet tot de beste combi wasmachine droger is. De machine kan 7 kilogram wassen en 4 kilogram  drogen. Zelfs bij maximale vulling is het nog altijd zo dat de Beko minimaal verbruik in energie en water vraagt. Dit komt mede ook omdat de machine voorzien is van maar liefst 16 verschillende programma’s. Dit maakt het mogelijk om heel precies te bepalen hoe de was gedaan moet worden. Bovendien zijn zaken als de temperatuur en snel wassen ook nog afzonderlijk in te stellen. Het is ook goed om te weten dat dit model in antraciet wordt geleverd. Dat is weer eens iets anders dan het gebruikelijke wit. Dit maakt het allemaal nog net wat gemakkelijker om alles optimaal schoon en droog te krijgen.
De Bosch WDU28540NL Serie 6 is een was-droogcombinatie van één van de beste merken op de markt. Het is wel zo fijn om alles in één keer op orde te hebben. Dat doe je bijvoorbeeld door een machine te gebruiken die 10 kilo kan wassen en 6 kilo kan drogen. Vooral voor de grotere huishoudens is dit natuurlijk een belangrijk voordeel. Ook aantrekkelijk is de condensator die zichzelf schoonmaakt. Dit is normaal het element dat je om de paar wasbeurten zelf moet reinigen. Dit kost vaak veel werk. Dat het Bosch gelukt is om een model te bieden dat zichzelf schoonmaakt, maakt het dus alleen maar nog aantrekkelijker. Je kunt niet alleen wassen en drogen in één keer, ook de nazorg gebeurt allemaal in één beurt. Een andere sterke kant van dit model is dat het programma in 60 minuten rond kan zijn. Daardoor vind je dit model op de derde plek in de top 5!
De Samsung WD10N642R2A/EN is ook één van de beste wasmachine droger combinaties. Dit komt omdat het voldoet aan de echte moderne kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de machine te besturen met de app. Dit maakt het wel heel gemakkelijk om 10 kilo wasgoed te wassen, of om 6 kilo te drogen. De kenmerken die ook meetellen, zijn bijvoorbeeld die van de extra demping van het geluid. Zo kan het programma lekker stil draaien. Ook de optie SuperSpeed is zeer aantrekkelijk. Zo is de was in minder dan een uur te doen. Samsung belooft dat alles in 59 minuten klaar is. Bovendien heeft het ook zelfreinigende functies waardoor je veel minder tijd kwijt bent aan bijvoorbeeld het schoonmaken van de verschillende elementen. Hier gaat bij veel andere machines meer werk in zitten dan je zou willen. In alle opzichten zorgt deze wasmachine echt voor gemak.
De AEG L9WEE06W 9000 serie ÖKOKombi is het tweede model van deze fabrikant die deze top 5 weet de bereiken. Ook dit model wordt met regelmaat goed beoordeeld door de consumenten die ervoor gekozen hebben. Het is een machine die gemakkelijk te gebruiken is in allerlei soorten situaties. Dat deze meer inhoud heeft en tot wel 10 kilogram aankan, maakt het een goede optie voor gebruik in grote gezinnen. Ook is het een model waarin enkele nieuwe technologieën worden gebruikt. Het is namelijk zo dat bijvoorbeeld het wasmiddel en de wasverzachter afzonderlijk in het water gemengd kunnen worden. Dit is waar ÖKOKombi voor staat. Het zijn juist dit soort mogelijkheden die het voor jou interessant maken om ermee aan de slag te gaan. Je hebt dan namelijk zo min mogelijk werk aan het doen van de was. Precies de reden waarom je een wasmachine droger combinatie koos!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo