Beste waterkoker voor thee

Een waterkoker speciaal voor thee? Waarom zou je dat kopen? We leggen je heel graag uit wat de meerwaarde is van het uitzoeken van de beste waterkoker voor thee, want je zal er profijt van hebben… 🙂
Wist je namelijk dat theebladeren verbranden en daarom bitter gaan smaken als je er heel heet water overheen giet? Dat is helaas wat er meestal gebeurt als je een gewone waterkoker gebruikt voor je thee. Het water wordt dan logischerwijs gekookt (en bereikt dus de 100 °C) en is dus te heet voor de theebladeren. Het gevolg: je thee smaakt minder lekker.
Voor echter theeliefhebbers is het natuurlijk belangrijk dat de thee die je maakt ook echt smaakt zoals het hoort. Daarom hebben we hieronder een lijstje gemaakt van de beste waterkokers en/of theekokers.

Eigenschappen van een goede waterkoker voor thee

Waar we op gelet hebben bij het kiezen van de beste waterkoker voor thee is onder andere de mogelijkheid om handmatig de temperatuur in te stellen. Voor groene thee is het bijvoorbeeld het beste om water van rond de 80 °C te gebruiken, en voor witte thee 90 °C.
Daarnaast zijn er tegenwoordig waterkokers op de markt die een ingebouwde theefilter hebben. De waterkoker dient dan meteen als theepot.
Daarbij is het handig als de waterkoker een warmhoudfunctie heeft. Je hoeft dan niet telkens het water opnieuw te verwarmen.
Verder moet een goede waterkoker beschikken over een antikalkfilter.

Beste keuze:
WMF theekoker
Veilige en snelle waterkoker die alle eigenschappen heeft van een goede waterkoker voor thee: instelbare temperaturen, een warmhoudfunctie, een interne theefilter waar zowel theebladeren als theezakjes in kunnen en een antikalkfilter. Hij ziet er ook nog eens mooi uit, met glazen behuizing en LED verlichting die verandert per ingestelde temperatuur.

Hieronder hebben we de beste waterkokers voor thee voor je op een rijtje gezet. Elke waterkoker heeft toch net weer andere eigenschappen, dus er is voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan een waterkoker met theefilter of een slimme waterkoker die te bedienen is vanaf je smartphone.

Onze theekoker top 5:

De recensies liegen er niet om: de Bosch Styline waterkoker is er een van degelijke kwaliteit. Om je thee zo goed mogelijk te kunnen zetten heeft de Bosch 4 verschillende instelbare temperaturen, tussen de 70 °C en 100 °C. Vervolgens kan de waterkoker het water tot 30 minuten lang warm houden. Het water wordt snel gekookt waardoor je er niet lang op hoeft te wachten. De waterkoker heeft een aantal simpele knoppen, waaronder de temperaturen waarop je hem wilt koken, en is daardoor gemakkelijk te bedienen.
Deze water- en theekoker van Solis biedt gemakkelijke instellingen voor zowel kooktijd als temperaturen tussen 50 en 100 graden Celsius. Een extra voordeel is de optionele ingebouwde theefilter, waarmee je direct theebladeren kunt toevoegen, waardoor de waterkoker ook dienst kan doen als theepot. De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat het water gedurende 30 minuten op de juiste temperatuur blijft. Bovendien is de waterkoker uitgerust met beveiliging tegen droogkoken en oververhitting. Kortom, een alles-in-één waterkoker voor theeliefhebbers, en dat alles tegen een vriendelijke prijs.
De COOK-IT Theekoker is de ideale keuze voor als je op zoek bent naar een theekoker die zowel stijlvol als efficiënt is. Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en met een ontwerp dat perfect past op elk keukenblad. Met een inhoud van 1.5 liter en een handige functie waarmee het water op de door jouw gekozen temperatuur warm gehouden wordt, biedt deze waterkoker alles wat je nodig hebt om alle soorten thee te koken.
De Princess Moments is een slimme waterkoker (1.7l) die kan worden gekoppeld aan je smartphone via de HomeWizard Kitchen app. Met deze app kun je bijvoorbeeld de waterkoker programmeren om automatisch aan te gaan, zodat je 's ochtends je thee kunt plannen. De waterkoker heeft ook een automatische uitschakeling en droogkookbeveiliging, en met een vermogen van 2.200 watt is jouw water razendsnel op de juiste temperatuur.
Deze waterkoker van WMF is speciaal ontworpen voor theeliefhebbers. De waterkoker is instelbaar op 5 verschillende temperaturen, tussen de 60 °C en 100 °C. In de waterkoker zit een ingebouwde theezeef, waar je theebladeren of theezakjes in kunt doen. Ook heeft de waterkoker een warmhoudfunctie zodat je niet telkens opnieuw het water hoeft te verwarmen. De glazen wand en de LED verlichting maken het apparaat ook een mooi element in je keuken.

Overwegingen bij het kopen van de beste thee waterkoker

Omdat iedereen andere wensen heeft, is het belangrijk om van tevoren te weten waar je op wilt letten bij het uitzoeken van de beste theekoker.
Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er een ingebouwde theefilter in de waterkoker zit, zodat je de waterkoker ook als theekan kan gebruiken?

Of vind je het vooral belangrijk dat het water lang warm gehouden kan worden als het eenmaal opgewarmd is? De ene theekoker kan het water namelijk langer warm houden dan de andere.

Wat verder ook belangrijk is, is om te kijken naar extra functies die de waterkoker heeft. Misschien wil je het apparaat niet alleen maar gebruiken bij thee, maar bijvoorbeeld ook voor het opwarmen van babymelk of babyvoeding. In dat geval is het belangrijk om te kiezen voor een waterkoker die water tot 40 °C kan opwarmen.
Of wil je graag  het water laten steriliseren, dan is het goed om te letten op welke waterkoker dit kan.

We kunnen ons voorstellen dat je al gauw kiest voor een goedkope waterkoker, omdat dit nu eenmaal fijn is voor je budget. Maar helaas: goedkoop is duurkoop in dit geval.
Een goedkope waterkoker kan sneller kapot gaan en moet dan worden vervangen. Zo kun je in 5 jaar bijvoorbeeld 3 waterkokers nodig hebben, terwijl je met een kwalitatieve waterkoker voor thee minstens 5 jaar zou moeten kunnen doen.

Wat heel leuk is aan de waterkokermarkt tegenwoordig, is dat de slimme waterkoker is ontwikkeld. De “smart” waterkoker is te verbinden met je smartphone of tablet via een bijbehorende app. Je kan de waterkoker dan van een afstand bedienen, wat in sommige situaties natuurlijk erg handig kan zijn! Stel dat je onderweg bent naar huis en je wilt bij thuiskomst meteen een perfecte kop groene thee kunnen drinken. Dat, en meer, is mogelijk met een slimme waterkoker.

De juiste theewater temperatuur

Houd voor de beste thee de volgende temperaturen aan:

Zwarte thee: 100 °C Princess slimme waterkoker sfeer
Groene thee: 80 °C
Witte thee: 90 °C
Groene thee: 80 °C                  
Oolong thee: 85 °C
Rooibos thee: 100 °C
Kruidenthee: 100 °C       

          

Als alternatief voor een waterkoker, zou je ook eens kunnen kijken naar het aanschaffen van een kokend water kraan. Deze is snel in het gebruik, relatief gemakkelijk te installeren en steeds betaalbaarder. 

Wat je ook kiest, we wensen je veel plezier met je aankoop!

 

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo