Beste waterkoker voor thee

Een waterkoker speciaal voor thee? Waarom zou je dat kopen? We leggen je heel graag uit wat de meerwaarde is van het uitzoeken van de beste waterkoker voor thee, want je zal er profijt van hebben… 🙂
Wist je namelijk dat theebladeren verbranden en daarom bitter gaan smaken als je er heel heet water overheen giet? Dat is helaas wat er meestal gebeurt als je een gewone waterkoker gebruikt voor je thee. Het water wordt dan logischerwijs gekookt (en bereikt dus de 100 °C) en is dus te heet voor de theebladeren. Het gevolg: je thee smaakt minder lekker.
Voor echter theeliefhebbers is het natuurlijk belangrijk dat de thee die je maakt ook echt smaakt zoals het hoort. Daarom hebben we hieronder een lijstje gemaakt van de beste waterkokers en/of theekokers.

Eigenschappen van een goede waterkoker voor thee

Waar we op gelet hebben bij het kiezen van de beste waterkoker voor thee is onder andere de mogelijkheid om handmatig de temperatuur in te stellen. Voor groene thee is het bijvoorbeeld het beste om water van rond de 80 °C te gebruiken, en voor witte thee 90 °C.
Daarnaast zijn er tegenwoordig waterkokers op de markt die een ingebouwde theefilter hebben. De waterkoker dient dan meteen als theepot.
Daarbij is het handig als de waterkoker een warmhoudfunctie heeft. Je hoeft dan niet telkens het water opnieuw te verwarmen.
Verder moet een goede waterkoker beschikken over een antikalkfilter.

Beste keuze:
WMF Kitchenminis Thee- en waterkoker
Veilige en snelle waterkoker die alle eigenschappen heeft van een goede waterkoker voor thee: instelbare temperaturen, een warmhoudfunctie, een interne theefilter waar zowel theebladeren als theezakjes in kunnen en een antikalkfilter. Hij ziet er ook nog eens mooi uit, met glazen behuizing en LED verlichting die verandert per ingestelde temperatuur.

Hieronder hebben we de beste waterkokers voor thee voor je op een rijtje gezet. Elke waterkoker heeft toch net weer andere eigenschappen, dus er is voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan een waterkoker met theefilter of een slimme waterkoker die te bedienen is vanaf je smartphone.

Onze theekoker top 5:

Deze waterkoker van WMF is speciaal ontworpen voor theeliefhebbers. De waterkoker is instelbaar op 5 verschillende temperaturen, tussen de 60 °C en 100 °C. In de waterkoker zit een ingebouwde theezeef, waar je theebladeren of theezakjes in kunt doen. Ook heeft de waterkoker een warmhoudfunctie zodat je niet telkens opnieuw het water hoeft te verwarmen. De glazen wand en de LED verlichting maken het apparaat ook een mooi element in je keuken.
More details +
Inhoud 1 liter, 1800 watt, 360° draaibaar, waterinhoudsindicator, roestvrijstaal met glas, antikalkfilter.
Pluspunten:
 • Interne theefilter
 • Veilige en veelzijdige waterkoker
 • Instelbare temperatuur
 • Warmhoudfunctie
 • Mooi uiterlijk
Minpunten:
 • Aan de kleine kant (ongeveer 3 koppen thee)
 • Bij het koken van het water kun je een lichte pieptoon horen
Deze waterkoker van Expressions is zeer geschikt als thee waterkoker. Met 5 verschillende temperatuurstanden, waaronder de optie om water tot 40 °C te verwarmen, is de waterkoker ook nog eens te gebruiken voor babymelk. En er zit een steriliseerfunctie op: het water wordt dan 5 minuten lang doorgekookt, waarna het de gewenste temperatuur bereikt (40°C tot 100°C, net wat je wilt). Daarna kun je het water tot 20 minuten warm houden met de warmhoudfunctie.
More details +
Inhoud 1,7 liter, 2400 watt, 360 °C draaibaar, roestvrijstaal, antikalkfilter.
Pluspunten:
 • Steriliseerfunctie
 • Warmhoudfunctie
 • De waterkoker is stil en snel
 • Op het display is te zien hoe lang het duurt voordat het water op de juiste temperatuur is
 • 40 °C functie voor babyvoeding
Minpunten:
 • Geen interne theefilter
 • Niet goedkoop
Een slimme waterkoker die te bedienen is vanaf je smartphone. Heel handig als je geen zin hebt om heen en weer te lopen! Hiernaast kun je er met een timer voor zorgen dat de Xiaomi 's ochtends jouw theewater al gekookt heeft, zodat je meteen een kopje thee kan drinken als je wakker bent. De warmhoudfunctie van deze waterkoker houdt je water wel 12 uur lang warm en is dus een geschikt alternatief voor een kokend water kraan. Ook beschikt de Xiaomi over verschillende temperatuurstanden, zodat je de warmte van het water kan aanpassen op het soort thee dat je graag drinkt. Door het strakke design misstaat deze waterkoker niet in je keuken.
More details +
Inhoud 1,5 liter, 1800 watt, kunststof met roestvrijstaal, via de Mi Home app te bedienen vanaf je smartphone en tablet (voor Android of iOS).
Pluspunten:
 • Smart waterkoker met app
 • Instelbare temperaturen
 • Houdt water 12 uur lang warm
 • Schakelt zichzelf automatisch uit
 • Mooi design
Minpunten:
 • Geen anti-kalkfilter
 • Geen ingebouwde theezeef
De recensies liegen er niet om: de Bosch Styline waterkoker is er een van degelijke kwaliteit. Om je thee zo goed mogelijk te kunnen zetten heeft de Bosch 4 verschillende instelbare temperaturen, tussen de 70 °C en 100 °C. Vervolgens kan de waterkoker het water tot 30 minuten lang warm houden. Het water wordt snel gekookt waardoor je er niet lang op hoeft te wachten. De waterkoker heeft een aantal simpele knoppen, waaronder de temperaturen waarop je hem wilt koken, en is daardoor gemakkelijk te bedienen.
More details +
Inhoud 1,5 liter, 2400 watt, roestvrijstaal, waterniveau indicator, kalkfilter, 360° draaibaar.
Pluspunten:
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Instelbare temperatuur
 • Warmhoudfunctie
 • Te zien op hoeveel graden de waterkoker al is opgewarmd vanaf 70 °C
Minpunten:
 • Geen interne theefilter
Deze waterkoker van Trebs is instelbaar op 4 verschillende temperaturen, tussen de 70 °C en 100 °C. Bijkomend voordeel bij het koken van water voor thee is dat er een ingebouwde theefilter in de waterkoker zit. Zo kun je meteen de theebladeren toevoegen waardoor de waterkoker óók een theekan wordt. Door de warmhoudfunctie hoef je het water niet telkens opnieuw op te warmen.
More details +
Inhoud 1,7 liter, 2000 watt, roestvrijstaal en glas, 360° draaibaar.
Pluspunten:
 • Ingebouwde theefilter
 • Instelbare temperaturen
 • Warmhoudfunctie
Minpunten:
 • De waterkoker heeft geen kalkfilter

Overwegingen bij het kopen van de beste thee waterkoker

Omdat iedereen andere wensen heeft, is het belangrijk om van tevoren te weten waar je op wilt letten bij het uitzoeken van de beste theekoker.
Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er een ingebouwde theefilter in de waterkoker zit, zodat je de waterkoker ook als theekan kan gebruiken?

Of vind je het vooral belangrijk dat het water lang warm gehouden kan worden als het eenmaal opgewarmd is? De ene theekoker kan het water namelijk langer warm houden dan de andere.

Wat verder ook belangrijk is, is om te kijken naar extra functies die de waterkoker heeft. Misschien wil je het apparaat niet alleen maar gebruiken bij thee, maar bijvoorbeeld ook voor het opwarmen van babymelk of babyvoeding. In dat geval is het belangrijk om te kiezen voor een waterkoker die water tot 40 °C kan opwarmen.
Of wil je graag  het water laten steriliseren, dan is het goed om te letten op welke waterkoker dit kan.

We kunnen ons voorstellen dat je al gauw kiest voor een goedkope waterkoker, omdat dit nu eenmaal fijn is voor je budget. Maar helaas: goedkoop is duurkoop in dit geval.
Een goedkope waterkoker kan sneller kapot gaan en moet dan worden vervangen. Zo kun je in 5 jaar bijvoorbeeld 3 waterkokers nodig hebben, terwijl je met een kwalitatieve waterkoker voor thee minstens 5 jaar zou moeten kunnen doen.

Wat heel leuk is aan de waterkokermarkt tegenwoordig, is dat de slimme waterkoker is ontwikkeld. De “smart” waterkoker is te verbinden met je smartphone of tablet via een bijbehorende app. Je kan de waterkoker dan van een afstand bedienen, wat in sommige situaties natuurlijk erg handig kan zijn! Stel dat je onderweg bent naar huis en je wilt bij thuiskomst meteen een perfecte kop groene thee kunnen drinken. Dat, en meer, is mogelijk met een slimme waterkoker.

De juiste theewater temperatuur

Houd voor de beste thee de volgende temperaturen aan:

Zwarte thee: 100 °C Expressions smart waterkoker
Groene thee: 80 °C
Witte thee: 90 °C
Groene thee: 80 °C
Oolong thee: 85 °C
Rooibos thee: 100 °C
Kruidenthee: 100 °C

Als alternatief voor een waterkoker, zou je ook eens kunnen kijken naar het aanschaffen van een kokend water kraan. Deze is snel in het gebruik, relatief gemakkelijk te installeren en steeds betaalbaarder. 

Wat je ook kiest, we wensen je veel plezier met je aankoop!

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo