Broodrooster met tosti functie

Ben je op zoek naar een broodrooster met tosti functie? Dat snappen we helemaal! Het is heerlijk om brood te toasten, en brood met kaas is nog veel beter… wij smelten al helemaal weg (en de kaas ook)! 😉

Het voordeel van een broodrooster met tostiklem is dat je er niet alleen toast mee kan maken, maar ook tosti’s. Je hoeft je tosti’s dan niet meer apart klaar te maken in een tosti grill apparaat – dat kost meer ruimte in je keuken – of in de oven (daar wordt het brood droog van).

Daarom hebben we ons best gedaan om voor jou een top 5 lijst samen te stellen met welk broodrooster met tosti functie het beste is, ofwel wat is het beste broodrooster met tostiklem. Daarvoor moet je rekening houden met een aantal factoren. Dat leggen we je hieronder graag uit.

Het beste broodrooster met tostiklem kopen: waar let je op?

Natuurlijk moet je op de eerste plaats controleren of het broodrooster dat je wilt kopen, ook echt bijgeleverde tostiklemmen heeft. En zo niet, of je deze dan los bij kan bestellen. Maar heb je dan eenmaal een broodrooster met tostiklemmen gevonden, dan kun je gaan letten op de kwaliteit van het apparaat, én dus de kwaliteit van de tosti’s die je ermee kan maken.

Zo is het belangrijk dat de tosti’s langzaam genoeg gegaard kunnen worden. Dan zorg je ervoor dat de kaas vanbinnen gesmolten is. En dat het brood niet zwart wordt. Gaat het namelijk te snel, dan heb je aangebrand brood en kaas die nog niet zacht is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Verder is het handig om te kijken naar hoeveel tosti’s je per keer zou willen maken. Maak je tosti’s voor een groot gezin, dan kun je het beste kiezen voor een broodrooster met tosti functie voor minstens 4 personen (4 tosti’s). Een standaard broodrooster heeft namelijk ruimte voor 2 tosti’s of toasts, dus dit is niet onbelangrijk.

Andere functies die handig zijn, zijn bijvoorbeeld een kruimel la – zodat het gemakkelijker is om het broodrooster schoon te houden.
En ook is het handig als er een timer op het apparaat zit. En een ontdooi functie, niet te vergeten! Er zijn zelfs apparaten op de markt die meerdere taken tegelijkertijd kunnen doen, zoals 2 boterhammen ontdooien, én tegelijkertijd twee tosti’s klaarmaken (zie de 4 persoons Princess hieronder).

Daarnaast hebben sommige broodroosters met tostiklem de mogelijkheid om de breedte van de gleuven aan te passen. Zo kun je zorgen dat je stuk brood, je focaccia of je stukje stukbrood altijd in de gleuf met de tostiklemmen past.

Beste keuze:
Kenwood TTM610 broodrooster
Dit is het broodrooster met de meeste functies en de hoogste beoordelingen! Dit broodrooster van Severin is, door de tostiklemmen en de afstelbare gleuven, bij uitstek geschikt om tosti's in te maken. Daarnaast kun je er panini's, bagels en natuurlijk gewoon brood in toasten. Het is geen goedkoop broodrooster, maar je haalt zeker veel functies en kwaliteit in huis met dit apparaat!

In onderstaand overzicht kun je zien welke broodroosters met tosti functie bij ons als beste uit de test zijn gekomen. We hebben de apparaten geselecteerd op bovenstaande kwaliteitseisen. Daarnaast hebben we gekeken naar consumentenbeoordelingen, en beoordeeld of de prijs overeen komt met het aantal aangeboden functies op het apparaat.
Koop het voor jou beste broodrooster met tostiklemmen en geniet van de heerlijke tosti’s!

De broodrooster met tosti functie Top 5:

Dit compacte broodrooster van het merk Princess is prima geschikt om tosti's in te maken. Het apparaat beschikt over bijgeleverde tostiklemmen, zodat je je tosti's gemakkelijk in het rooster kunt laten zakken. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om je brood gewoon te roosteren. Je kan dan kiezen tussen 6 verschillende standen, om je brood snel of langzaam te laten bruinen. Er zit een verwarmingsfunctie op en een ontdooifunctie. Het broodrooster is erg betaalbaar en krijgt prima reviews online. Een goede keuze met een kleiner budget dus!
More details +
Pluspunten:
 • Betaalbaar
Minpunten:
 • De gleuven voor het brood zijn aan de kleine kant, waardoor je soms een stukje van je brood af moet snijden
Een simpel maar effectief broodrooster, deze van Severin. De Severin AT 2516 beschikt over 2 gleuven waar je het brood in kan roosteren. Daarnaast worden er twee tosti klemmen bij geleverd. De buitenkant van het tosti apparaat wordt niet heet, dit wordt ook wel "cool touch" genoemd. Daarnaast zit er een timer op en maakt hij prima tosti's, als het aan reviewers ligt. Ook kun je op het apparaat instellen hoe gebruind je je toast wilt hebben.
More details +
Pluspunten:
 • Goedkoop
 • Warm tosti's langzaam op waardoor het kaas goed smelt
Minpunten:
 • Door het langzame verwarmen, kan het brood wel uitdrogen en harder worden
 • Het apparaat is wat langzamer
Dit broodrooster van Kenwood is onze favoriet als het gaat om broodroosters met tosti functies. Daarnaast beschikt dit apparaat over veel andere functies. Je betaalt er wat voor, maar krijgt er veel voor terug! Het broodrooster beschikt naast tostiklemmen ook over functies om  croissantjes, panini's, bagels, en gewoon brood te toasten. De kwaliteit en het uiterlijk van het apparaat zijn wat ons betreft ook helemaal prima. Het broodrooster heeft een functie waarbij je tussendoor kan kijken hoe het roosteren van je brood verloopt, zonder dat je hem uit hoeft te zetten - een zogenaamde "spiek" functie. Er zit een la voor de kruimels in het apparaat. Je kan het roosterniveau instellen (bruiner of lichter brood) en eenzijdig roosteren is ook mogelijk.
More details +
Pluspunten:
 • Dit broodrooster wordt erg goed beoordeeld door consumenten
 • Instelbare gleuven
 • Meerdere functies
Minpunten:
 • De gleuven voor het brood zijn niet heel diep, waardoor je brood er soms misschien net iets bovenuit kan steken
Dit tostiapparaat en broodrooster van Smeg is een zeer luxe uitvoering. Speciaal voor mensen die meer verwachten van hun broodrooster, en deze niet elke 2 jaar opnieuw willen vervangen. Het begint al bij het uiterlijk van het apparaat: het is mooi afgewerkt, en er is echt nagedacht over het design. Het heeft iets weg van een retro broodrooster, dus dat zal zeker niet misstaan in je keuken. Daarnaast gaat het natuurlijk gewoon om de functies die een tosti broodrooster biedt, en dat is helemaal niet mis bij deze Smeg. Er passen 4 boterhammen (snedes) in of 2 grotere stukken toast. Er zijn 6 bruiningsstanden - van heel bruin tot lichtbruin.  De gleuven zijn breed genoeg voor dikkere plakken brood. Het apparaat kan daarnaast ook eenzijdig toasten, er zit een kruimel-la in en de sleufbreedte is aan te passen. Let wel op: wil je tosti's maken met dit apparaat, dan dien je de tostiklemmen helaas wel los bij te bestellen. Daar krijg je vervolgens natuurlijk wel een hoop kwaliteit voor terug.
More details +
Pluspunten:
 • Groot en stevig apparaat van goede kwaliteit
 • De breedte van de gleuven is aan te passen
Minpunten:
 • De tostiklemmen moeten apart besteld worden
Wil je graag een broodrooster met de mogelijkheid om voor meerdere mensen tosti's te maken, dan is een apparaat met 4 gleuven de beste optie. Dit apparaat van Princess is wat dat betreft volgens ons de beste keuze. Daarnaast is het broodrooster ook te gebruiken voor de helft, dus voor maar 2 sneetjes brood. Het is hierdoor mogelijk om tegelijkertijd te ontdooien, te verwarmen of te toasten (2 opties tegelijkertijd). Er zijn zes verschillende bruiningsstanden, om zowel donkerbruine als lichtbruine toast te maken. En uiteraard beschikt dit broodrooster over vier tostiklemmen, om tegelijk 4 tosti's te kunnen maken!
More details +
Pluspunten:
 • Goed apparaat om meerdere tosti's tegelijk klaar te maken

We hopen dat de bovenstaande top 5 je heeft geholpen bij het kiezen van het beste broodrooster met tostiklem. Mocht je nog vragen hebben, of juist opmerkingen, dan kun je deze onderin deze pagina kwijt via het reactieformulier.

Als je het beste broodrooster met tosti functie hebt kunnen vinden, dan wensen we je vooral heel veel plezier ermee! Je tosti’s zullen vast heerlijk smaken 🙂

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo