Citroenpers of limoenpers: deze zijn sterk en efficiënt

Een citroenpers of limoenpers; het is voor iedereen handig om te hebben. Met een citroenknijper maak je het heel makkelijk om allerlei citrusvruchten uit te knijpen. In plaats van dat dit allerlei onnodige moeite kost, biedt deze uitvinding een goede uitkomst.

Daarbij is niet iedere lemon squeezer even goed als de andere. En dus is het nodig om nog even goed na te denken over je aankoop. In dit artikel nemen we alle relevante informatie over dit product met je door. Hierdoor weet je aan het eind precies waar je aan toe bent. Zo zorgen we ervoor dat je nog lang tevreden gaat zijn met je aankoop. Puur doordat je precies krijgt wat je wilt.

Lees daarom snel verder. We sluiten dit artikel af met een lijstje met de top 5 van dit moment!

Hoe werkt een citroenpers of een limoenpers precies?

Een citroenpers of limoenpers is dus een product waarmee je vrij eenvoudig citrusvruchten uitperst. Aan de hand van dit voorwerp komt al het sap uit de vrucht, waarna je deze opvangt.

Dit is mogelijk doordat je bij een citroenpers met een vaste ‘uitstulping’ te maken hebt. Deze druk je als het ware handmatig de vrucht in, waardoor het sap vrijkomt.

Hoe werkt een citrusknijper

Sap uitpersen met een citroenpers doe je aan de hand van het volgende stappenplan:

 1. Allereerst snij je de vrucht in twee helften. Het is handig om dit recht door het midden te doen.
 2. Vervolgens snij je een klein stukje van de onderkant af, zodat er een opening ontstaat (waar het sap doorheen kan)
 3. Hierna leg je de helft van de vrucht met de schil naar beneden in het gat van de citroenpers.
 4. Zet een kom of glas klaar, waarin je het sap gaat opvangen.
 5. Vervolgens knijp je in de citroenpers in en mik je het stap in de kom of het glas.
 6. Tijd om te genieten!

Wist je dat je vrij veel verschillende vruchten in een citroenpers of limoenpers kunt stoppen? Eigenlijk is het mogelijk voor zo’n beetje alle citrusvruchten. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan:

 • Sinaasappel
 • Citroen
 • Limoen
 • Grapefruit

Een eenvoudige handpers is dus vrij simpel qua gebruik. Je hoeft deze achteraf alleen even schoon te maken. Hierna gebruik je het product probleemloos opnieuw.

De voordelen van een citroenpers of limoenpers

De lemon squeezer komt met vrij veel verschillende voordelen. We hebben het hier ook gewoon over een heel handige keukenaccessoire. Denk bijvoorbeeld aan de volgende handige punten:

 • Zeer compact: Een citroenknijper is van nature zeer compact. Dit heeft alles te maken met het doel van dit product. Je hoeft er alleen maar een vrucht mee uit te knijpen. Hierdoor is het niet nodig om het ontwerp al te moeilijk te maken. Een eenvoudig, compact design is precies waar de meeste mensen naar op zoek zijn. Bovendien zorgt dit ervoor dat je de citroenpers heel makkelijk ergens kwijt kunt. Iedereen heeft wel ergens plek in een bestek-la om dit product in op te brengen. Zo heb je er verder helemaal geen last van.

  Limoenpers ook voor andere vruchten

 • Voor verschillende citrusvruchten: Daarbij is een citroenknijper dus te gebruiken voor verschillende citrusvruchten. Het eerste waar je dan aan denkt, is de citroen. Maar ook de limoen is erg gewild. Bijvoorbeeld bij het maken van speciale drankjes. Er zijn talloze redenen te verzinnen om dit product te kopen. Aan de ene kant vanwege de verschillende citrusvruchten die je erin kwijt kunt. En aan de andere kant vanwege de verschillende situaties waarbij een citroenknijper handig van pas komt.

 • Simpel schoon te maken: Tot slot is de gemiddelde citroenpers of limoenpers heel makkelijk schoon te maken. In veel gevallen is het zelfs geen probleem om deze in de vaatwasser te stoppen. Dat is al helemaal iets waarvan je een glimlach op het gezicht krijgt. Er komt geen onnodige moeite bij kijken om je citruspers weer schoon te krijgen. Je gooit deze gewoon in je vaatwasser en deze komt er prachtig schoon weer uit!
Onze nummer 1 keuze:
Keizer RVS XL citrusknijper
Robuust, van het juiste materiaal gemaakt en veel positieve recensies. Deze citroenpers van het merk Keizer RVS is een prima keuze! Je kunt de pers voor meerdere soorten vruchten gebruiken.

Waarop letten bij de aankoop van een citroenknijper?

Heb je op dit moment dus echt een citroenknijper nodig? Dan willen we alleen nog even aangeven dat er een aantal punten zijn om rekening mee te houden. Door deze in je achterhoofd te houden, weet je zeker dat je het beste product koopt. Aandachtspunten zijn bijvoorbeeld:

 • Materiaal van de citroenpers: Het materiaal van de citroenknijper zegt veel over de kwaliteit. Het is bijvoorbeeld wel fijn om een lange levensduur te hebben. Bij normaal gebruik doe je dan extra lang met het product. Qua materiaal is de beste optie roestvrij staal. Dit is in meerdere opzichten ideaal materiaal voor een lemon squeezer, aangezien het tegen een stootje kan. Wanneer het in contact komt met sap, tast je er de kwaliteit niet mee aan.

  Lemon squeezer met citroen

 • Kan de citroenpers in de vaatwasser? Daarnaast hadden we het eerder al over hoe makkelijk een limoenpers schoon te maken is. Het is dan wel zo handig om voor een optie te kiezen die geschikt is voor de vaatwasser. Hiermee bespaar je jezelf weer een hoop werk. Let er daarom dus specifiek op bij het maken van je keuze. Het scheelt je weer een teleurstelling wanneer je hier achteraf pas achter zou komen.

 • Vangt pitjes op: In veel citrusvruchten zitten pitjes. Over het algemeen vinden we het niet prettig om deze in de sap te hebben. Dankzij de citroenpers komt hier dan ook een einde aan. Dit product vangt de pitjes voor je op, waarna je deze simpel in de prullenbak gooit. Een perfect mechanisme!

 • Kleur: Tot slot is de kleur nog even een puntje van aandacht. Het is misschien niet de belangrijkste eigenschap, maar toch één die je niet over het hoofd moet zien. Vind je het bijvoorbeeld prettig wanneer al je keukenaccessoires bij elkaar passen? Of hecht je juist waarde aan opvallende, fleurige kleuren? Bepaal hoe je tegen deze vragen aankijkt. Qua keuzeopties kom je in ieder geval zeker niet tekort.

Ben je dit lijstje langsgelopen en heb je een duidelijk idee van waar je naar op zoek bent? Dan is het nu hoog tijd om de top 5 erbij te pakken!

De beste lemon squeezer: dit is onze top 5

Aan de hand van de beschreven eisen hierboven, concluderen we dat een aantal opties in deze top 5 horen. Onze top 5 ziet er als volgt uit:

Deze XL Jumbo limoenpers heeft het beste te bieden wat een limoenpers potentieel kan bieden. Zo is deze optie bijvoorbeeld gemaakt van roestvrij staal. Precies het ideale materiaal dus voor dit type product. Bovendien gaat het om een vrij grote variant. Hierdoor is deze geschikt voor veel verschillende vruchten. Van de citroen en de limoen tot aan een sinaasappel en zelfs een kiwi. Met één aankoop heb je zo precies waar je behoefte aan hebt. Een citroenknijper waar je waarschijnlijk nog een groot aantal jaren veel plezier mee kan gaan beleven.
Deze tweede optie uit deze top 5 is een zeer kleurrijk model. Een geelgroene citroenpers die als geen ander uitstraalt dat het om precies dit product gaat. Ondanks dat het door de groene en gele kleuren niet direct opvalt, is deze optie wel gemaakt van roestvrij staal. Je pakt dus ook deze voordelen gewoon mee. Een snel werkende, makkelijk bruikbare fruitpers voor iedereen. En misschien nog wel het mooiste van alles? Deze handmatige fruitpers van metaal stop je gewoon in de vaatwasser wanneer je klaar bent.
Ook deze innovatieve citroenpers is wat ons betreft een goede optie. Dit model komt namelijk met een zeer handige schenkfunctie. Wanneer je dan aan het persen bent, schenk je het sap op een gecontroleerde manier in bijvoorbeeld een glas. Bovendien stop je gemakkelijk 2 stukken fruit tegelijk in deze limoenpers. Daarmee zijn er meerdere redenen om deze optie te overwegen. Gemakkelijk demonteerbaar, gemaakt van roestvrij staal en geschikt om in de vaatwasser te stoppen!
Deze Smartvat citroenknijper rvs is een vrij budgetvriendelijke optie. Een lagere prijs betekent niet altijd dat je ook enorm inlevert op kwaliteit. Zo is ook deze citroenknijper gemaakt van roestvrij staal. Bovendien mag je dit product gewoon in de vaatwasser stoppen. Zo is het geheel binnen een handomdraai weer schoon. Ideaal wanneer je citroenwater wilt drinken, een cocktail maakt of een speciale taart of cake bakt.
De Quality King citruspers met hendel heeft alles wat je zoekt in zo’n fruitpers. Zo ligt de hendel bijvoorbeeld lekker in de hand. Dit maakt het heel makkelijk om kracht uit te oefenen en het sap uit de vrucht te laten lopen. Daarbij is ook deze optie gemaakt van roestvrij staal, waardoor de citruspers bijzonder lang meegaat. Wist je bovendien dat deze keukenaccessoire ook geschikt is voor de vaatwasser? Al met al een terechte plek in deze top 5.

Mocht je in de lijst hierboven nog geen goede optie voor jezelf gevonden hebben, dan kun je via de knop hieronder naar de webshop toe. Daar staan meerdere producten op, waar je uit kunt kiezen. Kan niet missen dus! 

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo