Dubbele douchekop

Een dubbele douchekop is onmisbaar als je comfortabel met 2 personen wilt kunnen douchen. Bijvoorbeeld met je partner of je kind. Er is namelijk niets zo leuk als samen genieten van een warme douche. Als je een dubbele douchekop wilt kopen, dan ga je natuurlijk voor de beste kwaliteit. Maar waar moet een goede 2-persoons douchekop aan kunnen voldoen? En hoe kun je een duo douchekop het beste gebruiken en aansluiten?

Met een 2-persoons douchekop kun je thuis genieten van een ongeëvenaarde wellness. Bijvoorbeeld na een dag werken of een intensieve sporttraining. Je geniet van een ontspannen moment samen of alleen op elk gewenst moment van de dag.

Wat is een dubbele douchekop voor 2 personen?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een dubbele douchekop geschikt voor als je met 2 personen tegelijkertijd wilt kunnen douchen. In plaats van één kop, is een duo douche namelijk voorzien van twee koppen. Zo heb je ieder evenveel water tot je beschikking. Daarnaast kun je met een 2-persoons douchekop ook besparen op het waterverbruik. Natuurlijk kun je met een duo-douchekop nog steeds alleen douchen.

Je ervaart dan nog meer luxe doordat je de koppen apart van elkaar kunt draaien. Je geniet dus van een rijkelijke toestroom van warm water. Uiteindelijk bespaar je met een 2- persoons douchekop dus niet alleen tijd en geld, maar geniet je ook van een ongekende luxe. De koppen van deze duo douches hebben dezelfde aansluiting als enkele douchekoppen. Afhankelijk van het model zijn ze dus geschikt voor elke soort douche.

Een duo douchekop kopen: wat is goede kwaliteit?

Ben je van plan om een duo douchekop te kopen om samen te kunnen douchen? Dan wil je liever niets aan het toeval overlaten als het aankomt op kwaliteit. Een kwalitatief goede duo douchekop heeft een lange levensduur.

Daarnaast zijn de koppen vervaardigd uit het beste materiaal. Omdat je ook gebruik wilt kunnen maken van verschillende waterstralen, moet een goede kwaliteit duo douchekop ook beschikken over meerdere standen. Kwaliteit kun je op nog een aantal manieren onderscheiden. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Verschillende waterstanden: een 2-persoons douchekop van goede kwaliteit heeft vaak ook meerdere afzijdig instelbare standen. Dat is handig, want zo douche je ieder op je eigen favoriete manier. Zo kun je kiezen voor een regenstraal of harde straal. Ben je toe aan een ontspannende massage? Sommige dubbele douchekoppen zijn ook voorzien van een massagestraal. Een duo douchekop van goede kwaliteit kan tot wel 5 verschillende standen hebben. Wil je dit liever niet? Er zijn ook goede 2-persoons douchekoppen met 1 stand.
  • Draaibare douchekoppen: ook de draaibaarheid van de douchekoppen zegt wat over de kwaliteit. Een goede duo-douchekop kun je namelijk apart van elkaar draaien. Zo kun je de persoonlijke ruimte naar wens instellen. Bijvoorbeeld als je wat dichter bij elkaar wilt staan of juist wat meer ruimte wilt behouden. Wil je douchen maar niet je haar wassen? Ook dan biedt een dubbele douchekop van hoge kwaliteit voordelen. Je kunt de koppen namelijk zo draaien dat de waterstralen jouw hoofd niet raken. Je haar blijft dus keurig droog.
  • Brede diameter: goede 2-persoons douchekoppen hebben ook een brede diameter. Zo weet je namelijk zeker dat je samen kunt douchen én volledig onder het warme water kunt staan. Een duo-douchekop van hoge kwaliteit heeft een diameter die kan variëren van 60 tot wel 100 millimeter. Dat zorgt ervoor dat de stralen van de douche je lichaam helemaal bedekken.
  • Verchroomde of kunststof douchekop: ook het materiaal van de douchekoppen moet van hoogwaardige materiaal zijn gemaakt. Je kunt kiezen voor een duo-douchekop van kunststof, maar er bestaan ook verchroomde 2-persoons douchekoppen. Chroom past bij vrijwel elke look. Zo stem je de dubbele douchekoppen dus eenvoudig af op de look van jouw badkamer of douche. Daarnaast is dit materiaal eenvoudig schoon te maken en niet gevoelig voor schimmelvorming of erosie. En dat is natuurlijk wel zo hygiënisch.
  • Aquastop functie: een dubbele douchekop is ook van goede kwaliteit als deze is voorzien van een aquastop functie. Bijvoorbeeld als je tussentijds je haar wilt wassen of je lichaam wilt kunnen inzepen. Als de douchekop is uitgerust met een aquastop functie, dan hoef je de kraan niet uit te zetten. De watertoevoer wordt tijdelijk afgesloten door de draaifunctie op de duo- douchekop. Wil je de shampoo uitspoelen? Dan draai je de knop eenvoudig weer terug.

Een kwalitatief goede douchekop voor 2 personen moet dus aan een aantal eisen kunnen voldoen. Welke jij belangrijk vindt bepaal je natuurlijk zelf. Als je het liefst doucht onder een constante waterstraal, dan hoef je niet na te denken over een dubbele douchekop met meerdere standen. Dat geldt natuurlijk ook voor de aquastop functie. De draaibaarheid en de diameter van de douchekop zijn wel van belang als je met 2 personen wilt kunnen genieten van een aangename douche ervaring.

Deze simpele dubbele douchekop van het merk Samendouchen is een prima en basic keuze. Je kunt deze douchekop voor zowel twee personen, als in je eentje gebruiken.

Extra tips voor het aansluiten en gebruiken van een dubbele douchekop

Het aansluiten van 2-persoons douchekoppen is heel eenvoudig. Dat komt omdat deze douchekoppen maar één aansluiting bevatten. Je sluit ze dus op dezelfde manier aan als een éénpersoons douchekop. Veel duo douchekoppen hebben zelfs een universele aansluiting. Dat betekent dat ze op vrijwel alle soorten slangen passen. Natuurlijk is het wel verstandig om dit bij de aankoop even te controleren. Een 2-persoons douchekop kun je tevens in dezelfde houder plaatsen. De diameter van de stang is namelijk even breed.

Over het waterverbruik hoef jij je geen zorgen te maken. Een duo-douchekop verbruikt namelijk niet meer water dan een normale douchekop dat zou doen. Dat komt door de slimme geïntegreerde drukverdeling. Je ervaart een krachtige straal zonder dat je dit terugziet op de afrekening van het waterverbruik. Als je kiest voor een duo-douchekop, hoef je niet persé te beschikken over een ruimte badkamer of douchecabine. Hoewel je de stralen wat breder kunt zetten, neemt een 2-persoons douchekop niet meer ruimte in beslag.

Het gebruiken van een dubbele douchekop spreekt misschien voor zich. Toch kun je ook handig gebruik maken van de draaibaarheid van de douchekoppen. Door de koppen apart van elkaar te draaien, bepaal je zelf de breedte van de waterstralen. Je kunt ze uiteen zetten voor wat meer persoonlijke ruimte, maar ook zijdelings naar elkaar toe draaien. Dat is vooral handig als je alleen wilt douchen maar niet je haren wilt wassen.

Jouw lichaam wordt dan vanaf 2 kanten besproeid terwijl je hoofd droog blijft. Een duo-douchekop met aquastop gebruik je als je de watertoevoer tijdelijk wilt stopzetten maar de kraan niet wilt uitdraaien. Bijvoorbeeld als je een haarmasker, shampoo of douche lotion wilt laten inwerken.

We hopen dat je hiermee iets meer te weten bent gekomen over duo douchekoppen! Met deze info kun je vast een goede keuze maken wat betreft je aankoop. 
We wensen je veel doucheplezier toe!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo