Eiersnijder: deze werken goed en gaan het langst mee

De eiersnijder mag eigenlijk in geen enkel huishouden ontbreken. Bijna iedereen is wel een fan van zo nu en dan een gekookt eitje. De beste eiersnijder zorgt er dan voor dat je deze heel makkelijk in meerdere stukjes snijdt.

Daarbij is het wel belangrijk om op de hoogte te zijn van alle relevante informatie over de eiersnijder. Denk dan bijvoorbeeld aan hoe dit product precies werkt, welke soorten er zijn en waar op je moet letten bij de aankoop ervan. Bovendien sluiten we af met de ultieme top 5. Zo weet je na het lezen van dit artikel precies wat je moet doen!

eiersnijder rvs

Welke soorten eiersnijders zijn er?

Belangrijk om hierbij niet te vergeten, is dat er verschillende soorten eisnijders zijn. Wanneer je echt tevreden wilt zijn met je aankoop, moet je natuurlijk wel de juiste hebben. In de basis kunnen we de volgende soorten eiersnijders onderscheiden:

 • Eiersnijder rvs.
  De eiersnijder van roestvrij staal heeft een goede reputatie. Een stevige optie met een modern uiterlijk. In veel gevallen is dit het gewenste alternatief ten opzichte van een plastic eiersnijder.

 • Professionele eiersnijder.
  Dan is er ook de professionele eiersnijder. Een eiersnijder is niet iets wat we alleen thuis in de eigen keuken gebruiken. Ook restaurants, hotels en andere ‘professionele’ bedrijven hebben hier behoefte aan. Een specifieke, professionele variant is daarom altijd populair.

 • Eiersnijder met mesjes.
  Bij veel eiersnijders gebruikt de producent scherpe draden om het ei mee te snijden. Echter is het ook mogelijk om voor de eiersnijder met mesjes te kiezen. Er zijn dan kleine mesjes die de draden vervangen. Deze zijn dan dus nog net wat scherper en effectiever. Wel moet je hier voorzichtig mee omgaan!

Voordelen van de beste eisnijder

De eiersnijder is niet voor niets zo populair. Dit relatief simpele product heeft gewoon veel te bieden. Zo spelen de volgende voordelen een grote rol:

 • Een goed product bespaart tijd. 
  Misschien wel het grootste voordeel van de beste eiersnijder; je bespaart er flink wat tijd mee. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je een lekkere salade maakt met 5 eitjes. Je stopt deze achter elkaar in de eiersnijder en met één beweging snij je de eitjes in plakjes. Wanneer je dit 5 keer op rij doet, levert dit een forse tijdsbesparing op. Meer gemak is iets waar we allemaal blij van worden!

 • Maak perfecte plakjes. 
  Daarnaast levert het ook een perfect resultaat op. De draden of mesjes waarmee je het ei snijdt, zijn kaarsrecht. Bovendien zijn ze erg dun. Hierdoor snij je perfect rechte stukjes ei. Het is een veel beter resultaat dan wanneer je dit zelf met de mes zou doen. Bovendien komt het eigeel dan vaak los van het eiwit. Daar is bij een eiersnijder geen sprake van.

 • Gemakkelijk schoon te houden. 
  Wist je bovendien dat een eisnijder makkelijk schoon te houden en te maken is? In principe blijven er namelijk maar heel weinig stukjes ei achter in het product. En is dit wel het geval? Dan is het vaak geen probleem om deze in de vaatwasser te stoppen. Het geheel is dan binnen een handomdraai alweer schoon.

 • Ook handig voor andere etenswaren. 
  Een leuk bijkomend voordeel waar lang niet iedereen van op de hoogte is; je kunt ook andere etenswaren snijden met een eiersnijder. Zo moet je denken aan aardbeien, kiwi’s, champignons, gekookte aardappelen en banaan. Welke stukken fruit of groente kun jij verder nog verzinnen om in de eiersnijder te stoppen?
Onze nummer 1:
Dremdo 3-delige eiersnijder
Een goed werkende, scherpe eiersnijder inclusief eierwekker en eierprikker. De eisnijer heeft meerdere vormen waartussen je kan kiezen en het product kan in de vaatwasser.

Waarop letten bij aankoop eiersnijder?

Bij de aankoop van een eiersnijder is er sprake van een aantal punten om rekening mee te houden. Het is namelijk niet zo dat iedere optie even goed is. Er is soms flink wat verschil in kwaliteit en qua handige eigenschappen. Hou daarom de volgende punten in het achterhoofd bij het doen van je aankoop:

 • Plastic, RVS of aluminium?
  Het materiaal van de eiersnijder is een belangrijk punt van aandacht. Zoals we eerder al zeiden, is roestvrij staal een voorbeeld van zeer goed materiaal. Het gaat dan om de draden of mesjes. Voor het ‘omhulsel’ is aluminium een aan te raden materiaal.

  Het is maar net waar je waarde aan hecht – ook plastic kan handig zijn. Kies je graag voor stevigheid en een lange levensduur? Dan is de combinatie van rvs en aluminium waarschijnlijk een slimme keuze. Hecht je meer waarde aan een licht product qua gewicht? Dan is een plastic optie slimmer.

  Eiersnijder met mesjes

 • Verschillende vormen.
  Wat we tot op heden nog niet hebben besproken; sommige eisnijders geven verschillende opties qua snijvorm. Je snijdt de stukjes ei dan bijvoorbeeld in plakjes, partjes of extra kleine stukjes. Ideaal
  om in verschillende situaties altijd de juiste vorm van het ei klaar te maken.

 • Wel of niet geschikt voor vaatwasser.
  Check tot slot altijd even of de eiersnijder geschikt is voor de vaatwasser. Hiermee bespaar je jezelf gewoon een hoop werk. In plaats van dat je het product zelf schoon moet maken, laat je dit over aan je apparatuur. Het goede nieuws is dat veel fabrikanten hier tegenwoordig rekening mee houden.

Zo weet je op dit punt eigenlijk alles wat er over de eiersnijder te leren valt. Het is dan ook hoog tijd om de verschillende productopties erbij te pakken. Op naar de top 5!

De beste eiersnijder: Dit is onze top 5

Door ons onderzoek zijn we tot een mooie top 5 met eisnijders gekomen. Dit is het beste van het beste wat op dit moment verkrijgbaar is:

De 1e optie in deze top 5 is meteen een 3-delig exemplaar. Dit betekent dat er 3 verschillende vormen zijn waarin je deze eiersnijder kunt snijden. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld partjes of hele kleine stukjes nodig hebt. Bovendien is het product gemaakt van roestvrij staal en vaatwasserbestendig. Zo gaat de eiersnijder niet alleen heel lang mee, maar hou je deze heel simpel schoon. De ideale optie voor iedere liefhebber van een heerlijk gekookt eitje!
Deze Westmark Duplex Eiersnijder is een zeer degelijke optie. Een simpel ontwerp, gemaakt van aluminium en roestvrij staal. Zo is het een vaatwasserbestendige eiersnijder. Aangezien het een product van het bekende merk Westmark is, kies je automatisch voor een stukje betrouwbaarheid. Je weet dat deze flink wat jaren meegaat. En met een lengte en breedte van 13,5 bij 7,9 cm berg je het geheel makkelijk op. Zo is het een keukenaccessoire waar je alleen maar voordeel van hebt.
Deze eiersnijder in de lijst is er opnieuw eentje van Westmark. Het gaat hier om een speciale uitgave; een eiersnijder met rvs mesjes. In plaats van draden, zitten hier dus echt kleine mesjes in. Hierdoor is het een stevige, daadkrachtige eiersnijder. Ook perfect om bijvoorbeeld champignons mee te snijden. Dankzij een speciale levensmiddelencoating is dit een zeer veilig product!
Dit 3 in 1 multifunctionele keukenhulpmiddel verdient absoluut een plek in deze top 5. Het is een zeer moderne, innovatieve tool, waarmee je je eieren eenvoudig in verschillende vormen snijdt. Zo komt dit model met 3 opzetstukken. Je creëert hiermee voor ieder gerecht de perfecte stukjes ei. En dan kun je de eiersnijder na gebruik nog gewoon in de vaatwasser stoppen ook. Het ideale hulpmiddel voor in iedere keuken. Is dit precies wat je nodig hebt?
De Leifheit ComfortLine Eisnijder Combi is een optie met meerdere snijvormen voor het ei. Met dit product snij je je ei eenvoudig in partjes of in plakjes. Zo heb je net wat meer vrijheid dan bij een standaardmodel. Bovendien is dit een eiersnijder met antislip. Hierdoor gebruik je deze net wat veiliger dan bij sommige alternatieven. Om al deze redenen dus zeker een optie om te overwegen. En een leuk extraatje? Veel mensen snijden ook aardappelen, champignons en aardbeien met dit model.

Hoe werkt een eiersnijder precies?

Om te beginnen, kijken we even naar de werking van de eiersnijder. Dit is eigenlijk best makkelijk te omschrijven.

Een eiersnijder is een echte keukenaccessoire. Het is een product waarin je duidelijk een legvorm voor een ei ziet. Aan de hand van het volgende stappenplan gebruik je dit materiaal op de juiste manier:

 1. Kook een ei.
 2. Haal de schil van de ei af.
 3. Leg het ei in de eiersnijder.
 4. Beweeg het gedeelte met de draden/mesjes naar beneden en druk deze door het ei heen.
 5. Je plakjes ei zijn klaar om op te eten!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo