Elektrisch broodmes

Een elektrisch broodmes is een echte must-have in deze tijd. Het is namelijk niet alleen makkelijk om je brood mee te snijden, maar het is ook nog eens vlot en gaat vaak veel rechter dan wanneer je het handmatig zou doen. Bovendien is het geschikt voor nog veel meer andere handige voedingsmiddelen die je met dit mes met gemak kan doorsnijden zonder enige moeite ervoor te hoeven doen.

In dit artikel kijken we naar het beste elektrische mes en waar je allemaal rekening mee kan houden wanneer je er eentje uitzoekt. Ook kijken we naar de verschillende soorten broodmessen en welke eigenschappen ze allemaal hebben.

Waarom kiezen voor een elektrisch broodmes?

Hoewel ze nu weer in opkomst zijn, bestonden elektrische broodmessen al veel eerder. Het eerste mes kwam uit 1939, maar sindsdien zijn ze steeds geavanceerder geworden en beter in het snijden van verschillende voedingsmiddelen. Het gebruik van een elektrisch broodmes heeft vele voordelen ten opzichte van een gewoon mes. Wij leggen je hieronder uit om welke voordelen het gaat.

 • Het kost minder tijd

Wanneer je brood hebt met een erg knapperige korst, of een wat taaier stuk vlees, dan kan het soms wat tijd kosten om er goed plakken van af te kunnen snijden. Met behulp van een elektrisch mes voor brood hoef je je hier geen zorgen meer om te maken. Doordat het mes zelf voor de kracht zorgt, hoef jij alleen maar te zorgen dat je het mes op de juiste plek houdt. Het mes doet de rest en zo kan je makkelijk tijd besparen, wat zorgt voor minder haast om het eten op tafel te zetten of om naar je werk te gaan.

 • Een elektrisch broodmes heeft meer kracht dan een gewoon mes

Waar je bij een gewoon broodmes zelf kracht moet zetten tijdens het snijden, zorgt een elektrisch broodmes ervoor dat je dat niet meer hoeft te doen. Afhankelijk van de wattage van het apparaat, zit er best wat kracht in zo’n mes welke je kan gebruiken voor de meest lastige snij klussen!

 • Het is veiliger

Het lijkt erg tegenstrijdig, een elektrisch mes dat veiliger is dan een gewoon mes, maar het is in veel gevallen echt waar! Doordat je zelf veel minder kracht hoeft te zetten, is de kans een stuk kleiner dat je uitschiet of het mes verkeerd neerzet. Ook kan je je handen op een andere plek neerzetten omdat het mes het werk doet, in plaats van jij. Zo voorkom je ongelukken in de keuken!

 • Je krijgt betere resultaten met een elektrisch mes voor brood

Een elektrisch broodmes is bovendien ook een stuk accurater dan een handmatig mes. Dit komt door de snelheid waarop het mes snijdt. Normaal gesproken ga je vrij langzaam omdat je het zelf moet doen. Het gevolg hiervan is dat er meer mogelijkheden zijn voor het mes om de verkeerde kant op te snijden. Wanneer je een elektrisch mes op de juiste plaats houdt en aanzet, zal deze in één richting doorsnijden. Houd je het mes op de goede plek? Dan heb je dus ook direct een beter resultaat dan wanneer je het zelf zou moeten doen.

Welke soorten elektrische broodmessen zijn er?

Het beste elektrische mes kiezen kan best een lastige opgave zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten messen met elk hun eigen eigenschappen. Daarom hebben we hieronder een lijstje gemaakt met de meest voorkomende messen en wat hun eigenschappen zijn, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

 • Draadloze elektrische broodmessen

Draadloze elektrische messen zijn messen zonder snoer die je moet aansluiten op het stopcontact. Ze hebben daarentegen een batterij die ze voorziet van stroom. Draadloze messen zijn handig om mee te nemen voor onderweg of op een plek waar weinig elektriciteit beschikbaar is.

 • Messen met snoer

Deze messen hebben juist geen batterij, maar gebruiken elektriciteit via het stopcontact. De lengte van het snoer kan hierbij variëren van een korte lengte die je direct naast het stopcontact moet gebruiken tot een langere variant die je gemakkelijk naar de gewenste plek kan bewegen.

 • Het type blad van het mes

Het mes zelf komt in verschillende vormen. Zo heb je een variant dat geschikt is voor het snijden van brood, cake en taart. Er bestaat echter ook een variant die juist beter geschikt is voor vlees of zachte broodjes. In beide gevallen kan je de messen ook voor andere doelen gebruiken, maar functioneren ze het beste in voor voorbestemde doel.

 • Het type handvat van het elektrisch broodmes

Er bestaan ook verschillende soorten handvatten voor het elektrische broodmes. Een dun en lang handvat is geschikt voor lichte klussen en een dikker handvat zorgt juist voor meer stevigheid bij een zwaardere klus. Het is ook belangrijk om hierbij op je eigen handen te letten, want je moet het handvat wel comfortabel kunnen vasthouden en bedienen wanneer dat nodig is.

Onze top 5 beste broodmessen

Nu dat je alle bovenstaande informatie hebt kunnen doornemen, is het tijd om het perfecte elektrische broodmes voor je uit te zoeken. Op basis van reviews hebben wij een top vijf samengesteld met de 5 beste elektrische broodmessen van dit moment. Bij elk mes kijken we naar de specifieke eigenschappen van dit mes, de prijs en het materiaal. Kies degene die het beste bij je past!

Het elektrische broodmes van Rommelsbacher is perfect voor mensen die graag multifunctionele apparatuur in de keuken willen hebben. Het heeft namelijk twee functionele bladen, waarvan er één geribd is en de ander is glad. Ook slaat dit mes automatisch af wanneer er iets niet helemaal goed gaat, wat helpt om (ongewenste) ongelukken in de keuken te voorkomen. Het apparaat heeft een snoerlengte van ongeveer 1,40 meter en een trillingsarme motor die het makkelijker maakt om te snijden. De messen zijn afneembaar en zijn geschikt om in de vaatwasser te reinigen.
Het beste elektrisch broodmes van Graef is speciaal voor de onhandige mensen onder ons. Dankzij de bijgeleverde vingerbeschermer is de kans erg klein dat je jezelf snijdt. Daarnaast heeft de motor van dit mes ook een handige veiligheidsschakelaar. Ook dit mes heeft een stroomaansluiting via een kabel, maar dat is geen probleem dankzij de comfortabele lengte. Vooraan op het apparaat heb je een releaseknop voor het mes, wat handig is om deze los te koppelen wanneer je hem wil verwisselen, schoonmaken, of wanneer er iets niet helemaal goed gaat. Heb je bevroren producten? Geen zorgen! Dit apparaat wordt namelijk geleverd met een handig mes speciaal voor diepvriesproducten.
Het mes van Clatronic is een echte topper! Dankzij zijn krachtige 150 Watt, tril- en geluidsarme motor, zet je binnen no-time een volledig gesneden brood op tafel. Daarnaast bevat het apparaat dubbele messen die ideaal zijn om door het lastige snijwerk heen te gaan. Wil je het mes schoonmaken? Dan is dat ook geen probleem! Met een druk op de knop laat het mes los en kan je deze gemakkelijk in de vaatwasser wassen. Het is namelijk van roestvrijstaal gemaakt en speciaal getand om tegen de vaatwasser te kunnen.
Tefal levert vrijwel altijd betrouwbare producten en is nu ook weer succesvol geweest met het elektrisch broodmes. Wat dit mes heel speciaal maakt is dat het zelf slijpend is. Je zal deze dus zelf niet hoeven te slijpen, dat gebeurt tijdens het gebruik. Dankzij de veiligheidsgrip kan je op een veilige en gemakkelijke manier door je eten heen snijden zonder bang te zijn dat je jezelf raakt. Je handen zitten namelijk bovenop het apparaat en komen niet in de buurt van het mes.
Ten slotte hebben we het elektrisch mes voor brood van Severin. Dit apparaat let erg op de veiligheid van de gebruiker. Zo zitten je vingers en handen namelijk uit de buurt van het mes tijdens het gebruik, heb je een speciale vingerbeschermer, een veilige drukknopschakelaar en een handige knop om het mes los te koppelen zonder deze zelf aan te hoeven raken. Het mes zelf is ook goed functioneel en volledig vaatwasserbestendig. Je zal absoluut geen moeite hebben met het snijden van een heerlijk zelfgebakken brood op een frisse zondagochtend. Geniet ervan!

Een elektrisch broodmes kopen: waar moet je op letten?

Er zitten dus ontzettend veel voordelen verbonden aan het gebruik van een elektrisch mes, maar het gebruik van een elektrisch mes voor brood heeft ook punten waar je goed op moet letten. Deze punten zijn voornamelijk afhankelijk van je eigen voorkeuren en wensen bij het gebruik, daarom is het erg belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je op zoek gaat naar een elektrisch broodmes voor bij jou in de keuken.

 • Ze zijn minder draagbaar

Hoewel elektrische messen erg voordelig zijn in het gebruikt, hebben ze een nadeel: ze werken op elektriciteit. Veel elektrische messen maken gebruik van een snoer dat je in een stopcontact moet steken. Dat betekent dat wanneer je aan het kamperen bent of geen stopcontact in de buurt hebt, het erg lastig is om het mes te gebruiken. Er bestaan ook messen die op batterijen werken. Deze zijn makkelijker om mee te nemen voor onderweg, maar je loopt altijd de kans dat de batterijen leeg zijn en je deze niet zo snel kan vervangen.

 • Je hebt in het begin mogelijk minder controle

Zeker in het begin zal je flink moeten wennen aan het gebruik van een elektrisch mes. Door de kracht van de elektriciteit heb je namelijk minder controle over het mes en kan het nog wel eens verkeerde bewegingen maken. Met wat oefenen is het echter makkelijk om onder de knie te krijgen. Wel is het belangrijk om kinderen niet zomaar gebruik te laten maken van een elektrisch broodmes en als zij dit wel doen, doe het dan alleen onder toezicht.

 • Je krijgt te eventueel maken met storingen of foutjes

Net als alle andere elektrische apparaten, kan een elektrisch mes voor brood ook te maken krijgen met storingen of foutjes. Soms zit er een kruimel vast in het mechanisme, waardoor het mes niet lekker voortbeweegt. Soms is het snoer beschadigd waardoor hij geen stroom meer krijgt. Deze problemen zijn in principe redelijk makkelijk op te lossen. Let er hierbij wel op dat je alleen aan het mes zit wanneer deze uit het stopcontact is. Wanneer deze er nog in zit, kan je een schokje krijgen of springt het mes aan terwijl je bezig bent met het blad en dat wil je natuurlijk niet hebben.

 • Een elektrisch mes voor brood is minder goed met smalle stukjes

Een elektrisch broodmes is ideaal voor het snijden van plakken of stukken van een maaltijd of voedingsmiddel. Het is echter een stuk onhandiger wanneer je vormen wil snijden, zoals uit een taart. Door de grootte en de snelheid van het mes, is het lastig om scherpe bochten te maken of om kleine stukjes te snijden. Je kan hiervoor toch beter voor een handmatig mes(je) kiezen als je van plan bent om allerlei vormen uit te snijden.

Mocht je hier je toekomstige mes niet tussen kunnen vinden? Druk dan op de knop om door te gaan naar onze webshop met nog veel meer opties!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo