Elektrisch droogrek

Je kent het vast: je hebt je kleding te drogen gehangen, maar na een paar uur lijkt het nog steeds druipend nat. Wat nu? Een goede oplossing hiervoor is een elektrisch droogrek. Je kan hiermee namelijk je was drogen zoals je altijd doet, maar dit apparaat verwarmt de kleding via de stangen, waardoor het een stuk sneller droogt.

Een verwarmd droogrek is helemaal niet zo prijzig en past in elk huis, zeker omdat het een standaard droogrek met gemak vervangt. Het is daarom een goede investering voor je huishouden om hier gebruik van te maken. In dit artikel kijken we naar de voordelen van het investeren in een elektrisch wasrek en hoe het werkt. Ook laten we zien waar je op moet letten bij het aanschaffen van een droogrek en geven we je een top 7 mee met de beste producten. 

Een elektrisch droogrek of verwarmd wasrek kiezen: welke voordelen heeft dit?

Een gewoon droogrek heeft vaak al voordelen ten opzichte van een droger, maar wist je dat een elektrisch droogrek nog veel meer voordelen heeft? Dit handige apparaat zal het huishoudelijke werk namelijk een stuk makkelijker en sneller maken dan je gewend bent. Twijfel niet langer en lees snel door alle voordelen!

  • Het is goedkoper dan een droger

Tijd is geld en dat weten de meeste werknemers maar al te goed. Daarom is een elektrisch wasrek veel goedkoper dan een droger. Een droger kost namelijk veel in één keer, en vraagt daarnaast ook nog extra energiekosten elk jaar. 

Elektrisch rek voor drogen kleding

  • Het is beter voor je gezondheid

Wist je dat het drogen van kleding binnenshuis slecht voor je gezondheid kan zijn? Door het vocht van de kleding, wordt de kamer ook vochtiger, wat een goede broeiplek is voor bacteriën en schimmels. Een verwarmd wasrek droogt je kleding veel sneller, waardoor de kamer minder lang vochtig is en bacteriën dus ook minder snel de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen.

  • Neemt weinig ruimte in beslag

Waar een droger een flink groot deel van je kamer in beslag neemt, is een verwarm droogrek erg ergonomisch in het gebruik. Wanneer je het namelijk niet nodig hebt, kan je het droogrek namelijk makkelijk opvouwen en ergens tegenaan zetten. Zo staat het uit de weg en kan je de ruimte voor andere dingen gebruiken. Wanneer je hem wel gebruikt, klap je hem uit tot de gewenste grootte en ga je aan de slag.

  • Het is energiezuinig

Tegenwoordig heb je drogers met een speciaal A++ label. Deze zouden extra zuinig zijn in hun energieverbruik. Toch is een elektrisch wasrek vaak nog zuiniger. Het verbruikt namelijk veel minder dan een droger en, wanneer je deze niet gebruikt, verbruikt het ook niks in ruststand omdat je dan toch de stekker uit het stopcontact haalt. Zo verbruik je minder energie in huis, maar heb je wel snel droge kleding.

Hoe werkt een elektrisch droogrek?

In principe werkt een elektrisch droogrek hetzelfde als een normaal droogrek. Je klapt het namelijk uit en je kan er kleding overheen hangen om te drogen. Het verschil is echter dat dit verwarmde rek bestaat uit allerlei buizen met ingebouwde verwarmingselementen. Wanneer je de stekker in het stopcontact steekt, warmen deze buizen langzaam op tot ze de juiste temperatuur bereiken.

Door de warmte die van de buizen afkomt, droogt je kleding sneller. Dit komt omdat het droge warmte is. Het onttrekt het vocht uit de kleding, zodat er een droge stof overblijft. Tegelijkertijd helpt dit bij het drogen van de lucht rondom het droogrek, zodat je geen benauwde kamer overhoudt.

Waar kun je op letten bij het kopen van het beste elektrische droogrek? 

Naast dat een droogrek veel voordelen heeft voor bij jou in huis, zijn er ook dingen waar je goed op moet letten wanneer je je aankoop doet. Dit komt omdat er verschillende elektrische droogrekken op de markt zijn die allemaal bepaalde eigenschappen hebben. Afhankelijk van jouw wens en huishouden, past het ene droogrek dus beter bij je dan het ander. Daarom hebben wij hieronder een aantal onderwerpen beschreven waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van een droogrek voor bij jou in huis.

  • De grootte

Woon je met z’n tweeën of juist met een gezin van vijf? Twee mensen hebben namelijk minder ruimte nodig om hun kleding op te hangen dan een gezin met (kleine) kinderen die regelmatig hun kleding vies maken. Daarom is het belangrijk om te letten op de grootte van het elektrische wasrek. Bovendien is het handig om te weten of het rek überhaupt past in de kamer waar je het wil plaatsen.

  • Het vermogen

Hoewel een elektrisch droogrek vaak minder stroom verbruikt dan een droger, is het toch goed om te weten wat het vermogen van dat rek is. Sowieso ook omdat het vermogen een indicatie is van de snelheid waarop je kleding droogt. Een hoger vermogen kan meer warmte geven waardoor je kleding sneller droogt dan wanneer je een laag vermogen hebt met slechts een beetje warmte. Wil je graag snel droge kleding? Koop dan een elektrisch droogrek met een hoog vermogen.

  • Binnen of buiten

Sommige elektrische droogrekken zijn ook geschikt om buiten neer te zetten, wanneer je toch zoveel mogelijk vocht in je huis wil vermijden. Deze rekken hebben een speciale behuizing waardoor het niet gaat roesten wanneer het in contact komt met de buitenlucht. Vaak kosten deze droogrekken wel iets meer, maar je krijgt er dan ook wel wat voor terug.

  • Maximale belasting

Hoewel een rek erg groot kan zijn, is het ook handig om te kijken naar de maximale belasting. Sommige rekken kunnen namelijk flinke gewichten aan, wat ze perfect maakt voor handdoeken, winterkleding of beddengoed. Anderen kunnen slechts een lichte lading aan, waardoor ze dan beter geschikt zijn voor t-shirts, tops en broeken. Kijk dus goed naar de maximale belasting van het elektrische droogrek voordat je een keuze maakt.

Onze top 7 beste verwarmde elektrische wasrekken

Nu is het zover, je hebt alle voordelen doorgenomen en het elektrisch droogrek review doorgenomen. Nu hebben wij een top 7 voor je met de beste droogrekken op dit moment. Elk rek heeft weer eigen speciale eigenschappen waardoor je de beste keuze voor bij jou in huis kan maken. Wacht niet langer en neem ze snel door!

Heb je iets meer te besteden, dan is dit elektrisch wasrek van Innovagoods een goede optie. Het droogrek bevat 30 verwarmde staven, wat meer is dan het gemiddelde elektrische droogrek. Hierdoor kun je ook de grotere hoeveelheden was sneller laten drogen. Wat extra handig is aan dit rek is de speciale houders voor het drogen van schoenen - extra prettig als je bijvoorbeeld natte schoenen hebt door een regenbui. De temperatuur is maximaal zo'n 50 á 55 graden. Het rek is ook nog eens in te klappen en dus gemakkelijk op te bergen. Een goede optie wat ons betreft!
Dit elektrische droogrek van Herzberg is extra geschikt voor grotere families of wasladingen. Dit is een erg zuinig apparaat, het verbruikt namelijk evenveel stroom als een gloeilamp. Het apparaat heeft twee zogenoemde vleugels die je kan uitklappen waarop je extra was kan hangen. Ook dit rek is makkelijk op te bergen doordat je deze volledig kan inklappen wanneer je er klaar mee bent. Dankzij het lange snoer, kan je het rek ook op redelijke afstand van een stopcontact neerzetten, zodat je genoeg speling hebt met de plaatsing van het apparaat.
Dit elektrisch droogrek van het merk Silvergear is gemakkelijk in gebruik en heeft een stabiele temperatuur (tot 50 graden Celcius). Hierdoor droogt je was geleidelijk, zonder dat de temperatuur te hoog en dus gevaarlijk wordt. Het wasrek beschikt over 20 verwarmde buizen en is gemakkelijk met een schakelaar aan of uit te zetten. De online klantreviews zijn goed, en daarbij geeft de verkoper ook nog 2 jaar fabrieksgarantie op het product. Een prima keuze dus!
Dit elektrische droogrek is perfect voor mensen die graag in één keer veel was willen ophangen. Het heeft namelijk een totaaloppervlakte van wel 21 meter. Ook kan het tot 15 kilo aan wasgoed houden in één keer. Je kan er dus voor kiezen om een flinke kledingwas te drogen, of juist wat beddengoed op te hangen. Het droogrek is 1,44 meter hoog en heeft zelf een gewicht van 8 kilo. Je kan het opklappen wanneer je klaar bent met het gebruik om makkelijk ergens anders weg te zetten. Door middel van een knop op een van de stangen, zet je het apparaat aan.
Dit elektrische droogrek heeft geen verwarmde stangen, maar blaast juist droge lucht tegen de kleding aan waardoor het sneller droogt. Dankzij dit design, verbruikt het extra weinig stroom. Het apparaat heeft daarom ook slechts een vermogen van 24 Watt. Je kan wel veel kleding kwijt op het elektrisch wasrek. Het kan maximaal 20 kilo dragen en heeft twee aparte rekken die boven elkaar hangen.
Ten slotte hebben we nog een net iets ander design voor je. Deze draagbare droger is namelijk een perfecte oplossing voor de grote droogklussen in huis. Heb je echter weinig ruimte? Dan kan je deze ook weer makkelijk opbergen. Het heeft een vermogen van wel 1000 Watt en kan tot 10 kilo in één keer drogen. Ook wordt dit apparaat een stuk warmer dan de meeste droogrekken. Het kan namelijk tot wel 70 graden verhitten. Zo is je kleding extra snel droog.

Heb je je perfecte product er nog niet tussen kunnen vinden? En zou je graag verder zoeken naar elektrische droogrekken? Klik dan op onderstaande knop om door te gaan naar de webshop. Veel winkelplezier!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo