Elektrische deken 2 personen

Het koude seizoen komt er weer aan en dat betekent dat het tijd wordt voor een elektrische deken voor 2 personen! Met deze deken houd je namelijk niet alleen jezelf warm, maar ook je partner, kind, vriend(in) of wie dan ook. 

Een 2 persoons elektrische deken heeft meerdere voordelen ten opzichte van een gewone deken, of zelfs een eenpersoonsdeken. Welke voordelen dat zijn zullen we in dit artikel gaan behandelen. Ook is het handig om goed te letten op alle functies van de beste elektrische deken zodat je zeker weet dat degene die je aanschaft perfect bij je past. 

Een elektrische deken voor 2 personen: de voordelen op een rijtje

Het aanschaffen van een tweepersoons elektrische deken heeft, naast dat het je goed warm houdt, meerdere voordelen ten opzichte van een reguliere deken. Bekijk hier de voordelen:

 • Energiebesparend

Waar je normaal gesproken de verwarming de gehele nacht aan zou hebben, zorgt een elektrische deken ervoor dat je gemakkelijk en snel opwarmt. Hierdoor hoef je minder in huis te stoken en bespaart het op de lange termijn stookkosten in huis. Een dubbele elektrische deken vraagt zo’n 120 watt, wat een stuk minder is dan om je verwarming de hele nacht aan te hebben staan. Daarnaast schakelen veel elektrische dekens automatisch uit na een bepaalde tijd, waardoor er geen overbodige stroom gebruikt wordt. De dekens blijven na uitschakeling vaak nog een aantal uur warm

 • Gelijkmatige warmteverdeling

Een elektrische deken voor 2 personen heeft over de gehele deken warmtepunten zitten waardoor je op elke plek evenveel warmte krijgt. Bij een gewone deken is dit niet het geval, omdat de isolerende eigenschappen alleen de warmte van je lichaam vasthouden en niet verdelen over de koelere plekken van je lichaam. 

 • Knus

Naast dat een elektrische deken lekker warm is, is het ook erg knus om samen met iemand anders onder te liggen. De warmte geeft een veilig gevoel en het bijzijn van de ander geeft een nog fijner gevoel. 

 • Verbetert de bloedtoevoer

Door de warmte van de 2 persoons elektrische deken wordt de bloedtoevoer van je gehele lichaam verbetert. Dit zorgt niet alleen voor minder last van tintelende ledematen, maar ook is het goed voor je lichaam omdat er meer zuurstof door het lichaam wordt verspreid. 

 • Therapeutische effecten

Als laatste geeft een elektrische deken ook veel therapeutische effecten voor zowel fysieke als mentale klachten. Zo helpt de warmte van de deken om symptomen van artritis te verlichten, maar kan het ook helpen om stress en spanning te verminderen dankzij het warme en veilige gevoel van de deken. 

De beste tweepersoons elektrische deken kopen: hierop moet je letten

 • Materiaal

Warmtedekens zijn er in alle soorten en maten, dus ook het materiaal kan verschillen per deken. De meest voorkomende materialen zijn polyester, katoen of teddy/fleece.

Teddy is een zachte en pluizige stof wat aanvoelt als een knuffeldiertje voor kinderen. Het houdt de warmte goed vast, maar houdt ook meer vocht vast waardoor deze langer moet drogen na een wasbeurt.
Katoen is ademend en sterk, maar koelt ook sneller af.
Polyester is licht in gewicht en vochtbestendig, maar voelt minder zacht aan dan katoen en teddy. Afhankelijk van je voorkeuren kan je het beste één van deze drie stoffen kiezen.

 • Automatische uitschakeling

Sommige elektrische dekens hebben een functie waarbij ze automatisch uitschakelen na een bepaalde tijd. Soms kun je deze tijd zelf instellen, bij anderen is deze tijd vast. Dit is handig wanneer je niet van plan bent om de deken aan één stuk door te gebruiken. Daarnaast is het ook energiezuinig om een deken met automatische uitschakeling te gebruiken. 

 • Temperatuurbeveiliging

Tegenwoordig hebben vrijwel alle elektrische dekens een temperatuurbeveiliging, maar het is nog steeds handig om op deze functie te letten. De temperatuurbeveiliging zorgt er namelijk voor dat je deken niet overhit raakt en/of schade aanbrengt op je huid. 

 • Wasmachinebestendig

Niet alle dekens zijn wasmachine bestendig, maar ook een elektrische deken moet na een tijdje schoongemaakt worden. Voor het gemak is het daarom handig om te letten op dekens die wasmachinebestendig zijn. Zo kan je gemakkelijk je deken schoonmaken en laten drogen om daarna weer fris te kunnen gebruiken. 

 • Aparte voetenwarmte

De beste elektrische deken heeft genoeg ruimte met een apart stuk voor je voeten. Hierbij kan je voor je voeten een andere temperatuur instellen dan voor de rest van je lichaam en koelen zij minder snel af. Toch hebben niet alle dekens deze functie, dus dat is wellicht een goede eigenschap om op te letten. 

 • Type deken

Hoewel je bij een deken zal denken aan een doek waar je onder gaat liggen, komen elektrische dekens in verschillende typen. Zo kan je kiezen voor een onderdeken. Deze dekens worden op het matras en onder de matrashoes gelegd zodat je op een warm vlak ligt. 

Je hebt ook een bovendeken. Deze wordt op de matrashoes gelegd voordat je gaat slapen en deze haal je weer weg wanneer je gaat slapen. Dan is je matras lekker warm en krijg je een soort kruik-effect. Sommige bovendekens kunnen ook als omslagdeken gebruikt worden. Dit wordt vaak aangegeven in de beschrijving van het product. Hou dit daarom goed in de gaten. 

Als laatste heb je de omslagdeken. Deze dekens zijn geschikt om om jezelf en een ander persoon te wikkelen voor extra warmte. Deze dekens zijn ook het meest comfortabel om op verschillende plekken te gebruiken. Zolang je een stopcontact in de buurt hebt, kan je deze deken namelijk op elke locatie gebruiken. Daarnaast bepaal je zelf hoeveel van je lichaam bedekt is onder deze deken. 

 • Fast heat

Sommige 2 persoons elektrische dekens hebben een handige “fast-heat” functie waarbij ze sneller opwarmen dan gewoonlijk. Dit is heel handig wanneer je net terugkomt vanuit de kou, of wanneer je gewoon snel even wil opwarmen. 

 • Temperatuur

Niet alle dekens staan het toe om een bepaalde temperatuur in te stellen en werken daarom volgens een simpele “aan/uit” functie. Andere dekens staan dit wel toe en hebben een temperatuurregelaar of verschillende knoppen om andere temperaturen in te stellen. Zo hoef je niet met dezelfde temperatuur op te warmen. 

2 persoons elektrische dekens: dit is onze Top 5

Op basis van bovenstaande voordelen en eigenschappen hebben wij een lijst met de beste elektrische deken 2 personen samengesteld. Neem de tijd om hier doorheen te bladeren en kijk welke het beste bij je past!

Deze extra grote bovendeken is uitstekend voor 2 personen dankzij de afmetingen van 200x150cm. Daarnaast heeft de deken vier verschillende hittestanden en kan hij bovendien ook in de wasmachine. Doordat de elektrische deken met een afstandsbediening bestuurd kan worden, kan je deze gemakkelijk op bed leggen en vanaf een afstand instellen. Na drie uur schakelt de deken automatisch uit.
De elektrische onderdeken van Inventum heeft niet alleen zes verschillende warmtestanden, maar ook een apart vlak voor de voeten waarbij je een andere temperatuur kan instellen. De elektrische deken maakt gebruik van een zwakstroom functie waardoor de stroom geleidelijk verdeeld wordt. Zo heb je gedurende de hele nacht een comfortabele warmte die niet te heet wordt. Daarnaast heeft de deken 2 schakelaars met sluimerlicht en schakelt hij automatisch uit na 12 uur.
De zachte tweepersoons elektrische deken van Tristar is perfect om overal om je heen te slaan. De timer van deze deken kan je zelf instellen van 1 tot 8 uur, waarna de deken automatisch uitschakelt. Ook is de deken geschikt voor de wasmachine en heeft het 5 verschillende warmtestanden. Dankzij de breedte van de elektrische deken 2 personen kan je er gemakkelijk met twee personen onder zitten/liggen. De fleece zorgt voor een comfortabel en zacht gevoel.
Niet alleen is deze elektrische onderdeken milieubewust, maar ook is het geschikt om twee personen de gehele nacht warm te houden. De deken bevat twee warmtezones waarbij je zowel je lichaam als je voeten warm kan houden. Dankzij de vier verschillende temperatuur functies kan je gemakkelijk een temperatuur kiezen die comfortabel voor je is. Hoewel de deken na 2 uur automatisch uitschakelt, zorgt de isolerende fleece ervoor dat je de rest van de nacht lekker warm en comfortabel blijft.
De onderdeken van Inventum is ideaal voor stellen die ieder een andere temperatuur willen hebben. Dankzij de twee schakelaars, kan ieder aan zijn/haar kant een gewenste temperatuur instellen door middel van drie verschillende standen. Bovendien heeft de deken ook een extra verwarmde voetenstand. Ook bevat deze deken toegevoegde zilverionen waardoor de deken langer fris blijft en minder last heeft van bacteriegroei. Vind je het toch fijner om je deken zo nu en dan in de wasmachine te gooien? Dan kan dat ook!

Zoals je ziet is er nog veel variatie van de beste elektrische dekens. Toch zijn deze vijf dekens allemaal hoog in kwaliteit. Wil je liever nog even verder kijken? Klik dan op de onderstaande knop om door te gaan naar de webshop. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo