Elektrische deken 2 personen

Het koude seizoen komt er weer aan en dat betekent dat het tijd wordt voor een elektrische deken voor 2 personen! Met deze deken houd je namelijk niet alleen jezelf warm, maar ook je partner, kind, vriend(in) of wie dan ook. 

Een 2 persoons elektrische deken heeft meerdere voordelen ten opzichte van een gewone deken, of zelfs een eenpersoonsdeken. Welke voordelen dat zijn zullen we in dit artikel gaan behandelen. Ook is het handig om goed te letten op alle functies van de beste elektrische deken zodat je zeker weet dat degene die je aanschaft perfect bij je past. 

Een elektrische deken voor 2 personen: de voordelen op een rijtje

Het aanschaffen van een tweepersoons elektrische deken heeft, naast dat het je goed warm houdt, meerdere voordelen ten opzichte van een reguliere deken. Bekijk hier de voordelen:

 • Je bespaart energie

Waar je normaal gesproken de verwarming de gehele nacht aan zou hebben, zorgt een elektrische deken ervoor dat je gemakkelijk en snel opwarmt. Hierdoor hoef je minder in huis te stoken en bespaart het op de lange termijn stookkosten in huis. Een dubbele elektrische deken vraagt zo’n 120 watt, en dat is een stuk minder dan je verwarming de hele nacht aan hebben staan. Daarnaast schakelen veel elektrische dekens automatisch uit na een bepaalde tijd, waardoor er geen overbodige stroom gebruikt wordt. De dekens blijven na uitschakeling vaak nog een aantal uur warm

Beste elektrische deken 2 personen

 • Gelijkmatige warmteverdeling

Een elektrische deken voor 2 personen heeft over de gehele deken warmtepunten zitten waardoor je op elke plek evenveel warmte krijgt. Bij een gewone deken is dit niet het geval, omdat de isolerende eigenschappen alleen de warmte van je lichaam vasthouden en niet verdelen over de koelere plekken van je lichaam. 

 • Knus

Naast dat een elektrische deken lekker warm is, is het ook erg knus om samen met iemand anders onder te liggen. De warmte geeft een veilig gevoel en het bijzijn van de ander geeft een nog fijner gevoel. 

 • Verbetert de bloedtoevoer

Door de warmte van de 2 persoons elektrische deken wordt de bloedtoevoer van je gehele lichaam verbetert. Dit zorgt niet alleen voor minder last van tintelende ledematen, maar ook is het goed voor je lichaam omdat er meer zuurstof door het lichaam wordt verspreid. 

Elektrische onderdeken 2 persoons Medisana

 • Therapeutische effecten

Als laatste geeft een elektrische deken ook veel therapeutische effecten voor zowel fysieke als mentale klachten. Zo helpt de warmte van de deken om symptomen van artritis te verlichten, maar kan het ook helpen om stress en spanning te verminderen dankzij het warme en veilige gevoel van de deken. 

2 persoons elektrische dekens: dit is onze Top 5

Op basis van bovenstaande voordelen en eigenschappen hebben wij een lijst met de beste elektrische deken 2 personen samengesteld. Neem de tijd om hier doorheen te bladeren en kijk welke het beste bij je past!

Deze elektrische onderdeken van het bekende merk Medisana is een prima keuze. Je kunt voor twee personen namelijk apart temperaturen instellen, en ieder kan kiezen tussen 4 verschillende temperatuurstanden. De deken schakelt zichzelf automatisch na 3 uur uit, is wasbaar en krijgt goede klantbeoordelingen. Reviewers schrijven bijvoorbeeld dat de hoogste in te stellen temperatuur zelfs te warm is, dus deze elektrische deken voldoet aan de wensen wat betreft warmte!
Deze elektrische tweepersoonsdeken is extra groot: 200 bij 180 centimeter. Zo weet je zeker dat je er met z'n tweeën onder past. Ook wordt deze deken warmer dan veel andere dekens, namelijk 65 graden Celcius. Pas hierbij wel op voor oververhitting van het lichaam! De deken werkt met een timer tot 180 minuten en is van een zachte stof gemaakt. Je kunt bij gebruik via de afstandsbediening de instellingen van de deken beheren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen 3 warmtestanden. De deken is in bed, op de bank of waar dan ook te gebruiken, zolang je hem ergens in een stopcontact kunt doen.
Ook een optie van 180 bij 200 cm is deze van Distinq. De goede klantbeoordelingen laten alvast zien dat de kwaliteit top is. Bijzonder aan deze elektrische tweepersoonsdeken is dat er een timer bij zit. Je kunt de werking dan instellen op 9 verschillende tijden, variërend van 20 tot 180 minuten. Verder is deze deken ook weer wasbaar, en gemaakt van lekker zachte fleecestof. In de reacties onder het product kun je lezen dat men de deken fijn vindt in gebruik. Wel kun je af en toe de elektrische warmtedraden voelen door de stof heen. Maar de deken is in ieder geval groot genoeg om er lekker met zijn 2'en onder te zitten of liggen.
De onderdeken van Inventum is ideaal voor stellen die ieder een andere temperatuur willen hebben. Dankzij de twee schakelaars, kan ieder aan zijn of haar kant een gewenste temperatuur instellen door middel van 3 verschillende standen. Bovendien heeft de deken ook een extra verwarmde voetenstand waardoor de deken bij de voeten warmer is - erg fijn als je last hebt van koude voeten! Ook bevat deze deken toegevoegde zilver ionen waardoor de deken langer fris blijft en minder last heeft van bacteriegroei. Vind je het toch fijner om je deken zo nu en dan in de wasmachine te wassen? Dan kan dat ook, op maximaal 30 graden.
Deze bovendeken van Nuvoo voldoet wederom aan de stadaard voorwaarden die we stellen een goede elektrische dekens. Hij is wasbaar, heeft overhittingsbescherming, zet zichzelf na een tijdje automatisch uit en is ruim genoeg voor twee personen. Je kunt kiezen tussen 3 verschillende warmtes, en overigens kun je bij aankoop ook tussen 3 kleuren kiezen. De deken kan wel een beetje statisch worden na een tijd, dus dat is iets om rekening mee te houden.

Zoals je ziet is er nog veel variatie van de beste elektrische dekens. Toch zijn deze vijf dekens allemaal hoog in kwaliteit. Wil je liever nog even verder kijken? Klik dan op de onderstaande knop om door te gaan naar de webshop. 

De beste tweepersoons elektrische deken kopen: hierop moet je letten

 • Materiaal

Warmtedekens zijn er in alle soorten en maten, dus ook het materiaal kan verschillen per deken. De meest voorkomende materialen zijn polyester, katoen,  teddy en/of fleece.

Teddy of fleece is een zachte en pluizige stof wat aanvoelt als een knuffeldiertje voor kinderen (en uiteraard ook voor volwassenen). Het houdt de warmte goed vast, maar houdt ook meer vocht vast waardoor deze langer moet drogen na een wasbeurt.
Katoen is ademend en sterk, maar koelt ook sneller af.
Polyester is licht in gewicht en vochtbestendig, maar voelt minder zacht aan dan katoen en teddy. Afhankelijk van je voorkeuren kan je het beste één van deze drie stoffen kiezen.

Beste elektrische deken

 • Automatische uitschakeling

Sommige elektrische dekens hebben een functie waarbij ze automatisch uitschakelen na een bepaalde tijd. Soms kun je deze tijd zelf instellen, bij anderen is deze tijd vast. Dit is handig wanneer je niet van plan bent om de deken aan één stuk door te gebruiken. Daarnaast is het ook energiezuinig om een deken met automatische uitschakeling te gebruiken. 

 • Temperatuurbeveiliging

Tegenwoordig hebben vrijwel alle elektrische dekens een temperatuurbeveiliging, maar het is nog steeds handig om op deze functie te letten. De temperatuurbeveiliging zorgt er namelijk voor dat je deken niet overhit raakt en/of schade aanbrengt op je huid. 

 • Wasmachinebestendig

Niet alle dekens zijn wasmachine bestendig, maar ook een elektrische deken moet na een tijdje schoongemaakt worden. Voor het gemak is het daarom handig om te letten op dekens die wasmachinebestendig zijn. Zo kan je gemakkelijk je deken schoonmaken en laten drogen om daarna weer fris te kunnen gebruiken. 

Voordelen goede elektrische tweepersoons deken

 • Aparte voetenwarmte

De beste elektrische deken heeft genoeg ruimte met een apart stuk voor je voeten. Hierbij kan je voor je voeten een andere temperatuur instellen dan voor de rest van je lichaam en koelen zij minder snel af. Toch hebben niet alle dekens deze functie, dus dat is wellicht een goede eigenschap om op te letten. 

 • Type deken

Hoewel je bij een deken zal denken aan een doek waar je onder gaat liggen, komen elektrische dekens in verschillende typen. Zo kan je kiezen voor een onderdeken. Deze dekens worden op het matras en onder de matrashoes gelegd zodat je op een warm vlak ligt. 

Je hebt ook een bovendeken. Deze wordt op de matrashoes gelegd voordat je gaat slapen en deze haal je weer weg wanneer je gaat slapen. Dan is je matras lekker warm en krijg je een soort kruik-effect. Sommige bovendekens kunnen ook als omslagdeken gebruikt worden. Dit wordt vaak aangegeven in de beschrijving van het product. Hou dit daarom goed in de gaten. 

Elektrische 2 persoonsdeken in woonkamer

Als laatste heb je de omslagdeken. Deze dekens zijn geschikt om om jezelf en een ander persoon te wikkelen voor extra warmte. Deze dekens zijn ook het meest comfortabel om op verschillende plekken te gebruiken. Zolang je een stopcontact in de buurt hebt, kan je deze deken namelijk op elke locatie gebruiken. Daarnaast bepaal je zelf hoeveel van je lichaam bedekt is onder deze deken. 

 • Fast heat

Sommige 2 persoons elektrische dekens hebben een handige “fast-heat” functie waarbij ze sneller opwarmen dan gewoonlijk. Dit is heel handig wanneer je net terugkomt vanuit de kou, of wanneer je gewoon snel even wil opwarmen. 

 • Temperatuur

Niet alle dekens staan het toe om een bepaalde temperatuur in te stellen en werken daarom volgens een simpele “aan/uit” functie. Andere dekens staan dit wel toe en hebben een temperatuurregelaar of verschillende knoppen om andere temperaturen in te stellen. Zo hoef je niet met dezelfde temperatuur op te warmen.

Hopelijk heb je wat gehad aan onze uitleg, en kun je nu het voor jou beste product kopen! Heb je nog vragen? Dan mag je die altijd stellen. Je kunt ons een bericht sturen via het contactformulier of het reactieformulier hieronder.  

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo