Elektrische melkopschuimer: welke is de beste?

Een elektrische melkopschuimer maakt steeds vaker onderdeel uit van de gemiddelde keuken. Het is een toffe en makkelijke manier om de mogelijkheden van een café, restaurant of koffietentje in huis te halen. Met een elektrische melkopschuimer heeft namelijk iedereen de mogelijkheid om snel en eenvoudig melkschuim te maken. Zo zet je met het juiste apparaat pas echt de puntjes op de i bij jouw koffie! 

In dit artikel bespreken we wat de voordelen van een elektrische melkopschuimer zijn, waar je op moet letten bij de aankoop ervan, en wat momenteel de beste elektrische melkopschuimer is. Zo heb je alles bij de hand om een goed doordachte keuze te maken. En kun je hopelijk nog een lange tijd veel plezier beleven aan het apparaat 🙂 

Een elektrische melkopschuimer: Wat zijn de voordelen?

Om te beginnen is het altijd handig om te bekijken wat nu echt de voordelen van een elektrische melkopschuimer zijn. Dit stelt je namelijk in staat om voor jezelf na te gaan of het precies is wat je nodig hebt.

Al met al is er bij de beste melkopschuimer namelijk wel degelijk sprake van een aantal zeer specifieke voordelen. Het zijn dan ook deze punten die voor veel mensen doorslaggevend blijken te zijn. Ze zorgen ervoor dat men besluit om tot de aankoop van een elektrische melkopschuimer over te gaan. We hebben het dan bijvoorbeeld over:

 • Gemakkelijk
  In eerste instantie springt het feit dat het een enorm gemak oplevert er natuurlijk bovenuit. Met een elektrische melkopschuimer hoef je er niet langer zelf voor te zorgen dat er een mooie schuimlaag bovenop jouw koffie terechtkomt. Wanneer je bijvoorbeeld een groot liefhebber van een cappuccino bent, komt dit je zeer goed uit.

  Je hoeft het apparaat alleen maar aan te zetten en vervolgens doet het de rest. Al met al is dit in lijn met de ontwikkeling die we de laatste jaren sowieso al zien. Steeds meer handelingen worden geautomatiseerd middels het juiste apparaat. Zo hoef je steeds minder vaak zelf de moeite te nemen om bepaalde dingen te realiseren. Een elektrische melkopschuimer sluit perfect aan op deze trend.

 • Hoogwaardig resultaat
  Vervolgens komt daar nog bij dat het ook een hoogwaardig resultaat oplevert. De schuimlaag bovenop jouw kop koffie gaat een stuk beter zijn dan wanneer je zelf aan de slag zou gaan met melk.

  Men vergelijkt het vaak met het in huis halen van een professioneel apparaat.Een apparaat dat je normaal gesproken voornamelijk in een café, een koffiehuis of zelfs in een restaurant tegenkomt. Zo ben je ook thuis in staat om bijvoorbeeld de best mogelijke cappuccino te zetten. Je gaat dan nog net wat meer genieten van jouw drankje.

 • Warme schuimlaag
  Daarbij zijn veel elektrische melkopschuimers in staat om voor een warme schuimlaag te zorgen. Dit is erg fijn om bijvoorbeeld je cappuccino niet te snel af te laten koelen. Als de schuimlaag namelijk koud zou zijn, leidt het precies tot dat resultaat.

  In plaats daarvan is het melkschuim zodanig warm dat je kopje koffie hier ook langer warm door blijft. Het stelt je in staat om zo lang mogelijk te blijven genieten van jouw drankje. Een waar staaltje hoogwaardige technologie. Technologie waar een grote groep mensen veel plezier aan gaat beleven.

 • Koude schuimlaag
  En heb je af en toe haast of simpelweg behoefte aan een wat koeler drankje? Dan bieden bepaalde elektrische melkopschuimers ook de mogelijkheid om wel gewoon voor een koude schuimlaag te zorgen. Ideaal wanneer je dus bijvoorbeeld haast hebt.

  Je kop koffie koelt daardoor namelijk een stuk sneller af, waardoor deze drinkbaar wordt. Daarmee hou je het heft altijd in handen. Met een dergelijk apparaat beslis jij wanneer je voor een koude schuimlaag kiest en wanneer je het graag bij een warmere schuimlaag houdt.

 • Supersnel
  Iets wat veel mensen opvalt wanneer ze voor de eerste keer gebruikmaken van de beste melkopschuimer, is dat deze bijzonder snel klaar is. Het kost je vaak nog minder dan een minuut om het resultaat al voor je te hebben. Dit betekent dus dat je de koffie en de melk heel goed tegelijk klaar kunt hebben.

  In een wereld waarin we in toenemende mate graag optimaal gebruikmaken van onze tijd, is dit zeker prettig! Kies daarom voortaan voor de snelheid en gemak van een goede elektrische melkschuimer.

 • Betaalbare opties
  Tot slot is het wel zo fijn om te weten dat er voldoende betaalbare elektrischer melkopschuimers zijn. Wanneer het namelijk op dit soort apparaten aankomt, zijn veel mensen  bang dat het voor hen niet betaalbaar is. Aan de hand van innovatie blijkt het tegendeel echter waar te zijn.

  Dergelijke apparatuur is tegenwoordig een stuk goedkoper geworden dan dat het een aantal jaar geleden was. Dit opent de deuren voor vele huishoudens om ook de beste elektrische melkopschuimer aan te schaffen. Zodoende til je jouw kopje koffie voor een goede prijs permanent naar een hoger niveau.

Waarop letten bij het kopen van een goede melkopschuimer?

Om er echt zeker van te zijn dat je een goede aankoop doet, is het wel zaak dat je nauwlettend op een aantal punten let. Zo voorkom je dat je uiteindelijk opgescheept zit met een apparaat dat net niet voor de volle 100% aan jouw wensen voldoet. Punten om rekening mee te houden, zijn dan ook:

 • De prijsklasse
  Voor velen is het eerste punt van aandacht logischerwijs de prijs. Deze kunnen voor een elektrische melkopschuimer namelijk flink verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld de wat goedkopere modellen, voor een paar tientjes.

  Aan de andere kant willen de topkwaliteit apparaten al snel richting de 100 euro gaan. Vaak is het dan een kwestie van er tussenin zitten, zodat je voor de optimale prijs-kwaliteitverhouding kiest.

 • Verschillende soorten
  Daar komt nog bij dat er verschillende soorten elektrische melkopschuimers zijn. De beste elektrische melkopschuimer kan voor verschillende mensen dan ook een verschillende soort betreffen. Zo heb je opschuimers die op stroom, op batterijen of handmatig werken. Iedere optie heeft zo zijn eigen specifieke voor- en nadelen.

 • Vaatwasserbestendig of niet
  Dan is er ook nog een verschil in vaatwasserbestendigheid. Vaak mag je er bij de grotere, elektrische apparaten vanuit gaan dat ze niet vaatwasserbestendig zijn. Bij sommige goedkopere modellen die niet op stroom werken, is dit dan wel weer mogelijk. Waar ben je zelf naar op zoek?

 • Grootte
  Tot slot verschillen melkopschuimers nogal in grootte. Ook dit moet zeker een puntje van aandacht zijn. Heb je bijvoorbeeld veel ruimte voor een grote elektrische melkopschuimer in of nabij de keuken? Dan maakt het verder niet zoveel uit. Maar wanneer je wat slimmer met de ruimte om moet gaan, is het zeker verstandig om goed naar de afmetingen te kijken. Zo weet je zeker dat je het apparaat ergens kwijt kan, zonder dat het in de weg komt te staan.

Kiezen voor een handmatige of een elektrische melkopschuimer?

In de basis sta je voor een duidelijke keuze wanneer je een melkopschuimer in huis wilt halen. Aan de ene kant heb je de handmatige melkschuimer, die verder dus niet op elektriciteit werkt. In plaats daarvan ga je met een pompje aan de slag. Let er daarbij op dat het vaak nodig is om de melk eerst zelf op te warmen. Vervolgens ga je dus met de hand aan de slag om het te laten schuimen.

Aan de andere kant is er de elektrische melkopschuimer. Deze doet al het werk dus voor je. De melk wordt vanzelf warm, tenzij je voor de koude functie kiest. Binnen de minuut heb je dan perfect melkschuim tot je beschikking.

Dit is onze top 5 beste elektrische melkopschuimers

Nu je alles weet over de elektrische melkopschuimer, is het tijd om de beste elektrische melkopschuimers van dit moment erbij te pakken. Onze top 5 is als volgt:

Deze elektrische melkopschuimer van het topmerk Philips springt er op meerdere vlakken bovenuit. Zo kun je er maar liefst 0,12 liter in kwijt en is het mogelijk om er zowel koude als ook warme melkschuim mee te maken. Waar je dus ook van houdt, met deze melkopschuimer ben je in staat om het te maken. Al met al is het mogelijk om voor 2 cappuccino’s tegelijk melkschuim te creëren. De eenvoudige bediening maakt het voor iedereen een makkelijk bruikbaar apparaat. Bovendien is het schoonmaken heel makkelijk, dankzij de anti-kleeflaag. Af en toe afspoelen is al voldoende om dit apparaat schoon te houden.
Dit product van het merk Severin is ook zeer zeker een goede optie. Aan de ene kant is het bijvoorbeeld draadloos, wat het gebruiksgemak maximaliseert. Bovendien heb je de beschikking over een inhoud van maar liefst 0,7 liter. Meer dan genoeg om meerdere kopjes cappuccino of een ander drankje te zetten. Daar komt vervolgens nog bij dat je zowel koude als ook warme melkschuim kunt creëren. Volledig BPA-vrij is dit een veilig apparaat om in ieder huishouden in te zetten. De Severin SM 3568 inductiemelkopschuimer Spuma 700 is populair en lijkt ook de komende tijd nog zeker een van de beste melkopschuimers te blijven.
De Inventum MK350 elektrische melkopschuimer is een apparaat met een inhoud van maar liefst 0,24 liter. Daarmee is het mogelijk om 0,24 liter aan melk te verwarmen. En wil je het gaan opschuimen? Dan kun je maximaal 0,115 liter in het apparaat kwijt. Dit is in de meeste gevallen ruim voldoende om melkschuim te creëren voor jouw drankje naar keuze. Met een werktijd van 90 seconden duurt het nooit lang alvorens je beschikking hebt over het eindresultaat. Met de anti-kleeflaag is ook dit een apparaat dat je eenvoudig schoon houdt. Zo hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken!
Deze KitchenBrothers RVS Melkopschuimer is een van de elektrische melkopschuimers met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Niet al te duur en toch krijg je de beschikking over veel waarde. De inhoud van het apparaat bedraagt 0,24 liter. Dit is meer dan genoeg om meerdere kopjes cappuccino, latte macchiato of een ander drankje te zetten. Bovendien is dit een waar 3-in-1 product; melk koud opschuimen, warm opschuimen en simpelweg verwarmen zijn allemaal mogelijk. En dankzij de anti-kleef coating hou je het geheel heel makkelijk schoon. Al met al dus zeker een product om te overwegen.
De laatste optie in deze lijst is de Tomado TMF1201B melkopschuimer. Het is een apparaat dat om meerdere redenen zeker het overwegen waard blijft. Zo heb je bijvoorbeeld de beschikking over een reservoir van 0,24 liter, is er sprake van een ingebouwde opwarmfunctie en is het apparaat dankzij de anti-kleeflaag heel makkelijk schoon te houden. Dit snoerloze apparaat met een opschuimcapaciteit van 0,115 liter is de ideale toevoeging aan iedere keuken. Binnen 1 a 2 minuten heb je al de beschikking over het melkschuim naar jouw wens.

Heb je toch niet meteen het juiste product gevonden? Bekijk dan via de knop hieronder alle goede elektrische melkopschuimers in de webshop. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo