Elektrische peper en zoutmolen: de 5 beste

De elektrische peper en zoutmolen: het is begrijpelijk dat veel mensen daar op dit moment naar op zoek zijn! Dit handige stukje technologie maakt het leven namelijk nét even wat makkelijker. Om die reden staan we in dit artikel stil bij de 5 beste opties qua elektrische peper en zoutmolen. Zo weet je al snel welke optie je moet hebben en koop je het voor jou beste product.  

De elektrische peper en zoutmolen: snel en gemakkelijk

Om te beginnen, is het wel handig om te kijken naar wat een elektrische peper en zoutmolen nu precies is. In de basis hebben de meeste mensen wel een idee, maar het kan nooit kwaad om voor dat extra stukje verduidelijking te zorgen.

Zo is een elektrisch peper en zoutstel een apparaatje dat automatisch jouw peper en zout maalt. Waar je normaal gesproken gewend bent dat je zelf moet draaien om peper en zout fijn te malen, komt daar met dit apparaat een einde aan. In plaats daarvan hoef je namelijk alleen nog maar op een knop te drukken. Lekker gemakkelijk dus!

elektrische peper en zoutmolen gebruiken

Waar kun je een peper en zoutstel nog meer voor gebruiken?

Ondanks dat we het hier over een peper en zoutstel hebben, betekent dit niet dat je alleen maar peper en zout in deze molens kunt stoppen. Je kunt er namelijk veel meer mee! Veel mensen kiezen daarom ook voor een andere inhoud. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Tijm
 • Komijn
 • Nootmuskaat
 • Paprikapoeder
 • Cayennepeper
 • Kruidenmix

Zo is het dus eigenlijk een multifunctioneel product. Welke kruiden vind jij allemaal lekker om geregeld over je eten te strooien?

De voordelen van een elektrische zout en pepermolen

De specifieke voordelen van de elektrische zout en pepermolen maken het een zeer aantrekkelijk product. Vooral ook wanneer je deze voordelen vergelijkt met de handmatige variant. Je ziet dan al snel dat er sprake is van enkele ‘upgrades’. Eigenschappen van de elektrische peper en zoutmolen die je zeer waarschijnlijk gaan overtuigen. Mocht dit niet al gebeurd zijn..

We hebben het dan over:

 • Met één hand te bedienen.
  Eén van de grote voordelen van deze peper en zoutmolens is dat ze met één hand bedienbaar zijn. Dit maakt het bijvoorbeeld perfect geschikt voor professioneel gebruik. Het is geen toeval dat veel restaurants besluiten om deze elektrische peper en zoutstellen te kopen.

  Zowel voor koks zelf als ook voor klanten is het prettig om één hand vrij te houden. Bijvoorbeeld tijdens het strooien van peper en zout over het eten. Het biedt je meer mogelijkheden om te multitasken. Bijvoorbeeld met het optimaal verdelen van het peper en zout in het achterhoofd.

 • Een elektrisch peper- en zoutstel gebruiken scheelt moeite. 
  Tegelijkertijd scheelt het je gewoon een hoop moeite wanneer je voortaan van een elektrische peper en zoutstel gebruik maakt. Wist je namelijk dat je maar op één knopje hoeft te drukken om het peper en zout fijn te malen? Dat is weer eens wat anders dan dat je zelf de boel moet ronddraaien.

  Zeker bij de wat grotere brokken peper kost dit nog weleens wat extra moeite. Maak hier voortaan een einde aan door voor een van de innovatieve, elektrische peper en zoutstellen te kiezen. Zo is er voortaan geen reden meer om het peper en zout links te laten liggen.

  elektrisch peper en zoutstel

 • Het scheelt tijd.
  Zeker wanneer je vaak gebruikmaakt van peper en zout, mogen we ook dit derde voordeel niet overslaan. In de basis gaat het je namelijk ook aardig wat tijd besparen. Dit is opnieuw een reden voor restaurants om te investeren in een aantal elektrische peper en zoutstellen. Al kost het per keer maar 5 seconden, dit gaat na verloop van tijd toch optellen. Vooral wanneer je je hierbij bedenkt dat het ook gewoon een heel stuk minder moeite Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan is het zeker de moeite waard om het te overwegen!

 • Veel mooie designs.
  Eén van de meer onverwachts grote voordelen van een elektrisch peper en zoutmolen is het prachtige design. Vandaag de dag zorgen producenten er echt voor dat er sprake is van een hoogwaardige uitstraling. Hierdoor krijgen ze terecht een belangrijke plek in iedere keuken (thuis of van een restaurant). Er bestaan heel veel mogelijkheden qua kleuren en stijlen. Van een meer traditionele, houten look tot aan een uiterst moderne, strakke uitstraling.

 • Geschikt voor verschillende kruiden.
  Een ander belangrijk voordeel van de elektrische peper en zoutmolen is dat deze niet alleen geschikt is voor peper en zout. Hoewel de naam dit wel doet vermoeden, blijkt dit in het echt niet zo te zijn. In principe heb je de keuze uit een groot aantal verschillende kruiden.

  De molen zorgt er namelijk alleen voor dat je peper en zout fijn maalt. Dit is net zo goed mogelijk bij een groot aantal andere kruidensoorten. Wanneer je dus houdt van afwisseling, dan komt dit enorm goed van pas. Bovendien kun je er ook meer dan twee tegelijk bestellen, waardoor je altijd ruimte hebt voor meer opties.

 • Batterijen gaan lang mee. 
  Tot slot werken de elektrische zout en pepermolens vaak op batterijen. Het fijne hiervan is dat deze batterijen erg lang meegaan. Deze producten hebben namelijk niet zo veel stroom nog. Alleen tijdens het malen zelf is er voor een korte tijd even behoefte aan stroom. Maar verder is het een vrij energiezuinig apparaat. Zo hoef je niet al te vaak batterijen in te slaan en ben je met één aankoop voor een lange tijd voorzien. Een prettige gedachte met het oog op het verminderen van de moeite.

  Zo zijn er dus veel redenen om voor de moderne elektrische peper en zoutmolen te kiezen. Maar dan hebben we nog altijd niet alle belangrijke informatie gehad. Want waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten bij zo’n aankoop?
Beste keuze
Toivo Kitchen elektrische zout en pepermolen
Wat ons betreft de nummer één: betaalbaar, instelbaar, te gebruiken voor meerdere kruiden en prima reviews.

Waarop letten bij aanschaf elektrisch peper en zoutstel?

Wanneer je besluit te kiezen voor een elektrisch peper en zoutstel, is het nog even belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Het is namelijk niet zo dat iedere optie even goed is. Ook hier zit soms flink wat verschil tussen. Vandaar dat het handig is om specifieke punten als maatstaf te gebruiken. Wanneer een elektrische peper en zoutmolen op deze gebieden voldoet aan de eisen, is het zeer waarschijnlijk een goede keuze. Zo is dit bijvoorbeeld belangrijk wanneer we het hebben over:

 • Wel of niet verstelbaar?
  Het eerste puntje om aandacht aan te besteden, is of het product wel of niet verstelbaar is. Hiermee doelen we op het verstellen van de grofheid van het gemalen peper en zout. Voor sommige mensen geldt dat ze het prettig vinden om extra grove zoutkorrels te gebruiken. In andere gevallen is er juist behoefte aan extra fijne peper. Wat je ook liever hebt, met een verstelbare, elektrische peper en zoutmolen is dit allemaal gemakkelijk voor elkaar te krijgen.

  Met een draaiknopje onder in de molen pas je de korrels makkelijk aan. Het is altijd even aan te raden om te checken of het verstellen is gelukt voordat je het in grote hoeveelheden over je eten strooit.

  Verstelbare elektrische zout en pepermolen

 • Het design.
  Daarnaast loont het ook om te letten op het specifieke design waar je voor kiest. Zo ziet een elektrische peper en zoutmolen er op de foto’s misschien prachtig uit, maar moet het ook wel passen bij je keuken, eethoek en/of restaurant. 

 • Welk materiaal?
  Dan hebben we nog het materiaal van de peper en zoutmolen zelf. Het gaat dan echt specifiek over waar het van gemaakt is. In veel gevallen is het op dit gebied ideaal wanneer het roestvrij staal is. Dit gaat lang mee, is veilig en ziet er nog mooi uit ook. Met andere woorden; het voldoet aan alle eisen voor de gemiddelde geïnteresseerde in dit product. Eventueel zijn ook andere materialen mogelijk, maar hou er rekening mee dat deze ook aan die voorwaarden voldoen. Is dit niet het geval, dan is rvs altijd een veilige keuze.

  Elektrische peper en zoutmolen waarop letten

 • Batterijen of USB oplaadbaar?
  Je kunt ervoor kiezen om de molens via een USB poort op te laden, of via batterijen die je ééns in de zoveel tijd vervangt. Die keuze is vrij persoonlijk, maar het leek ons toch de moeite om deze optie nog even te benoemen.

 • Het merk: Dan sluiten we dit lijstje af met het laatste punt om rekening mee te houden; het merk. Het is niet altijd waarheid, maar in de meeste gevallen klopt het wel; kies je voor een betrouwbaar merk, dan is de elektrische peper en zoutmolen zeer waarschijnlijk ook betrouwbaar.
  Kijk goed naar het merk en bijvoorbeeld het aantal positieve reviews dat het eerder heeft gekregen. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat je van je nieuwste aankoop mag verwachten. Opnieuw kan het nooit kwaad om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Heb je deze informatie goed tot je genomen en weet je precies waar je op moet letten? Dan is het nu tijd voor de laatste stap in dit artikel. Laten we de top 5 van de beste elektrische peper en zoutmolens erbij pakken!

De beste elektrische peper en zoutmolen: Onze top 5

Door flink te testen, zijn we tot een lijstje met beste opties gekomen. Dit zijn de elektrische peper en zoutmolens die op de eergenoemde punten het beste blijken te scoren. De voordelen van deze producten zijn zo groot, dat ze volledig in de behoefte van de gemiddelde koper voorzien. Laten we er verder niet omheen draaien en meteen de lijst induiken. Dit zijn de 5 beste elektrische peper en zoutmolens van dit moment:

De Toivo Kitchen Elektrische zout en pepermolen heeft alles te bieden wat je in een zout en pepermolen zoekt. Zo is deze bijvoorbeeld gemaakt van roestvrij staal, heeft het een prachtig design en een verstelbare maalgraad. Dit maakt dat je deze optie volledig aanpast aan je eigen wensen. Met een hoogte van 21 cm en een breedte van 6 cm neemt het niet al te veel ruimte in beslag. En bovendien komen er nog een stel batterijen bij ook. Ideaal voor professioneel gebruik of gewoon thuis in de keuken. Een waar technisch snufje waar je nog in lengte van jaren veel plezier aan gaat beleven.
Ook deze Goga USB-oplaadbare Peper en Zoutstellen verdienen absoluut een plekje hoog in deze top 5. Zo is het eerste wat opvalt het mooie, moderne design. Het ziet er bijzonder strak uit. Daarnaast komt het ontwerp zelfs met LED licht, voor een ongeëvenaard, uniek gebruik. Maar misschien het meest innovatieve van alles? Deze peper en zoutstellen zijn oplaadbaar. Een simpel USB-kabeltje is al voldoende. Verder is ook dit een verstelbaar model, zodat de korrels van perfecte grootte de molen uitkomen. Een roestvrij staal model dat bij normaal gebruik bijzonder lang meegaat.
De volgende elektrische peper en zoutmolen uit deze lijst is er één van het merk Proking. In plaats van een zwarte kleur, is deze zilver. Maar dat is niet het enige verschil met de vorige optie. Ook het design is totaal anders. In plaats van de extreem moderne look kiezen ze bij dit model voor een meer sobere, stijlvolle uitstraling. Tegelijkertijd geldt wel nog steeds dat het ontwerp is gemaakt van stevig roestvrij staal en dat deze verstelbaar is. Maar het mooiste van alles? Wanneer je het product op de kop boven een gerecht houdt, begint deze automatisch te malen. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een slimme sensor!
Deze elektrische zout- en pepermolen van het eigen merk van Blokker straalt gewoon betrouwbaarheid aan. Het betreft hier een mooi, compleet, zilveren design dat in geen enkele keuken misstaat. Ook bij dit ontwerp heeft het betrouwbare merk gekozen voor een product dat is gemaakt van roestvrij staal. Zo gaat het heerlijk lang mee, zonder dat er makkelijk beschadigingen optreden. Het bedrijf geeft dan ook met trots aan dat het een belangrijk onderdeel vormt van hun complete assortiment aan huishoudproducten. Is dit het design die je ook graag in jouw keuken ziet terugkeren?
Dit is het meest hoogwaardige model uit deze top 5; de Peugeot Elis Sense U-Select Elektrische Pepermolen. Dit product uit een iets duurder segment blinkt ook wel echt uit op alle gebieden. Zo verlicht de aanraakknop volledig blauw wanneer je deze indrukt om peper en zout te malen. Bovendien zorgt het unieke u-select systeem ervoor dat je dit heel gemakkelijk op de perfecte grofheid doet. Je draait gemakkelijk aan de ring aan de voet van de molen om deze af te stellen. Gemaakt van roestvrij staal haalt dit product het beste uit iedere specerij.

Hoe werkt een elektrische peper en zoutmolen?

De werking van de elektrische peper en zoutmolen lijkt enigszins voor de hand te liggen. Alles gaat bijna vanzelf.

Ondanks dat is het toch wel handig om even kort een stappenplan door te lezen. Bijvoorbeeld ook om dat je een elektrisch peper en zoutstel af en toe moet bijvullen. Verder moet je bij de meeste modellen de batterijen af en toe vervangen.

Ga daarom uit van het volgende stappenplan:

 1. Haal peper, zout (en eventueel kruiden) in huis.
 2. Vul de elektrische peper en zoutmolen met de gewenste inhoud.
 3. Stel (indien mogelijk) de grofheid van de korrel in.
 4. Druk op de knop om te malen.
 5. Is de inhoud van de peper en zoutmolen bijna op? Dan kun je deze normaal gesproken makkelijk bijvullen.
 6. Is de batterij leeg? Vervang deze dan door batterijen van hetzelfde formaat. USB oplaadbaar? Laad de molen dan even op.

Je gaat merken dat je de keuze hebt uit een elektrische molen op batterijen en een USB-oplaadbaar model. Beide komen zo met hun eigen voordelen.

De werking van de molen is een beetje afhankelijk van het specifieke model dat je besluit te kopen. Maar in grote lijnen zul je zien dat het bovenstaande stappenplan van toepassing is.

Logischerwijs zijn er allerlei voordelen verbonden aan een elektrische zout en pepermolen. Het is dan ook niet voor niets dat deze met de dag populairder aan het worden is. Laten we de verschillende voordelen er meteen even bij pakken.

We hopen dat we je in dit artikel verder hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze! Heb je nog vragen? Die kun je stellen via ons contactformulier. We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe automatische peper en zoutstel! 

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo