Gasfornuis met oven

Een gasfornuis met oven hoort bij de vaste inrichting van de keuken. Je hebt een fornuis immers dagelijks nodig voor het bereiden van maaltijden. Ook de oven is een onmisbaar accessoire. Hierin maak je de lekkerste baksels op de juiste temperatuur. Als je op zoek bent naar een nieuw gasfornuis, dan kun je kiezen uit heel veel verschillende modellen. Welke je kiest is afhankelijk van jouw wensen en de ruimte die je beschikbaar hebt.

Een fornuis met oven is de beste keuze als je ruimte wilt besparen. Door deze twee keukenapparaten met elkaar te combineren, kun je jouw keuken efficiënt indelen. Dat betekent dat er meer ruimte overblijft voor andere apparatuur. Een gasfornuis met gasoven is natuurlijk ook praktisch. Zo heb je tijdens het koken alles binnen handbereik. Maar wat zijn de voordelen van deze fornuizen en waar moet je op letten bij de aankoop? In dit artikel geven we je een aantal handige tips en voorzien we je van onze top 5 gasfornuis met oven.

Een gasfornuis met oven: wat zijn de voordelen?

Natuurlijk wil je weten op welke voordelen je kunt rekenen als je kiest voor het beste gasfornuis met oven. Koken en bakken moet immers zo makkelijk mogelijk gaan. Naast gebruiksgemak en ruimtebesparing biedt een fornuis met oven nog meer voordelen. Aan de hand van de onderstaande lijst bepaal je snel welke punten jij als voordeel beschouwd. Op deze manier kies je altijd het beste gasfornuis met oven die past bij jouw wensen.

  • Ruimtebesparing : één van de voordelen van een gasfornuis met ingebouwde oven is de ruimte die je bespaart. Je hebt namelijk maar 1 keukenapparaat nodig om te kunnen profiteren van een fornuis en oven. Dat is vooral een voordeel als de ruimte in de keuken beperkt is. Of als je meer ruimte wilt overhouden voor andere apparatuur of de keuken zelf.
  • Gebruiksgemak: kiezen voor een fornuis met oven betekent ook meer gebruiksgemak. De kookplaat bevindt zich namelijk direct boven de oven waardoor alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. Je hoeft dus niet door de keuken te lopen als je een gekookt gerecht nog even in de oven wilt plaatsen. Daarnaast kun je zowel het fornuis als de oven tegelijkertijd gebruiken.
  • Diverse functies: als je kiest voor het beste fornuis met oven, dan heb je vaak ook de beschikking over diverse functies. Je kunt de oven namelijk niet alleen instellen op de juiste temperatuur, maar kunt eventueel ook gebruik maken van de grillfunctie of andere kookprogramma’s. Zo weet je zeker dat jouw gerecht perfect is gegaard.
  • Minder apparatuur nodig: een gasfornuis met oven is eigenlijk alles wat je nodig hebt in de keuken. Dat betekent dat je minder apparatuur hoeft aan te schaffen en plaatsen. Het aanschaffen van een magnetron of losse grill is met deze keukenapparatuur namelijk overbodig. Daarmee bespaar je niet alleen op jouw budget, maar houd je de keuken ook strak en overzichtelijk.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gasfornuis met oven?

Nu je precies weet wat de voordelen zijn van een gasfornuis met gasoven, wil je ook weten waar je op moet letten bij de aankoop. Het fornuis moet namelijk wel geschikt zijn voor wat jij ermee wilt én de ruimte die je beschikbaar hebt. Als je een gasfornuis met oven wilt kopen, dan is het belangrijk om te letten op de afmeting. Ook het aantal branders en de ovenfuncties zijn van belang. Als laatste wil je ook dat het fornuis past bij jouw keuken.

  • Afmetingen: de afmeting van het fornuis met oven is natuurlijk het eerste waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf. Deze fornuizen zijn er namelijk in diverse breedtes en hoogtes. Om zeker te weten of het fornuis in jouw keuken past, is het belangrijk om de ruimte goed op te meten. Denk daarbij niet alleen aan de breedte die je beschikbaar hebt, maar ook aan de hoogte. Zo neem je altijd de juiste houding aan tijdens het koken en weet je zeker dat de bovenzijde van het fornuis goed aansluit. Bijvoorbeeld als je het gasfornuis met gasoven gelijk wilt laten lopen met het keukenblad. Een gasfornuis met een dubbel oven is als vanzelfsprekend breder. De afmetingen variëren van 60 tot en met 150 centimeter.
  • Branders: bij de aanschaf van het beste gasfornuis met oven, is het ook van belang om te letten op de branders. Niet alleen op het aantal, maar ook op de soort. Over het algemeen heeft een fornuis 4 pitten. Heb je daar niet genoeg aan of is jouw gezin groter? Dan kun je ook kiezen voor fornuizen met 5 of zelfs 6 branders. In dat geval heb je vaak ook de beschikking over een wokbrander. Deze bevindt zich meestal in het midden van de kookplaat en is extra groot uitgevoerd. Handig als je vaak wokgerechten maakt of wilt koken op hoog vuur.
  • Ovenfuncties: als je kiest voor een fornuis met ingebouwde oven, dan wil je misschien ook kunnen beschikken over praktische functies. Hierbij kun je denken aan het instellen van kookprogramma’s voor het bereiden van vlees, vis of taarten. Je hoeft dan alleen maar het juiste programma te kiezen. De oven zorgt er zelf voor dat het gerecht op de juiste temperatuur en tijd wordt gegaard. Ook een grill of stoomfunctie behoort tot de mogelijkheden. Als je vaak op deze manier kookt, dan is het belangrijk om op deze ovenfuncties te letten bij de aankoop. Zo voorkom je dat je straks alsnog extra keukenapparatuur moet aanschaffen.
  • Enkele of dubbele oven: in jouw zoektocht naar een gasfornuis met gasoven, kun je kiezen voor een enkele of dubbele oven. De keuze die je hierin maakt is persoonlijk. Heb je een groot gezin of kook je vaak voor een grote groep mensen? Dan is een gasfornuis met dubbele oven een prima optie. Je kunt dan tegelijkertijd op 3 manieren koken. Dit bespaart je natuurlijk veel tijd. Zie je de oven vooral als ondersteuning tijdens het bereiden van eten of is de ruimte die je beschikbaar hebt beperkt? Dan kun je het beste kiezen voor gasfornuis met een enkele oven.
  • Design: het beste gasfornuis met oven sluit natuurlijk ook naadloos aan bij jouw keuken. Als je een donkere keuken hebt, is een witte kookplaat misschien minder fraai. Ook het design van het fornuis is dus iets om op te letten bij de aanschaf. Houd je van een robuuste uitstraling en mag het fornuis de eyecatcher van jouw keuken zijn? Kies dan voor een gasfornuis met opvallende knoppen. Ook qua kleur is er tegenwoordig veel te kiezen. Hoewel de meeste fornuizen met ovens rechthoekig zijn, maak je deze extra opvallend met een mooie kleur die past bij jouw inrichting. Dat kan donker of licht zijn, maar natuurlijk ook een hippe metallic kleur.

Beste gasfornuis met oven: dit is onze top 5

Het beste gasfornuis met oven vind je nog makkelijker aan de hand van onze top 5. Deze fornuizen komen als beste uit de test als het gaat om gebruiksgemak, kwaliteit en mogelijkheden. Daarnaast weet je nu precies wat de voordelen zijn van een fornuis met oven én waar je bij de aankoop op moet letten. Met deze informatie stel je eenvoudig jouw droomkeuken samen. Voor het bereiden van een dagelijkse maaltijd of een feestelijk gerecht. Het enige wat jij nog hoeft te doen is een keuze maken uit onze top 5 fornuizen.

Dit gasfornuis met oven is voorzien van 4 branders en een afdekplaat van donker glas. Kook je op butaan of propaan gas? Ook dat is na ombouw mogelijk. Het fornuis is voorzien van een elektrische ontsteking. De toevoer is voorzien van een thermokoppel beveiliging. Dit fornuis met oven heeft een breedte van 60 centimeter en is in hoogte verstelbaar van 85-91 centimeter. De oven heeft een netto inhoud van 57 liter en is voorzien van een grill functie, hetelucht, boven- en onderwarmte. De ovendeur is uitneembaar en voorzien van dubbelglas. Door de emaille coating is de oven eenvoudige te reinigen.
Dit compacte rvs gasfornuis met oven heeft 4 branders van gietijzer waarvan er 1 geschikt is om op te wokken. De kookplaat sluit je af met een glazen plaat. De geïntegreerde ontsteking maakt koken niet alleen makkelijker, maar ook veiliger. De oven heeft een inhoud van 65 liter en beschikt over maar liefst 10 programma's. Zo bereid je in een handomdraai de mooiste gerechten. Dit fornuis met oven heeft een breedte van 60 en een hoogte van 85 centimeter. Het fornuis is geschikt voor koken op propaan en butaan gas. De ovendeur van glas zorgt ervoor dat het fornuis eenvoudig schoon te houden is.
Dit prachtige fornuis met oven is een echte eye-catcher binnen jouw keuken. De kookplaat beschikt over 4 gewone branders en een wokbrander. Je hebt dus altijd ruimte genoeg voor meerdere pannen. Dit fornuis heeft een elektrische ontsteking met glazen afdekplaat en is leverbaar in meerdere trendy kleuren. Het fornuis met oven heeft een breedte van 90 centimeter en is 85-91 centimeter hoog. De oven is voorzien van 2 lichtpunten en heeft een inhoud van 89 liter. Je kunt niet alleen gebruik maken van de grill en hetelucht functie, maar ook van de bovenwarmte, onderwarmte en de turbo fan. Dit Wiggo gasfornuis met oven wordt geleverd met een bakplaat en rooster.
Dit Bosch gasfornuis met gasoven is compact van formaat en heeft 4 branders. Je kunt gebruik maken van 2 normale branders, een sudderbrander en een wokpit. Het digitale LED-display aan de voorzijde zorgt voor secure instellingen en nog meer gebruiksgemak. Hiermee stel je de elektronische klok in of maak je gebruik van de ingebouwde kookwekker. De oven van dit gasfornuis heeft diverse functies. Je kunt koken middels 3D hetelucht Plus, maar ook gebruik maken van de pizzastand of boven- en onderwarmte. De oven heeft een inhoud van 66 liter.  De binnendeur van de oven bestaat uit glas wat reinigen eenvoudiger maakt. Dit fornuis met oven heeft een breedte van 60 en een hoogte van 85 centimeter.
Het beste fornuis met oven voor een kleine keuken? Dit Everglades fornuis is met een breedte van 50 centimeter en een hoogte van 85 centimeter eenvoudig te plaatsen. Ook als je over wat minder ruimte beschikt. Je kunt gebruik maken van 4 emaillen branders die je afsluit met een stevige plaat. De oven heeft een inhoud van 48 liter en beschikt over boven- en onderwarmte. Gerechten bereiden doe je op maar liefst 4 inschuifhoogtes. De oven met verlichting heeft een emaillen coating zodat deze eenvoudig schoon te houden is. Het gasfornuis is te bedienen via een ingebouwde en veilige ontsteking.

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo