Goedkope condensdroger

Wanneer je in huis liever een goedkope condensdroger hebt dan een droogrek, is dat een prima beslissing. De beste condensdroger vind je echter niet zomaar, daar moet je je wel goed voor inlezen. En dat is precies waar we je vandaag bij gaan helpen!

In dit artikel kijken we namelijk naar wat een condensdroger is en wat het verschil met andere drogers is. Ook kijken we naar de verschillende voordelen van dit apparaat en waar je op moet letten wanneer je er een wil aanschaffen.

Ben je dan eenmaal zover om een keuze te maken? Dan hebben we een top vijf met de volgens ons beste goedkope condensdrogers voor je op een rij gezet. Zo kan je een weloverwogen beslissing maken en de juiste condensdroger voor bij jou in huis vinden. Dat is nog eens handig!

Wat is een condensdroger en wat is het verschil met andere drogers?

Een condensdroger is een apparaat waarin je je was kan drogen. Dit gebeurt door middel van een warmte element dat zeer hoge temperaturen kan bereiken. Als een resultaat daarvan, heb je binnen slechts een korte tijd een volledig droge was. Het vocht uit je kleding wordt opgevangen in een condensbak die op twee manieren geleegd kan worden. Zo heb je drogers die aangesloten kunnen worden op de waterafvoer en op deze manier automatisch het vocht wegspoelen. Ook heb je drogers die juist alleen een condensbak hebben welke je regelmatig moet legen.

Er zijn in totaal drie andere soorten wasdrogers die je ook kan aanschaffen. Deze functioneren op een andere manier dan de goedkope condensdroger. Zo heb je de:

 • Warmtepompdroger die op een lagere temperatuur de was droogt. Door middel van een koelelement en een pomp, wordt het koelmiddel van gasvorm naar een vloeistof omgezet. Hierbij komt energie vrij in de vorm van warmte, wat gebruikt wordt om de was mee te drogen. Het nadeel van deze droger is dat je was er langer over doet om volledig te drogen.

 • Afvoerdroger die de condens via een afvoerslang naar buiten brengt. Je moet hierbij een slang uit het raam/uit de kamer brengen of aansluiten op je centrale luchtafvoer. Het verschil hierbij is dat de droger geen reservoir heeft waar je de condens uit moet halen.

 • Energiezuinige wasdroger die beter is voor het milieu. Tegenwoordig besteden we steeds meer aandacht aan het milieu waardoor er ook energiezuinige drogers zijn ontwikkeld. Het nadeel hiervan is echter dat zij vaak erg prijzig zijn, en voor velen lastig te betalen zijn. Energiezuinige drogers drogen de was ook langzamer dan de andere varianten.

Natuurlijk kan je er ook nog voor kiezen om gebruik te maken van een droogrek of elektrisch droogrek, maar omdat je natuurlijk specifiek op zoek bent naar een goedkope condensdroger, hebben we deze eruit gelaten. 

De voordelen van een goedkope condensdroger

Een goedkope condensdroger heeft veel voordelen ten opzichte van andere drogers. Dit komt vanwege de handige eigenschappen van dit apparaat. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe droger in huis, is het belangrijk om te kijken naar de voordelen van elke mogelijke optie. Daarom zetten we nu de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

 • Het is sneller

Een condensdroger heeft als groot voordeel dat het een stuk sneller is dan de meeste andere drogers. Dankzij het warmte element wordt de kleding goed verhit en is het makkelijker om het vocht op te vangen. Je hoeft dus minder lang te wachten wanneer je de wekelijkse was aan het doen bent.

 • Het is goedkoper in aanschaf 

De meeste condensdrogers zijn perfect voor mensen met een lager budget. Ze kosten namelijk minder om aan te schaffen en gaan vaak redelijk lang mee. Gemiddeld kost deze droger tussen de 300 en 500 euro, terwijl een warmtepomp droger of energiezuinige droger al snel meer dan 500 euro kosten.

 • Makkelijke afvoer

Een goedkope condensdroger heeft twee mogelijkheden voor het afvoeren van de condens: via een opslagbakje of via de afvoer. Beide manieren zijn efficiënt en nemen vrijwel geen extra ruimte in beslag. Bij het opslagbakje moet je er echter wel op letten dat je deze regelmatig leegt. Tegenwoordig gaan de meeste drogers niet aan wanneer het bakje te vol zit, waardoor je niet anders kan dan de condensbak legen. Dat zorgt ervoor dat je niet met natte was achterblijft.

Waarop letten bij het kopen van een goedkope condensdroger?

Natuurlijk wil je de beste goedkope condensdroger voor bij jou in huis wanneer je er eentje aanschaft en geen droger die niet geschikt voor je is. Daarom is het altijd belangrijk om te kijken naar de specificaties van een machine, zodat je zeker weet dat deze goed is voor bij jou in huis. Hieronder hebben we een aantal punten waar je rekening mee kan houden wanneer je een condensdroger aanschaft voor in huis.

 • De kosten

Hoewel een condensdroger vaak een stuk goedkoper is dan andere soorten drogers, kunnen de prijzen onderling ook best verschillen. Een lagere prijs is goedkoper op de korte termijn, maar komt vaak samen met een kortere levensduur en vaak ook een minder duurzaam energielabel. Een iets prijzigere droger gaat daarentegen wat langer mee en is vaak ook zuiniger, wat op de lange termijn beter is voor je portemonnee.

 • De grootte

Drogers komen in verschillende vormen en maten, waardoor het belangrijk is om te weten hoe groot je toekomstige droger is. Als je verkeerd meet, kan het namelijk best zo zijn dat deze niet op de gewenste plek past, en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Meet daarom zowel de plek waar je de droger wil gaan plaatsen als de droger zelf. De meeste websites hebben deze specificaties ook staan, zodat je niet hoeft te gokken.

 • Het energieverbruik

Het is natuurlijk leuk om een goedkope condensdroger te kopen, maar let wel goed op het energieverbruik van het apparaat. Wanneer ze namelijk veel energie verbruiken, kosten ze meer per droogbeurt dan een apparaat dat minder energie verbruikt. Op den duur kan dit tot hogere kosten leiden. Tegenwoordig is een B of A-label erg gunstig voor huishoudapparatuur.

 • De droogsnelheid

Hoe snel wil je je was droog hebben? Ben je iemand die alles het liefst zo snel mogelijk achter elkaar doet, of vind je het niet erg om even op de droger te moeten wachten? Afhankelijk van het vermogen, de grootte en het energielabel van je condensdroger, heeft deze een snellere of langzamere droogsnelheid. Een condensdroger zal nog steeds sneller zijn dan sommige andere drogers, maar ook binnen deze categorie verschillen de tijden nog wel eens.

 • Verschillende opties

Een handdoek moet op een andere manier gedroogd worden dan een t-shirt, en deze moet weer op een andere manier gedroogd worden dan een wollen trui. Het is daarom handig wanneer je droger een aantal verschillende opties heeft voor het drogen van kleding. Zo weet je zeker dat je kleding op de juiste manier gedroogd wordt en dat het langer meegaat.

 • Het laadvermogen

Elke droger heeft een bepaald laadvermogen. Dit staat meestal in verhouding tot de grootte van het apparaat. Het laadvermogen wordt meestal in kilogram uitgedrukt, zodat je weet hoe zwaar de kleding maximaal mag zijn wanneer je het in de machine stopt. De meeste drogers hebben tegenwoordig een laadvermogen van gemiddeld 7 kilo, maar er zijn ook drogers met slechts 5 kilo aan laadvermogen of juist 9 kilo. Afhankelijk van de hoeveelheid was die je hebt, is het handig om te kijken naar het laadvermogen van je toekomstige droger.

 • Het geluidsniveau

Drogers maken geluid, net als veel andere apparaten. Omdat er bij drogen vaak ook veel beweging plaatsvindt, zijn de geluiden van drogers vaak wat harder dan die van een koelkast. Daarom is het altijd handig om te letten op het geluidsniveau van de droger, zodat je weet wat je in huis haalt. Het geluidsniveau wordt in decibel uitgedrukt.

Dit is onze top 5 beste goedkope condensdrogers

Nu dat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goedkope condensdroger en je weet welke voordelen je daarbij in huis haalt, is het tijd om een beslissing te maken. Hieronder hebben we vijf van de beste condensdrogers op een rij gezet en leggen we bij elke droger uit welke eigenschappen het heeft. Neem deze op je gemak door en beslis dan welke het beste bij jou in huis past. Veel plezier ermee!

De Beko condensdroger is een goede aanschaf voor in huis, en zeker wanneer de waskamer een wat donkerdere plek is. Wanneer je de deur namelijk opendoet, gaat de automatische verlichting binnen in de machine direct aan. Ook kan je gemakkelijk zien hoe lang het apparaat nog bezig is dankzij het digitale display schermpje. De droger heeft een laadvermogen van 7 kilogram en bevat een handig opvangreservoir welke je kan legen na een aantal droogbeurten. Je kan kiezen uit wel 16 verschillende opties voor het drogen van je was. Ook heeft het een geluidsniveau van 65 dB en een B-niveau energielabel.
Wanneer je wat meer was hebt, is de Frilec droger goed geschikt! Het heeft namelijk een laadvermogen van wel 8 kilogram en heeft ook een speciale functie waarmee je de start kan uitstellen wanneer je graag wil dat je was pas later op de dag begint met drogen. Dit apparaat heeft slechts 8 verschillende programma’s, maar wel een handig reservoir waarin al het water wordt opgevangen. De Frilec heeft een B-niveau energielabel en een handig digitaal scherm waarop je kan zien hoelang je droogbeurt nog bezig is.
De droger van AEG is iets prijziger, maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug. Het heeft namelijk een speciale ProTex trommel die ervoor zorgt dat je kleding minder snel slijt tijdens het drogen, zodat het langer meegaat. Ook heeft het apparaat een Prosense sensor die inschat hoelang de droger bezig zal zijn afhankelijk van de hoeveelheid was die je in de droogtrommel stopt. Het apparaat heeft 14 verschillende programma’s en een handige vochtigheidssensor die bepaald of je was nog langer door moet drogen dan normaal. Ook heeft het een antikreukfase die ervoor zorgt dat je kleding minder gekreukt eruit komt.
Wil je graag een hi-tech optie? Kies dan voor de Candy Smart Pro! Deze droger kan namelijk verbinden op je wi-fi en bluetooth waardoor je via je telefoon de status van je was kan bekijken, de droger op afstand kan bedienen en handige gepersonaliseerde tips krijgt tijdens het drogen van je was. Deze droger heeft een laadvermogen van 7 kilo en is iets luider dan de meeste andere drogers, het heeft namelijk een geluidsniveau van 69 dB. De droger heeft 14 verschillende programma’s en een laadsensor die aanvoelt hoe vol de droger zit. Ook heeft het een snel programma van slechts 90 minuten, waardoor je snel je droge was uit de machine kan halen.
Deze Jet set droger is ideaal voor mensen met weinig ruimte en een laag budget. De droger is namelijk een stuk kleiner en heeft daarom ook een laadvermogen van slechts 3 kilogram. Door middel van een luchtafvoer naar buiten kan de vochtige lucht weg, zodat deze niet in huis blijft hangen. Het geluidsniveau is hierdoor wel lager dan gemiddeld, met slechts 60 dB kan deze gemakkelijk in de badkamer of waskamer staan. De droger heeft twee warmtestanden en heeft een C-niveau energielabel. Het is dus iets minder zuinig, maar wanneer je ook minder was gebruikt, scheelt dit erg weinig in de jaarlijkse kosten.

Verder zoeken naar de beste goedkope condensdroger? 

Heb je je ideale droger nog niet kunnen vinden? Maak je geen zorgen! Klik hieronder op de knop en ga door naar onze webshop met nog veel meer aanbiedingen. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo