Goedkope drone met camera

Een goedkope drone met camera is ideaal voor vrijwel alle situaties. Wanneer je aan het reizen bent, kan je zo gemakkelijk een videobeeld maken van de volledige omgeving. Doe je aan topsport? Dan leg je zonder problemen de je beste actieshots vast? Een eigen bedrijf? Met een goedkope drone met goede camera laat jij jouw klanten direct zien wie je bent, wat je doet en hoe je bedrijf eruit ziet. 

Het is dus geen verrassing dat je op zoek bent naar een drone met camera. Alleen is er tegenwoordig zoveel keuze, dat het lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Wij gaan je daarbij helpen! In dit artikel leggen we je alles uit over de beste functies van de beste drone met camera, waar je op moet letten en geven we je daarna ook nog een lijst met de vijf beste goedkope drones van dit moment. Lees snel verder!

Goedkope drone met camera, waar op letten?

Wanneer je een drone wil aanschaffen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het gaat hier vooral om de redenen waarom je een drone met camera wil aanschaffen en hoe je deze gaat gebruiken. Met deze lijst kan je gemakkelijk jouw perfecte drone vinden. 

 • Besturing.
  Veel drones kunnen tegenwoordig met een app op je telefoon of tablet bestuurd worden. Dit is niet alleen heel makkelijk, je hebt daarbij ook geen extra afstandsbediening om mee te nemen. Wel is zo’n app vaak echter wel beperkt ten opzichte van een luxe afstandsbediening. Veel luxe drone modellen hebben namelijk een afstandsbediening waarmee je niet alleen de drone, maar ook de camera kan besturen. Daarnaast hebben anderen juist ook een klein schermpje in de afstandsbediening waarin je precies ziet wat de drone op dat moment aan het filmen is. Afhankelijk van de hoeveelheid luxe die je wil hebben, is het dus belangrijk om te kijken naar een drone die via een app of via een afstandsbediening werkt. 
 • Gebruiksdoel.
  Wil je een drone voor hobbymatig gebruik in de achtertuin of op een veld? Dan is een goedkope drone met camera vaak al een prima optie. Ben je echter van plan om kwalitatief hoogwaardige beelden te gebruiken voor professionele doeleinden, dan heb je ook een professionele drone nodig. Zeker wanneer je het als pronkstuk op je website of sociale media wil plaatsen.
 • Type camera. 
  Ook onder goedkope drones met camera zijn er verschillen in kwaliteit van deze camera. Denk hierbij aan een 4K camera, of een “simpele” 1080HD camera. Daarnaast kunnen sommige camera’s ook foto’s maken in plaats van alleen filmen. Wil je dan liever een fotocamera met 10 megapixels, of juist eentje met wel 20 megapixels? Dit bepaalt allemaal de kwaliteit van de uiteindelijke foto’s en video’s en daarbij ook de prijs. 
 • De accuduur.
  Afhankelijk van het doeleinde waarvoor jij de beste goedkope drone met camera gaat gebruiken, moet je kijken naar de accuduur. Een drone kan niet zomaar onderweg opgeladen worden, dus moet je zeker weten dat hij niet opeens uit de lucht valt terwijl jij nog aan het filmen bent. Sommige drones kunnen slechts 10 tot 15 minuten vliegen op een volle accu, terwijl andere modellen gemakkelijk een half uur de lucht in kunnen gaan. Wil je er zeker van zijn dat je meerdere vliegsessies in één dag kan volbrengen, dan is het ook handig om te kijken of jouw drone gemakkelijk van accu kan wisselen zodat je een paar extra opgeladen accu’s mee kan nemen. 
 • Snelheid.
  Het is natuurlijk fijn om op een rustig tempo mooie beelden te schieten van landschappen, maar wanneer je jezelf of iemand anders tijdens een motorrit wil filmen, is het belangrijk dat de drone deze snelheid kan bijhouden. Veel drones hebben een maximumsnelheid van ongeveer 20 á 25 kilometer per uur, maar er zijn natuurlijk ook drones die tot wel 60 km/h kunnen vliegen. Kijk daarom altijd goed naar de maximumsnelheid van een drone zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. 
 • Vliegbereik.
  Deze valt een beetje samen met de accuduur, maar toch is het iets anders. Wanneer je met een drone gaat filmen, is het natuurlijk leuk om een gave “bird’s eye view” te hebben van je omgeving. Je moet dan echter wel een drone aanschaffen die ver genoeg kan vliegen om dit resultaat te bereiken. Sommige drones hebben een bereik van slechts 300 meter terwijl anderen soms wel tot een paar kilometer verderop kunnen vliegen zonder de verbinding te verliezen.
 • Reserveonderdelen.
  Er zal vast een keer een moment komen waarop je drone vast komt te zitten in een boom, of valt omdat je de accuduur verkeerd had ingeschat. Dit is in de meeste gevallen geen ramp, maar je moet wel in staat zijn om gemakkelijk aan reserveonderdelen te komen. Denk hierbij aan propellers, montagesystemen en meer. Heeft jouw drone vrijwel geen losse reserveonderdelen beschikbaar? Dan is het uiteindelijk een duurkoop, zelfs wanneer je voor een goedkoop model gaat. 
 • Verzekering en vergunning.
  Drones mogen niet overal vliegen en zijn niet altijd even voorspelbaar. Het is daarom niet onverstandig om te kijken of jouw drone een aparte verzekering nodig heeft, of dat hij valt onder de reguliere cameraverzekering. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of je voor dit model een speciale vergunning nodig hebt en wat je aansprakelijkheid is wanneer je drone schade aan dingen of mensen veroorzaakt. 
 • GPS en terugkeerfunctie.
  Sommige drones moet je zelf weer heelhuids terug laten komen, andere drones hebben een speciale terugkeerfunctie waarbij ze met één druk op de knop terugkeren naar het “homestation” of de afstandsbediening. Dit is niet alleen heel handig, maar het scheelt je ook veel moeite. Daarnaast is het belangrijk om een drone te nemen met een GPS functie. Mocht je hem dan een keer kwijtraken, dan weet je precies waar je de drone kan vinden. Daarnaast is het altijd leuk om te zien waar hij precies boven hangt. 

Welke specificaties heeft de beste goedkope drone met camera?

Als je kijkt naar een goedkope drone met goede camera, dan zijn er binnen die prijsklasse een aantal specificaties die je het beste kan kiezen. Natuurlijk verschillen ze per model, maar wanneer je in de buurt komt van deze specificaties, dan weet je zeker dat je lang plezier zal hebben van je drone. 

 • Camerakwaliteit film.
  Ook onder de goedkope drones kan je 4K camera’s vinden. Zoek deze ook vooral op, want deze leveren een uitstekende filmkwaliteit die je overal voor kan gebruiken.
 • Camerakwaliteit foto’s.
  Wanneer je ook goede foto’s wil kunnen maken is het verstandig om een drone te kiezen met een goede camerakwaliteit in megapixels. Het meeste wat je voorbij zal zien komen is 12 megapixel op een vaste camera bij een goedkope drone. 
 • Camerapositie.
  Een goede drone heeft een camera die verstelbaar is in positie. Zo kan je bepaalde hoeken gemakkelijk filmen en heb je niet een vaste houding voor je video’s. De meeste goedkope drones hebben een verstelbare camera tot aan 90 graden
 • Bedieningsafstand.
  Deze afstand varieert nogal onder de goedkope drones met camera. Toch is het verstandig om te kijken naar een groot bereik, zeker wanneer je landschappen wil gaan filmen. Een goede goedkope drone heeft al gauw een bedieningsafstand van 2000 meter
 • Levensduur batterij.
  Ook dit varieert veel bij de beste goedkope drone met camera. Toch kan je hier ook drones vinden met een maximale levensduur tot aan een uur. Voor de beste drone wat betreft prijs/kwaliteitsgarantie kan je beter kijken naar een levensduur van 30 minuten per volle accu. 

Top 5 beste goedkope drones met camera

Dan is het nu tijd om te kijken naar de vijf beste goedkope drones met camera. We hebben deze zorgvuldig voor je uitgezocht en ze hebben elk hun eigen bijzondere specificaties. 

Deze mini-drone is ideaal voor kleine vliegafstanden, zoals in een gebouw, of boven je eigen tuin. De camera neemt op in 720 pixels en maakt foto’s met een kwaliteit van 5 megapixels. Daarnaast kan je via de live-view functie alles zien wat je drone ziet! De Ryze Tello heeft een accuduur van 13 minuten en kan tot 100 meter op afstand bestuurd worden.
Deze Smart Drone van SG907 heeft twee verschillende 4K camera’s die elk vanuit een andere hoek filmen en waarvan de hoofdcamera in een hoek van 120 graden kan bewegen. Ook heeft de Smart Drone een “follow-me” functie waarbij hij je kan volgen, dit is ideaal wanneer je aan het fietsen, motorrijden,of hardlopen bent. De vliegtijd is in totaal 20 minuten en hij heeft een bereik van 500 meter.
Deze lichtgewicht drone is perfect voor de professionele filmer. Dankzij een camera van 12 megapixel en een Full-HD videoresolutie kan je prachtige films maken vanuit de lucht. Daarnaast heeft deze drone een maximale vliegtijd van 30 minuten en een bereik van wel 2000 meter! Bovendien kan je met de live-functie alles direct volgen vanaf de grond.
Voor mensen met een klein budget is de Gear2Play drone een goede aankoop. Deze drone heeft een ingebouwde wifi-verbinding zodat je de live-view vanaf je smartphone kan bekijken. Daarnaast heeft de drone een bereik van 30 meter met een automatische terugkeerfunctie. Als laatste heeft deze drone een handige gyro-stabilisator, zodat je geen schokkende beelden terugkrijgt.
Ook deze drone met camera is geschikt voor zowel professionals als amateurs. Dankzij de grote accu opslagcapaciteit, kan deze drone tot wel 60 minuten lang filmen! Daarnaast bevat de camera 4K kwaliteit met een 50x zoom functie, zo kan je zelfs vanuit de lucht nog de details op de grond bekijken. Doordat de drone verlichting bevat, kan je gemakkelijk in het donker filmen. Uiteindelijk keert de drone met een druk op de knop weer terug naar je toe.

Met deze informatie kan je een weloverwogen beslissing maken en de beste goedkope drone met camera aanschaffen voor je eigen gebruik! Zoals je hierboven kan zien heeft elke drone weer zijn eigen voordelen en geweldige specificaties.

Op zoek naar nog meer verschillende drones? Gebruik dan de onderstaande knop om de webshop te bezoeken!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo