Goedkope drone met camera

Een goedkope drone met camera is ideaal voor vrijwel alle situaties. Wanneer je aan het reizen bent, kan je zo gemakkelijk een videobeeld maken van de volledige omgeving. Doe je aan topsport? Dan leg je zonder problemen de je beste actieshots vast. Een eigen bedrijf? Met een goedkope drone met goede camera laat jij jouw klanten direct zien wie je bent, wat je doet en hoe je bedrijf eruit ziet. 

Het is dus geen verrassing dat je op zoek bent naar een budget drone met camera. Alleen is er tegenwoordig zoveel keuze, dat het lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Wij gaan je daarbij helpen! In dit artikel leggen we je alles uit over de beste functies van de beste drone met camera, waar je op moet letten en geven we je daarna ook nog een lijst met de vijf beste goedkope drones van dit moment. Lees snel verder!

Goedkope drone met camera, waar op letten?

Wanneer je een drone wil aanschaffen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het gaat hier vooral om de redenen waarom je een drone met camera wil aanschaffen en hoe je deze gaat gebruiken. Met deze lijst kan je gemakkelijk jouw perfecte drone vinden. 

 • De besturing.
  Vrijwel alle drones kunnen tegenwoordig met een app op je telefoon of tablet bestuurd worden. Dit is niet alleen heel makkelijk, je hoeft daarbij ook geen extra afstandsbediening mee te nemen. Wel is zo’n app vaak beperkt ten opzichte van een luxe afstandsbediening. Veel drone modellen hebben namelijk een afstandsbediening waarmee je niet alleen de drone, maar ook de camera kan besturen.

  Daarnaast hebben anderen juist ook een klein schermpje in de afstandsbediening waarin je precies ziet wat de drone op dat moment aan het filmen is. Afhankelijk van wat je belangrijk vindt, kun je overwegen of de drone via een app bestuurbaar moet zijn. 

Goedkope drone Ryze Tello

 • Het type camera. 
  Ook onder goedkope drones met camera zijn er verschillen in kwaliteit van deze camera. Denk hierbij aan een Full HD of 6K ultra HD camera, of een “simpele” 1080HD camera. Daarnaast kunnen sommige camera’s ook foto’s maken in plaats van alleen filmen. Wil je dan liever een fotocamera met 4 megapixels, of juist eentje met wel 12 megapixels? Dit bepaalt allemaal de kwaliteit van de uiteindelijke foto’s en video’s en daarbij ook de prijs. 
 • De accuduur.
  Afhankelijk van het doeleinde waarvoor jij de beste goedkope drone met camera gaat gebruiken, moet je kijken naar de accuduur. Een drone kan niet zomaar onderweg opgeladen worden, dus moet je zeker weten dat hij niet opeens uit de lucht valt terwijl jij nog aan het filmen bent. Sommige drones kunnen slechts 10 tot 15 minuten vliegen op een volle accu, terwijl andere modellen gemakkelijk een half uur de lucht in kunnen gaan.

  Wil je er zeker van zijn dat je meerdere vliegsessies in één dag kan volbrengen, dan is het ook handig om te kijken of jouw drone gemakkelijk van accu kan wisselen zodat je een paar extra opgeladen accu’s mee kan nemen. Bij somme drones krijg je er automatisch al meerdere geleverd, dus dat kan ook erg handig zijn! 

Zwarte goedkope drone

 • Snelheid.
  Het is natuurlijk fijn om op een rustig tempo mooie beelden te schieten van landschappen, maar wanneer je jezelf of iemand anders tijdens een motorrit wil filmen, is het belangrijk dat de drone deze snelheid kan bijhouden. Veel drones hebben een maximumsnelheid van ongeveer 25 kilometer per uur, maar er zijn natuurlijk ook drones die tot wel 60 km/h kunnen vliegen. Kijk daarom altijd goed naar de maximumsnelheid van een drone zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. De drones in onze top 5 lijst hebben een snelheid tussen de 25 en 45 km per uur
 • Vliegbereik.
  Deze valt een beetje samen met de accuduur, maar toch is het iets anders. Wanneer je met een drone gaat filmen, is het natuurlijk leuk om een gave “bird’s eye view” te hebben van je omgeving. Je moet dan echter wel een drone aanschaffen die ver genoeg kan vliegen om dit resultaat te bereiken. Sommige drones hebben een bereik van slechts 300 meter terwijl anderen soms wel tot een paar kilometer verderop kunnen vliegen zonder de verbinding te verliezen.

Functies van budget drone

 • Reserveonderdelen.
  Er zal vast een keer een moment komen waarop je drone vast komt te zitten in een boom, of valt omdat je de accuduur verkeerd had ingeschat. Dit is in de meeste gevallen geen ramp, maar je moet wel in staat zijn om gemakkelijk aan reserveonderdelen te komen. Denk hierbij aan propellers, montagesystemen en meer. Heeft jouw drone vrijwel geen losse reserveonderdelen beschikbaar? Dan is het uiteindelijk een duurkoop, zelfs wanneer je voor een goedkoop model gaat. 
 • Verzekering en vergunning.
  Drones mogen niet overal vliegen en zijn niet altijd even voorspelbaar. Het is daarom niet onverstandig om te kijken of jouw drone een aparte verzekering nodig heeft, of dat hij valt onder de reguliere cameraverzekering. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of je voor dit model een speciale vergunning nodig hebt en wat je aansprakelijkheid is wanneer je drone schade aan dingen of mensen veroorzaakt. 

Headless mode E88 drone

 • GPS en terugkeerfunctie.
  Sommige drones moet je zelf weer heelhuids terug laten komen, andere drones hebben een speciale terugkeerfunctie waarbij ze met één druk op de knop terugkeren naar het “homestation” of de afstandsbediening. Dit is niet alleen heel handig, maar het scheelt je ook veel moeite. Daarnaast is het belangrijk om een drone te nemen met een GPS functie. Mocht je hem dan een keer kwijtraken, dan weet je precies waar je de drone kan vinden. Daarnaast is het altijd leuk om te zien waar hij precies boven hangt. 

Top 5 beste goedkope drones met camera

Dan is het nu tijd om te kijken naar de vijf beste goedkope drones met camera. We hebben deze zorgvuldig voor je uitgezocht en ze hebben elk hun eigen bijzondere specificaties. 

Een zeer betaalbare en toch kwalitatief uitstekende drone is deze van Ryze Technology. Wat bijzonder is aan deze drone, is dat hij programmeerbaar is. Dit gaat gemakkelijk via een programma dat Scratch heet. Je kunt via dit programma bepaalde bewegingen of trucjes instellen - dit is een leuke manier om ook een beetje te leren programmeren! Je kunt de drone verbinden met een VR bril en zo de wereld vanuit de drone bekijken. Bediening gaat via een app, de landing en het vertrek zijn automatisch en de reviews zijn goed. Lees deze eens goed door, want hier staan goeie tips in!
Deze budget drone van Digital Nativez heeft een dubbele ultra HD camera waar je de mooiste shots mee kunt maken. Het apparaat is licht in gewicht (260 g) en heeft een bereik van 200 meter. Je kunt de drone zowel met een controller als met je smartphone besturen. Er zit een 360 graden functie op en de accu houdt het 15 minuten vol. De online beoordelingen zijn prima: men is met name erg te spreken over de goede service van het bedrijf.
Deze drone van het merk Sefsay is wederom betaalbaar, heeft alle standaard functies en prima online klantreviews. Zo is de reikwijdte maximaal 200 meter, is de camera draaibaar, zit er een "return" knop op en beschikt het apparaat over obstakelontwijking. Wanneer je het apparaatje wilt opbergen kun je gemakkelijk de uitstekende propellers inklappen, waardoor hij maar weinig opslagruimte nodig heeft. Ook kun je gebruik maken van een "zweef" instelling waarbij de drone dezelfde hoogte aanhoudt.
Je ziet het al op de afbeelding: deze budget drone van Maximania Pro wordt geleverd met een handige opbergtas en 2 accu's. Daarnaast krijg je er reserve vleugels bij, een USB oplaadkabel, schroevendraaier en handleiding. Daarnaast kunnen we ook zeker niet klagen over de mogelijkheden van het apparaat zelf! De drone heeft een volgfunctie, infraroodsensoren en een goeie stabilisator. Er zitten maar liefst 3 camera's op (boven, voor en onder). Ook kun je via de app de route van de drone letterlijk uittekenen!
Op het moment van schrijven is dit de meest goedkope drone uit deze lijst. En als je kijkt naar de accuduur van dit apparaat, dan heb je nog best een goeie deal. Verder is 'ie gewoon met je mobiel te besturen en heeft het apparaat een "return back home" functie. Je kunt live de opnames zien (zowel foto als video) en uiteraard kun je deze budget drone ook gewoon met een afstandsbediening besturen.

Welke specificaties heeft de beste goedkope drone met camera?

Als je kijkt naar een goedkope drone met goede camera, dan zijn er binnen die prijsklasse een aantal specificaties die je het beste kan kiezen. Natuurlijk verschillen ze per model, maar wanneer je in de buurt komt van deze specificaties, dan weet je zeker dat je lang plezier zal hebben van je drone. 

 • Camerakwaliteit film.
  Ook onder de goedkope drones kan je 4K en Full HD camera’s vinden. Zoek deze ook vooral op, want deze leveren een uitstekende filmkwaliteit die je overal voor kan gebruiken.
 • Camerakwaliteit foto’s.
  Wanneer je ook goede foto’s wil kunnen maken is het verstandig om een drone te kiezen met een goede camerakwaliteit in megapixels. Het meeste wat je voorbij zal zien komen is 12 megapixel op een vaste camera bij een goedkope drone. 

Goedkope drone met dubbele camera

 • Camerapositie.
  Een goede drone heeft een camera die verstelbaar is in positie. Zo kan je bepaalde hoeken gemakkelijk filmen en heb je niet een vaste houding voor je video’s. De meeste goedkope drones hebben een verstelbare camera tot aan 90 graden maar er zitten ook 360 graden opties bij
 • Bedieningsafstand.
  Deze afstand varieert nogal onder de goedkope drones met camera. Toch is het verstandig om te kijken naar een groot bereik, zeker wanneer je landschappen wil gaan filmen. Een goede goedkope drone heeft al gauw een bedieningsafstand van 2000 meter
 • Levensduur batterij.
  Ook dit varieert veel bij de beste goedkope drone met camera. Toch kan je hier ook drones vinden met een maximale levensduur tot aan een uur. Voor de beste drone wat betreft prijs/kwaliteitsgarantie kan je beter kijken naar een levensduur van 30 minuten per volle accu. 

Met deze informatie kan je een weloverwogen beslissing maken en de beste goedkope drone met camera aanschaffen voor je eigen gebruik! Zoals je hierboven kan zien heeft elke drone weer zijn eigen voordelen en geweldige specificaties.

Op zoek naar nog meer verschillende drones? Gebruik dan de onderstaande knop om de webshop te bezoeken!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo