Hamburgerpers: welke is de beste?

De hamburgers die er het lekkerst uitzien, maak je met een hamburgerpers. Het is namelijk niet voor niets dat steeds meer mensen interesse hebben in deze keukentool. De hamburgerpers is in steeds meer keukens terug te vinden. Op het moment dat je de zaken graag goed aanpakt, mag deze ook zeker niet ontbreken. De juiste hamburger maker gaat je in lengte van jaren veel plezier opleveren. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste kiest? Waar moet je allemaal op letten?

Wat is een hamburgerpers?

Een hamburgerpers is puur een tool waarmee je zelf hamburgers maakt. Dankzij de vorm van de pers levert het hamburgers op die perfect rond zijn. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat ze uit elkaar vallen. Dit maakt het mogelijk om heel makkelijk zelf de traditionele, ronde hamburger te maken van gehakt.

Deze tool staat ook wel bekend als een burger press of een hamburger maker. Een hamburgerpers gebruiken, doe je vanwege een groot aantal voordelen.

Hamburger maker voor gevulde hamburgers

De voordelen van een hamburger maker

De voordelen van een hamburger maker zijn redelijk divers. Vandaar dat het zinvol is om ze één voor één door te nemen. Hierdoor ontstaat er een mooi totaalbeeld van waarom een hamburger maker kopen een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan de volgende positieve punten van deze keukentool:

 • Perfect ronde hamburgers creëren:
  Het creëren van perfect ronde hamburgers levert absoluut een goed gevoel op. Een hamburger hoort van nature rond te zijn. Zo zien ze er bijvoorbeeld een heel stuk smakelijker uit.

  Ook maakt deze vorm het een stuk makkelijker om ze op de juiste manier te bakken. Met de hamburgerpers heb jij voortaan het materiaal in huis om voor altijd de ideale, ronde hamburgers te maken. Je hoeft nooit meer zelf moeite te doen om ze gedetailleerd op de juiste manier in elkaar te kneden. Voortaan laat je dit over aan de vaste vorm van de burger press.

 • Hamburgers vallen niet uit elkaar:
  Een bijkomend positief effect van de hamburger maker is dat je hamburgers voortaan niet meer uit elkaar vallen. Door ze namelijk in een vaste vorm te persen, krijgen ze ook een veel vastere structuur.

  Dit is een van de meest cruciale eigenschappen van een goede hamburger. Op het moment dat je ze dan daarna gaat bakken, blijven ze hun traditionele vorm behouden. Net als bij het vorige punt het geval was, zorgt dit er opnieuw voor dat de burger er toch net wat smakelijker uitziet. Wil je voortaan voorkomen dat je hamburgers nog uit elkaar vallen? Overweeg dan zeker de aanschaf van een topkwaliteit hamburger maker.

  Burger press

 • Supersnel:
  Misschien nog wel het grootste voordeel van de hamburgerpers is dat het je een hoop tijd scheelt. Met deze keukentool maak je echt supersnel een grote hoeveelheid hamburgers. Iets wat bijvoorbeeld met de hand een heel stuk langer duurt.

  Vooral het verkrijgen van de vaste, ronde vorm is dan erg lastig. Met een burger press heb je dit binnen een aantal seconden voor elkaar. Dit maakt het ook de ideale tool bij een groter gezelschap. Heb je bijvoorbeeld geregeld allerlei mensen over de vloer? Mogelijk zelfs met een barbecue erbij? Dan biedt de burger press de perfecte uitkomst.

 • Compacte tool:
  Een ander welkom voordeel is dat de hamburgerpers een vrij compacte keukentool Dit maakt dat dit product relatief makkelijk op te bergen is. Lang niet in iedere keuken is er sprake van een ruimteoverschot. Vaak zitten alle kastjes al aardig vol met allerlei servies, keukentools en overige materialen. Het is dan wel zo fijn wanneer een dergelijke tool niet al te veel ruimte inneemt. In bijna iedere keuken is er ergens wel een plekje te bedenken voor de hamburger maker. Waar kun jij deze nog wel kwijt?

 • Eigen gehaktmengsel gebruiken:
  Er gaat niets boven zelfgemaakte hamburgers. Dat weten we allemaal. Een van de grootste voordelen van de hamburgerpers is dan ook dat je een compleet eigen gehaktmengsel kunt gebruiken. Bij voorverpakte hamburgers is dit uiteraard niet het geval.

  Door puur alleen gehakt te kopen, kun je er vervolgens mee doen wat je wilt. Heb je bijvoorbeeld al een bepaalde kruidencombinatie in gedachten? Of kies je graag uit een van de vele beschikbare recepten online? Dan ga je veel plezier beleven aan dit product. Je hamburgers smaken dankzij je eigen gehaktmengsel beter dan ooit tevoren!

  Hamburgerpers professioneel

 • Betaalbaar:
  Tot slot is een hamburgerpers over het algemeen ook relatief goed betaalbaar. Zeker wanneer je je bedenkt wat je ervoor terugkijkt. Het fijne van de hamburger maker is dat het hier een relatief simpele tool betreft. Het concept is vrij standaard, waardoor er over het algemeen geen dure technologie aan te pas komt. Dit terwijl je er tegelijkertijd wel een hoop voor terugkrijgt.
  Het is daarom zonde om op een burger press te besparen. Je hebt er uiteindelijk toch jarenlang plezier van. 
Beste keuze:
Hamburgerpers myrr
Deze hamburgermaker bestaat eigenlijk uit 3 hamburgermakers. Namelijk een mal voor normale hamburgers, een drukpers voor gevulde hamburgers, en een mal voor mini hamburgers. Zo kun je vanalles met dit compacte model. Daarnaast kan deze pers in de vaatwasser, werkt het gemakkelijk en krijg je er gratis 100 waxpapiertjes bij, zodat je de hamburgers die je maakt op elkaar kunt leggen. Al met al een goede keuze wat ons betreft.

Waarop letten bij aankoop burger press?

Ondanks dat waarschijnlijk iedere burger press wel met enkele voordelen komt, is het toch verstandig om nog met enkele zaken rekening te houden. Je wilt namelijk het liefst wel een optimale keuze maken. Een keuze voor een product dat perfect aansluit op je individuele behoeften. Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden:

 • Materiaal:
  Allereerst is het verstandig om te letten op het materiaal. Zo wil je het liefst wel dat het materiaal zelf zo lang mogelijk goed blijft. En dat het bovendien ook een enigszins kwalitatieve, smakelijke uitstraling heeft.

  In het algemeen kun je kiezen tussen een rvs hamburgerpers (van roestvrij staal) of een kunststof hamburger maker. In beide gevallen gaat in het algemeen de kwaliteit niet achteruit bij intensief gebruik. Welk materiaal je kiest, is dus vooral een persoonlijke afweging. 

  Hamburgerpers 3 delig

 • Grootte:
  Verder is het slim om na te denken over de grootte van de hamburger maker. Tegenwoordig is er namelijk ook redelijk wat interesse voor de hamburgerpers die mini hamburgers maakt. Dit is bijvoorbeeld een ideale tool om kleinere hapjes of snacks te creëren. Dat komt goed van pas op het moment dat je visite hebt. Of wanneer je überhaupt een fan bent van creatief in de keuken aan de slag gaan.

  Bepaal dus voor jezelf aan welke optie je meer behoefte hebt; een hamburgerpers groot of een mini hamburgerpers? Aangezien beiden met unieke voordelen komen, kun je natuurlijk ook beide opties aanschaffen.

   

  Hamburgerpers groot rvs

 • Type gebruik:
  Tot slot is het type gebruik nog een puntje van aandacht. Een hamburgerpers gebruiken kan namelijk gewoon voor thuis, maar het heeft ook een professionele toepassing.

  In de horeca is er bijvoorbeeld geregeld behoefte aan om een hamburgerpers professioneel in te zetten. Het is dan aan te raden om ook voor een professioneel model te kiezen. Deze komen vaak met extra mogelijkheden en zijn bovendien nog meer berekend op intensief, herhaaldelijk gebruik. Dit maakt het een stuk makkelijker om grote hoeveelheden hamburgers tegelijk te maken. Ben je dus van plan een hamburgerpers op professionele basis te gebruiken? Neem dit dan mee in het type tool dat je aanschaft.

Hamburgerpers kopen: Dit is onze top 5

Op dit moment ben je op de hoogte van de vele voordelen van de hamburgerpers. Bovendien ben je uitgebreid geïnformeerd over de punten waar je rekening mee moet houden. Zodoende is het nu tijd om de top 5 hamburger makers van dit moment erbij te pakken. Zo heb je op één locatie toegang tot een volledig overzicht wat deze keukentool betreft. De kans is dan groot dat je direct overgaat tot aankoop. Op basis van uitgebreid onderzoek is gebleken dat de volgende producten het verdienen om in onze top 5 voor te komen:

Deze handige hamburgerpers van het merk Myrr heeft meerdere opties. Zo kun je gewone hamburgers maken, mini hamburgers en gevulde hamburgers. Het design zit slim in elkaar: er zijn verschillende onderdelen die in elkaar passen, waardoor de hamburger maker weinig ruimte in beslag neemt in je keuken. Daarnaast kun je hem gemakkelijk in de vaatwasser schoonmaken, en blijft het vlees niet plakken aan de pers. Als extraatje krijg je 100 waxpapiertjes bij je bestelling, zodat je meerdere hamburgers op elkaar kunt stapelen. We kunnen je alvast vertellen dat gevulde hamburgers echt heerlijk zijn! Een aanrader dus.
De Weber hamburgerpers is een zeer hoogwaardig model, gemaakt van kunststof. De unieke vorm van dit product heeft bovendien een zeer stijlvolle uitstraling. Dit maakt dat niet alleen de functie van het product zeer aanspreekt, maar ook het uiterlijk. Hierdoor is het een ideale toevoeging aan de stijlvolle keuken. Op dit model met een zwarte kleur krijg je bovendien een fabrieksgarantie van 2 jaar. Zo heeft dit topmerk zelf dus veel vertrouwen in het eigen product. De afmetingen van 11,4 cm bij 13,97 cm maken dat je eenvoudig hamburgers van een perfecte afmeting creëert met deze Weber hamburgerpers.
De Cooking Brothers hamburgerpers is een uitermate budgetvriendelijk model. Je krijgt met deze optie veel waar voor je geld. Deze optie is gemaakt van aluminium en gaat daardoor lang mee. Bovendien is de pers vanwege het materiaal ook licht van gewicht. Je krijgt 50 wax papiertjes bijgeleverd, wat het gebruik nog verder vergemakkelijkt. Een grijs model, met een lengte en breedte van 12 cm. De fabrieksgarantie betreft 2 maanden. Bepaal zelf je grootte; mini, normaal of gevuld. Na gebruik stop je dit product gewoon in de vaatwasser, zodat deze snel weer schoon is.
De Manzibo professionele hamburger maker is een waar professioneel model. Deze is dan ook uiterst geschikt voor bijvoorbeeld gebruik in de horeca of voor slagers. Het kookgerei is van top tot teen geoptimaliseerd voor intensief gebruik. Zo bestaat het uit roestvrij staal, werkt het elektrisch en is het zeer eenvoudig te reinigen. Ben je dus van plan om in grote hoeveelheden hamburgers te creëren? Overweeg dan zeker om te investeren in dit topproduct van Manzibo. Bij deze elektrische hamburger maker ontvang je bovendien 1000 papieren bodems. Na een eenvoudige installatie kun je er al direct mee aan de slag!
De Schutzit Hamburgerpers XL is vanwege een aantal eigenschappen een vrij uniek product. Zo is dit model bijvoorbeeld gemaakt van gietijzer, waardoor deze extra zwaar is. Bovendien is het een extra groot formaat, wat het mogelijk maakt om XL hamburgers te persen. Ideaal voor op de barbecue. De burger press is bovendien bijzonder stijlvol. Het maakt je barbecue-uitrusting helemaal compleet. Dankzij het grillpatroon is het bovendien mogelijk om je hamburgers te voorzien van grillstrepen. Zo zien ze er nog net wat smakelijker uit. Een multifunctionele pers, waarmee je zelfs kunt voorkomen dat bacon of spek door de hitte begint op te krullen.

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo