Kleine frituurpan of mini friteuse: dit zijn de beste

De kleine frituurpan of mini friteuse is de laatste tijd flink in opkomst. Dit geeft aan dat men nog steeds een groot fan is van frituren. Tegelijkertijd maakt het ook duidelijk dat men op zoek is naar een wat meer compact model. In plaats van een grote frituurpan of friteuse in de keuken of de schuur kwijt te moeten, is dit ook een stuk subtieler mogelijk.

In deze tekst bekijken we wat de kleine frituurpan of mini friteuse precies te bieden heeft. Bijvoorbeeld met betrekking tot de voordelen en waar je op moet letten bij de aankoop ervan. Vervolgens sluiten we af met een top 5 van de beste kleine frituurpannen en mini friteuses.

Wat is een kleine frituurpan?

Wanneer we het hebben over een kleine frituurpan, dan hebben we het over een frituurpan van een compact formaat. Een standaard frituurpan heeft bijvoorbeeld een inhoud die tussen de 4 en 6 liter ligt. Wanneer we daaronder gaan zitten, dan komen we uit bij de kleinere modellen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een inhoud van tussen de 1.5 en 3 liter. Deze zijn meer geschikt voor de wat kleinere gezelschappen.

De kleine frituurpan is ideaal voor 1 of 2 personen. Wanneer je dus graag voor jezelf of voor jezelf en je partner frituurt, dan biedt het de perfecte uitkomst. Er zijn simpelweg tal van voordelen verbonden aan de mini friteuse.

De voordelen van een mini friteuse

Zoals eerder al aangegeven, is het geen toeval dat de mini friteuse op dit moment zo populair is. Dit heeft alles te maken met de vele voordelen die er aan dit model frituurpan verbonden zijn. Door deze één voor één langs te lopen, krijg je een steeds beter idee van wat de mini friteuse te bieden heeft. Hierbij komen de volgende punten aan bod:

  • Neemt weinig ruimte in beslag: In de basis neemt een mini friteuse natuurlijk weinig ruimte in beslag. Gezien de inhoud een stuk kleiner is dan bij een standaard model, kun je deze eenvoudig in de keuken of de schuur kwijt. Woon je bijvoorbeeld dus niet al te groot? Of vind je het fijn als de mini frituurpan niet al te zwaar is om op te tillen? Dan is een dergelijk apparaat een ware uitkomst. Het heeft alle positieve eigenschappen om makkelijk opgeborgen te worden. Zo hou je genoeg ruimte over voor andere zaken in je keuken en/of schuur.

  • Makkelijk mee te nemen: Daarbij is de kleine friteuse natuurlijk ook erg makkelijk mee te nemen. Bijvoorbeeld wanneer je vaak een weekendje weg gaat. Of bij een langere vakantie. Dit kleinere model is eenvoudig overal mee naartoe mee te nemen. Het is een belangrijk extra voordeel van dit apparaat. Waar zou jij je frituurpan graag allemaal mee naartoe willen nemen?  • Authentieke frituursmaak: De authentieke frituursmaak is onmiskenbaar. Het is iets waar veel mensen naar verlangen. Na het frituren van friet of snacks smaakt het geheel toch een flink stuk beter. Bijvoorbeeld ten opzichte van ovenhapjes of het gebruik van een airfryer. Kies je namelijk voor frituren, dan worden de friet en de hapjes extra knapperig. Hierdoor geniet je er toch net wat meer van. Uiteindelijk is het in het leven ook belangrijk om van tijd tot tijd te genieten. De mini frituurpan is hét middel om dit voor elkaar te krijgen.

  • Goedkoop model: Tegelijkertijd is een belangrijk voordeel van de mini friteuse ook dat het hier om een goedkoop model gaat. Het apparaat is in z’n geheel bijvoorbeeld een stuk kleiner dan een standaard formaat. Hierdoor is er minder materiaal nodig om een dergelijk product te bouwen. Vervolgens is het ook nog mogelijk om de kleine frituurpan te vergelijken met een kleine airfryer. Ook dan komt de frituurpan qua prijs als beste uit de bus. Deze keuze is hoe dan ook dus een budgetvriendelijke. Dat is toch altijd wel fijn om te weten.

  • Geschikt voor veel verschillende snacks: Wist je dat je in een mini frituurpan een enorme hoeveelheid verschillende snacks kwijt kunt? Van een bitterbal en een kaassoufflé tot aan speciale krulfriet. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het kwijt in de mini frituurpan. Dit maakt het des te leuker om dit apparaat aan te schaffen. Je krijgt de kans om iedere keer weer een ander soort friet of snack uit te proberen. Wie weet wat je in een korte tijd allemaal aan favoriete opties gaat ontdekken.
  • Hoogwaardig design: Tot slot zijn de meeste opties tegenwoordig voorzien van een hoogwaardig design. Het is namelijk wel zo prettig als het apparaat er ook mooi uitziet. Zeker wanneer deze standaard relatief in het zicht staat. Vandaar dat er in onze top 5 ook zeker een aantal hoogwaardige designmodellen terug te vinden zijn. Kies een mini friteuse uit die mooi past bij de rest van je (moderne) interieur. Zo is het ook visueel gezien van toegevoegde waarde. Niet het meest belangrijke element, maar toch mooi meegenomen.

Waarop letten bij aankoop mini frituurpan?

Ben je dus van plan om op de korte termijn een mini frituurpan aan te schaffen? Dan zijn er wel nog een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Precieze inhoud: Het is in eerste instantie zaak om goed de inhoud in de gaten te houden. Bij een inhoud van zo’n 1.5 a 2 liter kun je genoeg kwijt voor 2 personen. Heb je iets meer nodig? Dan is het toch wel verstandig om eerder aan de 3 liter te denken. Met andere woorden; vergis je niet in de juiste inhoud. Het zou zonde zijn als je achteraf merkt dat de mini friteuse toch net iets té mini is gebleken.

  • Geurfilter: Een geurfilter voorkomt de verspreiding van nare geurtjes. Ideaal wanneer je de mini frituurpan in je keuken wilt zetten. Je hoeft dan namelijk niet bang te zijn dat het hele huis er ineens naar stinkt.

  • Vaatwasserbestendigheid: Wil je graag zo min mogelijk moeite doen om de mini frituurpan schoon te maken? Dan kies je voor een optie met vaatwasserbestendige onderdelen. Het scheelt je weer wat schoonmaakwerk.

  • Koele buitenkant: Tot slot moet het ook een veilig apparaat zijn. Een koele buitenkant is dan zeker aan te raden. Bijvoorbeeld warmtebestendige handvaten en een koele buitenkant van het apparaat zelf. De kans dat je je handen dan verbrandt, is minimaal.

Kleine friteuse kopen: Dit is onze top 5

Alle informatie over een mini frituur is nu bij je bekend. Aan de hand van uitvoerig onderzoek hebben we een top 5 weten samen te stellen van de beste opties. Het gaat hierbij om de volgende top 5 aan kleine friteuses:

Deze Inventum GF431S frituurpan heeft eigenlijk alles wat je van een mini friteuse verlangt. Zo is er sprake van een inhoud van 3 liter. Dit is zeker niet aan de kleine kant. Het biedt genoeg ruimte voor het frituren voor zo’n 3 a 4 personen. Daarbij zijn de onderdelen van deze frituurpan vaatwasserbestendig. Het schoonmaken van een apparaat ging nog nooit zo makkelijk. En om het helemaal af te maken, is de buitenkant gemaakt van RVS. Qua design ziet dit er hoogwaardig uit, terwijl het kwalitatief ook bijzonder goed in elkaar zit.
Deze frituurpan van het topmerk Princess is van een bijzonder hoge kwaliteit. Zo zit er bijvoorbeeld een koude zone onderin het apparaat, wat het frituurvet langer goed houdt. Verder heb je opnieuw de beschikking over een inhoud van 3 liter. Het apparaat is voorzien van oververhittingsbeveiliging. Zo ga je altijd op een veilige manier aan de slag met het frituren. Ideaal voor een klein gezin of alleen met je partner. Je maakt dit model relatief makkelijk schoon met een sopje. Al met al een krachtige mini frituurpan, met maar liefst 2000 watt aan vermogen.
De Tefal Super Uno FR3140 is een van de meest hoogwaardige opties op designtechnisch gebied. Het opvallende, strakke uiterlijk spreekt de meeste mensen zeer aan. Daarbij is dit ook een zeer compacte friteuse. Met een inhoud van 2.2 liter voldoende voor 2 of 3 personen. Daarnaast is het een apparaat met vaatwasserbestendige onderdelen. Dit maakt het schoonmaken nog makkelijker dan je zou durven wensen. En om het helemaal af te maken; er is sprake van een ingebouwd geurfilter. Nare geurtjes tijdens en na het frituren zijn dus voorgoed verleden tijd. Het topmerk Tefal stelt opnieuw niet teleur met deze mini friteuse.
Ook de Tomado TDF2501B is voorzien van een permanent geurfilter. Een groot voordeel, gezien je je zo nooit zorgen hoeft te maken over nare geurtjes. Daarbij is dit apparaat voorzien van oververhittingsbeveiliging en 1800 watt aan vermogen. Belangrijke eigenschappen van een goede kandidaat voor de ‘beste’ mini friteuse. Met 2.5 liter aan inhoud ruim voldoende om voor 2 of 3 personen friet of snacks te frituren. Het strakke uiterlijk past helemaal bij deze tijd. Wat ben jij van plan om in dit apparaat te frituren?
De Tomado TDF3001S frituurpan is er opnieuw eentje om enthousiast over te zijn. We hebben hier te maken met een inhoud van 3 liter. Woon je dus in totaal met z’n 3 of 4’en? Dan heb je aan deze frituurpan zeer waarschijnlijk ruim voldoende. Daarbij is dit model voorzien van oververhittingsbeveiliging, zodat je te allen tijden veilig bent. Dankzij de koude zone blijft het frituurvet bovendien lang goed. Een hoogwaardig model met een vermogen van 2200 watt. Alle eigenschappen zijn aanwezig om langdurig met veel plezier gebruik te maken van deze frituurpan. Een lange levensduur is altijd mooi meegenomen!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo