Koelkast met glazen deur

De koelkast met glazen deur is een vrij unieke een koelkast. Het is er eentje die je over het algemeen niet tegenkomt in een normale keuken. Een koelkast met glazen deur is vaak goed geschikt voor de horeca. Het biedt namelijk een aantal unieke voordelen wanneer je van buiten naar binnen kunt kijken zonder de deur te openen. Daarnaast kan het natuurlijk ook erg tof zijn om zelf een glazen deur koelkast in huis te hebben!

In deze tekst nemen we daarom met je door wat er allemaal bij het kopen van een koelkast met glazen deur komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan de specifieke voordelen en waar je allemaal op moet letten. Vervolgens sluiten we af met een top 5 aan opties. Zodoende vind je alle benodigde informatie allemaal op één plek terug.

Wat is een koelkast met glazen deur precies?

Een koelkast met glazen deur is een variant op de ‘gewone’ koelkast. De standaardvorm heeft geen glazen deur. Je moet dan de deur opentrekken om te zien wat er precies in de koelkast staat. Bij een koelkast met glazen deur is dit dus wel het geval. Van buitenaf kun je zo de koelkast in kijken.

Een koelkast met glazen deur komt in verschillende situaties goed van pas. Zo zie je dat men ze vaak in de horeca gebruikt. Tegelijkertijd komen ze ook bij verscheidene evenementen goed van pas.

Van de koelkast met glazen deur bestaan een aantal verschillende varianten. Zo heb je relatief kleine opties, maar ook volwaardige, grote koelkasten.

Waarom een koelkast met glazen deur kopen?

Vervolgens rest de vraag waarom je eigenlijk een koelkast met glazen deur moet kopen. Want wat heeft een dergelijk apparaat nu eigenlijk te bieden? Laten we voor het beantwoorden van die vraag even de voordelen erbij pakken. Zo weet je precies wat je mag verwachten van dit type koelkast. Dit betreft onder andere voordelen als:

  • Duidelijk zichtbaar wat erin staat: Bij een koelkast met glazen deur is het van buitenaf heel makkelijk te zien wat er nu precies in staat. Zeker dankzij goede verlichting is het namelijk heel makkelijk om erin te kijken. Zodoende verhoogt dit het gebruikscomfort Denk bijvoorbeeld aan een scenario waarbij de keuken van een restaurant hier gebruik van maakt. Het scheelt dan veel onnodige moeite wanneer te allen tijden zichtbaar is wat er in de koelkast staat. Het voorkomt dat medewerkers in de keuken onnodig tijd verspillen. Maar ook op andere locaties is dit voordeel zeer legitiem.
  • Minder energieverspilling: Op het moment dat je een koelkast opentrekt, gaat er veel kou verloren. Nadat je de koelkast dan weer dicht hebt gedaan, moet deze harder werken om op temperatuur te blijven. Zeker bij frequent gebruik van de koelkast is dit een serieus probleem. Met een koelkast met glazen deur ga je de koelkast heel wat minder vaak open hoeven trekken. Bovendien zie je van buitenaf al wat precies waar staat. Zo open je de koelkast niet alleen minder vaak, maar ook minder lang per keer. Al met al gaat dit flink wat energieverspilling schelen. Dit ga je zeker terug zien in de energierekening.
  • Aantrekkelijke look producten: Tot slot komt het zeker in de horeca goed van pas om bepaalde producten aan te prijzen. Bijvoorbeeld blikjes frisdrank in een koelkast met glazen deur. Aan de hand van het juiste lichtinval zien deze er zeer aantrekkelijk uit. Wil je dus graag iets verkopen vanuit de koelkast? Zoals bijvoorbeeld een gekoeld drankje? Dan is het zeker zinvol om een koelkast met glazen deur aan te schaffen. Hier ga je geheid je doel mee bereiken.

Waarop letten bij koelkast met glazen deur?

Nu je precies weet wat een koelkast met glazen deur is en wat de specifieke voordelen ervan zijn, is het tijd voor het volgende onderdeel. Het is namelijk absoluut niet zo dat je zomaar de eerste de beste koelkast die je tegenkomt moet kopen. Er is namelijk wel degelijk sprake van forse verschillen tussen verschillende opties. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om met de volgende zaken rekening te houden:

  • Merk: Net als bij veel andere producten is het merk van groot belang. Van een goed merk weet je namelijk al bijna meteen zeker dat de koelkast van een hoge kwaliteit is. Namen als Miele, AEG, Bosch of Combisteel zijn bijvoorbeeld echte A-merken. Maar er zijn ook genoeg iets minder bekende merken waar je zeker op kunt vertrouwen. Probeer het merk altijd eerst even na te trekken voordat je tot aankoop overgaat. Zeker wanneer het een merknaam betreft die je nog niet eerder gehoord hebt.
  • Grootte: Vervolgens is het belangrijk om op de grootte van de koelkast te letten. Voor welk specifieke doeleinde ben je van plan de koelkast met glazen deur te gebruiken? Op het moment dat je dit doet om bijvoorbeeld flessen wijn of frisdank tentoon te stellen, dan moet deze niet te klein zijn voor je collectie. Bovendien is het dan zaak dat de inhoud van de koelkast enigszins opvalt. Bij een te kleine koelkast is dit maar zeer beperkt het geval.
  • Uitstraling: Dan hebben we nog de uitstraling van de koelkast. Tegenwoordig is het namelijk goed mogelijk om voor een designoptie te kiezen. Dit is bijvoorbeeld een koelkast met een luxe uitstraling. Deze past dan goed bij de rest van de sfeer in de ruimte waar de koelkast komt te staan. Zelfs als dit bijvoorbeeld bij je thuis in de schuur is. Bier bewaren in een koelkast met glazen deur komt vaak genoeg voor. Het maakt het drinken van een biertje nog net wat plezieriger.
  • Inbouw of vrijstaand: Het is niet altijd van toepassing, maar soms sta je voor de keuze tussen inbouw of vrijstaand. Een vrijstaande koelkast met glazen deur kun je logischerwijs verplaatsen. Een inbouwkoelkast krijgt echter een vaste plek. Mits hier uiteraard plek voor is. Aan wat voor soort koelkast zit jij op dit moment te denken? Ben er in ieder geval zeker van voordat je besluit om tot een aankoop over te gaan.

     

  • Energielabel: Tot slot hebben we dan nog het energielabel. Dit is zeker een belangrijke om op te letten. Het energielabel geeft namelijk aan in welke energieklasse een koelkast valt. Het gaat flink schelen op de energierekening wanneer je voor een optie met een goed energielabel kiest. De besparing loopt dan jaar na jaar flink op. Bekijk daarom altijd het energielabel van de koelkast die je op het oog hebt. Tegenwoordig is het goed mogelijk om een koelkast met glazen deur van energielabel B, A of zelfs A+ te kiezen. Je komt dan bij het ontvangen van je energierekening niet ineens voor een ongewenste verrassing te staan.

Probeer met de hierbij genoemde factoren rekening te houden wanneer je opties met elkaar gaat vergelijken. Ze geven je houvast om uiteindelijk de knoop door te hakken en voor een van de beschikbare opties te kiezen. Uiteraard hebben we bij het kiezen van onze top 5 in grote lijnen rekening gehouden met de bovenstaande punten.

Koelkast glazen deur: Dit is onze top 5

Nu je alles te weten bent gekomen over de koelkast met glazen deur, is het tijd om de top 5 erbij te pakken. Aan de hand van uitgebreid onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat een aantal apparaten er bovenuit steekt. Al met al heeft dit geleid tot het opstellen van het volgende rijtje aan koelkasten:

De VDT Minibar koelkast 40L heeft zo’n beetje alles wat je van een koelkast met glazen deur mag verwachten. Zo heeft het bijvoorbeeld een inhoud van 40 liter, wat over het algemeen ruim voldoende is om een hoop in kwijt te kunnen. Daarbij valt deze koelkast onder de energieklasse A. Hierdoor is het een van de meest energiezuinige opties die er op dit moment zijn. Gezien het geluidsniveau verder beperkt blijft tot 45 dB, is dit in veel opzichten de ideale optie. Sla nu je slag met de VDT minibar koelkast 40L.
Ook de Combisteel 115 liter glasdeur koelkast is zeker geen optie die we zomaar over het hoofd mogen zien. Dit heeft bijvoorbeeld alles te maken met het prachtige uiterlijk. Deze koelkast met glazen deur heeft een luxueuze uitstraling. Bovendien combineert het dit met een vrij grote inhoud van 115 liter. Om het dan vervolgens nog wat mooier te maken, is dit apparaat voorzien van het A+ energielabel. Zo weet je in ieder geval zeker dat je zo efficiënt mogelijk bezig bent op het gebied van energieverbruik.
De Gastrodeals glasdeur koelkast is een typische koelkast van horeca kwaliteit. Het zwarte uiterlijk van de relatief smalle koelkast maakt het een echte eyecatcher. Bovendien heb je dankzij het ruime design de beschikking over maar liefst 382 liter aan inhoud. Zodoende kun je een hoop verschillende dranken in dit apparaat kwijt. En het energielabel? De Gastrodeals glasdeur koelkast heeft het energielabel A gekregen. Na de aankoop weet je dus zeker dat je op het gebied van energieverbruik in ieder geval niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.
Ben je op zoek naar een vrij compacte, kwalitatieve versie van de koelkast met glazen deur? Dan kom je mogelijk al snel uit bij de Polar C-serie Tafelmodel Display koeling. Dit apparaat ziet er van buitenaf namelijk zeer kwalitatief uit. De witte kleur geeft het een schoon en afgewerkt karakter mee. Bovendien heb je in deze koelkast de beschikking over 88 liter aan inhoud. Gezien het hier gaat om een apparaat van energieklasse C, is de energiebesparing relatief gemiddeld. Zo heb je met één gerichte aankoop precies waar je naar op zoek bent.
De Klarstein HEA-Beersafe-M mini koelkast glazen deur is een zeer goed betaalbare optie. Daarmee kies je met dit apparaat voor de perfecte verhouding tussen prijs en kwaliteit. Met een hoogte van 54 cm is dit een relatief compacte koelkast met glazen deur. Je kunt dit apparaat zo’n beetje overal wel kwijt. Daarbij heeft deze koelkast de energieklasse C meegekregen. Er is dus zeker geen sprake van overmatig energiegebruik. Haal je graag voor een schappelijke prijs een goede koelkast met glazen deur in huis? Overweeg dan zeker even de Klarstein HEA-Beersafe-M mini koelkast met glazen deur. De kans is groot dat je hier nog een lange tijd veel plezier aan gaat beleven.

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo