Koffiezetapparaat met thermoskan

Ben je op zoek naar een koffiezetapparaat met thermoskan? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel zullen we je uitleg geven over de verschillende soorten apparaten, en helpen bij het kiezen van de beste koffiezetapparaat inclusief thermoskan.

Velen van ons drinken graag een kopje koffie in de ochtend, maar ook een paar kopjes over de rest van de dag verspreid. Koffie houd je niet alleen wakker en scherp, maar heeft ook nog eens gezondheidsvoordelen. Genoeg reden om het te drinken dus!

Om lekker te kunnen genieten van een dagelijks kopje koffie kan je een koffiezetapparaat aanschaffen. Op die manier kan je koffie drinken wanneer je maar wilt en hoef je geen dure koffie te kopen bij de koffiezaak om de hoek. Een erg goede keuze is een koffiezetapparaat met thermoskan. Om het kopen van een koffiezetapparaat met thermoskan wat makkelijker te maken en je keuze stress te besparen, hebben we een top 5 van de beste koffiezetapparaten met thermoskan samengesteld die je op dit moment kan krijgen.

Koffiezetapparaat met thermoskan feestelijk

Wat zijn de voordelen van een koffiezetapparaat met thermoskan?

Er zijn veel verschillende apparaten waar je uit kan kiezen als je dagelijks wilt genieten van een zelf gezet kopje koffie. Zo kiezen de meeste mensen voor koffiezetapparaten met koffiepads, gesloten capsules of voor filter koffiezetapparaten met thermoskan of glazen kan. Hoewel zo’n pad of capsule wel heel makkelijk is in gebruik, zitten er ontzettend voor voordelen aan een koffiezetapparaat met thermoskan in vergelijking met de capsule en pads koffiezetapparaten. Ook heeft een thermoskan voordelen over een glazen kan.

 • Koffiezetapparaat versus pads en capsules.
  Het eerste grote voordeel dat een koffiezetapparaat met thermoskan heeft is dat je veel verschillende soorten koffie kan uitproberen. Je kan op de budget tour gaan en voor de goedkoopste in de winkel kiezen, maar je kan ook op avontuur gaan en koffiesoorten over de hele wereld uitproberen. Met een filter koffiezetapparaat ben je dus nooit uitgekeken op de smaak van je koffie, want deze kan je eenvoudig veranderen door gewoon een andere soort koffie te kopen.

  Daarnaast kan je ook nog eens zelf heel eenvoudig de sterkte van de koffie bepalen. Met een filter koffiezetapparaat met thermoskan kan je dus ook de meest perfecte koffie voor jouw smaak kiezen.

  Behalve de smaak heeft een koffiezetapparaat met thermoskan nog meer voordelen. Het is namelijk ontzettend makkelijk als je visite krijgt. In plaats van steeds één of twee kopjes te kunnen zetten kan je gewoon een hele kan in één keer zetten, zodat je iedereen in één keer kan voorzien van koffie.

Thermoskan koffie

 • Thermoskan versus glazen kan.
  Filter koffiezetapparaten zijn er met glazen kannen en met thermoskannen. Degene met glazen kannen worden het meest verkocht, omdat ze goedkoper zijn en je kan goed zien hoeveel koffie er nog in de kan zit.

  Er zitten echter ook nadelen aan de glazen kannen. Om de koffie warm te houden zit er namelijk een warmhoudplaat onder de kan. Omdat de koffie actief warm wordt gehouden komt dat de smaak van de vers gezette koffie niet ten goede. Daarnaast kost het ook nog eens extra stroom om de koffie warm te houden.

  Een thermoskan heeft een dubbele, geïsoleerde wand waardoor de koffie warm blijft. Hierdoor blijft de smaak beter en heb je niet extra energie nodig om de koffie warm te houden. Wat ook fijn is aan een koffiezetapparaat met thermoskan is, is dat je de thermoskan ook makkelijk mee kan nemen voor onderweg.

Een koffiezetapparaat met thermoskan kopen: waar op letten?

Zodra je besloten hebt dat je graag een koffiezetapparaat wilt hebben ben je er nog niet. Er zijn namelijk veel verschillende soorten verkrijgbaar. Zo zijn er hele basic apparaten waar je gewoon koffie mee kan zetten zonder enige poespas, maar er zijn bijvoorbeeld ook apparaten met luxe designs of met een timer. Voordat je zomaar een koffiezetapparaat met thermoskan koopt is het verstandig dat je eerst eens weet wat je keuzes zijn, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken.

 • Wel of geen permanente filter?
  Bij een koffiezetapparaat met thermoskan heb je altijd te maken met een filter. Maar je hebt hierin de keuze wat voor filter het apparaat heeft. Er zijn namelijk filter koffiezetapparaten met een permanent filter. Deze filters was je elke keer uit, nadat je een kan koffie hebt gezet.

  Je doet er dus geen wegwerpfilter in die je na elke kan weer moet weggooien. Enerzijds is het dus iets meer gedoe, maar je bent wel een stuk milieuvriendelijker bezig dan wanneer je wegwerp filters gebruikt. Een ander voordeel is dat je niet hoeft te onthouden dat je de wegwerpfilters moet kopen. Dus je zal nooit niet een kopje koffie kunnen zetten, omdat je geen filters meer in huis hebt.

Koffieapparaat met thermoskan

 • Los of vast waterreservoir.
  De volgende optie die je hebt is het waterreservoir. Er zijn filter koffiezetapparaten met thermoskan met losse en vaste filters. Bij een vast filter doe je het water eerst in de kan er schenk je daarna over in het reservoir. Het voordeel hiervan is dat het reservoir altijd recht blijft staan en je hem heel precies kan vullen tot de juiste hoeveelheid. Het kost je alleen een extra handeling om eerst de kan te vullen en dan het reservoir.

  Losse reservoirs haal je van het koffiezetapparaat af en vul je direct onder de kraan. Hoewel dit erg handig is, heb je wel de kans dat je het reservoir scheef houd, waardoor je niet heel goed kan zien hoeveel water je er precies in hebt gedaan.

 • Wel of geen timer?
  Als je iemand bent die in de ochtend weinig tijd heeft dan is een filter koffiezetapparaat met thermoskan handig die ook is voorzien van een timer. Je zet het koffiezetapparaat de avond ervoor helemaal klaar en dankzij de timer zal er ‘s ochtends op de door jou ingestelde tijd een kopje koffie voor je klaar zetten. Je kan hem natuurlijk ook zo instellen dat je na een lange werkdag thuis komt en er staat een kopje hete koffie voor je klaar.
 • Het design.
  Laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Er zijn vele verschillende filter koffiezetapparaten met thermoskan verkrijgbaar in verschillende designs. Je kan voor een klassiek design gaan, maar er zijn ook moderne designs.
 • Wil je extra functies?
  Bij de aankoop kun je kiezen voor koffiezetapparaten met extra functies, zoals brouwprogramma’s waarmee je verschillende soorten koffie kan zetten.

De top 5 beste koffiezetapparaten met thermoskan

Deze filter koffiezetapparaat met thermoskan heeft een mooie 3e plaats gekregen dankzij zijn eenvoud en betaalbare prijs. Het design is erg standaard, maar het apparaat is van zeer goede kwaliteit. De kan heeft een ruime inhoud dat genoeg is voor 10 tot 15 koppen koffie. De thermoskan is dusdanig geïsoleerd dat hij de koffie tot 2 uur lang warm houd. De koffiezetapparaat is voorzien van een automatisch uitschakelfunctie, druppelstop en indicator van het waterniveau.
De Melitta Enjoy II is een perfect apparaat om ‘s ochtends lekker je koffie mee te zetten. Het strakke design past in vrijwel alle keukens en dankzij de gepatenteerde AromaSelector® kan je makkelijk met één draai aan de knop de juiste smaak instellen. Het apparaat heeft daarnaast de optimale zettemperatuur en een uitneembaar zwenkfilter welke makkelijk in de vaatwasser kan. Je kan er wel tot 8 kopjes per keer mee zetten en dankzij het doorzichtige waterreservoir zie je ook gelijk of je extra water moet bijvullen.
Het WMF Kitchenminis koffiezetapparaat met thermoskan zet met gemak perfecte koffie op elk moment. Het apparaat zet 2 tot 6 koppen koffie en heeft een 24-uurstimer, zodat je de avond ervoor de koffie alvast kunt klaarzetten. Zo heb je bij het wakker worden meteen je begeerde kopje koffie. Er wordt naast een thermoskan voor thuis ook een thermosbeker meegeleverd, handig voor als je de deur uit moet. Het apparaat schakelt 1 minuut nadat de koffie klaar is automatisch uit. Met de hoge isolatiewaarde van de thermoskan en beker hoef je je geen zorgen te maken dat je koffie koud wordt. En de koffie hoeft niet warm gehouden te worden, dit bespaart een hoop energie. Een goede keuze dus!
Oké, hij is misschien wat aan de dure kant, maar als je tot de echte koffieliefhebbers behoort, dan is dit apparaat echt iets voor jou. Het Moccamaster KBGT koffiezetapparaat met thermoskan zet koffie zoals geen ander dat kan. Al jarenlang word Moccamaster geprezen door experts vanwege hun kennis van koffie en de bereiding ervan. Deze kennis verwerken ze in hun apparaten en de KBGT is hier geen uitzondering op. Het koffiefilterapparaat zet maximaal 1,25 liter koffie en kookt dit gedurende 6 minuten op 92 °C, precies lang genoeg en warm genoeg om de aroma's van de koffie vrij te laten komen. De koffie blijft lang warm vanwege de ultra isolerende bijgeleverde thermoskan. Met de Moccamaster KBGT smaakt de koffie thuis nu net als bij de barista.
Voordelen van de Melitta Look IV Therm Timer zijn onder andere de AromaSelector functie waarmee je de sterkte van je koffie precies kunt instellen. Of je nu een sterke kop koffie wilt om 's ochtends wakker te worden of een milde kop koffie voor 's avonds, dit apparaat kan het. Daarnaast biedt de Melitta Look IV Therm Timer een 3-in-1-kalkbescherming met instelbare waterhardheidsgraad, een handig ontkalkingsprogramma en een melding wanneer de machine moet worden ontkalkt. Het apparaat schakelt kort nadat de koffie is gezet automatisch uit, waardoor onnodig stroomverbruik wordt voorkomen en energie wordt bespaard. Natuurlijk kun je het apparaat ook op elk gewenst moment handmatig uitschakelen.

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

Thuiswijzer
Logo