Kruimeldief met steel

Ben je op zoek naar de beste kruimeldief met steel? Dat is begrijpelijk! Iedereen weet dat iedere ruimte altijd wel een keer ‘vies’ wordt. Hoe schoon je zelf ook bent, je ontkomt er niet aan om bijvoorbeeld je eigen woning om de zoveel tijd te stofzuigen. Niet alleen wanneer je kruimels brood hebt gemorst, stof tegenkomt of wanneer iemand met z’n schoenen binnen heeft gelopen. Puur door te leven, ontstaan er allerlei vormen van vuil, stof en rommel die je dient te stofzuigen. In dat opzicht heeft iedereen behoefte aan een stofzuiger. Maar wist je dat er tegenwoordig compactere, snellere en bovendien gebruiksvriendelijkere modellen van de stofzuiger zijn? De kruimeldief met steel is hier het ultieme voorbeeld van!

In dit artikel nemen we alles met je door wat er over de kruimeldief met steel te leren valt. Zo ben je op het eind in staat om de beste kruimeldief met steel voor jezelf uit te zoeken.

Een kruimeldief met steel: Wat is het precies?

Laten we om te beginnen eerst eens even kijken naar het principe van de kruimeldief met steel zelf. Want wat houdt het nu eigenlijk in?

Een steelstofzuiger met kruimeldief doet in veel opzichten denken aan de steel van een gewone stofzuiger, minus de slang die er achter zit. Het is in de basis dus sowieso al een stuk kleiner apparaat. De steel van de stofzuiger is in grote lijnen hetzelfde. Het zit hem echter in het feit dat er geen losse stofzuiger meer naast staat op de grond. In plaats daarvan is er een kruimeldief geïnstalleerd aan de bovenkant van de steel.

Oudere modellen van de kruimeldief waren een stuk kleiner en kwamen zonder steel. Daardoor was het nog steeds nodig om te bukken en je hand dichtbij het op te zuigen stof of vuil te houden. Met een kruimeldief met steel ga je eigenlijk op dezelfde manier te werk als bij een normale stofzuiger het geval is. Alleen zonder het hoeven meeslepen van de stofzuiger zelf.

Wat zijn de voordelen van een steelstofzuiger met kruimeldief?

Dat de steelstofzuiger met kruimeldief momenteel zo populair is geworden, is niet per toeval zo gekomen. Dit is terug te leiden naar een aantal zeer duidelijke voordelen. Graag nemen we bij deze de betreffende voordelen met je door, zodat je precies weet wat je van een steelstofzuiger met kruimeldief mag verwachten:

 • Minder zwaar: In eerste instantie is het meest duidelijke verschil wat mensen vaak merken dat het een stuk minder zwaar is. Wanneer je bijvoorbeeld besluit de volledige woonkamer te stofzuigen, moest je normaal gesproken de stofzuiger iedere keer meetrekken. Dit kan best zwaar zijn en er al snel voor zorgen dat je begint te zweten. Nu je echter een steelstofzuiger met kruimeldief tot je beschikking hebt, is dat niet langer een zorg. Een dergelijke kruimeldief met steel is namelijk superlicht en daardoor heel eenvoudig in gebruik. Dit maakt het stofzuigen in z’n geheel direct al een stuk minder intensief. En dat klinkt voor een grote groep mensen toch als muziek in de oren.
 • Bukken niet nodig: Daarbij is het niet langer nodig om continu te bukken wanneer je even snel iets wilt opzuigen. Aangezien deze kruimeldief met steel komt, kun je alles in de basis gewoon vanuit een staande positie regelen. Dit is vooral fijn wanneer je bijvoorbeeld af en toe met rugpijn te maken hebt bij het stofzuigen. Nu bukken niet langer nodig is, ben je een stuk sneller geneigd om even iets op te zuigen. Zo blijft jouw huis langer schoon, zonder dat je hier al te veel moeite voor hoeft te doen.
 • Eenvoudig moeilijk bereikbare plekken bereiken: Een groot voordeel van de kruimeldief ten opzichte van de normale stofzuiger was altijd dat je moeilijk bereikbare plekken makkelijker bereikt. Dankzij deze 2-in-1 stofzuiger krijg je nu te maken met het beste van twee werelden. Het is namelijk zo dat je heel makkelijk switcht tussen de ‘gewone’ stofzuiger met steel en de kruimeldiefoptie zonder steel. Is er dus sprake van een klein plekje waar je met de complete stofzuiger niet bij komt? Dan ga je gewoon met de kruimeldieffunctie verder. Veel makkelijker kan het niet worden.
 • Bekwame zuigkracht: Dan is een ander punt waar mensen bang voor zijn dat een kruimeldief met steel niet de zuigkracht heeft van een ‘gewone’ stofzuiger. Echter blijkt in de praktijk dat dit verschil nauwelijks te merken valt. Dankzij de vooruitgang in technologie van vandaag de dag, is een dergelijk compacte kruimeldief veel sterker dan een aantal jaren geleden het geval is. Er is dus meer dan genoeg zuigkracht aanwezig om iedere ruimte volledig schoon te krijgen. Nog een puntje minder waar je je zorgen over hoeft te maken.
 • Supersnel gebruik: Misschien nog wel een van de grootste voordelen van de kruimeldief met steel is dat je deze supersnel kunt gebruiken. Zo zijn vooral de draadloze opties bijvoorbeeld direct gereed voor gebruik. Je hoeft ze maar uit de kast te pakken, de aan-knop in te drukken en je kunt direct van start. Er is geen sprake meer van tijdverlies tussendoor. Daarmee is dit in veel opzichten de stofzuiger van de toekomst. Mensen willen alles het liefst sneller, beter en goedkoper. En laat dat nu net zijn wat dit type stofzuiger te bieden heeft.
 • Minder opbergruimte vereist: Tot slot heb je minder opbergruimte nodig voor je stofzuiger. Zeker in een appartement of in een gezinswoning met kinderen is er niet altijd sprake van extra opbergruimte. Het komt dan goed uit wanneer je dankzij dit apparaat in ieder geval alvast flink wat ruimte bespaart. Het is zelfs mogelijk om de kruimeldief met steel gewoon ergens in een hoekje te bewaren. Zodoende heb je er veel minder last van dan met een ouder model stofzuiger het geval zou zijn geweest.

Hoe werkt een kruimeldief met steel en wat is het verschil met een normale kruimeldief?

Een kruimeldief met steel werkt dus op een flink andere manier dan dat je van een normale kruimeldief gewend bent. Een normale kruimeldief is namelijk vrij compact en klein. Hierdoor is het een handig apparaat om kleine hoeveelheden mee te stofzuigen. Echter is dat ook meteen het nadeel ten opzichte van een kruimeldief met steel. Daarmee is het namelijk heel makkelijk om ook grote oppervlakten even snel te stofzuigen. Dit gaat met een steel namelijk een stuk sneller en makkelijker dan wanneer je alles kort boven de grond met een normale kruimeldief moet doen.

Een normale kruimeldief is dan ook echt vooral geschikt om even snel een kleine hoeveelheid vuil of stof op te zuigen. Het doel van de kruimeldief met steel is om dit flink uit te breiden. Je pakt bijvoorbeeld eenvoudig de gehele woonkamer mee nadat je visite hebt gehad. Of je zuigt even snel de zolder, aangezien dat alweer een tijdje geleden is. Er gaat niks boven de ultieme combinatie van snelheid en gemak.

De beste kruimeldief met steel kopen: Waarop moet je letten?

Dit alles wil echter niet zeggen dat je zomaar blind de eerste de beste steelstofzuiger met kruimeldief moet kopen. Er zit namelijk wel degelijk verschil in de verschillende materialen. Zodoende helpen we je bij deze graag verder met het maken van de juiste keuze. Puur door je te informeren over verschillende eigenschappen waar je op kunt letten:

 • Draadloos: De meeste goede opties wat de kruimeldief met steel betreft, zijn draadloos. Dit is ook logisch, wanneer je nadenkt over het gebruiksgemak van een draadloze stofzuiger. Deze hoef je niet iedere keer in het stopcontact te steken voordat je er gebruik van gaat maken. Iets waarbij je bij de niet-draadloze modellen niet aan ontkomt. Een oplaadbare kruimeldief met steel zal naar alle waarschijnlijkheid dan ook een van de beste gaan zijn.
 • Zuigkracht: Daarbij doe je er goed aan om de zuigkracht in de gaten te houden. De zuigkracht is sterk afhankelijk van het vermogen van de accu die zich in de stofzuiger bevindt. Daarbij is het een pluspunt wanneer een kruimeldief met steel op verschillende standen in te stellen is. Je hebt daarmee de volledige controle over de zuigkracht op ieder specifiek moment. • Gebruiksduur: De ene kruimeldief gaat een stuk langer mee dan de ander. Dit punt heeft dan met name betrekking op de draadloze opties. Een optie met draad gaat natuurlijk zolang mee als dat je zelf wilt. Puur omdat je deze op het stopcontact aansluit. Maar de accuduur van de draadloze modellen variëert vaak tussen de 20 en de 60 minuten. Hoe langer, hoe beter het ook is. Zo kun je in één klap zoveel stofzuigen als je zelf wilt.
 • Filter: Verder zijn sommige kruimeldieven met steel wel met een HEPA-filter uitgerust en anderen niet. Dit HEPA-filter zorgt ervoor dat zo’n 99,7% van alle kleine deeltjes in de stofzuiger achterblijven. Denk aan virussen, bacteriën, stofdeeltjes en nog veel meer. Ideaal voor mensen met allergieën. Alles blijft dan lekker in het filter achter.
 • Geluidsproductie: Tot slot staan we nog even stil bij de geluidsproductie van een kruimeldief met steel. Want de ene stofzuiger maakt toch echt wat meer geluid dan de andere. Is dit iets waar je je mogelijk aan irriteert? Hou er dan rekening mee.

Dit is onze top 5 beste steelstofzuigers met kruimeldief

Nu je alle informatie met betrekking tot het vinden van de beste kruimeldief met steel tot je hebt genomen, is het tijd om de top 5 aan beste opties erbij te pakken:

De Dyson V10 Absolute ziet er niet alleen hoogwaardig uit qua design, maar heeft ook alles te bieden wat je in een steelstofzuiger met kruimeldief zoekt. Zo is de accu bijvoorbeeld dermate krachtig, dat je de stofzuiger 60 minuten achter elkaar kunt gebruiken. Daar komt nog bij dat de accu een vermogen heeft van maar liefst 525 watt. Dit is meer dan genoeg om continu van een hoge zuigkracht te genieten. Tot slot kost het dit apparaat maar 3.5 uur de tijd om weer volledig op te laden. Daarna maak je er weer een uur lang gebruik van. Met een geluidsproductie van 87dB en een ingebouwd HEPA filter zijn ook de overige eigenschappen meer dan in orde.
In sommige huishoudens is het voornamelijk een huisdier dat voor haren zorgt. Om deze vervolgens effectief op te zuigen, doe je er goed aan om voor de AEG CX7-2-S360 Animal edition te kiezen. Deze komt met een extra mondstuk voor dierenharen. Zo hou je je huis makkelijker dan ooit schoon. Met een gebruikstijd van 45 minuten, een gewicht van 2,4 kg en een geluidsniveau van 79 dB wordt deze stofzuiger gekenmerkt door een greep uit de meest belangrijke eigenschappen die er zijn. Laad de stofzuiger 240 minuten op alvorens je weer een volle accu tot je beschikking hebt.
De Dyson V11 Absolute Extra is puur qua kwaliteit waarschijnlijk de beste optie in deze lijst. Echter bevindt deze zich daarom ook in het hogere prijssegment. Dit heeft het bijvoorbeeld te danken aan de maximale gebruikstijd van 60 minuten, het lichte gewicht van 3 kilo en de real time weergave van de batterijduur op het display. De klapper op de vuurpijl is echter dat deze kruimeldief met steel de hoogste zuigkracht van alle snoerloze Dyson stofzuigers ooit heeft. Deze kun je op drie verschillende standen zetten. Het HEPA filter en het vermogen van 545 watt sluiten het rijtje aan imponerende eigenschappen mooi af.
De Philips 7000 serie SpeedPro Max kent een slim digitaal display waar je eenvoudig de snelheid en de resterende accuduur op afleest. Daarbij is de kop voorzien van LED-verlichting om ook op donkerdere plekjes goed te achterhalen of alles schoon is. Dankzij het hoge vermogen kun je 65 minuten achter elkaar stofzuigen. Doe je dit in de turbostand? Dan bedraagt de totale accuduur 21 minuten. Hang dit apparaat eenvoudig op aan de muur en pak het er snel bij wanneer je het nodig hebt. Dankzij het 360 graden mondstuk ga je al snel merken dat dit wel degelijk mogelijk is!
De overtuigende naam van deze stofzuiger is niet per toeval gekozen. Zo is het voor iedereen fijn om te horen dat je een innovatieve gemotoriseerde vloerborstel, een totale accuduur van 55 minuten en een extra dierenborstel tot je beschikking hebt. Daar komt vervolgens nog bij dat er sprake is van geïntegreerde LED-verlichting voor het ontdekken van echt al het vuil. Met de 3 verschillende snelheden bepaal je vervolgens hoe hoog de zuigkracht is. En ben je al een tijdje aan het stofzuigen en vraag je je af hoe vol de accu nog is? Dan is één blik werpen op de laadindicator voldoende om hier achter te komen.

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo