Poffertjespan inductie

Heerlijk toch die poffertjes! Dit oer-Hollandse hapje wordt al eeuwenlang geserveerd en dat is niet voor niets: ze smaken heerlijk en zijn een leuk alternatief voor de traditionele pannenkoek.

Wil je graag poffertjes thuis bakken, dan heb je natuurlijk een geschikte poffertjespan of poffertjesplaat nodig. En als je daarbij ook nog eens op inductie kookt, dan is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de geschiktheid van je pannen. Een poffertjespan inductie of poffertjesplaat inductie moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo weet je zeker dat je heerlijke poffertjes tevoorschijn zal toveren!

Een goede poffertjespan inductie kopen: waar let je op?

Welk materiaal heeft de beste poffertjespan voor inductie?

Er zijn verschillende materialen waaruit je kan kiezen bij de aankoop van een poffertjespan of poffertjesplaat. Het belangrijkste is natuurlijk dat het materiaal geschikt is voor inductie koken. Meestal kun je dit controleren bij de webshop waar je de pan gaat kopen.

Soms wordt er geschreven dat je altijd op inductie kan koken met een gietijzeren poffertjespan, maar dit klopt niet helemaal. Het is namelijk belangrijk dat de onderkant vlak genoeg is, en magnetisch genoeg om te werken op een inductie kookplaat. De pannen die we hieronder in onze lijst hebben gezet, voldoen allemaal aan de eisen, en dus zijn geschikt als inductie poffertjespannen.
In veel reviews lees je echter ook reacties van mensen die de poffertjespan op inductie hebben getest, en dat dit gewoon werkte. Dit is dus zeker iets wat je van tevoren zou kunnen controleren.

Daarnaast zijn er lichtere poffertjespannen voor inductie die beschikken over een antiaanbaklaag. Deze zijn vrij gemakkelijk in gebruik, omdat ze sneller opwarmen dan een poffertjesplaat van gietijzer. Daarnaast hoef je minder op te passen dat de poffertjes aanbranden omdat er een antiaanbaklaag op zit. Een gietijzeren pan moet je vak eerst goed inbranden of invetten voordat je begint met bakken.

Anderzijds zijn veel mensen ook juist te spreken over de gietijzeren poffertjespan, doordat deze stevig is, lang meegaat en niet gemakkelijk gaat schuiven tijdens het bakken. Ook wordt warmte gemakkelijker geleid door gietijzeren waardoor de hitte verdeeld wordt over de gehele pan. Gietijzer houdt warmte ook gemakkelijker vast en kan goed tegen hitte die lang aanhoudt.
Het is dus je eigen afweging wat je het prettigst vind.

Poffertjespan of poffertjesplaatKies ik een poffertjespan of een poffertjesplaat voor inductie?

Dan is er nog de keuze tussen een poffertjesplaat of poffertjespan. Nu wordt deze term nogal vaak door elkaar gehaald, dus het is logisch als er wat verwarring over is ontstaan. Maar in principe zit het verschil hem in de handvatten.
Heeft de pan voor poffertjes een lange steel, dan wordt dit meestal een poffertjespan genoemd. Een pan voor poffertjes met twee handvatten ziet er meer uit als een “plaat”. Vandaar dat dit een poffertjesplaat wordt genoemd.

Of je een poffertjespan ├│f een poffertjesplaat inductie kiest, hangt af van je eigen voorkeuren. Een plaat blijft prima op het fornuis staan als hij zwaar genoeg is. Dat is gelukkig meestal ook het geval bij een gietijzeren poffertjespan. Dus je hoeft meestal niet bang te zijn dat deze van het fornuis af schuift. Anderzijds is een pan met een steel eraan handig als je hem toch wilt kunnen verzetten. In onze ervaring zijn er over het algemeen wel meer gietijzeren poffertjesplaten te koop. Als de webshop geen poffertjespan met steel voor inductie verkoopt, hoef je dus al niet meer te twijfelen welke je moet kiezen ­čśë

Beste keuze:
Poffertjesplaat van Inno Cuisinno
De best beoordeelde en best verkochte poffertjesplaat voor inductie op dit moment. In de reviews staat dat deze pan prima op inductie te gebruiken is. De pan is van gietijzer en blijft daarom goed heet. Je kan er gemakkelijk meerdere poffertjes achter elkaar in bakken. Daarnaast is de plaat van degelijke kwaliteit en kan daarom lang meegaan.

De beste poffertjesplaten voor inductie vind je in onderstaand overzicht. We hebben gelet op de kwaliteitseisen die we hierboven beschreven hebben. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de prijs, de online beoordelingen en ervaringen van consumenten. Daaruit is dit lijstje onstaan. We gaan er vanuit dat je met deze poffertjespannen heerlijke poffertjes zal gaan bakken!

EXTRA TIP! Wil je graag je inductie kookplaat zo goed als nieuw houden, en dus geen krassen door schuivende pannen? Er zijn tegenwoordig nieuwe beschermmatjes verkrijgbaar die je tussen de inductie kookplaat en de bodem van je pan legt. Deze geleiden zonder problemen de hitte richting je pan, hebben een anti-slip functie en beschermen je kookplaat tegen krassen en vlekken. 

Deze poffertjesplaat van het merk Relance is erg geschikt voor het koken op een inductiekookplaat. Er kunnen 19 poffertjes tegelijk in de pan gemaakt worden. De plaat is van gietijzer. Dit is erg geschikt als je een goede hete plaat wilt hebben die lang heet blijft ├ęn goed tegen deze hitte kan. Je kunt dan gemakkelijk meerdere poffertjes achter elkaar maken. De pan is mooi afgewerkt met een blauwe onderkant. Deze onderkant is trouwens goed vlak en daarom kun je er zeker van zijn dat hij zijn werk doet op een inductiekookplaat. Ten slotte kan de plaat in de vaatwasser en in de oven. In de reviews staat dat een van de consumenten z├│ gek is op deze pan, dat hij bijna zelf in een poffertje veranderd is. Dat m├│et dan wel goed zijn... ­čśë
More details +
Pluspunten:
  • Mooie blauwe afwerking
  • Goede kwaliteit en geschikt voor inductie
Minpunten:
  • Let erop dat alle gietijzeren poffertjespannen ingebrand moeten worden
De best verkochte poffertjespan bij de online winkels. Deze plaat is volgens de reviewers  / consumenten gewoon te gebruiken op een inductiekookplaat. Dit staat echter niet bij de eigenschappen van de poffertjesplaat omschreven. Je aankoop is dus een klein beetje op eigen risico, maar we gaan er vanuit dat de klantervaringen kloppen. De pan is van goede kwaliteit, is van gietijzer en blijft dus goed heet tijdens het bakken. Het gietijzeren materiaal zorgt er daarnaast voor dat de plaat lekker lang mee kan gaan. Let er wel op, dat je een gietijzeren pan goed inbrandt voordat je deze gebruikt.
More details +
Pluspunten:
  • Goede online reviews
Minpunten:
  • Doet het volgens velen gewoon op inductie - maar check dit van tevoren goed
Nog een prima poffertjespan die geschikt is om op inductie te gebruiken. De plaat is van gietijzer, waardoor het wat langer duurt om deze op te warmen. Volgens de beschrijving dient deze pan ook nog eens extra in de oven gedaan te worden. Waarschijnlijk is het gietijzer van deze pan van een behoorlijke dikte, wat voordelen heeft. Maar het kost dus ook meer tijd om deze op te warmen. Maar als hij dan eenmaal goed heet is, worden alle poffertjes mooi egaal bruin gebakken. De pan blijft daarnaast ook lekker lang op de juiste temperatuur.
More details +
Pluspunten:
  • De kwaliteit van de poffertjesplaat is goed
Minpunten:
  • Moet extra opgewarmd worden in de oven om deze goed heet te laten worden

Hoe bak je beste poffertjes op een gietijzeren poffertjesplaat?

Niet geheel onbelangrijk! Je kan dan wel een prachtige poffertjesplaat voor inductie in huis hebben, maar het kan een groot verschil maken als je rekening houdt met een aantal factoren. Het is toch fijn als de poffertjes ook nog eens heerlijk smaken, als je al zo’n moeite hebt gedaan om ze zelf te bakken!

Zorg ervoor dat een gietijzeren poffertjespan of poffertjesplaat goed is ingebrand voordat je hem gaat gebruiken. We lezen veel reviews over de gietijzeren poffertjespan voor inductie waarbij mensen klagen over dat de poffertjes aan de pan plakken. Maar dit komt vooral doordat de pan dan niet goed is ingebrand. Hoe je een gietijzeren pan kan inbranden en onderhouden, lees je op de website van 24 kitchen.

Zorg ervoor dat je voordat je gaat bakken, alle hulpmiddelen voor het poffertjes bakken in huis hebt. Waaronder een kwastje om de pan in te vetten, een vorkje om de poffertjes om te draaien en goede boter voor het invetten van de pan of plaat. 
Ook een handige doseerfles of knijpfles voor het beslag kan heel goed van pas komen bij het bakken van de poffertjes. Deze kun je zelf maken met bijvoorbeeld een lege ketchup knijpfles. En anders is deze fles ook een goede optie.

Wat betreft het beslag voor de poffertjes, kun je kiezen voor kant-en-klaar poffertjesbeslag of dit zelf maken.
Als je het beslag zelf wilt maken, kun je de volgende ingredi├źnten en hoeveelheden aanhouden:

Poffertjes recept

– 400 gram zelfrijzend bakmeel
– 400 ml volle melk (lauw)
– 2 eieren
– een snufje zout
– 50 gram zachte roomboter voor de poffertjesmix
– 50 gram gesmolten boter voor het invetten van de poffertjesplaat
– 60 gram witte basterdsuiker
– poedersuiker en eventueel nog een extra stukje zachte boter om op de poffertjes te leggen

Zorg dat je van tevoren de poffertjespan goed hebt opgewarmd en dat de pan ingevet is als je klaar bent met het maken van het beslag.

Mix de zachte boter (50g), het zout en de suiker tot een samenhangend en romig geheel. Terwijl je zachtjes door mixt, voeg je voorzichtig de melk en het bakmeel toe. Zo zorg je ervoor dat er geen klonten ontstaan in het poffertjesbeslag. Als het beslag helemaal glad geklopt is, kun je het in de spuitfles gaan doen. Vul de kuiltjes in de pan voor ongeveer driekwart met het beslag. Draai de poffertjes om als de onderkant bruin gebakken is en zorg dat beide kanten mooi goudbruin gebakken worden.

Leg de poffertjes op een bordje en bestrooi deze met poedersuiker. Leg er eventueel nog een extra stukje roomboter op. En voila! Geniet van de poffertjes!

We hopen dat we je in dit artikel hebben kunnen helpen bij het vinden van de beste poffertjespan voor inductie. Mocht je nog niet gevonden hebben wat je zocht, dan kun je via onderstaande knop nog meer poffertjespannen bekijken!

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo