Robot stofzuiger met dweil

Ben je op zoek naar informatie voor een goede robot stofzuiger met dweil? Dan zit je hier goed! In dit artikel hebben we namelijk alles voor je uitgezocht.

Er zijn maar weinig mensen die het een leuk klusje vinden om het huis te stofzuigen en te dweilen. Gelukkig helpt de moderne technologie ons steeds meer met onze huishoudelijke taken. Vandaag de dag zijn er dan ook robot stofzuigers met dweil te koop. Om jou te helpen aan de beste robot stofzuiger met dweilfunctie hebben we hiervoor een top 5 samengesteld en we vertellen je graag wat meer over de voordelen ervan, hoe ze werken en waar je op moet letten bij de aankoop.

Een robotstofzuiger met dweilfunctie kopen: wat zijn de voordelen?

Los van de vloer regelmatig stofzuigen is het ook belangrijk dat je je vloer dweilt. Door te dweilen blijft je vloer mooier en wordt hij ook beter schoon. Dankzij een gewone robot stofzuiger hoef je in ieder geval niet meer elke dag zelf met een stofzuiger aan de gang. Maar met robot stofzuigers met dweilfunctie wordt ook het dweilen van de vloer je uit handen genomen.

Een groot voordeel van een robotstofzuiger met dweil is dat hij makkelijk op plekken kan komen waar je zelf niet bij kan. Zo kan een robotstofzuiger onder je bed, bank en kasten schoonmaken en je hoeft geen spullen opzij te zetten, want hij kan er makkelijk zelf omheen manoeuvreren. Je hoeft zelfs niet bang te zijn dat hij van een verhoging valt, want de meesten zijn voorzien van een anti-val sensor.

Hoe werkt een robot stofzuiger?

Een robot stofzuiger is een stofzuiger die je zelf niet hoeft te bedienen. Het is een plat apparaat dat zelfstandig over de vloer kan manoeuvreren en de vloer stofzuigt. Het is mogelijk om in te stellen wanneer ze moeten starten en welk programma ze moeten doen. Het manoeuvreren door de kamer kunnen ze op verschillende manieren doen. Dit kan door middel van een GPS chip, zelflerend, plafond herkenning of lasertechnologie. Nadat hij de ruimte heeft kunnen verkennen kan de robotstofzuiger aan de slag.

Bij sommige apparaten kan je ruimtes afbakenen, om aan te geven waar de stofzuiger mag komen en waar niet. Nieuwere modellen worden steeds slimmer. Bij deze apparaten kan je met behulp van een app aangeven waar ze wel en niet mogen komen. Ze leren ook de ruimte te kennen en kunnen na enkele keren stofgezogen te hebben de ruimte zelf helemaal in kaart brengen. De oudere en nieuwere versies kunnen met behulp van sensoren en/of camera’s obstakels zien en deze vermijden.

Bij de robot stofzuigers met dweilfunctie kan het zijn dat er een droge microvezeldoek achter de robot aangaat. Bij het nat dweilen bevat de robot stofzuiger een waterreservoir. Het reservoir vul je met een sopje en de robot haalt vervolgens direct een natte doek over de vloer. Hij gaat jammer genoeg niet heen en weer om hardnekkige vlekken te verwijderen. De robot stofzuigers in onze top 5 dweilen allemaal nat, omdat dit het beste resultaat geeft.

Beste koop robot stofzuiger met dweil: waarop letten?

Wanneer je hebt besloten om zo’n handig hulpje in huis te nemen, dan wil je natuurlijk wel de beste robotstofzuiger met dweilfunctie hebben voor in jouw huis. Er zijn veel verschillende robotstofzuigers met dweil waar je uit kan kiezen. Welke je het beste kan kiezen is afhankelijk van de eisen die je aan de robot stelt, wat je van het apparaat verwacht en hoe je huis is ingericht. De onderstaande punten zijn dan ook belangrijk om in gedachten te houden bij het uitzoeken van een robotstofzuiger met dweil.

 • Gebruiksduur en oplaadtijd.
  Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten is hoe lang de robotstofzuiger met dweil achter elkaar zijn werk kan doen, én hoe lang het weer duurt voordat deze opgeladen is. Vooral als je een groot huis hebt en de robotstofzuiger veel vloeroppervlakte moet reinigen is het zeer belangrijk dat hij een lange gebruiksduur heeft en een zo kort mogelijke oplaadtijd. Op die manier weet je zeker dat het apparaat elke dag of een paar keer in de week je hele huis kan schoonmaken. Hoe langer de gebruiksduur is, hoe meer oppervlakte hij kan reinigen. Daarnaast is ook de ondergrond waarop de robotstofzuiger moet schoonmaken van belang. Een gladde ondergrond met weinig obstakels kost hem namelijk het minste energie.

  Heb je een klein huis, dan is het niet zo erg als de gebruiksduur kort is en het opladen lang. Want het apparaat kan dan op één accu je huis al schoon hebben en er is dan genoeg tijd om op te laden voor de volgende schoonmaakcyclus.

  Op een volle accu loopt de gebruiksduur van de meeste robotstofzuigers uit van zo’n 25 minuten tot 3 uur. De oplaadtijd kan ook verschillen van één uur tot ruim 4,5 uur. Hoe korter de gebruiksduur en langer de oplaadtijd is, hoe goedkoper de robotstofzuiger met dweilfunctie over het algemeen is.

 • Een groot stofreservoir.
  Naast de oplaadtijd en gebruiksduur is ook de grootte van het stofreservoir belangrijk. Deze kan variëren van zo’n 200 ml tot 1 liter. Hierbij is het belangrijk dat je in gedachten houd hoe groot je huis is en of deze dagelijks vuil wordt of niet. Een groot huis waar altijd de schoenen bij de voordeur worden uitgetrokken kan een minder vieze vloer hebben dan een kleiner huis waar men met schoenen binnen loopt. Meer vuil houdt in dat je moet kiezen voor een groter stofreservoir.
 • Navigeren.
  Een robotstofzuiger met dweil kan door de ruimte navigeren met behulp van sensoren. Goedkope varianten doen dit met behulp van een infraroodsensor. Ze brengen de ruimte niet in kaart en onthouden dus ook niet waar begrenzingen zijn en waar voorwerpen staan. Daarnaast onthouden ze ook niet waar ze wel en niet gezogen hebben, waardoor het kan gebeuren dat ze een plekje overslaan. Wanneer ze ergens tegenaan rijden, veranderen ze gewoon van richting.

  Luxere robotstofzuigers met dweilfunctie kunnen gebruik maken van een camera, laser of optische en akoestische sensoren. Zij maken een soort plattegrond van de ruimte en onthouden wel waar natuurlijke en virtuele grenzen lopen.
  Grenzen kan je creëren met een magnetische strip of een virtual wall. De robot zal niet over deze grenzen heen komen. Ideaal als je niet wilt dat hij bijvoorbeeld bij de kabels van je bureau in de buurt komt.

 • Op afstand bedienen.
  Er zijn steeds meer robotstofzuigers die op afstand bediend kunnen worden. Dit kan met een afstandsbediening of een app. De afstandsbediening maakt het mogelijk om hem aan en uit te zetten, het zuigprogramma te kiezen, de robot laten navigeren en je kan hem ermee terug sturen naar het laadstation. Maar om dit te doen moet je wel binnen een bepaald bereik van de robot zijn.

  Als je gebruik maakt van de app, dan hoef je niet in de buurt van de robotstofzuiger met dweil te zijn. Je kan de robotstofzuiger bedienen en in de gaten houden terwijl je niet eens thuis bent. Je kan zien waar hij al heeft stof gezogen en waar nog niet. Daarnaast kan je hem ook nog in een vooraf bepaalde ruimte laten stofzuigen.

 • Het dweilresultaat.
  Als je een robotstofzuiger met dweil wilt hebben, dan wil je natuurlijk wel de beste robot stofzuiger met dweilfunctie in huis halen. Hierbij is het dweilresultaat erg belangrijk. Om te weten hoe goed de stofzuiger dweilt kan je het beste kijken naar reviews van andere mensen en desnoods vragen om een demonstratie in de winkel.
 • HEPA filter.
  Heb je last van allergieën? Dan doe je er verstandig aan om een robotstofzuiger met dweil te kiezen die is voorzien van een HEPA filter. Deze houdt vaak zo’n  99,9% van alle stofdeeltjes tegen. Voor een goede werking dien je de filter wel regelmatig schoon te maken.
 • Drempels.
  De meeste robotstofzuigers zijn niet zo’n fan van drempels. Controleer dus goed of hij over drempels heen kan en hoe hoog deze kunnen zijn. Heb je een huis zonder drempels, dan is dit natuurlijk niet zo’n issue. Als je wel drempels hebt in huis moet je deze opmeten, zodat je zeker weet of de door jou gekozen robotstofzuiger met dweil er wel overheen kan.
 • De hoogte van de robot stofzuiger.
  Als je graag wilt dat je robot stofzuiger met dweil ook onder je meubilair schoonmaakt, dan dien je goed te letten op de hoogte van de robot en je moet kijken hoe hoog je meubilair staat. De hoogte van robotstofzuigers kan uiteenlopen van 5 tot 14 cm.

Beste robot stofzuiger met dweil: dit is onze Top 5

Aan de hand van bovenstaande kwaliteitseisen, hebben we gekeken naar welk product je het beste kunt kopen. Niet alle robot stofzuigers met dweilfunctie zijn namelijk even goed! Kies je voor één van de apparaten hieronder, dan kies je volgens ons voor een goed product. 

Naar onze mening is dit de beste robot stofzuiger met dweilfunctie. Dat heeft de Blaupunkt VCBB1 te danken aan zijn grote gebruiksgemak, want het is een plug & play robotstofzuiger met dweil. Met behulp van de afstandsbediening of met de knoppen op de robot zelf zet je hem snel aan het werk met een van de door jou gekozen programma’s, waarna hij aan de slag gaat met een systematische schoonmaak route. Je kan hierbij ook kiezen tussen twee verschillende zuigmonden. De ene is zeer geschikt voor het opzuigen van dierenharen en het schoonmaken van tapijt tot een hoogte van maximaal 3 cm. De andere is een normale zuigmond met een vuildetectie sensor, zodat hij nog beter te werk gaat wanneer hij ergens meer vuil ziet liggen. Zijn werk kan hij doen voor 100 minuten, waarna hij 240 minuten nodig heeft om weer op te laden. Hij kan over drempels van maximaal 2 cm heen rijden en met een hoogte van 9,5 cm kan hij onder hoog meubilair door rijden. Tijdens zijn werk maakt hij een geluid van 60 dB en hij filtert de lucht met behulp van een HEPA filter.
Een zeer goede tweede optie is de XBOOST van Blaupunkt. Hij heeft wat meer opties, zoals een app waarmee je hem kan bedienen, magneetstrip om grenzen mee aan te geven en een turbofunctie. Maar hij doet ook wat langer over het opladen, dit is namelijk 300 minuten. Eenmaal opgeladen kan hij 120 minuten lang aan het werk zijn, waarbij hij een stofreservoir heeft van 600 ml. Tijdens zijn werk maakt hij een geluid van 55 tot 59 dB, afhankelijk van de stand waarin hij staat. Ook deze robotstofzuiger met dweil is geschikt voor het opzuigen van dierenharen en heeft een HEPA filter. Hij kan over drempels van maximaal 2 cm heen rijden en hij is 7,6 cm hoog, waardoor hij onder het meeste meubilair past.
Deze robotstofzuiger van Xiaomi is een van de duurdere varianten, maar daarvoor geeft hij ook wel wat terug. Hij heeft namelijk een gebruiksduur van 150 minuten en een oplaadtijd van maar 30 minuten. Hierdoor is deze topper perfect voor grotere ruimtes. Hij is wel wat aan de hoge kant en kan alleen onder meubilair door rijden dat minimaal 10 cm hoog is. Net zoals de hierboven genoemde robotstofzuigers kan ook deze over drempels van maximaal 2 cm rijden. Tijdens zijn werk maakt hij een geluid van 58 dB. Hij kan met een app worden bestuurd en heeft een turbostand voor het schoonmaken van tapijt en plekken met veel vuil. Zijn stofreservoir heeft een inhoud van 480 ml.
Dit is een robotstofzuiger met dweil voor mensen die een niet zo groot budget hebben. Je kan hem bedienen met een afstandsbediening, waarna hij aan de slag gaat met een willekeurige schoonmaakroute. Het kan dus gebeuren dat hij een plekje overslaat. Hij heeft geen navigatie en het is ook niet mogelijk om hem te begrenzen, hij rijdt gewoon vrij rond wanneer hij wordt aangezet. Eenmaal opgeladen kan hij 90 minuten aan het werk, waarna hij 200 tot 350 minuten nodig heeft om weer volledig opgeladen te zijn. Hij is echter wel heel stil met een geluid van 50 dB. Met een hoogte van 7,5 cm kan hij onder het meeste meubilair door. Hij heeft wel veel moeite met drempels, deze mogen maximaal 1 cm hoog zijn.
De laatste in ons rijtje is de Jannie JS800W van Zoef Robot. Het is een robotstofzuiger met dweil die je met een app kan bedienen. Hij heeft een gebruiksduur van 90 minuten en heeft vervolgens 200-300 minuten nodig om weer op te laden. Het fijne aan de robot is dat hij is voorzien van een HEPA filter en heeft een stofreservoir van 500 ml. Ook deze robot stofzuiger kan onder het meeste meubilair door met een hoogte van 7,5 cm en hij kan over drempels van maximaal 2 cm rijden. Tijdens zijn werk maakt hij een geluid van 60 dB.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer.nl
Logo