Sushi maker: met deze maak je de lekkerste sushi

De sushi maker en de sushi set; ze zijn op dit moment enorm populair. Het is een echt trendy product, dat je heel makkelijk je eigen sushi laat maken. Zo hoef je niet meer te veel te betalen in de supermarkt of bij een restaurant. Voortaan bereid je heel gemakkelijk thuis je eigen, favoriete sushi.

Om dit alles echt mogelijk te maken, is het belangrijk om de juiste informatie tot je beschikking te hebben. Zo hebben we ook meteen het doel van dit artikel te pakken. We vertellen je in één klap alles wat er over de sushi maker en de sushi set te leren valt. Bovendien sluiten we af met een ultieme top 5 van de beste producten. Lees snel verder!

Waar bestaat een sushi set uit?

Met de term ‘sushi set’ is het meteen duidelijk dat het om verschillende onderdelen gaat. Deze heb je allemaal nodig om heel makkelijk zelf sushi te maken. Maar wat zijn deze onderdelen nu precies? Je hebt ze immers wel allemaal nodig om überhaupt aan de slag te kunnen. Zo hebben we het over:

 • Rijststamper: Met een rijsstamper zorg je ervoor dat het rijst een stevig geheel Bovendien helpt deze om een gleuf in de rijst te creëren. Dit is de ruimte waarin de vulling van de sushi komt, zoals bijvoorbeeld komkommer, zalm of tonijn.

 • Sushi bazooka: De sushi bazooka is een hele handige uitvinding. Dankzij dit onderdeel krijgt je sushi meteen de juiste vorm. Met de opening van één lange, grote rol vorm je zo in één klap meerdere stukken sushi.

  Hoe werkt een sushi bazooka

 • Sushi duwer: Met een sushi duwer duw je de gecreëerde rol sushi uit een sushi bazooka. In sommige gevallen is dit een los onderdeel. Bij andere producten is dit een ingebouwd gedeelte van de sushi bazooka.

 • Matje: Soms zit er een (vaak bamboe) matje bij de sushi set. Dit is het matje waarmee je werkt: je rolt hiermee gemakkelijker het zeewier om de rijst heen. 

 • Een sushi mes of een santoku mes: Met dit kwalitatieve Japanse mes snijd je gemakkelijk de sushi, de vis of de groenten die in de sushi gaan. 

 • Eetstokjes: Vaak worden er bij sushi kits ook eetstokjes geleverd. Zo heb je de echte Japanse ervaring! Zeker als je gewend bent om met stokjes te eten, wil je op een gegeven moment niet meer anders wanneer je sushi eet. 

  Sushi maker set inhoud

 • Een avocado snijder: Met dit handige keukengerei snijd je je avocado sneller en gemakkelijker. 

 • Een Nigiri maker: Nigiri bestaat uit een bolletje rijst met daarop vaak rauwe vis. De rijst kun je door middel van de Nigiri maker tot een mooi geheel knijpen. 

 • Kwastje: Bij sommige sushi sets wordt een siliconen kwastje geleverd, zodat je de vellen gemakkelijker kunt dichtplakken. Ook kan het kwastje gebruikt worden om wat soja saus te verdelen over de sushi. 

 • Sausbakjes, chopstick houders en andere extra accessoires: Om de set compleet te maken krijg je bij de meer uitgebreide sushi maker kits ook sausbakjes etc. geleverd. Wat ons betreft een leuke aanvulling om het geheel mooi stijlvol te maken! 

Let er op dat niet voor iedere sushi set geldt dat er dezelfde onderdelen inzitten. Bovendien zijn sommige sushi makers weer net iets anders dan bepaalde alternatieven.

Onze nummer 1:
Summit Products Sushi Kit
Een stijlvolle sushi kit inclusief sushi bazooka, bamboe matjes, nigiri maker en santukomes. Er zit ook een e-book bij, zodat je precies weet hoe je de sushi kunt gaan maken. Een prima keuze!

Waarop letten bij aankoop sushi maker of sushi set?

Zit je eraan te denken om binnenkort een sushi maker of een hele sushi set te kopen? Dan staan we bij deze nog even stil bij een aantal aandachtspunten. Het blijkt namelijk dat niet iedere sushi maker even goed geschikt is. Door met deze punten rekening te houden, is de kans het grootst dat je tevreden bent over je aankoop. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Aantal personen: Wil je een sushi kit voor 2 of 4 personen? Het is een relevante vraag, aangezien er sushi makers van verschillende formaten bestaan. Zo is een XXL sushi set natuurlijk zeer geschikt voor een grotere groep mensen. Je maakt hier in één keer flink wat stukken sushi tegelijk mee klaar. Denk hier dus vooraf even over na. Voor hoeveel mensen ben je normaal gesproken van plan om sushi klaar te gaan maken?

 • De kleur: Daarnaast zien we vaak dat de kleur van de sushi set belangrijker is dan je denkt. Het design van een keukenaccessoire is relevant. Je hebt liever een product dat er ook nog enigszins mooi en stijlvol Hierdoor bewaar je deze bijvoorbeeld makkelijker in het zicht. De sushi zet in zwart is om die reden erg populair. Het past bij het moderne tijdperk, waarin we houden van een ietwat luxueuze look. Dit ontwerp sluit perfect op die behoefte aan.

 • Volledigheid van set: Tot slot nog de volledigheid van de set. Zoals we eerder al aangaven, bestaat een sushi set uit verschillende onderdelen. Het liefste heb je natuurlijk dat je met één aankoop klaar bent. Bekijk daarom goed vooraf of het echt een volledige set. Bijvoorbeeld met matjes en misschien zelfs sushi bestek. Mocht je dit namelijk nog niet hebben, dan is het mooi meegenomen.

Nu weet je precies wat een sushi maker is, hoe deze werkt en waar je bij de aankoop ervan op moet letten. Hoog tijd dus om de top 5 erbij te pakken!

Sushi maker of sushi set kopen: Dit is onze top 5

Dankzij een uitgebreide check zijn we veel te weten gekomen over de verschillende sushi makers. Hierdoor is heel duidelijk geworden welke opties er met kop en schouders bovenuit steken. De volgende top 5 is hier het resultaat van:

De Summit Products Sushi Bazooka Kit is een van de meest complete én stijlvolle sushi kits die er verkrijgbaar zijn. Zo krijg je niet alleen een sushi bazooka, maar ook een volledige bestekset. Er zit zelfs een bereidingsgids bij om je op weg te helpen. Een combinatie van bamboe en BPA-vrij plastic maakt dit bovendien een zeer duurzame, veilige keuze. En ben je klaar met het bereiden van de sushi? Dan stop je de verschillende onderdelen zonder problemen in de vaatwasser. Zo is alles binnen een mum van tijd weer schoon. Met het bereiden van welke sushi ga jij beginnen?
De Sense of Taste XXL Sushi Set is een zeer hoogwaardige optie wat de sushi kit betreft. Het is een set waar echt alles in zit. Denk aan bamboe rolmatten, een sushi bazooka, een sushi handrol, sushi bestek en nog veel meer. Alles bij elkaar hebben we het hier over een 19-delige sushi set. Het is een waar feest om dit sushi pakket voor de eerste keer uit te pakken. Dit maakt het daarom ook het ultieme cadeau. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het materiaal zelf. Dit is namelijk een combinatie van BPA-vrij plastic en premium bamboe. Bovendien mag de sushi bazooka gewoon in je vaatwasser. Zo is alles binnen een handomdraai weer schoon nadat je je sushi hebt gemaakt!
De Promida Sushi Maker Set is een 100% eco-friendly optie. Dit product bestaat namelijk volledig uit bamboe. Het is daarmee een alternatief voor de plastic variant. Met die optie komen nog weleens problemen voor. Ook is plastic natuurlijk een stuk minder duurzaam. Bovendien spreekt het volledig voor zich hoe je met deze sushi maker je eigen sushi maakt. De rijsstamper, sushi bazooka en sushi duwer zijn enorm gebruiksvriendelijk. Aangezien er sprake is van enkele unieke eigenschappen, is dit het perfecte cadeau.
De Sushezi Bazooka Sushi Maker is een goedkopere optie in deze lijst. Het is een vrij simpele sushi bazooka. Het fijne hiervan is dat het product redelijk voor zich spreekt. Je krijgt precies wat je ervan verwacht. Het ontwerp vormt één geheel. Bovendien is deze sushi maker vrij compact. Hiermee berg je deze gemakkelijk in je keuken op. Zelfs wanneer je niet al te veel ruimte over hebt, krijg je dit ontwerp er nog wel ergens tussen. Zo hoef je je bepaald niet in allerlei moeilijke bochten te wringen om voortaan zelf je sushi te maken.
Een XXL-versie van de sushi set mag natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Met de Kitchen Deluxe XXL Sushi Set stuitten we hier op een zeer volledige kit. Zo krijg je er zelfs een sushi kookboek en een avocado snijder bij. Het is een sushi kit waar werkelijk alles in zit. Van de sushi bazooka en het sushi bestek tot aan een speciaal sushi mes. Dit pakket is ontworpen voor de ultieme sushi liefhebber. En dat nog voor een relatief goede prijs ook. De combinatie van bamboe, roestvrij staal en veilig plastic is een schot in de roos.

Waarom een sushi maker set kopen?

De sushi set is niet voor niets de laatste tijd zo populair aan het worden. Er kleven een hoop individuele voordelen aan dit concept. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan:

 • Bespaart geld: Een sushi set bespaart je op de korte en de lange termijn flink wat geld. Zeker wanneer je normaal sushi in de supermarkt of in een restaurant koopt. Je bent eigenlijk altijd een stuk goedkoper uit wanneer je het zelf maakt. Daarmee is het een slimme investering om voor een sushi set te kiezen.

 • Lekker snel: Verder is een sushi maker ook supersnel. De eerste keer moet je waarschijnlijk nog even nauwkeurig en voorzichtig de stappen van het stappenplan volgen. Maar na een paar keer heb je het wel onder de knie. Vervolgens gaat het maken van de sushi supersnel. Je creëert binnen de kortste tijd een flinke hoeveelheid sushi. Het is erg leuk om dit klaar te maken op een verjaardag of wanneer je om een andere reden visite krijgt.

 • Compact ontwerp: Producenten van sushi sets doen er alles aan om voor een zo compact mogelijk ontwerp te kiezen. Bijna niemand heeft namelijk ruimte over in de keuken. Het is dan wel zo prettig wanneer een sushi maker niet te veel plek inneemt. Dit is daarom zeker een groot voordeel. De sushi bazooka is bijvoorbeeld het toppunt van efficiëntie.

 • Talloze verschillende soorten sushi maken: Tot slot heb je enorm veel vrijheid wanneer je voor een sushi set kopen kiest. Uiteindelijk bepaal je namelijk volledig zelf wat je er allemaal in stopt. En als echte sushi liefhebber weet je waarschijnlijk wel dat de combinatiemogelijkheden van de ingrediënten enorm Welke sushi vind je persoonlijk de lekkerste variant?

Hoe werkt een sushi maker precies?

Met een sushi maker maak je dus vrij eenvoudig je eigen sushi. Daarbij is het belangrijk om op een specifieke manier aan de slag te gaan. In grote lijnen volg je het volgende stappenplan om met een sushi bazooka je eigen sushi te maken:

 1. Bereid de sushi rijst.
 2. Maak de binnenkant van de sushi maker vet.
 3. Doe de rijst in de sushi maker. Gebruik een staaf of een stamper om een dikke gleuf in de rijst te creëren.
 4. Stop de gewenste ingrediënten in de rijst.
 5. Sluit de bazooka af en druk het geheel samen.
 6. Druk de sushirol uit de bazooka.
 7. Rol het geheel op in een noriblad.
 8. Snij de sushi in stukken van de juiste grootte.
 9. Eet smakelijk!

Allemaal vrij goed te volgen stappen dus. Het is mogelijk dat per sushi maker licht afwijkt hoe je de sushi precies klaarmaakt. In grote lijnen volg je echter de verschillende stappen hierboven.

We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij het kiezen van de voor jou perfecte sushi maker set! Heb je nog vragen, dan kun je die zeker stellen. Voor specifieke vragen over producten kun je echter het best de verkopers op de webshop zelf contacteren. We wensen je veel plezier met je aankoop! 

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo