Tefal contactgrill

Een Tefal contactgrill is een onmisbaar accessoire in de keuken. Met deze grills bereid je met het grootste gemak vlees, vis en groenten op een smakelijke manier. Natuurlijk kun je een Tefal grill ook prima gebruiken voor het maken van een lekkere tosti. Omdat deze apparaten grillen, kun je dus ook gezonder eten. Omdat de bereidingstijd korter is, blijven vitaminen behouden.

Daarnaast heb je geen boter nodig maar volsta je met een kleine hoeveelheid olie. Koken met een contactgrill van Tefal bespaart je tevens flink wat tijd. Dat komt omdat de platen tegelijkertijd ruimte bieden aan groenten én vlees of vis. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een Tefal grill? Wat zijn de voordelen en kies je dan voor een contactgrill met losse en verwisselbare platen?

Een Tefal grill: wat zijn de voordelen?

Een contactgrill voorziet je van behoorlijk wat voordelen. Je kookt er sneller, gezonder én smaakvoller mee. Maar, een contactgrill van Tefal voorziet je van nog meer voordelen in de keuken. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

  • Compact: een contactgrill van Tefal is relatief compact van formaat. Ze passen dus eenvoudig op het aanrechtblad, maar ook opbergen is geen probleem. Je kunt een contactgrill door het compact formaat eenvoudig verplaatsen. Bijvoorbeeld als je in de zomer ook buiten wilt kunnen genieten van gegrild vlees of vis.
  • Eenvoudig te reinigen: een contactgrill heeft platen met een anti aanbaklaag. Dat wil zeggen dat ze eenvoudig schoon te houden zijn omdat voedselresten niet aanbakken. Het schoonmaken van een Tefal contactgrill neemt dus veel minder tijd in beslag dan het reinigen van een fornuis, oven of vaste grillplaat.
  • Minder vet: grillen op een Tefal grill betekent dat je geen gebruik hoeft te maken van boter of margarine. Een klein beetje olie is vaak al voldoende om de lekkerste resultaten mee te kunnen bereiken. Dat komt omdat een contactgrill het voedsel bereid in het eigen vocht. Je eet dus niet alleen gezonder, maar de producten behouden ook hun authentieke smaak.
  • Veilig in gebruik: een contactgrill van Tefal werkt op elektriciteit. Dat betekent dat je dus geen gebruik hoeft te maken van gas. Zeker binnenshuis is dat een veilige optie. Daarnaast is een Tefal contactgrill altijd voorzien van een temperatuurbeveiliging.

Waarom kiezen voor een Tefal contactgrill?

Je kiest voor een grill van Tefal omdat je niets aan het toeval wilt overlaten als het aankomt op kwaliteit. Tefal is al jarenlang dé marktleider op het gebied van hoogwaardige keukenapparatuur.Daarnaast kies je voor een contactgrill als je op een simpele en gezonde manier diverse gerechten wilt kunnen bereiden, zonder dat je daarvoor gebruik hoeft te maken van een gasfornuis of oven. Ook kun deze grills zowel binnen als buiten gebruiken én heb je de beschikking over diverse bakplaten voor het bereiden van verschillende gerechten. Voorbeelden daarvan zijn vlees en vis, maar natuurlijk ook groenten, tosti’s én wafels.

Een grill van Tefal kopen: waar moet je op letten?

Tefal heeft diverse contactgrills in het assortiment. Welke je kiest is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur én thuissituatie. Want ben je alleen, dan is een contactgrill met grote platen misschien niet nodig.

Als je een contactgrill van Tefal wilt kopen, dan is het ook goed om te letten op de platen. Losse of verwisselbare platen zijn namelijk makkelijk als je meerdere gerechten wilt kunnen bereiden. Ook het vermogen én het formaat zijn van belang als je een goede aankoop wilt kunnen doen.  

  • Verwisselbare platen: als je van plan bent om een contactgrill van Tefal te kopen, dan is het raadzaam om op de soort platen te letten. Bij sommige grills kun je deze losse platen namelijk verwisselen. Zo bak je met het grootste gemak tosti’s, poffertjes, wafels en verwissel je de losse plaat als je vlees of groente wilt grillen. Een contactgrill met losse platen maak je natuurlijk ook makkelijker schoon doordat je ze kunt uitnemen.
  • Lekbak: de meeste Tefal contactgrills zijn uitgerust met een opvangbakje voor overtollig vet. Het is dus goed om hier voor de aankoop op te letten. Een vet opvangbakje zorgt ervoor dat je schoon kunt blijven koken. Ze zijn eenvoudig te legen én te reinigen. Een lekbak voert overtollig vet af. Dat betekent dat het voedsel dat je bereidt minder vet is. Dit komt ook de smaak ten goede.
  • Temperatuur functies: als je de temperatuur heel nauwkeurig wilt kunnen instellen, dan is het raadzaam om hier bij de aanschaf aandacht aan te besteden. Sommige Tefal contactgrills zijn namelijk voorzien van een temperatuurprogramma voor vlees, vis of groenten. Een contactgrill kan ook een herstelfunctie hebben. Daarmee zorgt de contactgrill ervoor dat de temperatuur snel weer stabiel is na het openen van de grill. Als je aan de buitenkant van de grill de temperatuur wilt kunnen aflezen, dan moet je bij de aankoop letten op de aanwezigheid van een temperatuurmeter.
  • Formaat van de grillplaat: de grootte van de platen is ook iets om rekening mee te houden als je een contactgrill van Tefal wilt kopen. Een te kleine plaat werkt niet prettig als je naast vlees of vis ook groenten of panini’s wilt kunnen bereiden in één handeling. Ook als je de contactgrill wilt gebruiken om te kunnen koken voor 2 of meer personen, is het goed om voor een groter oppervlak te kiezen.
  • Type bovenplaat: als je op zoek bent naar de beste contactgrill van Tefal, dan kun je kiezen voor een vaste of een zwevende bovenplaat. Deze zijn niet verwisselbaar maar hebben beiden hun eigen manier van functioneren. Een vaste bovenplaat drukt het voedsel dat op de platen ligt stevig aan. De bovenplaat is niet flexibel waardoor vlees of groenten mogelijk in de verdrukking komen. Een zwevende bovenplaat is in deze een betere keuze. De plaat rust op het voedsel en zorgt daardoor voor een optimale verdeling van de warmte.

Een contactgrill met verwisselbare of losse platen?

Een Tefal contactgrill kan losse of verwisselbare platen hebben. Dat is vooral ideaal als je meerdere soorten gerechten wilt kunnen maken. Ook zijn losse platen makkelijker te reinigen omdat je ze kunt uitnemen. In sommige gevallen wordt een contactgrill van Tefal geleverd met diverse verwisselbare platen, maar je kunt ze natuurlijk ook los bijkopen. Voorbeelden zijn gladde grillplaten met anti aanbaklaag voor bijvoorbeeld vis, geribbelde platen voor vlees en groenten of speciale tosti, poffertjes of wafelplaten.

Top 5 beste Tefal contactgrills

Nu je precies weet wat de voordelen zijn van een Tefal grill, wil je natuurlijk wel weten met welk apparaat je de beste koop doet. Gelukkig hebben we die keuze een stuk eenvoudiger voor je kunnen maken. We hebben de 5 beste Tefal contactgrills namelijk al voor je uitgezocht. Zo weet je zeker dat de contactgrill past bij jouw kookkunsten!

Deze grote contactgrill van Tefal heeft een grilloppervlak van 40 x 20 centimeter. Je kunt gebruik maken van maar liefst 9 voorgeprogrammeerde kookprogramma's waardoor je altijd het perfecte gerecht bereid. De contactgrill heeft een temperatuursensor en vertelt je precies wanneer jouw vlees, vis of groente klaar is. De kooktijd past de grill automatisch aan op basis van de dikte van het voedsel. De OptiGrill+ van Tefal heeft een diepvriesstand. Ook bevroren producten kun je dus snel bereiden. Deze grill heeft losse vaatwasserbestendige platen en een opvangbak voor overtollig vet.
De OptiGrill van Tefal heeft 6 ingebouwde programma's voor het bereiden van een perfect stukje vlees, vis of groenten. Dat wordt ook mogelijk gemaakt dankzij de regelbare thermostaat, het kook alarm en de temperatuursensor. De grillplaten hebben een oppervlakte van 30 x 20 centimeter. Deze contactgrill van Tefal heeft een zwevende bovenplaat waardoor voedsel wordt gegaard aan de hand van een uitstekende warmteverdeling. Deze grill geeft zelfs aan wanneer het vlees gaar, medium of rood is. Het opvangbakje aan de voorzijde voert overtollig vet af. Daardoor wordt gezonder en smakelijker koken een stuk eenvoudiger.
Deze contactgrill van Tefal heeft een compact formaat en kent 3 standen. Je kunt hiermee niet alleen grillen en barbecueën, maar je de contactgrill ook als oven gebruiken. De Ultra Compact Comfort van Tefal is een contactgrill die snel klaar is voor gebruik. De lekbak is ingebouwd en zorgt ervoor dat overtollig vocht en vet efficiënt worden afgevoerd. De platen zijn voorzien van een anti aanbaklaag waardoor je zelfs kunt koken zonder olie of boter.  De grillplaten met een afmeting van 30 x 20 centimeter, zijn uitneembaar en kunnen worden gereinigd in de vaatwasser.
Deze SuperGrill van Tefal is een contactgrill met ongekende mogelijkheden. De grill heeft een regelbare thermostaat die je kunt gebruiken in maar liefst 4 standen. Je kunt tevens sneller grillen en koken door de ingebouwde temperatuur boost. Handig voor een perfect gebakken steak of biefstuk. Omdat de platen in zijn geheel open zijn te klappen, kun je deze contactgrill ook als barbecue gebruiken voor buiten op tafel. De grill heeft een timerfunctie en een afneembare lekbak voor het opvangen van sappen en vetten. De anti aanbakplaten hebben een afmeting van 35 x 20,5 centimeter en zijn uitneembaar en vaatwasserbestendig.
Deze contactgrill is heel eenvoudig in gebruik en is het perfecte kookaccessoire voor het bereiden van vlees, groenten en vis. Natuurlijk maak je er ook de lekkerste tosti's en wafels mee, dankzij de platen met anti aanbaklaag. De lekbak is afneembaar en kan samen met de uitneembare platen worden gereinigd in de vaatwasmachine.  De indicator laat zien wanneer deze Tefal contactgrill de juiste temperatuur heeft bereikt om te kunnen beginnen met grillen en bakken. De thermostaat kun je gebruiken in maar liefst 3 standen.

Nog niet de juiste Tefal grill gevonden?

Mocht je uit de producten hierboven nog geen perfecte grill hebben kunnen vinden, dan kun je via de knop hieronder meer producten bekijken!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo