Vleessnijmachine

De vleessnijmachine zien we vandaag de dag steeds vaker in de keuken verschijnen. Mensen vinden het simpelweg fijn om koken zo makkelijk mogelijk te maken. Een snijmachine voor vlees mag dan eigenlijk niet ontbreken. Het is zeker niet ondenkbaar dat je hier een hoop tijd en moeite mee gaat besparen. Zeker wanneer je voor de beste vleessnijmachine kiest die er op dit moment beschikbaar is.

En dat is dan ook meteen wat we in dit artikel gaan onderzoeken. Zo weet je aan het einde precies welke vleessnijmachine momenteel de beste keuze is.

Een vleessnijmachine gebruiken: Wat zijn de voordelen?

In eerste instantie is het waarschijnlijk verstandig om de voordelen van de beste vleessnijmachine erbij te pakken. Zodoende kom je er namelijk meteen achter wat dit apparaat nu precies te bieden heeft. En of het is waar jij op dit moment ook daadwerkelijk behoefte aan hebt. De volgende voordelen zijn bij een snijmachine voor vlees van toepassing:

 • Veiliger: In de eerste plaats is een vleessnijmachine natuurlijk veiliger. Je hoeft niet meer zelf met een mes aan de slag om iets in gelijke stukjes te snijden. Bij dat soort snijwerk wil het nog weleens gebeuren dat je per ongeluk in je vingers snijdt. Ongeacht hoeveel ervaring je door de jaren heen al in de keuken hebt gehad. Het is dan toch fijn dat je dit soort vervelende situaties in het vervolg gewoon kunt voorkomen. Een vleessnijmachine maakt van iedere keuken een veel veiligere omgeving. Vooral gezien de messen zelf in een speciale behuizing zitten.

 • Makkelijk in dikte verwisselbaar: Verder staat een vleessnijmachine er ook om bekend dat het het makkelijk maakt om te verwisselen in dikte qua messen. Dit gebeurt aan de hand van een instelbare snijbreedte. In de meeste gevallen komt dit neer op diktes die variëren van 2 a 3 mm op z’n dunst tot zo’n 17 mm op het dikste punt. Vaak is er dan ook nog een verschil tussen een ‘normaal’ mes en een wat botter of scherper mes waartussen je kunt kiezen. Zo heb je alle mogelijke keuzes om bij verschillende gerechten het maximale uit dit apparaat te halen.

 • Sneller: Daarnaast werkt een vleessnijmachine natuurlijk ook een stuk sneller dan wanneer je zelf aan de slag gaat met het snijden van vlees. Vaak duurt dit vrij lang, zeker bij vlees dat wat moeilijker door te snijden is. Daar komt dan nog bovenop dat het zelf snijden van vlees een stuk minder precies gaat dan wanneer dit in een vleessnijmachine gaat. Je krijgt dan namelijk allemaal gelijke stukken vlees. Dit maakt het een stuk makkelijker om het allemaal op het juiste moment gaar te krijgen. Het geeft je de beschikking over een gerecht dat qua bereiding volledig in balans is. Zeker bij kleine, significante verschillen maakt dit toch wel een bepaald verschil.

 • Betaalbaar: Een ander punt wat zeker niet onbelangrijk is om te noemen, is dat er qua technologie altijd sprake is van innovatie. Dat wil dus zeggen dat de apparaten steeds beter en sneller worden. Tegelijkertijd betekent dit ook dat ze een stuk goedkoper te produceren zijn. De materialen en de technieken zijn een stuk goedkoper dan dat ze een aantal jaar geleden waren. Als potentiële koper van een snijmachine voor vlees levert dit een groot voordeel op. Het is vandaag de dag heel goed betaalbaar om een snijmachine voor vlees in huis te halen. Het is niet meer de diepte-investering die het een paar jaar geleden nog was.

 • Lange levensduur: Bovendien is er in de selectie aan het einde van dit artikel alleen ruimte voor de beste vleessnijmachines. Deze zijn niet alleen erg gebruiksvriendelijk, maar gaan simpelweg ook een lange tijd mee. Zodoende ben je in lengte van jaren voorzien van een top functionerend apparaat. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat het binnen de kortste keren alweer tijd is voor een nieuwe. De levensduur van de beste vleessnijmachines die op dit moment verkrijgbaar zijn, loopt al snel op.

 • Ook andere voedingsmiddelen: Tot slot zijn er tal van andere voedingsmiddelen die je ook in de vleessnijmachine kunt gebruiken. Zo hoeft het lang niet alleen altijd maar bij vlees te blijven. Denk bijvoorbeeld aan kaas, groenten of fruit. Stuk voor stuk zaken waar je normaal relatief veel tijd aan kwijt bent om ze in kleinere stukjes te snijden.

Hoe werkt een snijmachine voor vlees?

Een snijmachine voor vlees werkt op een hele specifieke, gebruiksvriendelijke en snelle manier.

In de eerste plaats heb je uiteraard een snijmachine en vlees nodig. Vervolgens kies je de dikte waarmee je het vlees wilt snijden. Dit zal bij iedere vleessnijmachine in grote lijnen op dezelfde manier werken. Vervolgens gaat de snijschijf draaien, waarna er afgemeten stukken vlees overblijven.

Zoals eerder aangegeven is het mogelijk om vlees hier te vervangen door kaas, groente of fruit.

Waarop dien je te letten als je de beste snijmachine wilt kopen?

Op het moment dat je dus besluit om een vleessnijmachine aan te schaffen, zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten. Door deze stuk voor stuk langs te lopen, is de kans het grootst dat je uiteindelijk een juiste keuze maakt. We hebben het dan bijvoorbeeld over:

 • Wat je gaat snijden: In de eerste plaats maakt het natuurlijk uit wat je gaat snijden. De meeste snijmachines zijn er wel op gebouwd om alles mee te kunnen snijden. Echter geldt dit zeker niet voor iedere snijmachine. Een specifieke vleessnijmachine is dan eigenlijk wel een veilige keuze wanneer je graag vlees wilt snijden. Alleen is het dan natuurlijk wel zo handig als je er ook vrij simpel groente, fruit en bijvoorbeeld kaas mee kunt snijden. Zo sla je direct meerdere vliegen in één klap.

 • Grootte: Tegelijkertijd is ook de grootte een puntje van aandacht. Aan de ene kant bijvoorbeeld omdat niet iedereen een even grote keuken heeft. Misschien is er in jouw keuken bijvoorbeeld beduidend minder ruimte om een vleessnijmachine kwijt te kunnen dan bij iemand anders het geval is. Het is dan niet meer dan logisch dat je hier rekening mee houdt bij het uitkiezen van de snijmachine.

 • Elektrisch of handmatig: Vervolgens zit er nog een vrij groot verschil tussen verschillende typen snijmachines. Bij een handmatige snijmachine voor vlees moet je uiteraard zelf aan de bak om alles in stukjes te snijden. Bij een elektrische snijmachine wordt dit allemaal voor je gedaan. Het is dan in grote lijnen ook de vraag of je hierbij graag voor zoveel mogelijk gemak kiest of niet. De elektrische vleessnijmachine krijgt toch van de meeste mensen wel de duidelijke voorkeur.

   

 • Prijs: Tot slot is de prijs natuurlijk nog een puntje van aandacht. Er zijn tal van factoren die een invloed hebben op de uiteindelijke prijs van de snijmachine. Gezien dit een vrij belangrijk punt is, gaan we hier even specifiek bij stil staan.

Wat verklaart de prijsverschillen bij vleessnijmachines?

De prijsverschillen bij vleessnijmachines zijn op verschillende manieren te verklaren. Zo heb je aan de ene kant natuurlijk handmatige vleessnijmachines en aan de andere kant elektrische. Bovendien zijn er verschillen in grootte, bekendheid van het merk en wat je met een snijmachine precies kunt snijden. Allemaal leveren ze prijsverschillen bij de vleessnijmachines op. Probeer er daarom goed op te letten wat ze specifiek allemaal te bieden hebben.

Dit is onze top 5 beste vleessnijmachines

Nu je de beschikking over alle relevante informatie hebt, is het tijd om de top 5 beste vleessnijmachines erbij te pakken:

Graef Master M20 is de eerste vleessnijmachine op deze lijst. Deze elektrische optie heeft een vermogen van 170 watt, 20 verschillende snelheden en een bodem met antislip. Al met al eigenschappen die qua vleessnijmachine toch goed van pas komen. Het maakt het voor jou als gebruiker zo makkelijk mogelijk om snel plakjes vlees van een hoge kwaliteit af te snijden. Bovendien is ook het snijden van kaas, groenten, fruit en brood met deze snijmachine heel goed mogelijk. Tot slot is de Graef Master M20 voorzien van kinderbeveiliging, zodat er ook qua veiligheid niks aan ontbreekt. Snij voortaan comfortabel je vlees en overige producten met dit absolute topproduct.
De Domo DO521S snijmachine is een optie die vooral qua prijs-kwaliteitverhouding met kop en schouders boven het grootste deel van de concurrentie uitsteekt. Gedreven door een krachtige motor van 150 watt is dit een hoge kwaliteit elektrische snijmachine. Daarbij heb je de optie om de snijdikte in te stellen tussen de 1 en 15 mm. Zo kun je heel gemakkelijk plakjes van verschillende diktes krijgen. Ideaal wanneer je verschillende soorten vlees, groenten, kaas en fruit met enige regelmaat wilt snijden. Zo heb je aan deze snijmachine genoeg om in iedere situatie precies te hebben wat je nodig hebt.
De Magimix T190 Multifunctional 11651 snijmachine mag zeker niet in deze lijst ontbreken. Deze snijmachine is namelijk instelbaar tot een zeer grote plakdikte van 28 mm. Daarbij heb je uiteraard wel gewoon de optie om ook voor een kleinere snijdikte te gaan. Bovendien is dit product kindveilig. Hier is voor gezorgd door een aan- en uitknop voor de beveiliging aan het ontwerp toe te voegen. Met een vermogen van 150 watt valt deze snijmachine zeker onder de krachtige producten. Gezien het bovendien vaatwasser veilig is, was schoonmaken nog nooit zo makkelijk als bij dit apparaat. Dat scheelt je onder de streep toch weer wat extra werk.
De Bomann MA451CB Elektrische snijmachine is een van de meest budgetvriendelijke opties. Dit zilverkleurige apparaat ziet er daarbij qua design zeer hoogwaardig uit. De snijmachine is bovendien relatief compact. Hierdoor past het in eigenlijk iedere keuken. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het vrijlaten van extra veel opbergruimte. In menig huishouden blijft het apparaat permanent op het aanrecht staan. Met een snijdikte tot 15 mm heb je wel nog altijd vrij dikke plakken tot je beschikking. Is het dus jouw wens om voor een relatief goede prijs een elektrische vleessnijmachine tot je beschikking te hebben? Dan is deze optie zeker het overwegen waard.
Net als de vorige optie in deze lijst is ook deze Ritter Elexa 7 inklapbare snijmachine een optie die vrij compact is. Het lichte gewicht in combinatie met de kleine afmetingen maken het een zeer gewild apparaat. Bovendien kent deze snijmachine een snijdikte tot 14 mm. Voor bijna alle zaken die je wilt gaan snijden, zal dit ruim voldoende zijn. Daarbij beschikt deze vleessnijmachine over een vermogen van 130 watt, wat als relatief krachtig wordt bestempeld. Bovendien heeft de Elexa 7 in 2015 een design award gewonnen. Geen overbodige luxe, gezien je toch ook graag hebt dat dit apparaat visueel wat aan de keuken toe te voegen heeft.


Staat de juiste vleessnijmachine er nog niet tussen voor je? Dan zou je in de webshop meerdere snijmachines geschikt voor vlees kunnen opzoeken! Er zijn natuurlijk wel meer opties dan alleen de 5 producten die we hierboven hebben beschreven 🙂
Via de knop hieronder kun je meer producten bekijken. We wensen je alvast veel plezier met je aankoop!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo