Voedselvermaler kopen: waarop moet je letten en wat zijn de beste?

Voedselresten zijn voor eigenlijk ieder huishouden een gegeven. Na iedere maaltijd bestaat er een grote kans dat niet al het voedsel verdwenen is. Zelfs wanneer iedereen zijn bord netjes leeg heeft gegeten. Denk bijvoorbeeld aan kippenpoten of andere niet-verteerbare etensresten. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de voedselvermaler goed van pas komt.

In dit artikel gaan we het dan ook uitgebreid hebben over de voedselrestenvermaler. Bijvoorbeeld met betrekking tot de sterke punten en waar je op moet letten bij de aankoop ervan. Dit alles om je op de juiste manier te informeren over dit apparaat.

Wat is een voedselvermaler precies?

Een voedselvermaler is een apparaat waarmee je stukken etensresten tot hele kleine deeltjes vermaalt. De gedachte hierachter is dat dit het een stuk makkelijker maakt om deze etensresten op te ruimen. Normaal gesproken gooi je ze bijvoorbeeld weg in de prullenbak, wat voor nare geurtjes zorgt. Of je moet helemaal naar buiten lopen om het ergens in een container weg te gooien. Met de voedselrestenvermaler komt aan dit alles een einde. Dit apparaat maalt het eenvoudig tot hele kleine deeltjes, die je vervolgens gewoon wegspoelt.


Waarom een voedselrestenvermaler aanschaffen?

Een voedselrestenvermaler aanschaffen doe je vanwege een combinatie aan sterke punten. In de praktijk merken we dat mensen vooral de volgende punten benoemen als het om de voordelen van dit apparaat gaat:

  • Verbeterde hygiëne: Het weggooien van etensresten levert altijd allerlei problemen op. Doe je dit binnen, dan krijg je te maken met vieze geuren. Deze verspreiden zich door het hele huis. En doe je het buiten? Dan heb je binnen de kortste keren te maken met ongedierte. Al met al zorg je dus voor een sterk verbeterde hygiëne door de voedselrestenvermaler aan te schaffen. Van al deze eerdergenoemde zaken is dan simpelweg geen sprake meer.

  • Werkt supersnel: Wat vervolgens erg fijn is, is dat de voedselrestenvermaler supersnel Je hoeft de voedselresten er maar in te gooien en het begint meteen met vermalen. Dit is hierdoor een zeer plezierig werkje. Je ziet het voor je neus gebeuren. Het kost alles bij elkaar veel minder moeite dan het moeten weggooien en waken over etensresten. Zeker gezien je het eenvoudig via de afvoer wegspoelt.

  • Milieubewust bezig: Wist je dat je met een voedselrestenvermaler milieubewust bezig bent? Dit heeft alles te maken met de enorme hoeveelheid afval die we tegenwoordig met z’n allen produceren. Dit is funest voor het milieu. Je draagt je steentje bij door in ieder geval je etensresten te vermalen. Via het riool eindigen deze resten dan als slib. Sinds kort maakt men van dit slib gebruik om biogas te maken. Zo is je bijdrage aan het milieu tweeledig!

  • Bescherming gezondheid: Tot slot bescherm je je eigen gezondheid middels het gebruik van een voedselvermaler. Etensresten hebben namelijk niet alleen een aantrekkingskracht op ongedierte, maar ook op allerlei bacteriën. Die ben je liever kwijt dan rijk. Minimaliseer je blootstelling aan ongewenste bacteriën door voor de voedselvermaler te kiezen.


Waarop letten bij aankoop voedselvermaler?

Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde van de voedselvermaler? Dan is het belangrijk om niet zomaar de eerste de beste optie te kiezen. Probeer te letten op de volgende punten, om tot de best mogelijke aankoop te geraken:

  • Inhoud: De inhoud van een voedselvermaler is erg belangrijk, omdat het aangeeft hoeveel etensresten je hierin kwijt kunt. Denk dan aan de combinatie van groente- en fruitafval, etensresten en eventuele botten. Kook je vaak voor veel mensen tegelijk? Dan is het mogelijk handig om een voedselvermaler van een groter formaat te kiezen.

  • Afmetingen: Daarnaast is het zaak om de specifieke lengte, breedte en hoogte van de voedselrestenvermaler in de gaten te houden. Deze moet namelijk wel precies in huis passen. Waar wil jij dit apparaat kwijt?

  • Vermogen: Het vermogen geeft aan hoe krachtig dit apparaat is. Een hoger vermogen is dan vanzelfsprekend ook beter. Vaak staat dit heel duidelijk bij de verschillende producten aangegeven.

  • Garantie: Tot slot bieden de meeste leveranciers een aantrekkelijke garantie op het apparaat. Altijd handig om hier rekening mee te houden, mocht er onverhoopt iets misgaan met het apparaat.

Voedselrestenvermaler kopen: Dit is onze top 5

Nu je alle relevante informatie over de voedselvermaler tot je hebt genomen, gaan we de individuele opties erbij pakken. Aan de hand van uitvoerig onderzoek is de volgende top 5 opgesteld:

De InSickErator Evolution 200 is in veel opzichten de ideale voedselvermaler. Dit apparaat maakt namelijk gebruik van stage 3 grinding. Dat wil zeggen dat de voedselresten ultrafijn vermaald worden. Verder is er sprake van een prachtig RVS design, wat heerlijk lang meegaat. Ook is er specifiek aandacht besteed aan het minimaliseren van het geluidsoverlast. Met maar liefst 6 jaar aan garantie hoef je je op dat gebied geen zorgen te maken. Gebruik de 1,2 liter aan inhoud en de 380 W aan vermogen om snel en eenvoudig voedsel heerlijk fijn te malen.
Met deze Foodsy Afvalvermaler belanden we bij een zeer budgetvriendelijke optie. Deze voedselvermaler laat je met 1 druk op de knop de etensresten in de gootsteen verwerken. Bovendien heeft het product een inhoud van maar liefst 4 liter. Dat is meer dan voldoende voor zo’n beetje iedere gelegenheid. Dit apparaat is zeer krachtig met een vermogen van 367 Watt. Zo mag je zeker stellen dat het van alle markten thuis is. Een wit, kunststof design dat je redelijk eenvoudig onder de gootsteen plaatst voor dagelijks gebruik.
Deze InSinkErator voedselvermaler Model 56 heeft een inhoud van 1 liter, wat voldoende is in de meeste situaties. Bovendien is het ook een krachtig apparaat, gezien het een beroep doet op 380 Watt aan vermogen. Het zwarte design zorgt voor een strakke afwerking. Een ietwat kleiner en compacter model dat ieder huishouden eenvoudig kwijt kan. Maak er voortaan dagelijks gebruik van om al jouw voedselresten heerlijk fijn te malen. Je bent dan goed bezig met het oog op je eigen gezondheid en de gezondheid van het milieu. Ideaal voor eigenlijk iedereen.
De Waste King ED600 Voedselrestenvermaler is een van de meest gewilde opties van het moment. Dit heeft alles te maken met de sterke eigenschappen van dit product. Zo heeft het bijvoorbeeld een inhoud van 1,3 liter, wat normaal gesproken voldoende is. Verder heeft het apparaat een vermogen van maar liefst 550 Watt. Dit is zeker aan de hoge kant. Een andere fijne bijkomstigheid is dat het product bestaat uit gerecycled plastic. Dit maakt dit een dubbel milieubewuste keuze. Om het verhaal vervolgens nog wat mooier te maken, heb je recht op 5 jaar volledige garantie. Al met al dus een veilige keuze!
Deze vijfde en laatste voedselvermaler is er zeker nog eentje om aandacht aan te besteden. De Waste King Legend ED300 voedselrestenvermaler doet z’n naam namelijk eer aan. Het is een bijzonder budgetvriendelijke optie, die desondanks wel bol staat van de hoogwaardige eigenschappen. Zo krijg je er bijvoorbeeld een draadloze afstandsbediening bijgeleverd. Bovendien heeft dit product een inhoud van 1 liter en een vermogen van 375 Watt. Verder is het gemaakt van 100% polyester en krijg je maar liefst 3 jaar volledige garantie. Haal nu een voedselvermaler in huis en ervaar zelf alle voordelen!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo