Waterfilter voor thuis: hiermee haal je het beste drinkwater uit je kraan

Een waterfilter voor thuis; waarom heb je dat eigenlijk nodig? Het water in landen als Nederland en België is toch gewoon schoon? Het klopt dat het water uit de kraan drinkbaar is. Maar dit wil helaas niet automatisch zeggen dat het ook voor de volle 100% schoon is. Het is mogelijk om de kwaliteit van het water naar een nog hoger niveau te tillen. Hierdoor weet je nog wat zekerder dat het met de gezondheid van iedereen in huis goed zit.

Water gebruiken we eigenlijk de hele dag door. Tijdens het douchen, wanneer we koken of als we een kopje koffie of thee zetten. Het is dan wel zo fijn om zeker te weten dat je met het best mogelijke drinkwater te maken hebt. Vandaar dat we bij deze gaan kijken in hoeverre een waterfilter voor thuis hier een bijdrage aan levert.Zo kom je onder andere meer te weten over wat een waterfilter voor thuis precies is, wat de voordelen ervan zijn en wat de beste aanschafopties van dit moment zijn. Op één locatie kom je zo alle relevante informatie over dit onderwerp tegen. Meer kun je je niet wensen!

Wat is een waterfiltersysteem voor thuis?

Een waterfiltersysteem voor thuis heeft veel te bieden. Het is namelijk niet per toeval dat er meer en meer interesse voor is. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Wat houdt een waterfiltersysteem voor thuis nu concreet in?

Een waterfiltersysteem voor thuis is in staat om het water een stuk zuiverder te maken. Het water dat thuis uit de kraan komt, bestaat namelijk uit een hoop verschillende stoffen. Daarbij is de ene stof een stuk slechter voor je dan de ander. Dit product helpt je daarom om je gezondheid te waarborgen.

Zo bevinden zich in water stoffen als chloor, fluoride en kalk. Maar ook zand is een vorm van vuil wat je in drinkwater terugvindt. Met het juiste waterfiltersysteem ben je in staat om dit grotendeels uit je water te krijgen. Het is dan een stuk zuiverder. Je drinkt het dan toch nog wat sneller met een gerust hart op.

De voordelen van een waterfilter voor thuis

Een waterfilter voor thuis heeft een hoop voordelen te bieden. Dat is ook waarom steeds meer mensen besluiten om dit product aan te schaffen. De belangrijkste voordelen hebben een flinke aantrekkingskracht op een grote groep mensen. We hebben het dan bijvoorbeeld over:

  • Water smaakt zachter en lekkerder: De verschillende stoffen die zich sowieso in het water bevinden, hebben een negatief effect op de smaak van het water. Wanneer je het daarom filtert, merk je direct ook verschil. Dit is goed nieuws. Niet alleen bij het drinken van het water zelf, maar ook wanneer je hier andere drankjes mee bereid. Denk bijvoorbeeld aan het zetten van koffie of thee. Het is natuurlijk erg jammer als de smaak van deze drankjes net iets anders is dan dat ze zouden moeten zijn. Met een waterfilter voor drinkwater is dit voortaan verleden tijd.

  • Beter voor je apparaten: Een van de stoffen die op sommige plekken in meerdere mate in het drinkwater voorkomt, is kalk. En dit is slecht nieuws voor de apparaten die je in huis gebruikt. Denk aan een koffiezetapparaat, een waterkoker en ook een strijkijzer. Stuk voor stuk hebben ze de neiging om sneller te haperen en stuk te gaan als gevolg van kalkaanslag. Bovendien neemt de beïnvloeding van de smaak steeds verder toe naarmate er meer kalk in je apparaten achterblijft. Het drinkwater is binnen de kortste keren een stuk zachter wanneer je voor een waterfilter voor thuis kiest.

  • Gezonder: Zoals intussen al kort aangegeven, is het ook simpelweg gezonder voor je om je drinkwater te filteren. Een waterfilter voor de kraan haalt veel uit het water. Van het meer grove vuil tot aan de fijnere stoffen die zich er in bevinden. Zo weet je zeker dat je thuis alleen het beste van het beste Hetzelfde geldt voor de rest van de bewoners. Het is een prettig gevoel om te weten dat je niets aan het toevalt over laat. Je neemt het heft in eigen handen met een waterfiltersysteem voor thuis. Jouw drinkwater is dan in ieder geval van topkwaliteit.

  • Snelle filtering: Voor sommige mensen klinkt het misschien als ‘werk’ om het water te filteren. Maar in de praktijk blijkt niets minder waar te zijn. De beste waterfilter voor thuis werkt helemaal automatisch. Hierdoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen om het water te filteren. Zodoende gebeurt dit dus op een supersnelle wijze. Denk bijvoorbeeld aan een optie die je simpelweg op de kraan zelf monteert. Wanneer je de kraan dan aan zet, komt het er volautomatisch door het filter pas uit. Zo is zelfs te stellen dat er bijna geen verschil is met een kraan die je op een ‘normale’ manier gebruikt. Met drinkwater van een minder hoge kwaliteit dus.

  • Eenvoudig te gebruiken: De waterfiltersystemen van vandaag de dag zijn geproduceerd met het oog op gebruiksvriendelijkheid. Zeker wat betreft de opties die we verderop in dit artikel aanstippen. Zo hadden we het bij het vorige punt bijvoorbeeld over de waterfilters die je op de kraan monteert. Na de initiële montage heb je hier verder geen enkel omkijken naar. Het aanzetten van de kraan is al voldoende om het filter z’n werk te laten doen. Eenvoudiger te gebruiken dan dat ga je het haast niet krijgen.

  • Strak design: Tot slot mag het strakke design van de beste opties zeker niet onbenoemd blijven. Tegenwoordig zien de meeste keukens er prachtig strak en modern Zodoende is het wel de bedoeling dat de waterfilter voor het drinkwater hieraan bijdraagt. Dat het aansluit op de moderne look van de meeste keukens. Gelukkig is dit zeker bij de beste opties helemaal in orde. Ze zijn ook op het gebied van design van toegevoegde waarde.

Waarop letten bij aankoop waterfilter kraan?

Ben je van plan een waterfilter voor de kraan te kopen? Dan is het wel nog even belangrijk om een aantal punten in het achterhoofd te houden. Niet iedere optie die er goed uitziet, is namelijk ook van een even hoge kwaliteit. Of zelfs überhaupt geschikt om in jouw eigen keuken te gebruiken. Hou daarom rekening met zaken als:

  • Bevestigingswijze: Heb je een waterfilter op het oog dat direct aan de kraan te bevestigen is? Dan moet je wel even checken of deze past op jouw kraan. Verder is een duidelijke gebruiksaanwijzing gewenst om het bevestigen zelf zo snel en makkelijk mogelijk te maken. Het is dan binnen de kortste keren Met de juiste bevestigingswijze maak je dankbaar gebruik van een topkwaliteit waterfilter.  • Capaciteit: Dan is de capaciteit nog een puntje van aandacht. Een waterfilter heeft soms maar een beperkte capaciteit. Je moet deze dan om de zoveel tijd vervangen. Wanneer je hier geen zin in hebt, is het slim om te kiezen voor een optie met een zo groot mogelijke capaciteit. Bijvoorbeeld een filterduur die richting de 1000+ liter gaat voordat je er weer iets mee hoeft te doen.

  • Onderhoud: Sommige goede waterfilters voor thuis vereisen om de zoveel tijd onderhoud om goed te blijven presteren. Het is dan bijvoorbeeld nodig om het filter even te schuren. Wil je je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken? Kies dan voor een waterfiltersysteem thuis waar je maar weinig omkijken naar hebt.

De beste waterfilter voor thuis: Dit is onze top 5

Zoals gezegd, is er tegenwoordig in toenemende mate aandacht voor het filteren van water. We letten steeds meer op onze gezondheid. Vandaar dat een lijstje met de 5 beste waterfilters voor thuis van grote waarde is. Aan de hand van uitgebreid onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat bepaalde opties net iets beter zijn dan anderen. Hierdoor is er sprake van de volgende top 5 aan waterfilters voor thuis:

Met de 3-in-1 Multi Tap sla je in één klap een flinke slag. Dit is namelijk een kraan die niet alleen als waterfilter dient, maar ook kokend water geeft. Zo heb je op één plek toegang tot kokend, koud en gefilterd water. Bovendien heeft deze kraan een capaciteit van bijna 54.000 liter(!). Dat is ruim voldoende om er echt heel lang mee vooruit te kunnen. Met een jaarlijkse vervanging doe je aan voldoende onderhoud om de kwaliteit van het water hoog te houden. De filterfijnheid van 0.2 micron is absoluut bewonderenswaardig te noemen.
Deze waterfilter voor de kraan van HomeRun mogen we zien als een waar kwaliteitsproduct. Het is een waterfiltersysteem dat je eenvoudig op de kraan zelf monteert. Bovendien geeft het je de keuze uit twee standen. Zo laat je niet per se al het water door het filter lopen. Hiermee verleng je de periode waarop je aan onderhoud of vervanging moet doen aanzienlijk. Met een filterduur van 1200L moet je om 3 a 6 maanden even het filter schuren. Dat valt reuze mee. Hiermee is dit een bijzonder gebruiksvriendelijke waterfilter, dat niet voor niets op plaats 2 staat in de top 5.
Het Konka waterzuiveringsapparaat is een bijzonder stijlvol en gebruiksvriendelijk model. Het past perfect thuis in iedere moderne keuken. Vooral wanneer je van een makkelijke manier houdt om je water te zuiveren. Daarbij is het nog een zeer budgetvriendelijke optie ook. Zeker wanneer je je beseft dat je ook bij deze optie makkelijk uit twee standen kiest; gefilterd of ongefilterd water. Wil je graag een product dat je binnen een paar minuten op je kraan monteert? Dan is het Konka waterzuiveringsapparaat zeker de moeite waard om even te overwegen.
De LifeWise waterfilter kraan is misschien nog wel de meest stijlvolle vorm van een waterfilter. Zo heeft het bijvoorbeeld een smart LED display. Hier lees je heel duidelijk op af wat de levensduur van het huidige filter nog is. Ook zie je hierop hoeveel gezuiverd water het filter per minuut levert. Dankzij de hendel op het opzetstuk schakel je heel gemakkelijk tussen gezuiverd en ongezuiverd water. Bovendien levert LifeWise dit waterfilter met verschillende opzetstukken. Dit om de kans te maximaliseren dat het geheel ook op jouw kraan past. Zo laat je het 7-stappen filtratiesysteem al snel zijn werk doen.
Deze laatste optie in de top 5 is een losstaand waterfilter. Het heeft een inhoud van 5.4 liter. Een product dat het mogelijk maakt om tot wel 99.8% van alle stoffen uit het water te krijgen. Dit filtersysteem is zeer stijlvol en ideaal om op een vaste plek neer te zetten. Dankzij 5 aanwezige lagen in het filter zorgt het voor het geleidelijk tegenhouden van zelfs de kleinste deeltjes. Na verloop van tijd vervang je het filter eenvoudig om het product als geheel nog veel langer te gebruiken. Een zeer budgetvriendelijke optie om jouw water schoon en gezond te krijgen!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo