Wekkerradio met projectie

Een nieuwe wekkerradio met projectie kopen? Dat is, zeker in deze donkere herfst en winterdagen, geen overbodige luxe. Maar waar moet je op letten als je een wekkerradio gaat kopen? Welke functies zijn er aanwezig op een fijne wekkerradio? Wil je een analoge of digitale klok? Is er een wekkerradio met projectie voor kinderen? En wat zijn de beste wekkers met projectie?
We helpen je graag verder in dit blog! 

Wat is een wekkerradio met projectie?

Wat een wekker is behoeft geen uitleg meer; daar ben je deze morgen waarschijnlijk mee opgestaan. En veel mensen kennen ook wel een wekkerradio, die speelt je favoriete radiostation in plaats van zo’n doordringend alarm. Lekker wakker worden met jouw radiozender en rustig de dag beginnen. Dat is de basis van een wekkerradio.

Wat is dan een wekkerradio met projectie? Dat werkt zo: wanneer je ’s nachts je lichten uit doet en je kamer donker is, projecteert de wekker de tijd op een van je muren of op het plafond.

Bijna alle wekkers projecteren de tijd, in rode cijfers en in digitale vorm op je muur. Je kan ook de stand van de projectie wijzigen, zodat de cijfers goed zichtbaar zijn. Soms heeft de wekkerradio zelfs een handige USB-poort om je telefoon op te laden. Ideaal!

Waarom kies je een wekkerradio met projectie?

Een projectiewekker heeft enorm veel voordelen. Allereerst kan je gemakkelijk zien hoe laat het is, zonder je helemaal naar de wekker op je nachtkastje te moeten draaien.

 • De tijd is altijd zichtbaar. Waar je nachtkastje vaak helemaal vol ligt met telefoon, opladers, glaasje water, boeken, zakdoekjes en dus je wekker gebeurt het nogal eens dat er een boek of tijdschrift net voor het display van je wekker komt te liggen en is het gelijk onmogelijk om de tijd te zien. En wil je met je slaperige hoofd dat boek wegduwen, valt natuurlijk je glas water om. Dat gaat je, met een wekkerradio met projectie, dus nooit meer gebeuren. De tijd staat gewoon op de muur naast je bed of op het plafond boven je.
 • Draag je overdag een bril of lenzen? Dan is het vaak onmogelijk om ’s nachts de kleine wijzertjes van je wekker te zien. Dat probleem is met een projectie wekker, meteen verholpen. De projectie is, bij veel van de wekkers, zo groot dat iedereen hem prima kan zien. Ook zonder bril of lenzen dus.
 • Is je telefoon je wekker? Dan kijk je daar ’s nachts waarschijnlijk ook op voor de tijd maar hoe vervelend is dat felle licht van je smartphone als je alleen maar even wil weten hoe laat het is? Daarom is het zo handig om de tijd op de muur te projecteren.

Een wekkerradio met projectie kopen: waar moet je opletten?

Er zijn een aantal dingen die je handig zijn om te weten als je dit type wekker gaat aanschaffen.

 • Voor lichte slapers kan het fijn zijn om de lichtsterkte van het display op de wekker te kunnen dimmen maar ook om de lichtsterkte van de projectie te kunnen dimmen.
 • Daarnaast is het goed om te kijken welk type radio-ontvangst je wil. Neem je genoegen met een prima radio, dan is een standaard radio de juiste keuze maar wil je echt goed geluid dan is een wekkerradio met DAB+ een must! Je ontvangt dan meer zenders en in digitale kwaliteit. Lekker even naar de radio luisteren kan dan ook gewoon via je wekker.
 • Ben je iemand die overdag een bril of lenzen draagt, let dan vooral op de grootte van de projectie op de muur. Het is namelijk wel de bedoeling dat je deze gemakkelijk kan aflezen! 
 • Val je graag in slaap met de radio aan? Zorg dan dat je projectiewekker ook een sleeptimer heeft. Dan kun je rustig in slaap vallen en gaat je wekkerradio na 30 minuten vanzelf uit.
 • Naast de tijd op je muur projecteren kunnen deze wekkers nog veel meer. Zo kun je een model kiezen waarin een USB-poort aanwezig is. Je kan dan gemakkelijk je telefoon opladen en je komt nooit meer een stopcontact tekort.
 • Veel wekkerradio’s hebben naast de projectie ook de mogelijkheid om verschillende alarmen in te stellen, bijvoorbeeld voor de dagen dat je niet naar kantoor hoeft.
 • Net als een gewone wekker heeft een wekkerradio met projectie ook een snooze-functie, die is toch voor veel mensen essentieel.
 • Daarnaast zijn praktisch alle wekkersradio’s met projectie voorzien van een back-up batterij. Val de stroom uit? Geen probleem, de back-up batterij zorgt dat je wekker alles onthoudt en gelijk weer goed staat als de stroom weer aangaat. 
 • De meeste projectiewekkers zijn voorzien van digitale tijdsaanduiding maar een combinatie van beide (dus met een klok) is ook te vinden. Zoals de wekkerradio met projectie van het merk Cresta (zie afbeelding). 
 • Het type scherm (Lcd of Led) verschilt per wekker. Ze zijn ’s nachts in ieder geval goed af te lezen. En eventuele wijzers op je klok zijn eigenlijk altijd verlicht.
 • Tijdsaanduiding op de muur. De projectie op de muur is in verschillende soorten beschikbaar. Zo zijn er wekkers waarbij de projectie rood is maar blauwe cijfers zijn ook mogelijk. Er zijn ook wekkers waarbij de tijd uit een gekleurd vlak gesneden is. Ben je een lichte slaper en heb je snel last van extra licht in je kamer? Kies dan een wekker waarbij je de sterkte van de projectie kan aanpassen. Veel van de displays passen hun sterkte zelf trouwens ook automatisch aan.
 • Zoek je een wekkerradio met projectie voor een kind? Natuurlijk is een wekkerradio ontzettend leuk voor kinderen. Wanneer deze ook nog de tijd op de muur projecteert. De bediening van de wekkers is erg simpel waardoor kinderen het gemakkelijk zelf kunnen doen. En vaak zijn de knoppen vrij groot.
  De gekleurde projectie op de muur is gelijk ook een leuk nachtlampje en geeft net voldoende licht zodat je kind zich veilig voelt. De wekkers passen zich ook automatisch aan, aan zomer of wintertijd. Zo kom je nooit meer te laat op school.
 • Ontwerp van de wekkerradio. Over het ontwerp van een wekkerradio met projectie is zeker nagedacht. De vorm is vaak strak en er zijn veel verschillende formaten verkrijgbaar. Dun en compact tot vierkant of met een print van New York op de buitenzijde. Voor ieder wat wils, dus!

Top 5 wekkerradio’s met projectie

Om je een stukje op weg te helpen hebben wij de meest verkochte wekkers op een rijtje gezet. Onze top 5 van wekkerradio’s met projectie is:

Deze zilverkleurige wekkerradio van het merk Sony  is voorzien van een sleeptimer en snooze functie. En daarnaast projecteert hij natuurlijk ook de tijd op het plafond of op de muur. De wekker is vierkant en klein van formaat en het projectielicht is rood van kleur. Mocht de stroom een keertje uitvallen dan is ook deze wekker voorzien van een back-up batterij die zorgt dat je wekker weer aangaat en op de juiste tijd komt te staan.
Een wekker met een uitermate slank ontwerp en blauw projectielicht. De cijfers op je muur zijn dus blauw van kleur. Ben je een stevige slaper en slaap je nog wel eens door je wekker heen? Niet met dit model. Naast de gewone FM-radio kan je ook gewekt worden door een flinke (luide) alarmfunctie. Je kan deze wekker ook zo instellen dat hij niet afgaat op de dagen dat je vrij bent. En de wekker is ook nog voorzien van een usb-oplaadfunctie voor je telefoon.
Deze wekker van het merk Denver is voorzien van de mogelijkheid om het alarm uit te schakelen op je vrije dagen. De roodkleurige projectie is goed zichtbaar op de muur of op het plafond en het display van de wekker is niet zo felverlicht. Heel prettig dus om lekker door te kunnen slapen, en natuurlijk ook om op tijd wakker te worden! 🙂
Deze bijzondere wekker van Cresta geeft je direct een vintage gevoel: het is namelijk een analoge klok met wijzers. Het bescheiden formaat zorgt dat deze wekker overal past en de digitale tijdsprojectie zorgt dat je altijd snel de tijd kunt zien. De wekker kan automatisch van zomer - naar wintertijd schakelen en andersom. Wanneer de wekkerradio met projectie aangesloten is in het stopcontact, kan het apparaat continu de tijd blijven projecteren.
Het fraaie ontwerp van deze wekker valt meteen op. De zwart-witte print aan de buitenzijde van de projectieklok is stijlvol uitgevoerd. Dit model is er trouwens in 15 uitvoeringen, waardoor je een print kan kiezen die bij jou past! De wekker is aan de buitenzijde gemaakt van rubber waardoor deze zacht aanvoelt. Verder is het product voorzien van een LCD-scherm zodat je de tijd goed kan aflezen.

Wekkerradio met projectie kiezen

Hopelijk kan je met al deze extra informatie de beste wekkerradio met projectie voor jouw nachtkastje kiezen. Samenvattend kunnen we stellen dat een projectiewekker ideaal is als je ’s nachts niet goed ziet. Daarnaast zijn ze voor kinderen echt een leuke toevoeging aan de kinderkamer. Er is ook veel keuze tussen de verschillende uiterlijke kenmerken van de wekkers. Er is dus altijd wel wekker die past bij jouw interieur. Slaap lekker!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo