Wifi versterker stopcontact: de 5 beste

Ben je op zoek naar een goede WIFI versterker via het stopcontact? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Bijna niets is zo vervelend als een wifi-signaal dat niet goed werkt.

Je bent bijvoorbeeld in de huiskamer, waar je hele goede wifi hebt. Vervolgens besluit je om nog even in bed op je slaapkamer een Netflix-aflevering van je favoriete show te bekijken. Echter kom je er dan achter dat de wifi verbinding continu hapert. Om de paar minuten valt het internet uit en krijg je met een laadscherm te maken. Een wifi versterker voor in het stopcontact is dan een ideale oplossing. Zodoende heb je namelijk ook in wat meer afgelegen ruimtes gewoon de beschikking over goede wifi.

In deze tekst nemen we alles met je door wat er over de wifi versterker voor een stopcontact te weten valt. Zo kun je op het einde op basis van de juiste informatie een beslissing maken. Dit leidt op de lange termijn tot de grootste tevredenheid.

Een wifi versterker via het stopcontact: Wat zijn de voordelen?

Logischerwijs zijn er een groot aantal voordelen verbonden aan de wifi versterker in het stopcontact. Het is namelijk niet voor niets dat de verkopen van dit product de afgelopen jaren explosief zijn gestegen. Laten we één voor één bekijken wat deze voordelen precies zijn en in hoeverre ze in jouw situatie van toepassing zijn:

 • Groter bereik wifi verbinding: Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk dat je met een wifi versterker via het stopcontact een groter bereik van je wifi verbinding creëert. Het is dan mogelijk om op een grotere afstand gebruik te maken van de wifi verbinding bij bijvoorbeeld jou thuis. Normaal gesproken heeft iedere wifi verbinding een bepaalde limiet. Buiten die limiet ben je dan niet meer in staat om verbinding te maken met de wifi. Echter is het vaak al ruim binnen deze limiet dat de kwaliteit van de wifi sterk begint af te nemen. Hoe groter je het bereik dus maakt, hoe hoger de kwaliteit van de wifi zelf ook is.

 • Minder storingen: Daarbij is de grootste ergernis in dit soort situaties misschien nog wel de storingen en de haperingen die optreden. Je zit bijvoorbeeld midden in een filmpje, wanneer het laadicoontje tevoorschijn komt. Eén keer is dit nog wel te overzien. Maar bij de tweede en de derde keer begin je je wel af te vragen of je er iets aan moet doen. Na de tiende keer is het hoog tijd om actie te ondernemen. Het plezier van internet op je telefoon, laptop, computer, tablet of tv vloeit al snel weg wanneer er continu storingen optreden. Een wifi versterker via het stopcontact biedt de oplossing.
 • Sneller: Een fijne gedachte daarbij is vervolgens dat een wifi versterker in het stopcontact ook een snellere wifi-verbinding gaat opleveren. Niet alleen nemen de storingen dus af, maar ook het downloaden van films en series gaat bijvoorbeeld een stuk sneller. Of het laden van een specifieke webpagina. Allemaal specifieke voordelen die in veel verschillende situaties toch daadwerkelijk van toepassing zijn. Zodoende hebben veel mensen baat bij een snellere wifi verbinding. Zeker wanneer je er met meerdere mensen tegelijk gebruik van maakt. Het verschil gaat dan vrij significant zijn.
 • Wifi op moeilijk bereikbare plekken: Zo’n beetje iedere woning heeft wel een aantal moeilijk bereikbare plekken wat de wifi betreft. Deze locaties staan erom bekend dat je op je smartphone bijvoorbeeld maar beter van de wifi af kunt gaan en van je data gebruik moet maken. Een bekende locatie met betrekking tot dit punt is de zolder. Slaapt, werkt en/of studeert één van de personen in huis op zolder? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om een wifi versterker voor in een stopcontact aan te schaffen. Over het algemeen geldt hetzelfde in panden met een relatief grote tuin. Het is dan bijna een gegeven dat je helemaal achter in de tuin nauwelijks beschikking hebt over de wifi in huis.

wifi versterker via stopcontact

 • Betaalbaar: Wat dan ook nog opvalt, is dat een wifi versterker voor in het stopcontact vandaag de dag heel betaalbaar is. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat er steeds meer vraag naar is. En dus zijn er ook meer en meer aanbieders van dit soort producten. Innovatie zorgt ervoor dat de wifi versterkers alsmaar beter worden. Zelfs de beste wifi versterker via het stopcontact is tegenwoordig voor bijna iedereen goed betaalbaar.
 • Makkelijk in- en uitpluggen: Een voordeel wat veel mensen onterecht over het hoofd zien, is dat een wifi versterker in een stopcontact bijzonder makkelijk in- en uit te pluggen is. Het gaat namelijk puur om de verbinding die het maakt met een stopcontact. Heb je de wifi versterker dus even tijdelijk op een andere locatie nodig? Dan neem je deze gewoon mee. Zo heb je van de kelder tot aan de zolder en van de voor- tot aan de achtertuin alle mogelijkheid om van de wifi gebruik te maken. Een luxe die in vele opzichten zeker niet overbodig is.

Hoe werkt een wifi versterker via stopcontact?

Niet voor iedereen is het even duidelijk hoe een wifi versterker nu eigenlijk precies werkt. Want waarom is het überhaupt mogelijk dat er op een andere locatie ineens een sterkere wifi verbinding ontstaat? Hoe gaat dit in z’n werking? Laten we er even beter naar kijken.

Voor het functioneren van een wifi versterker via het stopcontact heb je in de basis twee adapters en een netwerkkabel nodig. Op deze manier ben je in staat om je modem of router op het elektriciteitsnet aan te sluiten via het dichtstbijzijnde stopcontact. De tweede adapter is dan aanwezig in het stopcontact in de ruimte waar je toegang tot goede wifi wilt. Via het elektriciteitsnet staan beide adapters dan met elkaar in verbinding.

beste wifi versterker via stopcontact

Een wifi versterker voor stopcontact aansluiten: Zo werkt het

Wanneer je van plan bent om zelf een wifi versterker via het stopcontact aan te sluiten, dan zijn er een aantal stappen die je moet volgen. In grote lijnen is dit reeds omschreven. Echter is het wel zo zinvol om er nog even wat specifieker op in te gaan. Zo weet je tot in detail wat je te wachten staat bij de aankoop van een wifi versterker voor het stopcontact:

 1. Beste wifi versterker voor stopcontact aanschaffen
 2. Netwerkkabel aanschaffen
 3. Eerste adapter via LAN-verbinding op modem/router aansluiten
 4. Eerste adapter in stopcontact prikken
 5. Tweede adapter in ruimte met slechte wifi verbinding in stopcontact prikken
 6. Van hoge kwaliteit wifi gebruikmaken

Zoals je ziet is in het de basis niet moeilijk om een wifi versterker voor het stopcontact aan te sluiten. Na het doorlopen van de hierboven genoemde stappen is het in principe direct mogelijk om gebruik van topkwaliteit wifi te maken. Kies een van de wifi versterkers uit en ga er direct mee aan de slag.

Waarop moet je letten bij het kopen van de beste WIFI versterker via stopcontact?

Op het moment dat het dan echt zover is dat je de beste wifi versterker via het stopcontact gaat aanschaffen, dan zijn er wel een aantal zaken waar je op dient te letten. Puur om er zeker van te zijn dat je de best mogelijke aankoop doet. Punten van aandacht zijn dan bijvoorbeeld:

 • Snelheid: Snelheid is vanzelfsprekend een belangrijk puntje van aandacht. Deze wordt bij een wifi versterker aangegeven met het aantal Mbps, het aantal megabits per seconde. Let er daarbij op dat dit niet altijd de snelheid is die je in de praktijk bereikt. Bijvoorbeeld wanneer meerdere mensen tegelijk gebruikmaken van het netwerk. Echter is het wel een goede manier om de snelheid van de wifi versterker in grote lijnen te bepalen.
 • Wifi-standaard: Een ander puntje om op te letten is de wifi-standaard van de wifi versterker. Hoe nieuwer deze standaard namelijk is, hoe meer je ook aan de versterker hebt. Dit speelt bijvoorbeeld een positieve rol wat de te behalen snelheid van de verbinding betreft. Tegenwoordig zijn de nieuwste standaarden de 802.11AC, de 802.11N en de 802.11G. Deze hebben respectievelijk een maximale snelheid van 1600 Mbps, 300 Mbps en 54 Mbps.

 • Prijs: Tot slot is er nog altijd de prijs van de wifi versterker voor de stopcontact. Want ook qua prijs zijn er natuurlijk altijd verschillen. De nieuwste, snelste wifi versterker zal logischerwijs iets duurder zijn dan een ouder, minder goed presterend model. Daarom moet je qua budget ook goed bekijken wat je precies nodig hebt. Zo kom je achteraf niet voor onverwachte verrassingen te staan wat de prijs van de producten betreft.

Al met al dus zeker wel een aantal punten die de aandacht verdienen. Het is niet zomaar een kwestie van de eerste de beste wifi versterker voor in het stopcontact aanschaffen. Hier komt uiteindelijk toch iets meer bij kijken. Zeker wanneer je nog in lengte van jaren voordeel uit deze aankoop wilt blijven halen.

Onze top 5 beste wifi versterkers voor in het stopcontact

Al met al hebben we nu dus alle informatie doorgenomen die voor het vinden van de beste wifi versterker voor in het stopcontact van toepassing is. Aan de hand daarvan hebben we dan ook een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om te achterhalen wat de beste opties op dit moment zijn. Uit dit onderzoek is vervolgens gebleken dat de volgende verschillende wifi versterkers voor in het stopcontact de beste zijn:

De TP-Link RE365 is in veel opzichten de beste wifi versterker voor in het stopcontact van dit moment. De wifi snelheid die je er in totaal in potentie mee bereikt is 1200 Mbps. Dit is onderverdeeld in 300 Mbps bij 2.4 GHz en 867 Mbps bij 5 GHz. Daarbij is er een achterwaartse compatibiliteit voor de 802.11 a/b/g/n en ac. Bovendien is er een slimme signaal indicator aanwezig. Deze helpt je bij het vinden van de beste uitbreiding. Dankzij deze RE365 Range Extender ga je binnen de kortste keren merken dat je overal in huis goede wifi kunt hebben. Daarbij moet je verder niet vergeten dat deze wifi versterker een geïntegreerd stopcontact heeft, wat het gebruik ervan nog verder vergemakkelijkt.
Deze TP-Link TL-WA860RE wifi versterker is een zeer budgetvriendelijke optie, die tegelijkertijd toch een hoge snelheid weet te behalen. Met 300 Mbps levert het een wifi verbinding op waar je eigenlijk de meest belangrijke dingen wel mee kunt. Voorbeelden hiervan zijn browsen, e-mail en het downloaden van bestanden. Daarbij is deze wifi versterker geschikt voor een single-band wifi verbinding met 2.4 GHz. Daarbij heeft ook deze wifi versterker een stopcontact ingebouwd, zodat je verder niet de mogelijkheid verliest om iets in het stopcontact te steken. Een combinatie van eigenschappen die al met al voor veel mensen toch het perfecte resultaat opleveren.
De FirmEgde wifi versterker lijkt in veel opzichten op de vorige optie in deze lijst. Zo is dit product in staat om snelheden tot wel 300 Mbps te behalen, middels de complete ondersteuning van 2.4 GHz. Bovendien is de ondersteuning allround. Wat betekent dat de wifi op je laptop, tablet, smartphones en overige apparaten met internet allemaal beter gaat werken. Daarbij valt het op dat het gebruiksgemak van deze wifi versterker volledig is geoptimaliseerd. Er is namelijk slechts één druk op de knop nodig om alles naar behoren te laten werken.
Vervolgens belanden we aan bij de 4e optie in deze lijst met WiFi versterkers. Deze MD-goods wifi versterker voor in het stopcontact is in staat om snelheden van 300 Mbps te bereiken. Hierdoor heb je toegang tot een zeer goed product, dat bovendien een lange levensduur geniet. Zodoende ga je de komende tijd maximaal gebruikmaken van de beste mogelijk internet bij jou thuis. Het fijne is dat je deze versterker dus in eigenlijk ieder stopcontact kwijt kunt. Bovendien hoef je slechts 2 keer op de knop te drukken om de versterker te koppelen. Zo duurt het nooit lang alvorens je van de sterk verbeterde verbinding gebruikmaakt.
Als het om wifi versterkers gaat, dan mag het merk Netgear zeker niet onbenoemd blijven. Wanneer mensen namelijk naar deze producten op zoek zijn, dan is er altijd wel een model van Netgear dat bij de beste opties hoort. Zo heeft deze wifi versterker bijvoorbeeld een totale wifi snelheid van 1200 Mbps. Dit is zelfs geschikt voor 4k streamen. Bovendien is er een stopcontact ingebouwd, waardoor je niet zomaar een aansluiting minder hebt in de desbetreffende ruimte. Tel daarbij de ondersteuning voor 802.11 AC/b/g/n op en je kunt je meer eigenlijk bijna niet wensen. Sla nu je slag met de wifi versterker van dit topmerk.

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo