Worstmaker of worstvuller: deze hebben we voor je uitgezocht

Met een worstmaker is in de basis iedereen in staat om thuis worsten te maken. Aan de hand van de worstenmaker zorg je er namelijk voor dat er worsten in een perfecte vorm uit de tool rollen. Deze worstenmachine is door de jaren heen steeds iets populairder geworden. Nu deze innovatieve producten vandaag de dag handiger dan ooit zijn, is dit het ideale moment om te shoppen.

In dit artikel gaan we alle relevante informatie met betrekking tot de worstmaker doornemen. We gaan bijvoorbeeld bekijken wat een worstmaker precies is, welke specifieke voordelen het product heeft en waar je allemaal op moet letten bij de aankoop ervan. Aan het eind weet je zo alles wat je zou moeten weten over de worstmaker.

Wat is een worstmaker?

Laten we beginnen met het bekijken van wat een worstmaker nu precies is. Dit is uiteindelijk namelijk het belangrijkste aspect. Je weet dan al snel of je überhaupt iets aan dit product gaat hebben!

Een worstmaker is de ideale helpende hand voor in de keuken, wanneer je zelf graag worsten maakt. Wanneer je bijvoorbeeld een hoeveelheid gehakt hebt, stop je deze in de worstmachine om hier een stuk vlees in de vorm van een worst van te maken. Zodoende hoef je niet in de supermarkt worsten te kopen, maar heb je aan een bepaalde hoeveelheid vlees genoeg. Daarbij heb je uiteraard de vrijheid om worsten van verschillende soorten vlees te maken. Voor veel gerechten komt de worstmaker dan ook goed van pas.

Een worstmaker noemen we ook wel een worstvuller.

De voordelen van een worstvuller

Een worstvuller heeft een groot aantal verschillende voordelen. Het is de combinatie van deze voordelen die het zo’n populair product maken. Vandaar dat het zeker de moeite waard is om deze even door te nemen. Bekijk voor jezelf aan welke van de volgende voordelen je zelf vooral veel waarde hecht:

  • Zeer stevig: Een worstmachine is in de basis zeer stevig. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de zuigvoet en de antislipfunctie van de meeste worstvullers. Ze zorgen ervoor dat dit product altijd stevig vast staat. Zo minimaliseer je de kans op ongelukken en levert het gebruik precies op wat je ervan verwachte. Daar komt vervolgens nog bij dat de meeste worstvullers van een zeer stevig materiaal zijn gemaakt. Hierdoor kunnen ze tegen een stootje en gaan ze nog flink wat jaren mee. De levensduur van een worstmaker is over het algemeen erg hoog.

  • Verschillende worstgroottes: Verder is het natuurlijk fijn wanneer je de optie hebt om worsten van verschillende groottes te maken. Dit is precies het geval met de worstmakers van vandaag de dag. Heb je bijvoorbeeld verschillende kokers tot je beschikking? Dan levert dit de ideale mogelijkheid op. Zo maak je bij het ene gerecht bijvoorbeeld een dunnere of een dikkere worst dan bij het andere gerecht. Deze vrijheid maakt het een tool die je erg vaak kunt gebruiken. Je zit niet iedere keer opnieuw vast aan een specifieke worstgrootte. Ideaal voor snacks, hoofdgerechten en bij friet.

  • Grote capaciteit: Iedere worstvuller heeft weer een ander vulvermogen. Waar je echter met zekerheid vanuit mag gaan, is dat iedere worstvuller een grote capaciteit Zeker wanneer je de lijst aan het einde van dit artikel erbij pakt. Zodoende hoef je de worstmachine niet iedere keer opnieuw bij te vullen. De kans is groot dat het vulvermogen voldoende is om alle worsten die je in gedachten had klaar te maken. Binnen de kortste keren heb je dan al deze worsten al tot je beschikking. Het levert meer plezier op in het gebruik van dit product.

  • Gebruiksvriendelijk: Niet geheel onbelangrijk is dat de worstenmaker ook gebruiksvriendelijk is. En gelukkig zit het op dat gebied bijna zeker goed. De automatische worstmachines zijn natuurlijk heel simpel te gebruiken. Hier hoef je bijna niets voor te doen. Maar ook voor de manuele opties geldt dit in toenemende mate. Zo komen de meeste worstenmakers met een handige hendel. Deze hoef je maar te draaien om de worst al te maken. Dit hele proces spreekt voor zich. Je vult de tank met vlees naar keuze. Vervolgens draai je aan de hendel om dit vlees in een worstenvorm te krijgen. Het resultaat is binnen 1 minuut al zichtbaar. Met welk vlees ben jij van plan aan de slag te gaan?

  • Zowel commercieel als particulier: Een vleesmachine is zowel commercieel als zeker ook particulier te gebruiken. In restaurants, barretjes, hotels en slagers kom je ze al aan de lopende band tegen. Maar tegenwoordig zie je de worstenmaker ook steeds vaker bij mensen thuis staan. Deze keukentool mag dan ook eigenlijk niet meer ontbreken. Gezien de geringe omvang kan iedereen de worstmaker wel ergens kwijt. Je pakt hem er zo even bij om een aantal worsten te maken.

  • Betaalbaar: Tot slot is de worstmachine zeer betaalbaar. Of je nu voor een handmatige of een automatische optie kiest, maakt daarbij al bijna niet meer uit. Beiden passen binnen het budget van het gemiddelde huishouden. En mocht je toch op zoek zijn naar een uitgebreider, duurder alternatief? Dan kan dat natuurlijk altijd.

Waarop letten bij aankoop worstmachine?

Een worstmachine is niet voor niets zo gewild. De eergenoemde voordelen spreken op dit gebied voor zich. Ook jij gaat gebruikmaken van deze sterke punten van de worstenmaker. Let daarbij wel op dat je voor een optie kiest die aan de verwachtingen voldoet. Bijvoorbeeld door rekening te houden met de volgende elementen:

  • Vulvermogen: Het vulvermogen van de worstmachine is van groot belang. Dit geeft namelijk aan hoeveel vlees je erin kwijt kunt. Hoe groter het vulvermogen, hoe beter het waarschijnlijk is. Echter zit ook hier wel een grens aan. Een worstmachine moet natuurlijk niet te groot worden. Zeker niet wanneer je deze thuis in je keuken kwijt wilt.

  • Hoeveelheid kokers: Daarnaast is een worstmachine voorzien van één of meer worstkokers. Dit geeft je de mogelijkheid om worsten van verschillende afmetingen te produceren. Het is dus zeker een pluspunt wanneer je deze optie hebt.

  • Wel of geen zuigvoet: Tot slot is een zuigvoet ook wel handig. Deze zorgt er namelijk voor dat de worstmachine goed vastzit. Zeker bij de handmatige worstenmakers is dit erg handig. Het voorkomt dat de kracht die je op de hendel zet te groot wordt en dat de worstenmaker begint te schuiven.

Worstenmaker kopen: Dit is onze top 5

Nu je op de hoogte bent van de belangrijkste informatie omtrent de worstenmaker, is het tijd om de top 5 erbij te pakken. Deze top 5 is het resultaat van uitvoerig onderzoek naar dit onderwerp. Maak een keuze die je het beste bij jouw situatie vindt passen:

Deze eerste worstvuller is er eentje met maar liefst 2.5 kg vulhoeveelheid. Zoals je in de praktijk al snel zult zien, is dit vaak ruim voldoende. Bovendien komt dit product met 3 verschillende worstkokers. Zo maak je heel eenvoudig worsten van verschillende groottes. Stop het vlees in de worstvuller, sluit er een koker naar keuze op aan en begin te draaien. Een zeer gebruiksvriendelijk ontwerp, wat bovendien flink wat jaren meegaat. Gezien het komt met een zuigvoet, blijft deze worstvuller altijd op z’n plek staan. Een mooie, zilveren kleur die in iedere keuken goed tot z’n recht komt.
Deze ProfiCook 1060 Vleesmolen is een automatische worstvuller, die je eenvoudig veel verschillende worsten laat maken. Daar komt nog bij dat je ook een opzetstuk voor koekjes en gebak ontvangt. Een luxueus ontwerp, dat een ieder graag in zijn of haar keuken heeft staan. Voorzien met een motor van 1000 Watt is dit een zeer krachtig apparaat. Laat dit product dan ook vooral het werk doen en ontdek hoe lekker zelfgemaakte worsten zijn. De roestvrijstalen behuizing blijft ook op de lange termijn mooi stralen. Van welk vlees ga jij hier worsten mee maken?
Deze Adler worstvuller springt er op meerdere punten tussenuit. Laten we bijvoorbeeld beginnen met de krachtige motor, die maar liefst 1500 Watt aan kracht gebruikt. Tel daar de bodem met antislip bovenop en je weet dat het ook qua veiligheid helemaal goed zit. Bij dit apparaat krijg je een middelgrote zeef, gehakt zeef, papaver zeef en plunjer bijgeleverd. Ga dus helemaal je eigen gang met jouw vlees naar keuze. Eén ding is in ieder geval zeker; de worsten die je uit deze worstenmaker gaat krijgen, zijn voor herhaling vatbaar. En dat alles voor een zeer betaalbaar prijsje!
Deze Noiller elektrische vleesmolen mogen we met stip een zeer hoogwaardig product noemen. Het heeft eigenlijk alles wat je in een worstvuller zoekt. Zo gaat het hier om een 3-in-1 product, dat het maken van vlees, gehakt en worst in één klap mogelijk maakt. Bovendien heeft dit apparaat een vermogen van maar liefst 3000 Watt. Daarbij kies je eenvoudig uit meerdere snelheden, om het precies zo uit te voeren als dat je zelf wilt. En wil je het geheel na gebruik eenvoudig schoonmaken? Dan stop je hem gewoon in de vaatwasser. Zo heb je hier nog amper omkijken naar!
De vijfde en laatste worstvuller uit deze set is met afstand de meest eenvoudige. Het gaat hier als het ware namelijk om een kleine pomp. Een zeer budgetvriendelijke optie, die je met de hand worsten laat maken. Je krijgt 3 verschillende opzetstukken bijgeleverd, om worsten van verschillende vormen te maken. Gemaakt van kunststof is het bovendien wel gewoon hoogwaardig materiaal. Je hoeft niet bang te zijn dat het zo kapot gaat. Een van de meest praktische vormen van keukengerei, aangezien je deze worstenmaker eenvoudig ergens opbergt. Bestel hem nu en ontdek waarom zoveel mensen lovend over dit product zijn!

Anne
Anne

Hoi! Ik ben Anne en ik schrijf heel graag over allerlei verschillende producten. Het liefst sta ik in de keuken om nieuwe gerechten én apparaten te proberen en om vervolgens mijn bevindingen te delen met anderen. Jullie, in dit geval! Ook vind ik het leuk om met vrienden mooie nieuwe plekken te bezoeken. Al sinds 5 jaar schrijf ik als copywriter voor verschillende websites. Ik help mensen namelijk graag, zodat ze de beste producten kunnen kopen. Dus ik hoop dat je iets aan mijn teksten hebt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Thuiswijzer
Logo